Liity verkostomme!

EU

Sosiaalinen foorumi pyytää komissiota olemaan "kauaskantoisempi"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Sosiaalinen-Platform_logo1Euroopan komissio on kehotettu "mennä syvemmälle sen analyysi" ja enemmän "kauaskantoisia" ehdotuksissaan sosiaalipolitiikasta. Peruste on peräisin sosiaalinen Platform, Suurin liitto sosiaalisten kansalaisjärjestöjen verkostoja.

Sosiaalisen foorumin mukaan tämä on välttämätöntä, jos se suhtautuu vakavasti sosiaalisen hätätilanteen ratkaisemiseen Euroopan unionissa.

Se tulee sen jälkeen komissio järjesti ensimmäisen periaatekeskustelun sosiaalipolitiikasta tiistaina.

Mainos

Heidän lehdistötilaisuudessa komission varapuheenjohtaja Valdis Dombrovskis ja komissaari Marianne Thyssen käsitelty joitakin huolenaiheita Social Platform - suurin kansalaisyhteiskunnan liitto taistelevat sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja osallistuvaa demokratiaa Euroopassa.

Päivätyssä kirjeessä 1 Kesäkuussa se vaati:

- EU: n köyhyystavoitteen saavuttaminen yhdennetyllä lähestymistavalla, jossa työllisyyspolitiikat yhdistetään sosiaalipolitiikkaan, mukaan lukien riittävä sosiaaliturva.

Mainos

- Tulosuojelua ja sosiaalipalveluja koskevien konkreettisten ehdotusten laatiminen eurooppalaisille sosiaalistandardeille sosiaalisen lähentymisen parantamiseksi EU-maiden välillä

- EU: n rahoitusvälineiden, kuten Euroopan rakenne- ja investointirahastojen, parempi käyttö.

Hänen yhteenveto siitä, mitä kollegion sovitun komissaari Thyssen viitannut näihin kysymyksiin.

Mutta Social Platform sanoo paljon on vielä tehtävä, jotta liha-out nämä ensimmäiset keskustelut ja muuntaa ne konkreettisia poliittisia ehdotuksia.

"Saavuttaminen ylöspäin sosiaalinen lähentyminen ei ole vain saada ihmiset työelämään. On tärkeää, että kansalaisyhteiskunta - ei pelkästään työmarkkinaosapuolet - on mukana kehittämässä sekä seurata politiikan ", se sanoi.

Puhuminen jälkeen lehdistötilaisuudessa, Pierre Baussand johtaja Social Platform, sanoi "Tämä ensimmäinen keskustelu kollegio sosiaalipolitiikasta EU: ssa oli pahasti myöhässä huomioon sosiaaliset hätä kokenut monet Euroopassa. Olemme edelleen huolissaan siitä, että komission Thyssenin keskittyminen työpaikkojen liian kapea.

"Kuitenkin hänen viittauksia ylöspäin sosiaalista lähentymistä, muun muassa perustamalla sosiaalisia normeja, kuten vähimmäistoimeentulon, vähimmäispalkan ja palvelujen saatavuuden, tarjoaa joitakin lupaus laajempaa ymmärrystä sosiaalipolitiikkaa.

”Uskomme vähentämään köyhyyttä ja eriarvoisuutta sekä investoinnit ihmisiin - etenkin kaikkein heikoimmassa asemassa yhteiskunnissamme - on ainoa tapa saavuttaa sosiaalinen 'AAA' luokitus, johon EU pyrkii.

"Sosiaalinen foorumi on valmis ja halukas tukemaan komission jatkuvaa pohdintaa ja tulevia toimia tällä alalla."

Joka koostuu 48 yleiseurooppalaisia ​​verkostoja kansalaisjärjestöjen, Social Platform kampanjoita sen varmistamiseksi, että EU: n politiikkaa kehitetään yhteistyössä joita ne koskevat, kunnioittaa perusoikeuksia edistetään solidaarisuutta ja parantaa elämää.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa