Liity verkostomme!

Kuolemanrangaistus

Unkari: Mepit tuomitsevat Orbanin kuolemanrangaistuksen lausunnot ja muuttoliike tutkimus

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

02788ac1078aec57472ab916bea5eb71Euroopan parlamentti on pyytänyt Euroopan komissiota arvioimaan keskiviikkona äänestetyssä päätöslauselmassa Unkarin tilannetta ja perustamaan EU: n mekanismin demokratian, oikeusvaltion ja ihmisoikeuksien valvomiseksi vuosittain koko EU: ssa. Kuolemanrangaistuksen palauttaminen Unkariin rikkoisi EU: n perussopimuksia ja perusoikeuskirjaa, ja Unkarin hallituksen muuttoliikettä koskevan julkisen kuulemisen sanamuoto on "erittäin harhaanjohtava, puolueellinen ja epätasapainoinen", siinä todetaan.

Parlamentin jäsenet tuomitsevat 19. toukokuuta pidetyn täysistuntokeskustelun Unkarin pääministerin Viktor Orbánin ja komission ensimmäisen varapuheenjohtaja Frans Timmermansin kanssa Orbánin toistuvista lausunnoista mahdollisuudesta palauttaa kuolemanrangaistus Unkarissa ja painottavat pääministerien velvollisuutta "johtaa esimerkki ".

Kuolemanrangaistus synnyttäisi EU-sopimuksen artiklan 7 seuraamukset

Mainos

Kuolemanrangaistus on "ristiriidassa ihmisarvon kunnioittamisen, vapauden, demokratian, tasa-arvon, oikeusvaltion ja ihmisoikeuksien kunnioittamisen arvojen kanssa, joihin unioni perustuu", he korostavat ja lisäävät, että kaikki jäsenvaltiot ottavat uudelleen käyttöön kuolemanrangaistuksen "rikkoo perussopimuksia ja EU: n perusoikeuskirjaa". He huomauttavat, että jäsenvaltion tekemä vakava rikkomus laukaisisi EU-sopimuksen Artikla 7 menettely, joka voi johtaa peruuttamiseen sen äänioikeuden neuvostossa.

Muuttoliikekonsultointi "harhaanjohtava, puolueellinen ja epätasapainoinen"

Parlamentin jäsenet tuomitsevat myös Unkarin hallituksen muuttoliikettä koskevan julkisen kuulemisen. Vaikka "julkinen kuuleminen voi olla tärkeä ja arvokas väline hallituksille politiikan kehittämisessä", "tässä kuulemisessa käytetty sisältö ja kieli ovat" erittäin harhaanjohtavaa, puolueellista ja epätasapainoista; puolueellisen ja suoran yhteyden luominen muuttolähteiden ja turvallisuusuhkien välille ", he sanovat.

Mainos

Tarve valvoa paremmin demokratian ja oikeusvaltion

He kehottavat komissiota "aloittamaan välittömästi perusteellisen seurantaprosessin demokratian, oikeusvaltion ja perusoikeuksien tilanteesta Unkarissa ja raportoimaan asiasta Euroopan parlamentille ja neuvostolle ennen syyskuuta 2015".

Komissiota pyydetään myös esittämään ehdotus demokratiaa, oikeusvaltiota ja perusoikeuksia koskevan EU: n mekanismin perustamiseksi työkaluksi, jolla varmistetaan kaikkien jäsenvaltioiden, Euroopan parlamentin jäsenten allekirjoittama perusoikeuskirjan ja perussopimusten noudattaminen ja täytäntöönpano. sanoa. He myös kehottaa parlamentin kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokuntaa auttamaan tämän ehdotuksen laatimisessa laatimalla ei-sitova päätöslauselma, josta koko parlamentti äänestää tämän vuoden loppuun mennessä.

Päätöslauselma läpäisi 362 puolesta, 247, jossa 88 tyhjää.

Tausta

On 28 huhtikuuta Orbán antoi lausunnon väittämällä, että tarvitaan julkista keskustelua kuolemanrangaistuksesta. Sen jälkeen puhelinkeskustelu hänen kanssaan 30 huhtikuu Euroopan parlamentin puhemies Martin Schulz antoi lausuma sanomalla, että Orbán oli vakuuttanut hänelle, että Unkarin hallitus ei ollut suunnitelmia ryhtyä toimiin palauttaa kuolemanrangaistus ja että Unkarin hallitus Kunnioitamme kaikkia EU: n perussopimuksia ja lainsäädäntöä. Kuitenkin seuraavana päivänä, 1 toukokuu, Orbán sitten toisti lausuntoja asiasta kansallisen julkisen radiohaastattelussa.

Julkinen kuuleminen siirtolaisuutta käynnisti Unkarin hallituksen toukokuussa.

Euroopan parlamentin kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden keskustellaan kuolemanrangaistuksen 7 toukokuuta, kun parlamentin puheenjohtajakokous (puhemies Schulz ja poliittisten ryhmien johtajat) oli pyytänyt komiteaa tutkia tilannetta Unkarissa "kiireellisesti".

Poliittiset ryhmät

Valko-Venäjä

Tiedottajan lausunto #DeathPenaltyn soveltamisesta #Belarus

Julkaistu

on

Valkovenäjän Vitebskin alueellinen tuomioistuin tuomitsi kuolemaan 30 heinäkuussa Viktar Paulaun saatuaan hänet syylliseksi kaksinkertaiseen murhaan. Euroopan unioni ilmaisee vilpittömän myötätuntonsa uhrien perheille ja ystäville. 

Valkovenäjä on ainoa maa Euroopassa, joka edelleen teloittaa ihmisiä. Kuolemanrangaistus ei ole rikoksen ehkäiseminen, ja kaikista virheistä tulee peruuttamattomia. Se on julma, epäinhimillinen ja halventava rangaistus ja ihmisoikeuksien yleismaailmallisessa julistuksessa vahvistetun elämän oikeuden loukkaaminen.

Jäljellä olevien kuolemantuomioiden muuttaminen ja moratorion käyttöönotto kuolemanrangaistukselle olisi positiivinen ensimmäinen askel kohti sen poistamista.

Valkovenäjän toteuttamat konkreettiset toimet yleismaailmallisten ihmisoikeuksien kunnioittamiseksi, kuolemanrangaistus mukaan lukien, ovat edelleen avain EU: n Valkovenäjää koskevan tulevan politiikan muotoiluun.

Mainos

Continue Reading

Kuolemanrangaistus

Indonesian teloitukset: Mepit vaativat välittömästi keskeyttämään kuolemanrangaistuksen

Julkaistu

on

BN-HF697_INSHOR_M_20150304073053Kaikkien Euroopan parlamentin poliittisten ryhmien jäsenet tuomitsivat kahdeksan ihmisen äskettäisen teloituksen Indonesiassa ja vaativat siellä välittömästi kuolemanrangaistuksen keskeyttämistä. Torstaina käydyssä keskustelussa kansainvälisestä yhteistyöstä vastaavan komissaarin Neven Mimican kanssa parlamentin jäsenet korostivat, että vaikka he kunnioittavat Indonesian itsemääräämisoikeutta ja huumekaupan torjuntaa, kuolemanrangaistusta ei voida koskaan perustella.

Parlamentin jäsenet kehottivat Indonesian viranomaisia ​​poistamaan kuolemanrangaistuksen ehdottaen sen korvaamista muilla seuraamuksilla, kuten elinkautiseen vankeuteen. Monet kysyivät myös, onko teloitetuilla ja vielä kuolemantuomiossa olevilla ihmisillä, muun muassa Ranskan kansalaisella, oikeudenmukaisia ​​oikeudenkäyntejä. He viittasivat brasilialaisen Rodrigo Gularten teloitukseen väitetystä mielisairaudestaan ​​sekä asianajajien ja tulkkien puutteesta huolimatta.Jotkut parlamentin jäsenet viittasivat Unkarin pääministeri Victor Orbánin äskettäiseen lausuntoon kuolemanrangaistuksen mahdollisesta palauttamisesta sanoen, että Euroopan pitäisi olla ylpeä kuolemanrangaistuksen kieltämistä, ja sen olisi taisteltava kaikki yritykset sen käyttöön ottamiseksi uudelleen.
Useat korostivat, että kuolemanrangaistus on epäinhimillinen ja ei ole osoitettu estävän crimes.Commissioner Mimican lisäsi, että EU käyttää kaikkia mahdollisia välineitä, kuten tuki huumekaupan torjuntaa ja poliittista painetta, jotta turvautua kuolemanrangaistusta missään olosuhteissa.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa