Liity verkostomme!

EU

Euroopan parlamentin TTIP-äänestys peruutettiin "suuren yleisön paineen vuoksi"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

TTIP

Epätavallisissa olosuhteissa suunniteltu äänestys sivustolla 10 kesäkuuTransatlanttista kauppa- ja investointikumppanuutta (TTIP), joka on parhaillaan neuvoteltavissa oleva EU: n ja Yhdysvaltojen välinen kauppasopimus, on lykätty. TTIP: n päätöslauselma palautettiin valiokunnalle 175-artikkeli työjärjestyksen muuttamisesta. Parlamentti päätti tänään (10. kesäkuuta) äänestämällä 183 puolesta, 181 vastaan ​​ja 37 tyhjää keskustelun lykkäämisestä myös 152-artikkeli. Esittelijä Bernd Lange järjestää a lehdistötilaisuus klo 10.

Parlamentin virallinen linja on, että koska jätettiin yli 200 tarkistusta, äänestystä olisi lykättävä, jotta kauppakomitea voisi harkita tarkistuksia ennen niiden jättämistä tulevaan täysistuntoon.

Mainos

Kiistanalaisella sopimuksella pyritään poistamaan standardit ja suojat, jotka on tällä hetkellä kirjattu lakeihin kaikkialla EU: ssa ja Yhdysvalloissa. Esimerkkejä näistä säännöksistä ovat työntekijöiden oikeuksia suojelevat työssä, ympäristösäännökset ja elintarviketurvallisuuslait.

Sopimukseen sisältyy Investor State Dispute Settlement (ISDS) -nimityslauseke, jonka monet parlamentin jäsenet ovat varoittaneet, jotta yritykset voisivat haastaa hallitukset salaisissa tuomioistuimissa, jos hallitus hyväksyi lakeja, jotka rajoittivat yrityksen voittoja tai toimintaa.

Yli 2 miljoonaa EU: n kansalaista on allekirjoittanut a vetoomus kauppaa vastaan.

Mainos

Kaakkois-Englannin vihreä Euroopan parlamentin jäsen Keith Taylor sanoi: "Päätös peruuttaa TTIP: n äänestys haisee Euroopan parlamentin poliittisten puolueiden peloissaan TTIP: n suuresta yleisön vastustuksesta.

"TTIP edustaa yritysten monumentaalista voimanottoa, ja se on pysäytettävä."

Molly Scott Cato, Lounais-Englannin vihreän parlamentin jäsen, sanoi: "Tämä yritys poistaa kaikkien parlamentin jäsenten oikeus äänestää tästä erittäin tärkeästä TTIP-mietinnöstä ei ole pelkkä skandaali. Tuhannet osatekijät ovat lähettäneet minulle sähköpostia tänään, eikä minua huijata oikeuksestani edustaa heidän tahtoaan vastustaa ISDS: ää ja Euroopan ympäristönsuojelun ja eläinten hyvinvoinnin heikentämistä. "

Kuitenkin puhuminen EU Reporter tänään bulgarialainen Euroopan parlamentin jäsen Nicolay Barekov puolusti päätöstä olla pitämättä TTIP-keskustelua.

"Keskusteluille ei ollut ollut tarpeeksi aikaa - jäsenet tarvitsivat lisätietoja ennen kuin he voisivat tehdä päätöksen", hän sanoi. Kysyttäessä miltä hänen mielestään tämä vaikuttaisi EU: n suhteisiin Yhdysvaltoihin, hän lisäsi: "Kun EU on keskustellut kaikista asioista ja tehnyt järkevän päätöksen, voimme sitten neuvotella amerikkalaisten ystäviemme kanssa. Tämä avaa suurimman vapaat markkinat, mikä on hyvä sekä Yhdysvalloille että Euroopalle. On erittäin tärkeää, että sekä Yhdysvallat että EU sopivat tästä yhteistyöstä. "

TTIP: Esittelijä Lange on tyytyväinen äänestyksen lykkäämiseen

Euroopan parlamentin puheenjohtaja Martin Schulz päätti tiistaina 9. kesäkuuta lykätä Euroopan parlamentin suosituksista transatlanttisen kauppa- ja investointikumppanuuden (TTIP) neuvottelijoille pidettävää täysistuntoäänestystä, joka on määrä järjestää seuraavan päivän keskipäivällä. EP: n työjärjestyksen 175 artiklan mukaisesti hän päätti lähettää mietintöön esitetyt 116 tarkistusta takaisin kansainvälisen kaupan valiokuntaan harkittavaksi ja äänestämään siitä, toimitetaanko ne täysistunnossa.

Kaikille parlamentin jäsenille lähettämässään viestissä jäsen Schulz mainitsi, että Langen mietintöön oli jätetty täysistunnossa yli 200 tarkistusta ja erillistä tai erillistä äänestystä koskevat pyynnöt. Hän pyysi valiokuntaa kokoontumaan harkitsemaan näitä tarkistuksia ja pyyntöjä.

"Kunnioitamme presidentti Schulzin päätöstä ja jatkamme työtä TTIP-päätöslauselman parissa kauppakomiteassa. Käytämme saamamme lisäajan pyrkimykseen saavuttaa vakaa enemmistö TTIP-päätöslauselmalle. EP voi tulla vain eteenpäin wiVahva viesti TTIP-neuvottelijoille, jos päätöslauselmamme tukee laaja enemmistö ", esittelijä ja EP: n kauppavaliokunnan puheenjohtaja Bernd Lange (S&D, DE) totesivat.

Seuraavaksi kansainvälisen kaupan valiokunta kokoontuu 15.-16. Kesäkuuta Brysselissä.

McClarkin: Sosialistit eivät ole toimittaneet TTIP-äänestystä

Euroopan parlamentin puhemies on - tunteja ennen täysistuntoäänestystä - lähettänyt raportin EU: n ja Yhdysvaltojen kauppa- ja investointikumppanuudesta takaisin kauppakomitealle sen jälkeen, kun sosialistiryhmä laskeutui kaaokseen.

Vastauksena uutisiin Euroopan konservatiivit ja reformistit -ryhmän kauppaneuvottelija Emma McClarkin sanoi: "Päätös äänestyksen lykkäämisestä on hyvin pettymys. Parlamentti oli valmis äänestämään kannastaan, mutta presidentti Schulz on vetänyt äänestyksen sosialistiryhmän punastumisen pelastamiseksi.

"Sosialistit olivat yhtä mieltä kohtuullisesta kompromissikannasta parlamentin kauppavaliokunnassa, mutta heidän johtajansa eivät ole ottaneet parlamentin jäseniä mukaansa. Tämä on sosialistinen sekoitus, joka alkoi, kun he vetäytyivät hyvässä uskossa tehdyistä sopimuksista.

"Aiomme edelleen väittää, että EU: n ja Yhdysvaltojen välinen kauppasopimus voi tuottaa todellisia etuja kuluttajille ja pienyrityksille kaikkialla Euroopassa. Sosialistien on aika kertoa meille, mihin he uskovat. "

Schulz TTIP-päätöslauselman äänestyksen lykkäämisestä

"Kuultuani ryhmien johtajia ja esittelijää ja työjärjestyksen 175 artiklan mukaisesti päätin lykätä TTIP-päätöslauselmaa koskevaa äänestystä, jotta kansainvälisen kaupan komitealle annettaisiin enemmän aikaa pohtia edelleen ratkaisemattomia asioita ja vähentää mahdollisimman paljon esitettyjä tarkistuksia.

"Pyysin tätä puolustamaan ja edistämään koko Euroopan parlamentin kantaa keskeisessä kysymyksessä. Komissio neuvottelee maailmanlaajuisesti tärkeästä sopimuksesta Yhdysvaltojen kanssa. Euroopan parlamentin on osallistuttava selkeään ja yksiselitteiseen kantaan. Mitä Meillä on oltava vahva Euroopan parlamentin teksti, ja meidän on vältettävä sitä, että parlamentti hyväksyy päätöslauselman, jota ei ole täällä tai siellä, tai mikä vielä pahempaa, se ei pysty hyväksymään päätöslauselmaa.

"Jos jättämättä hyväksymättä vahvaa tekstiä tästä asiakirja-aineistosta, Euroopan parlamentti heikentäisi valtaansa yhdellä tärkeimmistä, taistelluista etuoikeuksista.

"Näistä syistä olen päättänyt antaa kansainväliselle kauppakomitealle lisämahdollisuuden pohtia tätä ratkaisevaa ja kauaskantoista asiaa. Olen varma, että seuraavia viikkoja voidaan käyttää hyväksi tähän tarkoitukseen.

"Annoin tänä aamuna työjärjestyksen 152 artiklan mukaisesti täysistuntoon päättää demokraattisesti, halusivatko jäsenet myös lykätä TTIP-keskustelua siirtääkseen sen lähemmäksi äänestystä, ja parlamentin jäsenten enemmistö teki niin. "

TTIP: Mikä on tarkalleen ISDS-mekanismi sijoittajariitojen ratkaisemiseksi?

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa