Liity verkostomme!

EU

Kreikka toimittaa uuden uudistussuunnitelman EU: lle ja IMF: lle

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

_83505991_83505990Kreikka on toimittanut tarkistetun uudistussuunnitelman Euroopan unionille (EU) ja Kansainväliselle valuuttarahastolle (IMF).

Se tapahtuu päiviä sen jälkeen, kun Kreikan pääministeri Alexis Tsipras hylkäsi joukon uudistuksia, jotka EU: n komission puheenjohtaja Jean Claude Juncker esitti.

EU ja IMF haluavat uusia taloudellisia uudistuksia ennen kuin ne vapauttavat 7.2 miljardia euroa pelastusvaroja.

Mainos

Ateenan uskotaan luopuneen arvonlisäverouudistuksista, eläkkeistä ja maan ensisijaisesta ylijäämätavoitteesta.

Uudistussuunnitelma on päivä ennen Tsiprasin tapaamista Ranskan presidentin ja Saksan liittokanslerin kanssa.

Viime viikolla Kreikka "niputti" 300 miljoonan euron maksun IMF: lle, maksun lykkääminen kesäkuun loppuun kun maksetaan yhteensä 1.5 miljardia euroa.

Mainos

Hallituksen esittämien suunnitelmien joukossa uskotaan Kreikan olevan valmis korottamaan arvonlisäveroa, mutta silti säilyttämään kolme verokantaa: vakiokanta, alennettu veroaste ruoalle ja lääkkeille sekä edelleen alennettu verokanta kirjoille ja hotellimajoituksille.

Kreikan sanomalehden mukaan hallitus on ehdottanut kolmen arvonlisäverokannan korottamista Ekathimerini.

Ateena on myös valmis siirtymään lähemmäksi velkojien vaatimuksia myös ensisijaisen ylijäämän suhteen, sanomalehti kertoo.

EU ja IMF haluavat, että talouden ensisijainen ylijäämä on 1% suhteessa BKT: hen tänä vuonna ja 2% ensi vuonna. Ateena pitää parempana tavoitetta 0.6% BKT: sta tänä vuonna ja 1% ensi vuonna.

Aika loppuu

Toinen mahdollinen ehdotettu toimenpide sisältää ehdotuksen eläkkeensaajien terveydenhoitomaksujen korottamisesta 4 prosentista heidän kuukausitulostaan ​​6 prosenttiin.

Luotonantajat "tutkivat parhaillaan" vastaehdotusten luetteloa ", lähteet kertoivat AFP-uutistoimistolle.

Tsipras varoitti aiemmin tiistaina, että epäonnistuminen sopimuksen saavuttamisessa Kreikan pelastamispäätöksestä, joka päättyy kuukauden lopussa, olisi euroalueen lopun alku.

Hänen on määrä tavata saksalainen Angela Merkel ja ranskalainen Francois Hollande EU: n ja Latinalaisen Amerikan huippukokouksen ohessa Brysselissä keskiviikkona.

Merkel puhui G7-maiden huippukokouksessa Baijerin Alpeilla Saksassa ja toisti Kreikan pääministerin mielipiteitä varoittaen, että Kreikan pitämiseen euroalueella on aika kulua.

Eurooppa osoittaisi solidaarisuutta, mutta vain jos Kreikka "tekee ehdotuksia ja toteuttaa uudistuksia", hän sanoi.

Kreikan valtiovarainministeri Yanis Varoufakis puolestaan ​​sanoi, että on aika lopettaa sormen osoittaminen ja löytää sopimus.

Vastaehdotukset saapuivat kaksi päivää sen jälkeen, kun Juncker valitti, että Kreikan pääministeri ei ollut täyttänyt viime viikolla pidetyssä kokouksessa annettua lupausta lähettää Brysselille suunnitelmansa.

Hän syytti myös Tsiprasta siitä, että se ei noudattanut "vähimmäissääntöjä" neuvotteluissaan, ja kieltäytyi vastaamasta Kreikan johtajan soittoon viikonloppuna sanoen, että Kreikan pääministerin oli ensin toimitettava luvattu vaihtoehtoinen uudistussuunnitelma.

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa