Liity verkostomme!

EU

S & D-parlamentin jäsenet Teheranissa: Vältä provokaatioita "ehdottoman mahdollisen" Iranin ydinsopimuksen turvaamiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Iranin ohjusMahdollisuudet päästä kattavaan kansainväliseen ydinsopimukseen Iranin kanssa kesäkuun loppuun mennessä ovat edelleen "vaikeat, mutta ehdottoman mahdolliset" Euroopan luottamusta rakentavan valtuuskunnan sosialististen ja demokraattisten jäsenten mukaan, joka palaa tänään kahden päivän neuvotteluista Teheranissa (8. kesäkuuta). 

Euroopan parlamentin valtuuskunnalla oli "huomattavan epävirallisia ja rakentavia keskusteluja, myös pitkäaikaisten erimielisyyksien tunnustamiseksi", ulkoministeriön koordinaattori Richard Howitt ja seitsemän vahvaan Euroopan parlamentin valtuuskuntaan osallistunut S&D-parlamentin jäsen Josef Weidenholzer.

Parlamentin sosialistien ja demokraattien ryhmän mukaan valtuuskunta oli varovainen, ettet häiritse mahdollisia paikallisia erimielisyyksiä etiketin ja lehdistön pääsyn suhteen neuvotteluihin, jotka olisivat voineet olla kaupan vastustajien käsissä.

Mainos

S&D: n jäsenet selittivät, että neuvotteluissa kuultiin, kuinka Iran oli siirtymässä sopimaan ylimääräisistä luottamusta lisäävistä toimenpiteistä, jotka vastaavat ydinsulkusopimuksen "lisäpöytäkirjaa", siitä, kuinka Iranin oma sisäpolitiikka ja Yhdysvaltain kongressin aikataulu antoivat välttämättömyyden pääsemään sopimukseen tässä kuussa sekä antamaan heille mahdollisuuden vakuuttaa Euroopan vilpittömyys täyttämällä sitoumuksensa pakotteiden poistamiseksi niin kauan kuin saavutettu sopimus on täysin täytäntöönpanokelpoinen molempia osapuolia tyydyttävästi. Molemmat osapuolet olivat yhtä mieltä siitä, että Lausannen sopimus on ainoa pätevä kehys lopullisen sopimuksen saavuttamiseen.

Ihmisoikeuksien osalta S&D: n jäsenet ilmaisivat huolensa siitä, että kuolemanrangaistuksen käytön jyrkkä nousu edustaa mahdollista konservatiivista vastahyökkäystä ydinsopimuksen näkymiä vastaan, mutta asettivat päivämäärät, jolloin kahden YK: n temaattisen ihmisoikeusraportoijan erinomaiset kutsut vierailulle kunnioitetaan. Valtuuskunta kävi yksityiskohtaiset neuvottelut Irakin, Syyrian ja Jemenin konflikteista ja odotti EU: n ja Iranin välisen poliittisen vuoropuhelun täydellistä jatkamista ja EU: n suurlähetystön avaamista Teheraniin, jos ydinsopimus saavutetaan.

Richard Howitt, S&D -ryhmän ulkoasioiden koordinaattori, sanoi: "Tavatut konservatiivien ja uudistajien väliset erot olivat ilmeisiä, mutta vaikutelmamme oli, että uusi ydinsopimus tukee laajasti Iranin poliittista kirjoa ja yhteiskuntaa. Oli ilahduttavaa, kuinka neuvottelut olivat huomattavasti epävirallisempia ja rakentavampia kaikilla intresseillä verrattuna aiempiin yrityksiin, mukaan lukien pitkäaikaisten erimielisyyksien tunnustaminen. "Mahdollisuudet päästä kaikkien ryhmien tukemaan sopimukseen näyttävät vaikealta, mutta ehdottoman mahdolliselta, mutta oli selvää, että kaikkien Sopimus voi olla ratkaiseva sen suhteen, ovatko maltilliset voitokkaita maan omissa eduskuntavaaleissa ensi vuonna.

Mainos

"Valtuuskuntamme kutsuttiin osoittamaan Euroopan vilpittömyys täyttämään omat sitoumuksemme, jos molemmat osapuolet tyydyttävällä tavalla solmitaan täysin toimeenpantava sopimus, ja oli tärkeää, että saimme aikaisemmista kokemuksista tietää, että erimielisyydet useilla aloilla eivät saisi estää meitä keskustelemalla niistä rakentavasti ja kunnioittavasti. "

S&D: n parlamentin jäsen Josef Weidenholzer lisäsi: "Neuvottelut vahvistivat, että molemmilla osapuolilla on yhteiset edut, kuten DAESH: n / ISIL: n torjunta ja siihen liittyvän ääri-ideologian leviäminen. Menestyvä sopimus, joka takaisi Iranin ydinohjelman yksinomaan rauhanomaisen luonteen, helpottaisi yhteistyötä torjunnassa Lähi-idän ja Afganistanin / Pakistanin vakauteen ja turvallisuuteen kohdistuvat uhat.

"Se myös avaisi EU: n ja Iranin suhteiden täyden potentiaalin muun muassa kaupan sekä Euroopan energiansaannin ja ympäristön monipuolistamisen aloilla. Ottaen huomioon sen pitkäaikaiset historialliset, kulttuuriset ja kaupalliset siteet Iraniin, Euroopan on otettava johtoasema turvatessaan Pitkällä aikavälillä avoimempi Iran loisi myös paremmat olosuhteet ihmisoikeuksien kunnioittamiselle; tilanne, jossa Iran on edelleen keskeinen huolenaihe Euroopan julkisen mielipiteen kannalta. "

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa