Liity verkostomme!

EU

EuroLatin edustajakokous: Jáuregui osoittaa "suurta huolta" Venezuelan tilanteesta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

20150605PHT63362_originalLatinalaisen Amerikan parlamentaarisen edustajakokouksen (EuroLat) kahdeksannen varsinaisen täysistunnon päättävä lehdistötilaisuus

EuroLat-yleiskokouksen yhteispuheenjohtaja Ramón Jáuregui (S&D, ES) ilmoitti perjantaina (5. kesäkuuta) olevansa "erittäin huolestunut" Venezuelan tilanteesta ja vaati poliittisten vankien vapauttamista ja vaaleja. Brysselissä pidettävä EU: n, Latinalaisen Amerikan ja Karibian maiden huippukokous (EU-CELAC) edustaa EuroLatin parlamentin jäsenten enemmistöasemaa. Hän viittaa myös Kuuban ja Kolumbian tilanteeseen.

Euro-Latinalaisen Amerikan parlamentaarisen edustajakokouksen kahdeksannen täysistunnon lopussa Jáuregui kehotti Venezuelan instituutioita ja poliittisia puolueita sekä kaikkia sen johtajia kunnioittamaan "demokraattisia sääntöjä vastuutahojensa täyttämisessä" ja korosti, että "demokraattinen reilu peli on yhteensopimaton poliittisten vankien olemassaolon kanssa ".

Mainos

Jáuregui antoi tämän julkilausuman sen jälkeen, kun Euroopan ja Latinalaisen Amerikan jäsenet eivät päässeet sopimukseen yhteisestä julkilausumasta - huolimatta siitä, että Venezuelaan viittaamisen vuoksi oli sovittu yli 40 luonnoksen 45 kohdasta.

Kuuba

Kuuban osalta Jáuregui sanoi, että yli vuosi sitten aloitettujen EU: n ja Kuuban neuvottelujen on "edistyttävä kahdenvälisen sopimuksen saavuttamiseksi poliittisesta vuoropuhelusta ja yhteistyöstä". Hän oli myös tyytyväinen Yhdysvaltojen ja Kuuban keskusteluihin, "jotka johtavat kauppasaarton kumoamiseen ja alueiden ulkopuolisten lakien soveltumattomuuteen".

Mainos

Kolumbia

EuroLatin yhteispuheenjohtaja ilmaisi tukensa Kolumbian hallituksen ja FARC: n (Kolumbian vallankumoukselliset asevoimat - kansanarmeija) väliselle vuoropuheluprosessille, jonka tarkoituksena on lopettaa sisäinen konflikti. Hän kehotti molempia osapuolia jatkamaan prosessia ja voittamaan viime kuukausien jännitteet. Hän pyysi kansallisen vapautusarmeijan (ELN) sisällyttämistä neuvotteluihin ja vaatii konfliktin uhrien huomioon ottamista ja kohtuullista korvaamista.

Muita kysymyksiä keskusteltiin

Lopullinen päätöslauselma, joka koostuu 45 kohdasta, kattaa muut kysymykset, kuten kauppasopimukset, terrorismin, sukupuolten tasa-arvopolitiikan, kestävän työllisyyden, huumekaupan ja muuttoliikkeen torjunnan.

Ilmastonmuutoksen torjunnassa Jáuregui vaatii "saavuttamaan yksimielisen sopimuksen ilmaston lämpenemisen pitämisestä alle 2 ° C: ssa Pariisin ilmastokokouksessa (COP21), joka pidetään joulukuussa 2015.

EuroLatin Latinalaisen Amerikan komponentti nimitti uudeksi yhteispuheenjohtajaksi Brasilian Roberto Requiaon, joka korvaa El Salvadorin José Leonel Vásquez Búcaron.

Kuubasta, Venezuelasta ja Kolumbiasta keskusteltiin EUROLATin 8. täysistunnossa

Lisätietoja

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa