Liity verkostomme!

Brexit

Pelastako Angela Dave?

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

David-Cameron-s-entete-et-s-isole-en-Europe_article_popinMielipiteen Denis MacShane

Toinen päivä, toinen varoitus. Kaksi veteraani-veteraani-ulkoministeriä kertoo kohteliaasti David Cameronille, ettei hänen pitäisi herättää toiveitaan siitä, että Euroopan hallitukset voivat antaa hänelle myönnytyksiä, joita hänen on jatkuvasti sanottava tarvitsevansa Brexit-kansanäänestykseen, jossa julistetaan merkittävä voitto EU: sta.  

BBC: n Joschka Fischerin paras ja eniten brittejä suosiva ulkoministeri Saksa on viime vuosina kertonut Cameronille, ettei hän odota myönnytyksiä Anglela Merkeliltä. "Älä hukkaa itseäsi toiveajattelussa. Angela Merkel ei tee mitään, mikä vaarantaisi yhteismarkkinoiden, EU: n perusperiaatteet", Fischer varoitti Ison-Britannian pääministeriä.

Mainos

Cameronin piireissä uskotaan, että rouva Merkel tekee kaiken tarvittavan välttääkseen Brexitin. Varmistaakseen, ettei hänellä ole ongelmia helposti myönnettävien kosmeettisten vaatimusten kanssa, kuten suostumuksella siihen, että jonakin tulevana ajankohtana, kun uusi EU-sopimus tulee, - melkein varmasti sen jälkeen, kun hän on poistunut toimistostaan ​​ja ehdottomasti sen jälkeen, kun David Cameron on lähtenyt nro 10 kuten hän on lupauksen tehdä hyvissä ajoin ennen vuotta 2020 - britit voivat saada pienen liitteensä sopimuksen lopussa sanomalla, että johdanto-osan sanat "yhä läheisemmästä kansojen unionista" eivät päde Isossa-Britanniassa.

Lue mikä tahansa EU: n perussopimus, ja niiden lopussa on paljon pieniä maakohtaisia ​​kappaleita, jotka lisätään tyydyttämään kotimaan yleisestä mielipiteestä huolestuneen maan erityinen kysyntä.

Saksan parlamentin jäsen Manfred Weber, joka johtaa Euroopan parlamentin kristillisdemokraattista ryhmää, on kuitenkin sanonut, että vastineeksi Ison-Britannian ei kuulu sitoutumiseen "yhä läheisempään liittoon" Lontoon olisi luovuttava kaikista veto-oikeuksista muiden maiden kanssa.

Mainos

Weber puhui vierailunsa jälkeen pääministeri Cameronin luona Checkersissä. Se on merkki Cameronin uskomuksesta, että ainoa muu maa, jonka kanssa hänen on puhuttava, on Saksa, että hän ei kutsu saksalaista parlamentin jäsentä pikakeskusteluun Downing Streetille, vaan täyden checkerin kiertueelle ja vierailulle. On kyseenalaista, onko monilla brittiläisillä parlamentin jäsenillä ollut tämä kunnia.

Cameronin on nyt käytettävä kiinniottoa, koska hänen päätöksensä vuonna 2009 katkaista yhteydet saksalaisiin ja muihin konservatiiviseen Euroopan kansanpuolueen federaatioon ryhmittyneisiin oikeistolaisiin keskuksiin on osoittautunut virheeksi. Konservatiivipuolueen tärkein liittolainen Euroopan parlamentissa on ollut Puolan oikeakätinen nationalistinen katolinen Laki- ja oikeudenpuolue. Sen ehdokas on juuri voittanut Puolan puheenjohtajakauden, mutta on ilmaissut selkeän vastustavansa Cameronin vaatimusta, jonka mukaan Yhdistyneen kuningaskunnan olisi voitava syrjiä puolalaisia ​​ja muita EU: n kansalaisia ​​kieltämällä heiltä samanarvoinen palkka brittiläisten työntekijöiden kanssa Yhdistyneessä kuningaskunnassa ensimmäisten neljän vuoden aikana .

Cameronin on nyt luotava yhteyksiä Euroopan valtavirran poliitikkoihin, joten kutsu Weberiin. Saksalainen parlamentin jäsen haluaa olla avulias, mutta haluaa myös käydä kauppaa. Cameron vastustaa läheisempää liittoa. Ymmärrän kyllä. Mutta hän ei voi vetoa niitä maita, jotka haluavat enemmän integraatiota.

Yksi esimerkki tästä on Ranskan nuoren ekoministerin Emmanuel Macronin ja Saksan koalitiohallinnon sosiaalidemokraattisen toisena edustajana toimivan Sigmar Gabrielin laatima yhteinen paperi. He vaativat nimenomaan integroitua euroaluetta, jolla on yhteinen politiikka useilla alueilla.

Jos EU: n ajosuunta on tässä muodossa, se tarkoittaa, että euroalueen maat hyväksyvät säännöt ja asetukset, jotka määrittävät kuka käy kauppaa ja miten kauppaa käyvät erityisesti pankit ja rahoituspalveluala.

Tämä on Lontoon Cityn painajainen, josta he voivat kohdata sääntöjä, joita he eivät pidä eivätkä halua, mutta joihin Lontoolla ei ole vaikutusta tai mahdollisuutta estää yksipuolisesti asettamalla veto-oikeus, kuten tähän asti on yleensä ollut.

Weberin tarjoama kauppa - Cameron luopuu Yhdistyneen kuningaskunnan veto-oikeudesta vastineeksi lupauksista kieltäytyä tulevasta sopimuksesta - on järkevää Berliinissä ja Brysselissä. Mutta haluako kaupunki sitä - Lontoo menettää kaiken vaikutusvallan EU: n politiikassa euroalueen 19 taloudessa?

Toinen EU: n veteraani, tanskalainen poliitikko, Lykke Friis, joka auttoi neuvottelemaan Tanskan tekemän opt-out-vaihtoehdon, kun tanskalaiset sanoivat Ei ensimmäisessä kansanäänestyksessään vuoden 1992 Maastrichtin sopimukseen, sanotaan, että toisin kuin vuonna 1992, "uutta sopimusta ei ole näkyvissä". Ja hän lisää: "Britannian tulisi kulkea varovasti ja pyytää sitovaa sopimusta vain asioista, jotka vaikuttavat sen omiin kansalaisiin, ei muiden maiden kansalaisiin."

Tämä on Cameronin ongelma. Tanskan ja Irlannin kieltäytyminen olivat puhtaasti sisäisiä asioita. Cameron haluaa poistaa muiden EU-kansalaisten oikeudet, jotka ovat sekä Fischerin että Friisin mielestä liian pitkälle myönnytyksiä.

Silti ilman sopimuksen muutosta tarjoamatta Yhdistyneelle kuningaskunnalle veto-oikeutta "yhä läheisemmän unionin" poistamiseksi, kertomatta puolueelleen ja Rupert Murdochin kaltaisille paperille Times jonka vaikutusvaltainen tory-kirjailija Tim Montgomerie vetosi intohimoisesti Out-äänestykseen, jonka mukaan hän on voittanut oikeuden asettaa enimmäismääriä tai kiintiöitä italialaisille tai romanialaisille, jotka tulevat Suomeen töihin, miten David Cameron saa aikaan innostusta Kyllä onko hän viettänyt poliittisen uransa harhauttamalla ja halveksimalla?

Denis MacShane on Ison-Britannian entinen Euroopan ministeri ja sen kirjoittaja Brexit: Kuinka Britannia lähtee Euroopasta (IB Tauris)

Brexit

Brexit -vaikutus "pahenee", kun supermarket -kauppa maksaa enemmän ja jotkut EU -tuotteet katoavat hyllyiltä

Julkaistu

on

Koko vaikutus Brexit johtava tulli -asiantuntija on väittänyt, että yritykset ja kuluttajat tuntevat vasta ensi vuonna, ja pula pahenee aloilla elintarvikkeista rakennusmateriaaleihin, kirjoittaa David Persilja.

Simon Sutcliffe, vero- ja neuvoa-antavan yrityksen Blick Rothenbergin kumppani, uskoo, että hallituksen viivästykset Brexitin jälkeisten tullilakien täytäntöönpanossa ovat "pehmentäneet" Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisen vaikutuksia Euroopan unionista ja että "asiat pahenevat", kun ne vihdoin saadaan tuotu tammikuusta 2022.

Huolimatta eroamisesta EU: sta 1. tammikuuta 2020, hallitus on viivästyttänyt monia tullilainsäädännön, jonka piti tulla voimaan viime vuonna.

Mainos

Vaatimus ennakkoilmoituksesta, joka koskee elintarvikkeiden tuontia Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, otetaan käyttöön 1. tammikuuta 2022, toisin kuin jo viivästynyt päivämäärä 1. lokakuuta tänä vuonna.

Viennin terveystodistusten uudet vaatimukset otetaan nyt käyttöön vielä myöhemmin, ensi vuoden 1. heinäkuuta.

Valvonta eläinten ja kasvien suojelemiseksi sairauksilta, tuholaisilta tai epäpuhtauksilta lykkää myös 1. heinäkuuta 2022, samoin kuin tuontia koskevien turvallisuusilmoitusten vaatimus.

Mainos

Kun nämä lait, joihin sisältyy myös tulli -ilmoitusjärjestelmä, tuodaan Sutcliffe uskoo, että elintarvike- ja raaka -ainepula jo jossain määrin - erityisesti Pohjois -Irlannissa - pahenee mantereella Jotkut tuotteet katoavat supermarkettien hyllyiltä lähitulevaisuudessa.

Sutcliffe, joka ennusti ensimmäisten joukossa kuorma -autonkuljettajapulan and raja -asiat Pohjois -Irlannissa, sanoi: ”Kun nämä ylimääräiset laajennukset päättyvät, olemme tuskallisessa maailmassa, kunnes maahantuojat saavat sen käsiinsä aivan kuten Yhdistyneestä kuningaskunnasta EU: hun vievien on jouduttu.

”Byrokratian kustannukset merkitsevät sitä, että monet vähittäiskauppiaat eivät yksinkertaisesti enää varastoi joitakin tuotteita EU: sta.

Jos tiedät, että hedelmätoimituksesi on jumissa Ison -Britannian satamassa 10 päivää odottamassa tarkistusta, et aio vaivautua tuomaan sitä, koska se sammuu ennen kuin se edes saavuttaa myymälän.

”Tarkastelemme kaikenlaisia ​​tuotteita, jotka häviävät supermarketeista, salaamista juustoihin, koska niiden lähettäminen on liian kallista. Vaikka muutama putiikkiherkku voi varastoida näitä tuotteita, niistä tulee kalliimpia ja vaikeampia löytö."

Hän lisäsi, että supermarkettikauppa kohtaa myös jyrkkiä hinnankorotuksia, sillä jopa perustuotteiden, kuten tuoreen lihan, maidon, munien ja vihannesten, tuontihinnat maksavat jälleenmyyjille enemmän.

"Vähittäiskauppiailla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin siirtää ainakin osa kohonneista kustannuksista kuluttajalle", Sutcliffe sanoi. "Toisin sanoen kuluttajilla on vähemmän valinnanvaraa ja heidän on maksettava enemmän viikottaisesta kaupastaan."

Nro 10 tiedottaja sanoi: ”Haluamme yritysten keskittyvän toipumiseen pandemiasta sen sijaan, että heidän olisi käsiteltävä uusia vaatimuksia rajalla, minkä vuoksi olemme laatineet uuden käytännöllisen aikataulun täydellisten rajatarkastusten käyttöönotolle.

"Yrityksillä on nyt enemmän aikaa valmistautua näihin tarkastuksiin, jotka otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2022 aikana."

Continue Reading

Brexit

Euroopan ministerien mukaan luottamus Yhdistyneeseen kuningaskuntaan on laskussa

Julkaistu

on

Komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič, joka tiedotti ministereille viimeisimmästä kehityksestä, sanoi, että luottamus on palautettava ja että hän toivoo löytävänsä ratkaisut Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa ennen vuoden loppua. 

Yleisten asioiden neuvoston Eurooppa-ministerien kokouksessa (21. syyskuuta) saatiin tietoa EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan suhteiden nykytilasta, erityisesti Irlannia ja Pohjois-Irlantia koskevan pöytäkirjan täytäntöönpanosta.

Šefčovič tiedotti ministereille viimeisimmästä kehityksestä, mukaan lukien äskettäinen vierailunsa Irlantiin ja Pohjois -Irlantiin, ja ministerit toistivat tukensa Euroopan komission lähestymistavalle: ”EU jatkaa yhteistyötä Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa löytääkseen ratkaisuja pöytäkirjan puitteissa. Teemme kaikkemme palauttaaksemme ennustettavuuden ja vakauden Pohjois -Irlannin kansalaisille ja yrityksille ja varmistaaksemme, että he voivat hyödyntää pöytäkirjan tarjoamia mahdollisuuksia, mukaan lukien pääsy sisämarkkinoille. ”

Mainos

Varapresidentti sanoi, että monet ministerit olivat puhuneet neuvoston kokouksessa keskustelussa huolestuneena siitä, onko Yhdistynyt kuningaskunta luotettava kumppani. Ranskan Eurooppa -ministeri Clement Beaune sanoi matkalla kokoukseen, että Brexitiä ja äskettäistä kiistaa Ranskan kanssa AUKUS -sukellusvenesopimuksesta ei pidä sekoittaa keskenään. Hän sanoi kuitenkin, että luottamuskysymys oli olemassa, ja hän sanoi, että Yhdistynyt kuningaskunta oli läheinen liittolainen, mutta Brexit -sopimusta ei kunnioitettu täysin ja että luottamusta tarvitaan eteenpäin pääsemiseksi. 

Šefčovič pyrkii ratkaisemaan kaikki jäljellä olevat ongelmat Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa vuoden loppuun mennessä. Yhdistyneen kuningaskunnan uhasta käyttää pöytäkirjan 16 artiklaa, joka sallii Yhdistyneen kuningaskunnan ryhtyä erityisiin suojatoimenpiteisiin, jos pöytäkirja aiheuttaa vakavia taloudellisia, sosiaalisia tai ympäristöongelmia, jotka voivat jatkua tai vääristää kauppaa, Šefčovič sanoi, että EU: n olisi reagoitava ja ministerit olivat pyytäneet komissiota valmistautumaan kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin. Šefčovič toivoo kuitenkin, että tämä voidaan välttää.

Pohjois -Irlanti kokee jo kaupan vääristymistä sekä tuonnissa että viennissä. Tämä johtuu suurelta osin hyvin ohuesta kauppasopimuksesta, jonka Yhdistynyt kuningaskunta on päättänyt jatkaa EU: n kanssa huolimatta siitä, että se tarjoaa vähemmän haitallisia vaihtoehtoja. Kaikkia suojatoimenpiteitä on rajoitettava laajuuden ja keston suhteen. Pöytäkirjan liitteessä seitsemässä esitetyistä suojatoimenpiteistä keskustellaan myös monimutkaisella menettelyllä, johon kuuluu ilmoittaa sekakomitealle, odotella kuukausi mahdollisten suojatoimenpiteiden soveltamista, ellei ole poikkeuksellisia olosuhteita (joita Yhdistynyt kuningaskunta epäilemättä väittää) . Toimenpiteitä tarkistetaan sitten kolmen kuukauden välein siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että niiden todetaan olevan perusteltuja.

Mainos

Continue Reading

Brexit

Britannia viivästyttää Brexitin jälkeisen kaupan valvonnan täytäntöönpanoa

Julkaistu

on

Britannia kertoi tiistaina (14. syyskuuta) viivyttävänsä joidenkin Brexitin jälkeisten tuontivalvontatoimenpiteiden täytäntöönpanoa, toisen kerran, kun niitä on siirretty taaksepäin.

Britannia lähti Euroopan unionin yhtenäismarkkinoilta viime vuoden lopussa, mutta toisin kuin Bryssel, joka otti rajavalvonnan käyttöön välittömästi, se ryhtyi tuontitarkastusten käyttöönottoon tavaroiden, kuten elintarvikkeiden, antamiseksi yrityksille aikaa sopeutua.

Hallitus on viivästyttänyt tarkastusten käyttöönottoa jo kuusi kuukautta 1. huhtikuuta, ja nyt hallitus on siirtänyt täydellisten tulli -ilmoitusten ja tarkastusten tarpeen takaisin 1. tammikuuta 2022. Turvallisuus- ja turvallisuusilmoituksia vaaditaan ensi vuoden 1. heinäkuuta alkaen.

Mainos

"Haluamme, että yritykset keskittyvät toipumiseen pandemiasta sen sijaan, että joutuisivat käsittelemään uusia vaatimuksia rajalla, minkä vuoksi olemme laatineet käytännöllisen uuden aikataulun täydellisen rajavalvonnan käyttöönotolle", Brexit -ministeri David Frost sanoi.

"Yrityksillä on nyt enemmän aikaa valmistautua näihin tarkastuksiin, jotka otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2022 aikana."

Logistiikka- ja tullialan teollisuuden lähteet ovat myös sanoneet, että hallituksen infrastruktuuri ei ole valmis määräämään täydellisiä tarkastuksia.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa