Liity verkostomme!

Brexit

Iso-Britannia ja EU: Parempi poissa tai ulkona?

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

_83123602_71204328David Cameron on luvannut kansanäänestyksen siitä, pitäisikö Britannian pysyä Euroopan unionissa vuoden 2017 loppuun mennessä. Tässä on yhteenveto tärkeimmistä argumenteista Ison-Britannian jäsenyyden puolesta ja sitä vastaan.

Onko Britannian poistumiselle EU: sta mahdollisia vaihtoehtoja?

Jos Britannia äänestää eroavan EU: sta, sen on neuvoteltava uudesta kauppasuhteesta nykyisen 27 jäsenjärjestön kanssa, jotta brittiläiset yritykset voisivat myydä tavaroita ja palveluita EU-maille ilman, että niihin kohdistuvat liialliset tullit ja muut rajoitukset.

Mainos

Parempi poissaolo: Iso-Britannia voisi neuvotella "sovinnollisesta avioerosta", mutta säilyttää vahvat kauppasuhteet EU-maihin, sanovat Ison-Britannian irtautumisesta kamppailevat.

On olemassa useita mahdollisia skenaarioita:

 • Norjalainen malli: Britannia eroaa EU: sta ja liittyy Euroopan talousalueeseen, mikä antaa sille pääsyn sisämarkkinoille lukuun ottamatta joitain rahoituspalveluja, mutta vapauttaa sen EU: n maataloutta, kalastusta, oikeus- ja sisäasioita koskevista säännöistä
 • Sveitsiläinen malli: Britannia jäljittelee Sveitsiä, joka ei ole EU: n jäsen, mutta neuvottelee kauppasopimuksista alakohtaisesti
 • Turkkilainen malli: Yhdistynyt kuningaskunta voisi solmia tulliliiton EU: n kanssa, mikä sallisi pääsyn teollisuustuotteiden vapaille markkinoille, mutta ei rahoituspalveluja
 • Yhdistynyt kuningaskunta voisi pyrkiä neuvottelemaan EU: n kanssa kattavan vapaakauppasopimuksen, joka on samanlainen kuin Sveitsin malli, mutta jolla on paremmat mahdollisuudet saada rahoituspalveluja ja enemmän sanoa sääntöjen ja standardien täytäntöönpanosta
 • Yhdistynyt kuningaskunta voisi tehdä puhtaan irti EU: sta luottaen kaupan perustana olevaan jäsenyyteen Maailman kauppajärjestössä

Parempi tila: "Sovittu avioero" on unelma, väittävät EU: n kannattajat. Ranska, Saksa ja muut johtavat EU-maat eivät koskaan salli Ison-Britannian "valita ja sekoita" -lähestymistapaa blokin sääntöihin. Norjan ja Sveitsin on noudatettava monia EU: n sääntöjä vaikuttamatta niiden muodostumiseen. Kattavan vapaakauppasopimuksen neuvotteleminen voi viedä vuosia, ja sen tulos voi olla epävarma. Ja jos Britannia menisi täysin puhtaaseen tauolle EU: n kanssa, sen vientiin sovellettaisiin tulleja ja sen olisi silti täytettävä EU: n tuotantostandardit, mikä vahingoittaisi Ison-Britannian yritysten kilpailukykyä.

Mainos
Mikä olisi vaikutus brittiläisiin työpaikkoihin?

Ennen EU-kansanäänestystä hallitsevat todennäköisesti kilpailevat väitteet siitä, kuinka monta miljoonaa työpaikkaa menetetään tai saadaan Ison-Britannian irtautumisen jälkeen. Kaikissa tällaisissa väitteissä on terveysvaroitus. Tarkan lukun löytäminen on vaikeaa, koska ei ole mitään keinoa tietää, toteutuisivatko ulkomaisten yritysten uhkaukset vähentää toimintaansa Yhdistyneessä kuningaskunnassa, tai kuinka monta työpaikkaa syntyy uudelleen muotoillun talouden avulla, joka saattaa syntyä poistumisen jälkeen.

Parempi poissaolo: Työvoimat nousevat, kun yritykset vapautetaan EU: n säännöksistä ja byrokratiasta, sanovat irtautumisesta kannattavat, kun pienet ja keskisuuret yritykset, jotka eivät käy kauppaa EU: n kanssa, hyötyvät eniten. Sisään äskettäin julkaistussa artikkelissaan EU Jobs Myth, vapaiden markkinoiden talousinstituutti pyrkii kumoamaan väitteen, jonka mukaan 3-4 miljoonaa työpaikkaa menetettäisiin, jos Britannia poistuu. "Työpaikat liittyvät kauppaan, ei jäsenyyteen poliittiseen unioniin, ja on vain vähän todisteita siitä, että kauppa putoaisi merkittävästi brittiläisten yritysten ja eurooppalaisten kuluttajien välillä, jos Yhdistynyt kuningaskunta olisi EU: n ulkopuolella", se väittää. "Yhdistyneen kuningaskunnan työmarkkinat ovat uskomattoman dynaamiset ja sopeutuvat nopeasti muuttuneisiin suhteisiin EU: hun."

Parempi tila: Miljoonat työpaikat menetettäisiin, kun globaalit valmistajat siirtyisivät halvempiin EU-maihin. Ison-Britannian suuri ulkomaisessa omistuksessa oleva autoteollisuus olisi erityisen vaarassa. "Ison-Britannian houkuttelevuus sijoitus- ja autoliiketoimintapaikkana vahvistaa selvästi Yhdistyneen kuningaskunnan vaikutusvaltainen EU-jäsenyys", sanoi KPMG: n autoteollisuuden raportti viime vuonna. Rahoituspalvelualalla, joka työllistää noin 2.1 miljoonaa ihmistä Yhdistyneessä kuningaskunnassa, on myös huolta Ison-Britannian irtautumisesta. "Ison-Britannian rahoituspalvelualan menestys perustuu suurelta osin EU: n sisämarkkinalainsäädäntöön. Tämän hylkääminen joistakin kokeilemattomista, tuntemattomista ja arvaamattomista vaihtoehdoista johtaisi erittäin merkittäviin riskeihin", sanoi maailmanlaajuinen asianajotoimisto Clifford Chance viime vuonna julkaistussa ajattelukeskus TheCityUKin raportissa.

Entä vaikutus talouteen kokonaisuudessaan?

Paljon riippuisi kauppasopimuksista, jotka Britannia onnistui neuvottelemaan EU: n ja muun maailman kanssa sen poistumisen jälkeen.

Paras tapaus Open Europe -tutkimuslaitoksen mukaan, että Yhdistyneellä kuningaskunnalla olisi parempi asema 1.6 prosentilla suhteessa BKT: hen vuodessa vuoteen 2030 mennessä. Oletetaan, että Yhdistynyt kuningaskunta toteutti laajan sääntelyn purkamisen poistumisensa jälkeen ja onnistui saamaan aikaan suotuisat kauppasopimukset. Aivoryhmä lisää: "Paljon realistisempi vaihteluväli on 0.8 prosentin pysyvä tappio suhteessa BKT: hen vuonna 2030 ja 0.6%: n pysyvä kasvu BKT: hen vuonna 2030 skenaarioissa, joissa Britannia sekoittaa politiikan lähestymistapoja".

Lontoon kauppakorkeakoulun taloudellisen suorituskyvyn keskus, sanoo pahin tapaus on 6.3–9.5 prosentin vähennys BKT: ssä, "samankokoinen menetys kuin vuosien 2008/09 maailmanlaajuisesta finanssikriisistä johtuen" Paras tapa on heidän analyysinsä mukaan 2.2 prosentin tappio BKT: stä.

Entä maahanmuutto?

Parempi poissaolo: Britannia saisi jälleen täyden hallinnan rajoistaan. UKIP haluaa, että työlupajärjestelmä otetaan käyttöön, jotta EU: n kansalaisilla olisi samat viisumirajoitukset kuin EU: n ulkopuolisilla, mikä väittää vähentävän väestönkasvua nykyisestä 298,000 50,000: sta vuodessa noin XNUMX XNUMX: een. Tämä loisi työpaikkoja brittiläisille työntekijöille ja nostaisi palkkoja sekä vähentäisi paineita kouluihin, sairaaloihin ja muihin julkisiin palveluihin.

Parempi tila: Britannian on ehkä suostuttava sallimaan EU: n maahanmuuttajien vapaa liikkuvuus, koska hinta sallitaan pääsy vapaille markkinoille. Joka tapauksessa maahanmuutto muusta EU: sta on ollut hyvä Britannian taloudelle. Ison-Britannian kasvuennusteet perustuvat osittain jatkuvaan korkeaan nettomuuttoon. Riippumattoman talousarvion vastuuviraston mukaan talous riippuu siirtotyöläisistä ja maahanmuuttajien maksamista veroista julkisten palvelujen rahoittamiseksi.

Säästäisikö Britannia rahaa jäsenmaksuissa?

Yhdistyneen kuningaskunnan nettomaksu EU: lle, kun otetaan huomioon hyvitys, oli 11.3 miljardia puntaa vuonna 2013. Se on yli neljä kertaa suurempi kuin vuonna 2008. Se on suunnilleen sama summa kuin Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus kuluttaa vuosittain liikenteeseen.

Parempi poissaolo: Iso-Britannia säästää miljardeja jäsenmaksuja ja lopettaa Yhdistyneen kuningaskunnan veronmaksajien maksaman "piilotullin", kun tavaroita viedään EU: hun, mikä johtuu byrokratiasta, tuhlauksesta, petoksista ja muista tekijöistä.

Parempi tila: Yhdistyneen kuningaskunnan osuus EU: n talousarviosta on pudotus meressä verrattuna sisämarkkinoilla olemisen hyötyihin yrityksille.

Mikä olisi vaikutus kauppaan?

Parempi poissaolo: EU ei ole niin tärkeä Ison-Britannian kaupalle kuin ennen, ja jatkuva epävakaus euroalueella tekee siitä vielä vähemmän. Vaikka Britannia ei onnistuisi neuvottelemaan vapaakauppasopimusta EU: n kanssa, se ei olisi yhtä katastrofaalista kuin EU-harrastajat väittävät, väittää ekonomisti Roger Bootle kirjassaan Euroopan ongelma: "Se asettaisi Yhdistyneen kuningaskunnan samaan asemaan kuin Yhdysvallat on tällä hetkellä Intian, Kiinan ja Japanin kanssa, jotka kaikki onnistuvat viemään EU: hun suhteellisen helposti." Yhdistynyt kuningaskunta voisi vapaasti solmia kahdenvälisiä kauppasopimuksia nopeasti kasvavien vientimarkkinoiden, kuten Kiinan, Singaporen, Brasilian, Venäjän ja Intian, kanssa Maailman kauppajärjestön kautta.

Parempi tila: EU on Yhdistyneen kuningaskunnan tärkein kauppakumppani, jonka arvo on yli 400 miljardia puntaa vuodessa, eli 52 prosenttia tavaroiden ja palvelujen kokonaiskaupasta. Täydellinen vetäytyminen EU: sta merkitsisi kaupan esteiden syntymistä, esimerkiksi autojen viennille EU: hun sovellettaisiin 15 prosentin tullia ja tuonnin 10 prosentin tullia. "Ajatus siitä, että Yhdistynyt kuningaskunta olisi vapaampi EU: n ulkopuolella, perustuu sarjaan väärinkäsityksiä, joiden mukaan keskikokoinen ja avoin talous voi pitää kiinni yhä rikkoutuneemmasta kauppajärjestelmästä, jota hallitsevat Yhdysvallat, EU ja Kiina; että EU vaikeuttaa Ison-Britannian tunkeutumista kehittyville markkinoille ja että ulkomainen pääoma houkuttelisi enemmän Ison-Britannian taloutta, ellei se enää olisi osa yhtenäismarkkinoita ", sanoi äskettäisessä raportissa.

Muuttuisiko Yhdistyneen kuningaskunnan vaikutusvalta maailmassa?

Parempi poissaolo: Yhdistynyt kuningaskunta pysyisi keskeisenä osana Naton ja YK: n turvallisuusneuvostoa ja ydinvoiman, jolla olisi oma voimakas maailmanlaajuinen ääni. Euroskeptinen Bruges-ryhmä haluaa lopettaa "diskreditoidun" periaatteen, jonka mukaan Iso-Britannia toimii transatlanttisena sillana Yhdysvaltojen ja Euroopan välillä, sanomalla, että maan pitäisi tehdä omavaraisuudesta johtava periaate.

Parempi tila: Vaikutusvaarassa Brysselissä, Berliinissä ja Pariisissa Iso-Britannia huomaisi itsensä yhä enemmän Washingtonin ulkopuolelle ja syrjäyttäisi suuret kansainväliset kysymykset, kuten ympäristö, turvallisuus ja kauppa. Amerikka ja muut liittolaiset haluavat Britannian pysyvän EU: ssa. Yhdistyneestä kuningaskunnasta voi tulla muuttumaton, eristetty valtio, jos se poistuu.

Mitä tapahtuisi Euroopassa työskenteleville briteille ja Isossa-Britanniassa työskenteleville EU: n kansalaisille?

Parempi poissaolo: Britannia saisi täyden hallinnan omista rajoistaan, ja maahanmuuttoa maahan ja sieltä pois pelkästään Ison-Britannian laki. EU: n kansalaisten olisi vaikeampi muuttaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, vaikka täällä jo asuvia ei todennäköisesti poisteta.

Parempi tila: Paljon riippuisi siitä, millainen sopimus muiden EU-maiden kanssa saavutettiin. Brittiläiset saattavat joutua hakemaan viisumeita EU-maihin saapumiseksi, ja siellä jo asuvat voivat kohdata kotouttamista koskevia sääntöjä, kuten todistaa, että he puhuvat kieltä ennen pitkäaikaisten oleskeluoikeuksien saamista. Lisäksi epävarmuus johtuisi monista EU: n työntekijöistä, jotka nyt maksavat veroja Isossa-Britanniassa - mitä etuuksia heillä olisi, jos mahdollista.

Muuttuisivatko verot?

Parempi poissaolo: EU: lla on rajallinen valta verotuksessa, mikä on pääosin kansallisten hallitusten asia. Poikkeus on arvonlisävero, jolla on EU: n tasolla sovitut taajuusalueet. EU: n ulkopuolella Yhdistyneellä kuningaskunnalla olisi mahdollisesti enemmän joustavuutta.

Parempi tila: "Veronkierto ja veronkierto saavuttavat rappeutuvan tason, kun taloutemme tulee yhä enemmän ulkomaisten monikansallisten yritysten omistukseen, mikä asettaa veronkierron Britanniassa keskeiseksi liiketoimintastrategialle", perusteli eurooppalainen The Observer -lehti toimituksellisessa julkaisussa.

Muuttuisiko Ison-Britannian oikeusjärjestelmä, demokraattiset instituutiot ja lainsäädäntöprosessi?

Parempi poissaolo: Se olisi merkittävä ammuttu käsi Ison-Britannian demokratialle, kun Westminsterin parlamentti palautti itsemääräämisoikeutensa ja oli yhteydessä uudelleen äänestäjiin. Maa olisi vapaa eurooppalaisesta pidätysmääräyksestä ja muista lain ja järjestyksen toimenpiteistä.

Parempi tila: Britit hyötyvät EU: n työlakista ja sosiaalisesta suojelusta, joka poistettaisiin. Peruuttaminen eurooppalaisesta pidätysmääräyksestä voi tarkoittaa Yhdistyneelle kuningaskunnalle viivästyksiä epäiltyjen luovuttamisessa muista Euroopan maista; ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa on jo joitain poikkeuksia EU: n työlaista, mukaan lukien työaikadirektiivi.

 

Brexit

Britannia viivästyttää Brexitin jälkeisen kaupan valvonnan täytäntöönpanoa

Julkaistu

on

Britannia kertoi tiistaina (14. syyskuuta) viivyttävänsä joidenkin Brexitin jälkeisten tuontivalvontatoimenpiteiden täytäntöönpanoa, toisen kerran, kun niitä on siirretty taaksepäin.

Britannia lähti Euroopan unionin yhtenäismarkkinoilta viime vuoden lopussa, mutta toisin kuin Bryssel, joka otti rajavalvonnan käyttöön välittömästi, se ryhtyi tuontitarkastusten käyttöönottoon tavaroiden, kuten elintarvikkeiden, antamiseksi yrityksille aikaa sopeutua.

Hallitus on viivästyttänyt tarkastusten käyttöönottoa jo kuusi kuukautta 1. huhtikuuta, ja nyt hallitus on siirtänyt täydellisten tulli -ilmoitusten ja tarkastusten tarpeen takaisin 1. tammikuuta 2022. Turvallisuus- ja turvallisuusilmoituksia vaaditaan ensi vuoden 1. heinäkuuta alkaen.

Mainos

"Haluamme, että yritykset keskittyvät toipumiseen pandemiasta sen sijaan, että joutuisivat käsittelemään uusia vaatimuksia rajalla, minkä vuoksi olemme laatineet käytännöllisen uuden aikataulun täydellisen rajavalvonnan käyttöönotolle", Brexit -ministeri David Frost sanoi.

"Yrityksillä on nyt enemmän aikaa valmistautua näihin tarkastuksiin, jotka otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2022 aikana."

Logistiikka- ja tullialan teollisuuden lähteet ovat myös sanoneet, että hallituksen infrastruktuuri ei ole valmis määräämään täydellisiä tarkastuksia.

Mainos

Continue Reading

Brexit

Miten EU auttaa lieventämään brexitin vaikutuksia

Julkaistu

on

Viiden miljardin euron EU -rahasto tukee ihmisiä, yrityksiä ja maita, jotka kärsivät Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisesta unionista, EU-asiat.

- Brexitin siirtymäkauden loppuun, 31. joulukuuta 2020, päättyi ihmisten, tavaroiden, palvelujen ja pääomien vapaaseen liikkuvuuteen EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä, ja sillä oli kielteisiä sosiaalisia ja taloudellisia seurauksia ihmisille, yrityksille ja julkishallinnolle molemmilla puolilla.

Auttaakseen eurooppalaisia ​​sopeutumaan muutoksiin EU: n johtajat päättivät heinäkuussa 2020 luoda Brexitin säätelyvaraus, 5 miljardin euron rahasto (vuoden 2018 hintoina), joka maksetaan vuoteen 2025 saakka. EU -maat aloittavat resurssien vastaanottamisen joulukuuhun mennessäparlamentin hyväksynnän jälkeen. Euroopan parlamentin jäsenten odotetaan äänestävän rahastosta syyskuun täysistunnossa.

Mainos

Kuinka paljon menee kotimaani?

Rahasto auttaa kaikkia EU -maita, mutta suunnitelman mukaan Brexitin pahimmin kärsineet maat ja alat saavat eniten tukea. Irlanti on listan kärjessäja sen jälkeen Hollanti, Ranska, Saksa ja Belgia.

Kunkin maan määrän määrittämisessä otetaan huomioon kolme tekijää: Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa käytävän kaupan merkitys, Yhdistyneen kuningaskunnan yksinomaisella talousvyöhykkeellä pyydettyjen kalojen arvo ja Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lähimpillä EU: n merialueilla asuvan väestön koko.

Mainos
Infografia, joka selittää Brexitin sopeutusvarauksen
Infografia, joka osoittaa, kuinka paljon tukea yksittäiset EU -maat saavat Brexit -sopeutusvarauksesta  

Mitä rahastosta voidaan rahoittaa?

Ainoastaan ​​Yhdistyneen kuningaskunnan EU: sta eroamisen kielteisten seurausten torjumiseksi toteutetut toimenpiteet ovat tukikelpoisia. Näitä voivat olla:

 • Investoinnit työpaikkojen luomiseen, mukaan lukien lyhytaikaiset työohjelmat, uudelleenkoulutus ja koulutus
 • Yhdistyneestä kuningaskunnasta Brexitin seurauksena lähteneiden EU: n kansalaisten uudelleenintegrointi
 • Tuki yrityksille (erityisesti pk-yrityksille), itsenäisille ammatinharjoittajille ja paikallisille yhteisöille
 • Tullilaitosten rakentaminen ja raja-, kasvinsuojelu- ja turvallisuusvalvonnan toiminnan varmistaminen
 • Sertifiointi- ja lisensointijärjestelmät

Rahasto kattaa 1. tammikuuta 2020 ja 31. joulukuuta 2023 väliset menot.

Kalastus- ja pankkisektorit

Kansalliset hallitukset voivat vapaasti päättää, kuinka paljon rahaa kullakin alueella käytetään. Maiden, jotka ovat riippuvaisia ​​merkittävästi Yhdistyneen kuningaskunnan talousvyöhykkeen kalastuksesta, on kuitenkin sitouduttava vähimmäismäärä kansallisia varojaan pienimuotoiseen rannikkokalastukseen, samoin kuin kalastustoiminnasta riippuvaiset paikalliset ja alueelliset yhteisöt.

Rahoitus- ja pankkisektorit, jotka voivat hyötyä Brexitistä, eivät sisälly tähän.

Lue lisää 

Continue Reading

Brexit

Miten EU auttaa lieventämään brexitin vaikutuksia

Julkaistu

on

Viiden miljardin euron EU -rahasto tukee ihmisiä, yrityksiä ja maita, jotka kärsivät Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisesta unionista, EU-asiat.

- Brexitin siirtymäkauden loppuun, 30. joulukuuta 2020, päättyi ihmisten, tavaroiden, palvelujen ja pääomien vapaaseen liikkuvuuteen EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä, ja sillä oli kielteisiä sosiaalisia ja taloudellisia seurauksia ihmisille, yrityksille ja julkishallinnolle molemmilla puolilla.

Auttaakseen eurooppalaisia ​​sopeutumaan muutoksiin EU: n johtajat päättivät heinäkuussa 2020 luoda Brexitin säätelyvaraus, 5 miljardin euron rahasto (vuoden 2018 hintoina), joka maksetaan vuoteen 2025 saakka. EU -maat aloittavat resurssien vastaanottamisen joulukuuhun mennessäparlamentin hyväksynnän jälkeen. Euroopan parlamentin jäsenten odotetaan äänestävän rahastosta syyskuun täysistunnossa.

Mainos

Kuinka paljon menee kotimaani?

Rahasto auttaa kaikkia EU -maita, mutta suunnitelman mukaan Brexitin pahimmin kärsineet maat ja alat saavat eniten tukea. Irlanti on listan kärjessäja sen jälkeen Hollanti, Ranska, Saksa ja Belgia.

Kunkin maan määrän määrittämisessä otetaan huomioon kolme tekijää: Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa käytävän kaupan merkitys, Yhdistyneen kuningaskunnan yksinomaisella talousvyöhykkeellä pyydettyjen kalojen arvo ja Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lähimpillä EU: n merialueilla asuvan väestön koko.

Mainos
Infografia, joka selittää Brexitin sopeutusvarauksen
Infografia, joka osoittaa, kuinka paljon tukea yksittäiset EU -maat saavat Brexit -sopeutusvarauksesta  

Mitä rahastosta voidaan rahoittaa?

Ainoastaan ​​Yhdistyneen kuningaskunnan EU: sta eroamisen kielteisten seurausten torjumiseksi toteutetut toimenpiteet ovat tukikelpoisia. Näitä voivat olla:

 • Investoinnit työpaikkojen luomiseen, mukaan lukien lyhytaikaiset työohjelmat, uudelleenkoulutus ja koulutus
 • Yhdistyneestä kuningaskunnasta Brexitin seurauksena lähteneiden EU: n kansalaisten uudelleenintegrointi
 • Tuki yrityksille (erityisesti pk-yrityksille), itsenäisille ammatinharjoittajille ja paikallisille yhteisöille
 • Tullilaitosten rakentaminen ja raja-, kasvinsuojelu- ja turvallisuusvalvonnan toiminnan varmistaminen
 • Sertifiointi- ja lisensointijärjestelmät


Rahasto kattaa 1. tammikuuta 2020 ja 31. joulukuuta 2023 väliset menot.

Kalastus- ja pankkisektorit

Kansalliset hallitukset voivat vapaasti päättää, kuinka paljon rahaa kullakin alueella käytetään. Maiden, jotka ovat riippuvaisia ​​merkittävästi Yhdistyneen kuningaskunnan talousvyöhykkeen kalastuksesta, on kuitenkin sitouduttava vähimmäismäärä kansallisia varojaan pienimuotoiseen rannikkokalastukseen, samoin kuin kalastustoiminnasta riippuvaiset paikalliset ja alueelliset yhteisöt.

Rahoitus- ja pankkisektorit, jotka voivat hyötyä Brexitistä, eivät sisälly tähän.

Lue lisää 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa