Liity verkostomme!

Brexit

Nicola Sturgeon varoittaa EU: n poistumisesta "takaisku"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

o-NICOLA-STURGEON-facebookSkotlannin ensimmäinen ministeri Nicola Sturgeon (Kuvassa) on varoittanut "voimakkaasta vastahyökkäyksestä", jos Skotlanti viedään EU: sta Yhdistyneen kuningaskunnan laajuisella kansanäänestyksellä.

SNP: n johtaja käyttää puhetta Brysselissä sanoakseen äänestyksen Yhdistyneen kuningaskunnan poistamiseksi Euroopan unionista, mikä voisi aiheuttaa "vihamyrskyn" Skotlannissa.

Hän uskoo, että se voisi saada aikaan "äänen" uudelle äänestykselle Skotlannin itsenäisyyden kansanäänestyksestä.

Mainos

Pääministeri David Cameron on luvannut EU: n kansanäänestyksen.

Torien johtaja sanoi, että se tapahtuu vuoden 2017 loppuun mennessä.

Sturgeon sanoo Brysselissä pitämässään puheessa, että Skotlannilla on paljon tarjottavaa EU: lle ja "paljon opittavaa" sen pienempien jäsenvaltioiden esimerkistä.

Mainos

Hän kehottaa Cameronia hyväksymään "kaksinkertaisen enemmistön", mikä tarkoittaisi, että kaikkien Yhdistyneen kuningaskunnan neljän kansakunnan on palauduttava vetäytymisestä ennen kuin poistuminen on mahdollista.

Hänen puheensa tulee päiviä sen jälkeen Cameron tapasi useita eurooppalaisia ​​johtajia selvittää mielipiteensä Euroopan unionin uudistamisesta ennen Yhdistyneen kuningaskunnan äänestystä.

Ensimmäisessä EU-ministerinä pitämässään puheessa Sturgeon sanoo, että "olemassa olevan sopimuksen puitteissa" voidaan tehdä "positiivisia muutoksia".

Hänen odotetaan myös nostavan tämän kysymyksen Skotlannin pitkäaikaisesta laillisesta tarjouksesta alkoholin vähimmäishinnan saamiseksi.

Skotlanti antoi vuonna 2012 lain, jossa sallitaan alkoholin vähimmäishinnat, mutta sitä ei ole vielä annettu

Skotlannin hallitus on lukittu oikeudellisessa taistelussa Euroopan kanssa a vähimmäishinta 50 p / yksikkö alkoholia.

- Alkoholi (vähimmäishinnoittelu) (Skotlanti), laki 2012 Skotlannin parlamentti hyväksyi kesäkuussa 2012.

Sitä ei kuitenkaan ole vielä pantu täytäntöön, koska Euroopan unionin tuomioistuimelle on haettu muutosta.

Skotlannin hallitus aloitti vähimmäishinnoittelun, koska se sanoi "Skotlannin alkoholiongelma on niin merkittävä, että nyt tarvitaan uraauurtavia toimenpiteitä".

Sturgeonin puheenvuorossa sanotaan: "EU: n olisi keskityttävä alueisiin, joilla yhteinen työskentely ja yhteistyö vaikuttavat konkreettisesti kansalaisten elämään.

"Joillakin alueilla se tarkoittaa, että EU: n pitäisi jättää jäsenvaltioille itsemääräämisoikeus kiireellisten ongelmien ratkaisemiseen.

"Kansanterveys on tärkeä esimerkki Skotlannille ja muille maille. Skotlannin parlamentti äänesti muutama vuosi sitten alkoholin vähimmäishinnoittelun käyttöönotosta alkoholihaittojen torjumiseksi yhteiskunnassamme.

"Kykymme siihen on kyseenalaistettu, ja Skotlannin tuomioistuimet ja Euroopan unionin tuomioistuin harkitsevat sitä parhaillaan.

"Tiedämme heidän tukemastaan ​​tapauksellemme, että monet muutkin jäsenvaltiot tukevat meitä. Katson, että komission ja EU: n politiikan olisi tunnustettava tämä.

"Heidän olisi asetettava korkeampi prioriteetti, jotta jäsenvaltiot voivat tehdä tarpeellisiksi katsomiaan päätöksiä elämän suojelemiseksi ja terveyden edistämiseksi."

Skotlannin konservatiivinen MSP Annabel Goldie sanoi kuitenkin, että Sturgeonin puhe paljasti vain "SNP: n Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ja EU: hun liittyvien politiikkojen ristiriitojen esiin tuomisen".

Hän lisäsi: "Huolimatta kustannuksista, hän haluaa lopettaa liittomme Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa.

"Kustannuksista riippumatta näyttää siltä, ​​että hän haluaa säilyttää unionimme Euroopan unionin kanssa.

"Ensimmäisen ministerin on oltava puhdas. Koska hän on niin vastustanut Yhdistynyttä kuningaskuntaa ja tukee niin EU-hanketta, hänen pitäisi varmasti myöntää, että SNP pudottaisi Ison-Britannian punnan ja palauttaisi euron."

Brexit

Brexit -vaikutus "pahenee", kun supermarket -kauppa maksaa enemmän ja jotkut EU -tuotteet katoavat hyllyiltä

Julkaistu

on

Koko vaikutus Brexit johtava tulli -asiantuntija on väittänyt, että yritykset ja kuluttajat tuntevat vasta ensi vuonna, ja pula pahenee aloilla elintarvikkeista rakennusmateriaaleihin, kirjoittaa David Persilja.

Simon Sutcliffe, vero- ja neuvoa-antavan yrityksen Blick Rothenbergin kumppani, uskoo, että hallituksen viivästykset Brexitin jälkeisten tullilakien täytäntöönpanossa ovat "pehmentäneet" Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisen vaikutuksia Euroopan unionista ja että "asiat pahenevat", kun ne vihdoin saadaan tuotu tammikuusta 2022.

Huolimatta eroamisesta EU: sta 1. tammikuuta 2020, hallitus on viivästyttänyt monia tullilainsäädännön, jonka piti tulla voimaan viime vuonna.

Mainos

Vaatimus ennakkoilmoituksesta, joka koskee elintarvikkeiden tuontia Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, otetaan käyttöön 1. tammikuuta 2022, toisin kuin jo viivästynyt päivämäärä 1. lokakuuta tänä vuonna.

Viennin terveystodistusten uudet vaatimukset otetaan nyt käyttöön vielä myöhemmin, ensi vuoden 1. heinäkuuta.

Valvonta eläinten ja kasvien suojelemiseksi sairauksilta, tuholaisilta tai epäpuhtauksilta lykkää myös 1. heinäkuuta 2022, samoin kuin tuontia koskevien turvallisuusilmoitusten vaatimus.

Mainos

Kun nämä lait, joihin sisältyy myös tulli -ilmoitusjärjestelmä, tuodaan Sutcliffe uskoo, että elintarvike- ja raaka -ainepula jo jossain määrin - erityisesti Pohjois -Irlannissa - pahenee mantereella Jotkut tuotteet katoavat supermarkettien hyllyiltä lähitulevaisuudessa.

Sutcliffe, joka ennusti ensimmäisten joukossa kuorma -autonkuljettajapulan and raja -asiat Pohjois -Irlannissa, sanoi: ”Kun nämä ylimääräiset laajennukset päättyvät, olemme tuskallisessa maailmassa, kunnes maahantuojat saavat sen käsiinsä aivan kuten Yhdistyneestä kuningaskunnasta EU: hun vievien on jouduttu.

”Byrokratian kustannukset merkitsevät sitä, että monet vähittäiskauppiaat eivät yksinkertaisesti enää varastoi joitakin tuotteita EU: sta.

Jos tiedät, että hedelmätoimituksesi on jumissa Ison -Britannian satamassa 10 päivää odottamassa tarkistusta, et aio vaivautua tuomaan sitä, koska se sammuu ennen kuin se edes saavuttaa myymälän.

”Tarkastelemme kaikenlaisia ​​tuotteita, jotka häviävät supermarketeista, salaamista juustoihin, koska niiden lähettäminen on liian kallista. Vaikka muutama putiikkiherkku voi varastoida näitä tuotteita, niistä tulee kalliimpia ja vaikeampia löytö."

Hän lisäsi, että supermarkettikauppa kohtaa myös jyrkkiä hinnankorotuksia, sillä jopa perustuotteiden, kuten tuoreen lihan, maidon, munien ja vihannesten, tuontihinnat maksavat jälleenmyyjille enemmän.

"Vähittäiskauppiailla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin siirtää ainakin osa kohonneista kustannuksista kuluttajalle", Sutcliffe sanoi. "Toisin sanoen kuluttajilla on vähemmän valinnanvaraa ja heidän on maksettava enemmän viikottaisesta kaupastaan."

Nro 10 tiedottaja sanoi: ”Haluamme yritysten keskittyvän toipumiseen pandemiasta sen sijaan, että heidän olisi käsiteltävä uusia vaatimuksia rajalla, minkä vuoksi olemme laatineet uuden käytännöllisen aikataulun täydellisten rajatarkastusten käyttöönotolle.

"Yrityksillä on nyt enemmän aikaa valmistautua näihin tarkastuksiin, jotka otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2022 aikana."

Continue Reading

Brexit

Euroopan ministerien mukaan luottamus Yhdistyneeseen kuningaskuntaan on laskussa

Julkaistu

on

Komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič, joka tiedotti ministereille viimeisimmästä kehityksestä, sanoi, että luottamus on palautettava ja että hän toivoo löytävänsä ratkaisut Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa ennen vuoden loppua. 

Yleisten asioiden neuvoston Eurooppa-ministerien kokouksessa (21. syyskuuta) saatiin tietoa EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan suhteiden nykytilasta, erityisesti Irlannia ja Pohjois-Irlantia koskevan pöytäkirjan täytäntöönpanosta.

Šefčovič tiedotti ministereille viimeisimmästä kehityksestä, mukaan lukien äskettäinen vierailunsa Irlantiin ja Pohjois -Irlantiin, ja ministerit toistivat tukensa Euroopan komission lähestymistavalle: ”EU jatkaa yhteistyötä Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa löytääkseen ratkaisuja pöytäkirjan puitteissa. Teemme kaikkemme palauttaaksemme ennustettavuuden ja vakauden Pohjois -Irlannin kansalaisille ja yrityksille ja varmistaaksemme, että he voivat hyödyntää pöytäkirjan tarjoamia mahdollisuuksia, mukaan lukien pääsy sisämarkkinoille. ”

Mainos

Varapresidentti sanoi, että monet ministerit olivat puhuneet neuvoston kokouksessa keskustelussa huolestuneena siitä, onko Yhdistynyt kuningaskunta luotettava kumppani. Ranskan Eurooppa -ministeri Clement Beaune sanoi matkalla kokoukseen, että Brexitiä ja äskettäistä kiistaa Ranskan kanssa AUKUS -sukellusvenesopimuksesta ei pidä sekoittaa keskenään. Hän sanoi kuitenkin, että luottamuskysymys oli olemassa, ja hän sanoi, että Yhdistynyt kuningaskunta oli läheinen liittolainen, mutta Brexit -sopimusta ei kunnioitettu täysin ja että luottamusta tarvitaan eteenpäin pääsemiseksi. 

Šefčovič pyrkii ratkaisemaan kaikki jäljellä olevat ongelmat Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa vuoden loppuun mennessä. Yhdistyneen kuningaskunnan uhasta käyttää pöytäkirjan 16 artiklaa, joka sallii Yhdistyneen kuningaskunnan ryhtyä erityisiin suojatoimenpiteisiin, jos pöytäkirja aiheuttaa vakavia taloudellisia, sosiaalisia tai ympäristöongelmia, jotka voivat jatkua tai vääristää kauppaa, Šefčovič sanoi, että EU: n olisi reagoitava ja ministerit olivat pyytäneet komissiota valmistautumaan kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin. Šefčovič toivoo kuitenkin, että tämä voidaan välttää.

Pohjois -Irlanti kokee jo kaupan vääristymistä sekä tuonnissa että viennissä. Tämä johtuu suurelta osin hyvin ohuesta kauppasopimuksesta, jonka Yhdistynyt kuningaskunta on päättänyt jatkaa EU: n kanssa huolimatta siitä, että se tarjoaa vähemmän haitallisia vaihtoehtoja. Kaikkia suojatoimenpiteitä on rajoitettava laajuuden ja keston suhteen. Pöytäkirjan liitteessä seitsemässä esitetyistä suojatoimenpiteistä keskustellaan myös monimutkaisella menettelyllä, johon kuuluu ilmoittaa sekakomitealle, odotella kuukausi mahdollisten suojatoimenpiteiden soveltamista, ellei ole poikkeuksellisia olosuhteita (joita Yhdistynyt kuningaskunta epäilemättä väittää) . Toimenpiteitä tarkistetaan sitten kolmen kuukauden välein siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että niiden todetaan olevan perusteltuja.

Mainos

Continue Reading

Brexit

Britannia viivästyttää Brexitin jälkeisen kaupan valvonnan täytäntöönpanoa

Julkaistu

on

Britannia kertoi tiistaina (14. syyskuuta) viivyttävänsä joidenkin Brexitin jälkeisten tuontivalvontatoimenpiteiden täytäntöönpanoa, toisen kerran, kun niitä on siirretty taaksepäin.

Britannia lähti Euroopan unionin yhtenäismarkkinoilta viime vuoden lopussa, mutta toisin kuin Bryssel, joka otti rajavalvonnan käyttöön välittömästi, se ryhtyi tuontitarkastusten käyttöönottoon tavaroiden, kuten elintarvikkeiden, antamiseksi yrityksille aikaa sopeutua.

Hallitus on viivästyttänyt tarkastusten käyttöönottoa jo kuusi kuukautta 1. huhtikuuta, ja nyt hallitus on siirtänyt täydellisten tulli -ilmoitusten ja tarkastusten tarpeen takaisin 1. tammikuuta 2022. Turvallisuus- ja turvallisuusilmoituksia vaaditaan ensi vuoden 1. heinäkuuta alkaen.

Mainos

"Haluamme, että yritykset keskittyvät toipumiseen pandemiasta sen sijaan, että joutuisivat käsittelemään uusia vaatimuksia rajalla, minkä vuoksi olemme laatineet käytännöllisen uuden aikataulun täydellisen rajavalvonnan käyttöönotolle", Brexit -ministeri David Frost sanoi.

"Yrityksillä on nyt enemmän aikaa valmistautua näihin tarkastuksiin, jotka otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2022 aikana."

Logistiikka- ja tullialan teollisuuden lähteet ovat myös sanoneet, että hallituksen infrastruktuuri ei ole valmis määräämään täydellisiä tarkastuksia.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa