Liity verkostomme!

EU

Kreikan pääministeri Tsiprasilla on realistinen velkaehdotus

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

_83363113_83363112Kreikan pääministeri Aléxis Tsípras (Kuvassa) sanoo, että hän on antanut "realistisen ehdotuksen" sen kansainvälisille velkojille yrittäen saada aikaan sopimuksen velkojensa suhteen.

"Olemme toimittaneet realistisen suunnitelman Kreikalle kriisistä poistumiseksi", hän sanoi.

Tspiras sanoi, että suunnitelma sisälsi "vaikeuksia, jotka ovat vaikeita".

Mainos

Hänen lausuntonsa seuraa Berliinissä käytyjä keskusteluja, joihin ovat osallistuneet sekä Kansainvälisen valuuttarahaston että Euroopan keskuspankin johtajat.

Kansainvälisen valuuttarahaston päällikkö Christine Lagarde ja EKP: n asukkaan Mario Draghin läsnäolo Saksan liittokanslerin Angela Merkelin ja ranskalaisen Francois Hollanden kokouksessa korostavat neuvottelujen vakavuutta.

Raporttien mukaan kokouksen tarkoituksena oli esittää "lopullinen ehdotus", joka annettaisiin Ateenalle.

Mainos

Mutta Tspiras, joka ei ollut mukana kokouksessa, sanoi, että IMF ja Euroopan viranomaiset eivät olleet vielä ottaneet yhteyttä häneen.

"Emme odota heidän tekevän ehdotusta, Kreikka esittää suunnitelman - on nyt selvää, että päätös siitä, haluavatko he sopeutua realismiin ... päätös kuuluu Euroopan poliittiselle johtajalle", hän lisäsi.

300 miljoonan euron (216 miljoonan punnan) maksu Kreikalta IMF: lle erääntyy perjantaina.

Kreikalla on pelkoja, ettei sillä ole tarvittavia varoja maksamaan, ja se voi laiminlyödä velan, mikä johtaa lopulta sen poistumiseen euroalueelta.

Perjantain maksu on ensimmäinen neljästä, yhteensä 1.5 miljardista eurosta, jonka Kreikan on määrä maksaa IMF: lle kesäkuussa, ja on selvää, että kaikki maksut voidaan niputtaa yhteen ja maksaa takaisin yhdessä tapahtumassa kuukauden lopussa.

Jos Kreikka päättää maksaa varat takaisin tällä tavalla, sen on ilmoitettava asiasta IMF: lle, mutta se ei ole vielä tehnyt niin.

Maa on edelleen neljän kuukauden pituisessa umpikujassa kansainvälisten velkojien kanssa 7.2 miljardin euron jäljellä olevien pelastusvarojen vapauttamisesta.

Eurooppalaiset lainanantajat ja IMF pyrkivät lisäämään säästötoimenpiteitä vastineeksi käteiselle, jota Kreikan hallitus on toistaiseksi kieltäytynyt tekemästä.

Saksan varakansleri Sigmar Gabriel sanoi tukevansa Ranskan ja Saksan hallitusten pyrkimyksiä päästä sopimukseen neuvotteluissa Ateenan massiivisista veloista.

"Kreikan konkurssin poliittiset seuraukset euroalueella olisivat tietysti jättimäiset. Luulen, että monilla ihmisillä on käsitys, että meillä on parempi ilman Kreikkaa euroalueella.

Totuus on, että jos katkaisemme ensimmäisen kappaleen eurooppalaisesta talosta, Eurooppa olisi eri tilassa. "

Syyrian parlamentin tiedottaja Nikos Filis toisti kuitenkin, että hallitus ei allekirjoittaisi sopimusta, joka olisi ristiriidassa sen säästöohjelman kanssa.

"Jos puhumme ultimaatumista ... joka ei kuulu yleisen mandaatin puitteisiin, on selvää, että hallitus ei voi allekirjoittaa ja hyväksyä sitä", Filis kertoi Antenna TV: lle.

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa