Liity verkostomme!

EU

Tuleva viikko: 1-7 kesäkuu 2015

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Parlamentin jäsenetPoliittinen ryhmä ja valiokuntien kokoukset, Bryssel   

EU: n PNR-tiedot. Kansalaisvapaudet EP: n jäsenet keskustelevat lakiluonnoksen muutoksista, jotka velvoittaisivat lentoyhtiöt luovuttamaan matkustajarekisteritiedot (PNR) jäsenvaltioiden viranomaisille. Ehdotetut muutokset koskevat monenlaisia ​​asioita, mukaan lukien mitkä lennot olisi sisällytettävä, kerättyjen tietojen säilytysajat ja tietosuojasäännökset. (Torstaina (4. kesäkuuta))   

LuxLeaks & veropäätökset. Veropäätösten kansainvälisestä ulottuvuudesta keskustelee veropäätöksiä käsittelevä erityiskomitea puhujien kanssa, mukaan lukien entinen kilpailu- ja verokomissaari Mario Monti, Luxemburgin ilmiantaja Antoine Deltour ja Tax Transparency Networkin perustaja Richard Murphy. Keskustelu hyödyntää komitean suosituksia avoimuuden ja jäsenvaltioiden välisen yhteistyön parantamiseksi tällä alalla. (Maanantai (1. kesäkuuta))

Mainos

Eläinten ja kansanterveys. Parlamentin ja neuvoston puheenjohtajavaltion neuvottelijat pyrkivät pääsemään sopimukseen tarttuvista eläintaudeista annetusta eurooppalaisesta laista. Lainsäädännöllä luotaisiin ensimmäistä kertaa yhteys eläinten hyvinvoinnin ja kansanterveyden välille ja sallittaisiin kiireelliset toimenpiteet sellaisten tautien, kuten bluetongue-taudin, afrikkalaisen sikaruton tai lintuinfluenssan, puhkeamisen torjumiseksi, joilla on merkittävä vaikutus kansanterveyteen ja maataloustuotantoon. . (Maanantai)

YK ja kehitys. YK: n 69. yleiskokouksen puheenjohtaja Sam Kahamba Kutesa tapaa ulkoasiain- ja kehitysjäsenet keskustelemaan heinäkuussa pidettävän kehitysrahoitusta käsittelevän YK: n konferenssin ja vuoden 2015 jälkeisen kehitysohjelman syyskuun YK-huippukokouksen valmisteluista. (Keskiviikko) Euro – Latinalaisen Amerikan parlamentaarinen edustajakokous. Parlamentin jäsenet ja Latinalaisen Amerikan parlamenttien jäsenet kokoontuvat Euro – Latinalaisen Amerikan parlamentaarisen edustajakokouksen 8. täysistuntoon. Muuttoliike, TTIP, suhteet Kiinaan, ilmastonmuutos, poliittisten puolueiden rahoitus sekä köyhyyden ja järjestäytyneen rikollisuuden torjunta ovat keskustelunaiheita. (Torstai ja perjantai)

Täysistunto valmisteita. Poliittiset ryhmät valmistautuvat Strasbourgissa pidettävään 8. – 11. Kesäkuuta pidettävään täysistuntoon, jossa parlamentin jäsenet äänestävät suosituksista transatlanttisen kauppa- ja investointikumppanuuden (TTIP) neuvotteluihin. EU: n taloushallinnon uudistus; säännöt, joiden mukaan suurten yhtiöiden osakkeenomistajat voivat äänestää johtajien palkoista; EU: n ja Venäjän suhteet ja sotilaallinen tilanne Mustanmeren altaalla; sukupuolten tasa-arvo EU: ssa; urheilu ja ihmisoikeudet; ja Unkarin tilanne.

Mainos

Presidentin päiväkirja. Euroopan parlamentin puheenjohtaja Martin Schulz ja kaikki poliittisten ryhmien johtajat vierailevat maanantaina Luxemburgissa tapaamaan hallitusta ennen Luxemburgin siirtymistä EU: n puheenjohtajakauteen. Presidentti Schulz tapaa kahdenvälisen tapaamisen pääministeri Xavier Bettelin kanssa, jonka kanssa hän pitää lehdistötilaisuuden. Schulz pitää puheen Euroopan kehityspäivien avajaisissa; tavata YK: n Kyproksen erityisneuvonantaja Espen Barth Eide ja pitää loppupuheen keskiviikkona "Kohti tehokasta talous- ja rahaliittoa" -tapahtumassa.

Pre-session lehdistötilaisuudessa. Euroopan parlamentin lehdistöpalvelu pitää tiedotustilaisuuden EP: n poliittisten ryhmien edustajien kanssa perjantaina (11. kesäkuuta) klo 5. (Anna Politkovskajan huone, lehdistökeskus, Bryssel).

Lehdistöseminaari kehityksestä. Euroopan parlamentin lehdistöpalvelu järjestää toimittajille seminaarin EU: sta ja vuosituhannen kehitystavoitteista. Keskeiset parlamentin jäsenet ja asiantuntijat keskustelevat parlamentin käynnissä olevasta työstä kehityksen rahoittamiseksi, veropetoksista kehitysmaissa ja yksityisen sektorin roolista. (Tiistai).

Euroopan keskuspankki (EKP)

EKP: n Lagarde pitää oven auki korkeammalle inflaatiolle

Julkaistu

on

By

Euroalueen inflaatio voi ylittää Euroopan keskuspankin jo nostamat ennusteet, mutta merkkejä tästä on jo tapahtumassa, EKP: n pääjohtaja Christine Lagarde (Kuvassa) sanoi maanantaina (27. syyskuuta), kirjoittaa Balazs Koranyi, Reuters.

"Vaikka inflaatio voi osoittautua ennakoitua heikommaksi, jos rajoitusten kiristäminen vaikuttaisi taloudelliseen toimintaan, on joitakin tekijöitä, jotka voivat johtaa nykyistä odotettua voimakkaampiin hintapaineisiin", hän sanoi Euroopan parlamentin lainsäätäjille.

"Mutta näemme tähän mennessä vain vähän merkkejä tästä riskistä, mikä tarkoittaa, että perusskenaariossa ennakoidaan edelleen, että inflaatio pysyy tavoitteemme alapuolella keskipitkällä aikavälillä", hän lisäsi.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa