Liity verkostomme!

Brexit

EU tulossa vähemmän suosittu vaaleissa mutta se ei auta Cameron

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

nyppiäMielipiteen Denis MacShane

May vaalikierroksella ei tulossa on ääntä luottamusta nykyisen EU järjestyksessä. David Cameronin euroskeptisiin konservatiivit voitti ylivoimaisesti suurimman ja ovat nyt käynnistetty UK vaarallinen polku Brexit kansanäänestyksen, joka voi johtaa Britannian pois Euroopasta.

Nyt vaalit Puolassa ja Espanjassa esiin, miten äänestäjät kääntyvät poispäin EU-vihitty politiikan jatkuessa finanssikriisin jälkeen. Jopa Pohjois-Irlannissa on kapina alueellisen kokoonpanoon siellä vastaan ​​EU-style säästötoimien vaati valtiovarainministeriö Lontoossa käyttäen samaa kieltä noin leikkaukset ja budjettikurin jäsenenä EU-IMF-EKP troikka voisi käyttää noin itsepäinen kreikkalaiset.

Mainos

Puolassa istuva presidentti syrjäytettiin jonka kansallismielisen avustajana katolinen puolue, PiS (Laki ja oikeus.) Uusi presidentti, Andrezj Duda, on asianajaja MEP joka aloitti poliittisen elämän Krakovassa kanssa vapaiden reformistien vuonna Solidaarisuus-liikkeen ryhmitelty Tadeuz Mazowiekci ja Geremek. Hän siirtyi PiS ja toimi tiiviissä Kaczynski häiritsee.

Elossa Kaczymski, Jaroslaw, joka toivoo tulla pääministeri lokakuussa vaaleissa Sjem, työnsi suojattinsa presidentiksi vastaan ​​Kansalaisfoorumi vakiintunut. Kansalaisfoorumi on ollut vallassa vuodesta 2007 mutta PiS todennäköisesti nousta suurin puolue lokakuussa vaikka kuten David Cameron 2010 ilman yleistä enemmistön.

Duda äiti on jo Puolan TV sanomalla hän on kertonut pojalleen hän on presidenttinä "kaikille puolalaisille" eikä puolue hakata mutta jos PiS tarjoaa sekä pääministeri ja syksyllä, harvat epäilystäkään Puola veer pois enemmän nationalistinen suuntaan, lähempänä Viktor Orbanin Unkari kuin olla huonompi versio Saksa.

Mainos

Auttaako tämä David Cameronia etsiessään tukea näkemykselleen toisesta Euroopasta ja erilaisista Britannian säännöistä? Ei oikeastaan. Varmasti PiS on samassa ryhmässä Euroopan parlamentissa kuin konservatiivit, ja PiS-linja on tarkoitettu enemmän valtaa kansalaisille Euroopassa ja vähemmän EU: lle. Duda puhuu hyvää englantia ja suoriutuu melko hyvin.

Mutta politiikan kannalta Duda ja PiS ovat useimpien Cameronin aitojen vastakkaisilla puolilla, lukuun ottamatta EU: n ja Brysselin vastenmielisyyttä. Duda ei tue Yhdistyneessä kuningaskunnassa työskentelevien tai työtä etsivien Puolan kansalaisten syrjintää, mikä on keskeinen vaatimus Cameronin neuvotteluissa EU: n kanssa. Hän vastustaa taloudellista liberaalia, sisämarkkinoita, ulkomaisten pankkien läsnäoloa Puolassa, ranskalaisten supermarkettiketjujen kilpailua Puolassa, Airbus-helikoptereiden myyntiä Puolan armeijalle (hän ​​haluaa Puolassa valmistetun helikopterin), kaikkea Puolan paisunut eläkejärjestelmä ja varhaiseläkkeelle siirtyminen asiakkaille, kuten miinojen työntekijöille.

Hänen vaalikampanjansa hän teki antelias menoja lupaukset Puolan ekonomistit laskea määrä kansakunnan vuosibudjetista. Hän on vastustanut mitään rajoituksia käyttöä ruskohiilen (ruskea kivihiili), joka tarjoaa 90 prosenttia Puolan energia tarpeet sitä on ristiriidassa Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen totesi vihreän energiapolitiikan. Hän haluaa nähdä CAP siirtojen Puolan maanviljelijät lisääntynyt ja kuten useimmat Puolan poliitikot hän vastustaa kuningaskunnan hyvityksen, johon Warsaw on nyt merkittävä tekijä.

Joten vaikka hän ei ole sopusoinnussa Brysselin taloudellisen perustan kanssa, hän ei ole kaukana samasta paikasta kuin brittiläiset euroskeptikot. Tämä Brysselin vastainen mieliala oli havaittavissa myös Espanjassa, jossa kodittomien kamppailijoista tuli Barcelonan pormestari, joka lupasi alentaa 80 prosenttia kaupungin ylimmän virkamiehen palkkaa. Madridissa päättyi myös Espanjan nykyisen hallitsevan puolueen Partido Popularin 25 vuoden kausi. Ei ole varmaa, voiko Podemosin ehdokas, 67-vuotias tuomari, aloittaa tehtävässään, sillä sosialistipuolue on yhtä tyrmistynyt EU: n vastaisten austeristien noususta Espanjassa kuin hallitseva oikeistoltaan keskusta oikeisto.

Italiassa pääministeri, Matteo Renzi, joita kutsutaan viikonloppuna "kolmas tie Euroopassa välillä ylilyöntejä Wolfgang Schäuble tyyli säästöpolitiikan ideologia toisaalta ja toisaalta mahtipontinen ja koskaan maailman lupauksia Syriza tai Italian osapuolet kuten Beppe Grillo 5 tähden liikettä.

Jopa Pohjois-Irlannissa, vasen puolueet Sinn Fein ja sosiaalidemokraattinen työväenpuolue estävät säästötoimia leikkauksia, jotka protestanttinen unionistien osapuolet ovat halukkaita määrätä ja sen seurauksena Britannian valtiovarainministeriö on nyt leikkaa varoja Pohjois-Irlannin paljon kuin EU: n komission, IMF ja EKP ovat aina uhkaavat leikata käteistä Kreikalle ellei Athens hyväksyy koko säästötoimenpiteistä ideologian.

Joten Eurooppa näyttää enemmän keskipakoisvoiman ja vähemmän yhtenäinen kuin vaalit. Väittää, että Puolan uusi presidentti on uusi liittolainen Britannian ovat väärässä kuin ajatus, että Espanja on siirtymässä kokonaan vasemmalle. Mutta on uuden poliittisen järjestelmän yrittää syntyä Euroopassa äänestäjinä tehdä selväksi he haluavat jotain erilaista, mutta mitä tämä uusi EU: n pitäisi olla ei ole itsestään selvä.

Dr. Denis MacShane on Britannian entinen Eurooppa ja kirjoittaja Brexit: Miten Britannia, Eurooppa (Koodi AN2).

 

Brexit

Brexit -vaikutus "pahenee", kun supermarket -kauppa maksaa enemmän ja jotkut EU -tuotteet katoavat hyllyiltä

Julkaistu

on

Koko vaikutus Brexit johtava tulli -asiantuntija on väittänyt, että yritykset ja kuluttajat tuntevat vasta ensi vuonna, ja pula pahenee aloilla elintarvikkeista rakennusmateriaaleihin, kirjoittaa David Persilja.

Simon Sutcliffe, vero- ja neuvoa-antavan yrityksen Blick Rothenbergin kumppani, uskoo, että hallituksen viivästykset Brexitin jälkeisten tullilakien täytäntöönpanossa ovat "pehmentäneet" Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisen vaikutuksia Euroopan unionista ja että "asiat pahenevat", kun ne vihdoin saadaan tuotu tammikuusta 2022.

Huolimatta eroamisesta EU: sta 1. tammikuuta 2020, hallitus on viivästyttänyt monia tullilainsäädännön, jonka piti tulla voimaan viime vuonna.

Mainos

Vaatimus ennakkoilmoituksesta, joka koskee elintarvikkeiden tuontia Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, otetaan käyttöön 1. tammikuuta 2022, toisin kuin jo viivästynyt päivämäärä 1. lokakuuta tänä vuonna.

Viennin terveystodistusten uudet vaatimukset otetaan nyt käyttöön vielä myöhemmin, ensi vuoden 1. heinäkuuta.

Valvonta eläinten ja kasvien suojelemiseksi sairauksilta, tuholaisilta tai epäpuhtauksilta lykkää myös 1. heinäkuuta 2022, samoin kuin tuontia koskevien turvallisuusilmoitusten vaatimus.

Mainos

Kun nämä lait, joihin sisältyy myös tulli -ilmoitusjärjestelmä, tuodaan Sutcliffe uskoo, että elintarvike- ja raaka -ainepula jo jossain määrin - erityisesti Pohjois -Irlannissa - pahenee mantereella Jotkut tuotteet katoavat supermarkettien hyllyiltä lähitulevaisuudessa.

Sutcliffe, joka ennusti ensimmäisten joukossa kuorma -autonkuljettajapulan and raja -asiat Pohjois -Irlannissa, sanoi: ”Kun nämä ylimääräiset laajennukset päättyvät, olemme tuskallisessa maailmassa, kunnes maahantuojat saavat sen käsiinsä aivan kuten Yhdistyneestä kuningaskunnasta EU: hun vievien on jouduttu.

”Byrokratian kustannukset merkitsevät sitä, että monet vähittäiskauppiaat eivät yksinkertaisesti enää varastoi joitakin tuotteita EU: sta.

Jos tiedät, että hedelmätoimituksesi on jumissa Ison -Britannian satamassa 10 päivää odottamassa tarkistusta, et aio vaivautua tuomaan sitä, koska se sammuu ennen kuin se edes saavuttaa myymälän.

”Tarkastelemme kaikenlaisia ​​tuotteita, jotka häviävät supermarketeista, salaamista juustoihin, koska niiden lähettäminen on liian kallista. Vaikka muutama putiikkiherkku voi varastoida näitä tuotteita, niistä tulee kalliimpia ja vaikeampia löytö."

Hän lisäsi, että supermarkettikauppa kohtaa myös jyrkkiä hinnankorotuksia, sillä jopa perustuotteiden, kuten tuoreen lihan, maidon, munien ja vihannesten, tuontihinnat maksavat jälleenmyyjille enemmän.

"Vähittäiskauppiailla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin siirtää ainakin osa kohonneista kustannuksista kuluttajalle", Sutcliffe sanoi. "Toisin sanoen kuluttajilla on vähemmän valinnanvaraa ja heidän on maksettava enemmän viikottaisesta kaupastaan."

Nro 10 tiedottaja sanoi: ”Haluamme yritysten keskittyvän toipumiseen pandemiasta sen sijaan, että heidän olisi käsiteltävä uusia vaatimuksia rajalla, minkä vuoksi olemme laatineet uuden käytännöllisen aikataulun täydellisten rajatarkastusten käyttöönotolle.

"Yrityksillä on nyt enemmän aikaa valmistautua näihin tarkastuksiin, jotka otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2022 aikana."

Continue Reading

Brexit

Euroopan ministerien mukaan luottamus Yhdistyneeseen kuningaskuntaan on laskussa

Julkaistu

on

Komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič, joka tiedotti ministereille viimeisimmästä kehityksestä, sanoi, että luottamus on palautettava ja että hän toivoo löytävänsä ratkaisut Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa ennen vuoden loppua. 

Yleisten asioiden neuvoston Eurooppa-ministerien kokouksessa (21. syyskuuta) saatiin tietoa EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan suhteiden nykytilasta, erityisesti Irlannia ja Pohjois-Irlantia koskevan pöytäkirjan täytäntöönpanosta.

Šefčovič tiedotti ministereille viimeisimmästä kehityksestä, mukaan lukien äskettäinen vierailunsa Irlantiin ja Pohjois -Irlantiin, ja ministerit toistivat tukensa Euroopan komission lähestymistavalle: ”EU jatkaa yhteistyötä Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa löytääkseen ratkaisuja pöytäkirjan puitteissa. Teemme kaikkemme palauttaaksemme ennustettavuuden ja vakauden Pohjois -Irlannin kansalaisille ja yrityksille ja varmistaaksemme, että he voivat hyödyntää pöytäkirjan tarjoamia mahdollisuuksia, mukaan lukien pääsy sisämarkkinoille. ”

Mainos

Varapresidentti sanoi, että monet ministerit olivat puhuneet neuvoston kokouksessa keskustelussa huolestuneena siitä, onko Yhdistynyt kuningaskunta luotettava kumppani. Ranskan Eurooppa -ministeri Clement Beaune sanoi matkalla kokoukseen, että Brexitiä ja äskettäistä kiistaa Ranskan kanssa AUKUS -sukellusvenesopimuksesta ei pidä sekoittaa keskenään. Hän sanoi kuitenkin, että luottamuskysymys oli olemassa, ja hän sanoi, että Yhdistynyt kuningaskunta oli läheinen liittolainen, mutta Brexit -sopimusta ei kunnioitettu täysin ja että luottamusta tarvitaan eteenpäin pääsemiseksi. 

Šefčovič pyrkii ratkaisemaan kaikki jäljellä olevat ongelmat Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa vuoden loppuun mennessä. Yhdistyneen kuningaskunnan uhasta käyttää pöytäkirjan 16 artiklaa, joka sallii Yhdistyneen kuningaskunnan ryhtyä erityisiin suojatoimenpiteisiin, jos pöytäkirja aiheuttaa vakavia taloudellisia, sosiaalisia tai ympäristöongelmia, jotka voivat jatkua tai vääristää kauppaa, Šefčovič sanoi, että EU: n olisi reagoitava ja ministerit olivat pyytäneet komissiota valmistautumaan kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin. Šefčovič toivoo kuitenkin, että tämä voidaan välttää.

Pohjois -Irlanti kokee jo kaupan vääristymistä sekä tuonnissa että viennissä. Tämä johtuu suurelta osin hyvin ohuesta kauppasopimuksesta, jonka Yhdistynyt kuningaskunta on päättänyt jatkaa EU: n kanssa huolimatta siitä, että se tarjoaa vähemmän haitallisia vaihtoehtoja. Kaikkia suojatoimenpiteitä on rajoitettava laajuuden ja keston suhteen. Pöytäkirjan liitteessä seitsemässä esitetyistä suojatoimenpiteistä keskustellaan myös monimutkaisella menettelyllä, johon kuuluu ilmoittaa sekakomitealle, odotella kuukausi mahdollisten suojatoimenpiteiden soveltamista, ellei ole poikkeuksellisia olosuhteita (joita Yhdistynyt kuningaskunta epäilemättä väittää) . Toimenpiteitä tarkistetaan sitten kolmen kuukauden välein siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että niiden todetaan olevan perusteltuja.

Mainos

Continue Reading

Brexit

Britannia viivästyttää Brexitin jälkeisen kaupan valvonnan täytäntöönpanoa

Julkaistu

on

Britannia kertoi tiistaina (14. syyskuuta) viivyttävänsä joidenkin Brexitin jälkeisten tuontivalvontatoimenpiteiden täytäntöönpanoa, toisen kerran, kun niitä on siirretty taaksepäin.

Britannia lähti Euroopan unionin yhtenäismarkkinoilta viime vuoden lopussa, mutta toisin kuin Bryssel, joka otti rajavalvonnan käyttöön välittömästi, se ryhtyi tuontitarkastusten käyttöönottoon tavaroiden, kuten elintarvikkeiden, antamiseksi yrityksille aikaa sopeutua.

Hallitus on viivästyttänyt tarkastusten käyttöönottoa jo kuusi kuukautta 1. huhtikuuta, ja nyt hallitus on siirtänyt täydellisten tulli -ilmoitusten ja tarkastusten tarpeen takaisin 1. tammikuuta 2022. Turvallisuus- ja turvallisuusilmoituksia vaaditaan ensi vuoden 1. heinäkuuta alkaen.

Mainos

"Haluamme, että yritykset keskittyvät toipumiseen pandemiasta sen sijaan, että joutuisivat käsittelemään uusia vaatimuksia rajalla, minkä vuoksi olemme laatineet käytännöllisen uuden aikataulun täydellisen rajavalvonnan käyttöönotolle", Brexit -ministeri David Frost sanoi.

"Yrityksillä on nyt enemmän aikaa valmistautua näihin tarkastuksiin, jotka otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2022 aikana."

Logistiikka- ja tullialan teollisuuden lähteet ovat myös sanoneet, että hallituksen infrastruktuuri ei ole valmis määräämään täydellisiä tarkastuksia.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa