Liity verkostomme!

EU

Tuleva viikko: 25.-31. Toukokuuta 2015

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

peukut pystyynTTIP. Kansainvälisen kauppakomitean jäsenten on hyväksyttävä suosituksensa EU: n neuvottelijoille parhaillaan käynnissä olevissa transatlanttisissa kauppa- ja investointikumppanuusneuvotteluissa (TTIP) Yhdysvaltojen kanssa. Sijoittajansuojaa koskevat säännöt, kansanterveys, tietosuoja, julkiset hankinnat ja ympäristön kestävyys kuuluvat päätöslauselmassa käsiteltyihin kysymyksiin. Kun sopimus on allekirjoitettu, sen voimaantulo edellyttää parlamentin hyväksyntää. (Torstai) Yhdistyneet Kansakunnat. YK: n pääsihteeri Ban Ki-moon puhuu virallisessa täysistunnossa klo 15 alkaen. (Keskiviikkona täysistunto 30. toukokuuta)   

Pankkien rakenneuudistus. Talous- ja rahapolitiikassa on tarkoitus äänestää lakiluonnoksesta EU: n pankkijärjestelmän vakauden vahvistamiseksi muun muassa hillitsemällä keinottelua ja rajoittamalla riskialttiita kauppoja "liian suurten putoavien pankkien" (TBTF) kautta. Komitea. (Tiistai 26. toukokuuta)

CO2 / ilmastonmuutos. Ympäristövaliokunnassa äänestetään sopimuksesta, joka terävöittää hiilidioksidipäästöjen vähentämistä koskevaa EU: n keskeistä työkalua, EU: n päästökauppajärjestelmää. Parlamentin jäsenet ja ministerineuvoston puheenjohtajavaltio Latvia ovat jo epävirallisesti sopineet siitä.

Mainos

Vuoden 2016 talousarvio. Budjettivaliokunnan parlamentin jäsenet keskustelevat EU: n vuoden 2016 talousarvioesityksestä komission budjettivarapuheenjohtaja Kristalina Georgievan kanssa. Tämä kokous käynnistää vuotuisen talousarvion valvontamenettelyn. Parlamentin odotetaan vastaavan neuvoston kantaan syksyllä. (Keskiviikko) Tunisia. Pääministeri Habib Essid keskustelee kansanedustajien kanssa Tunisian siirtymisestä demokratiaan ihmisoikeuksien alivaliokunnan, ulkoasiainvaliokunnan sekä turvallisuus- ja puolustusvaliokunnan yhteisessä kokouksessa. Tämä on Essidin ensimmäinen vierailu Euroopan parlamenttiin sen jälkeen, kun hänestä tuli pääministeri tämän vuoden helmikuussa. (Torstaina 28. toukokuuta) Täysistunnossa (keskiviikkona).

G7. Parlamentin jäsenet keskustelevat Saksassa 7. – 8. Kesäkuuta pidettävän G7-huippukokouksen valmisteluista, joissa johtajat keskustelevat maailmantaloudesta, ulkopolitiikasta, turvallisuudesta ja kehityksestä sekä Rooman G7-energia-aloitteesta energiavarmuuden takaamiseksi. Hedelmät ja maito kouluissa. Koulujen hedelmiä, vihanneksia ja maitoa koskevaa täysistuntoa koskevaa lainsäädäntöä muuttavien parlamentin jäsenten on tarkoitus yrittää saada enemmän rahaa lasten terveellisten ruokailutottumusten ja paikallisten elintarvikkeiden käytön edistämiseen.

Presidentin päiväkirja. Euroopan parlamentin puheenjohtaja Martin Schulz tapaa YK: n pääsihteerin Ban Ki-Moonin kahdenvälisesti hänen virallisen puheensa jälkeen keskiviikkona iltapäivällä täysistuntoon. Torstaina hän tapaa Tunisian pääministerin Habib Essidin, jota seuraa lehdistökohta myöhään aamulla. Schulz pitää avauspuheen myös tiistaina EU: n vierailijaohjelman 40-vuotisjuhlallisuudessa.

Mainos

Ilmaistut mielipiteet ovat puhtaasti kirjoittajan mielipiteitä, eivätkä EU Reporterin hyväksymät

Euroopan keskuspankki (EKP)

EKP: n Lagarde pitää oven auki korkeammalle inflaatiolle

Julkaistu

on

By

Euroalueen inflaatio voi ylittää Euroopan keskuspankin jo nostamat ennusteet, mutta merkkejä tästä on jo tapahtumassa, EKP: n pääjohtaja Christine Lagarde (Kuvassa) sanoi maanantaina (27. syyskuuta), kirjoittaa Balazs Koranyi, Reuters.

"Vaikka inflaatio voi osoittautua ennakoitua heikommaksi, jos rajoitusten kiristäminen vaikuttaisi taloudelliseen toimintaan, on joitakin tekijöitä, jotka voivat johtaa nykyistä odotettua voimakkaampiin hintapaineisiin", hän sanoi Euroopan parlamentin lainsäätäjille.

"Mutta näemme tähän mennessä vain vähän merkkejä tästä riskistä, mikä tarkoittaa, että perusskenaariossa ennakoidaan edelleen, että inflaatio pysyy tavoitteemme alapuolella keskipitkällä aikavälillä", hän lisäsi.

Mainos

Ilmaistut mielipiteet ovat puhtaasti kirjoittajan mielipiteitä, eivätkä EU Reporterin hyväksymät

Mainos
Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Ilmaistut mielipiteet ovat puhtaasti kirjoittajan mielipiteitä, eivätkä EU Reporterin hyväksymät

Mainos
Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Ilmaistut mielipiteet ovat puhtaasti kirjoittajan mielipiteitä, eivätkä EU Reporterin hyväksymät

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa