Liity verkostomme!

Brexit

UK kiivetä alaspäin unionista tehdyn muutoksen avaa tapa käsitellä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Philip-hMielipiteen Denis MacShane

Ison-Britannian uusi hallitus, Yhdistyneen kuningaskunnan ulkoministeri Philip Hammond, nousi merkittävästi alas (Kuvassa) sanoo nyt, että EU: n perussopimuksen muutos ei ole enää vaatimus EU: n lopulliselle sopimukselle ennen "In-Out-kansanäänestystä", joka voisi nyt tapahtua ensi vuoden alussa.

Tähän asti konservatiivit ovat vaatineet, että Yhdistyneeseen kuningaskuntaan saapuvien EU: n työntekijöiden valvontaa, heidän etuuksiensa saamista tai kaupungin erityistä suojelua koskevat vaatimukset on sisällytettävä perussopimusten muutoksiin, jotta heistä tulee laillisesti vesitiiviitä.

Mainos

Nyt haastattelussa Financial Times, Ulkoministeri Hammond sanoo, että Ison-Britannian kanta "ei tarkoita, että tarvitsemme perussopimusten muutosta". Tämä on dramaattinen käänne FT kertoi kaksi päivää aiemmin, että "David Cameron on vaatinut tarvitsevansa EU: n perussopimuksen muutosta ennen kuin hän voi myydä uuden sopimuksen Euroopasta brittiläisille". Mukaan FT, nro 10 edustaja lisäsi: "Hän haluaa muuttaa sopimusta. Kaikki hänen neuvonsa ovat, että perussopimus on muutettava, esimerkiksi joidenkin muutosten suhteen, jotka haluamme nähdä hyvinvoinnissa. "

Hammond puhui Turkissa pidetyn konferenssin yhteydessä, ja on vielä nähtävissä, vahvistaako Downing Street uuden linjan, jonka mukaan perussopimuksen muutos ei ole enää vaatimus, jonka Yhdistynyt kuningaskunta esittää pöydälle osana neuvottelujaan EU: n kanssa.

Jos näin on, se on merkittävä käänne, koska kaikki vanhempien konservatiivien aiemmat lausunnot ovat vaatineet, että Yhdistyneen kuningaskunnan on saatava perussopimukseen tehdyt muutokset vaatimuksiin ollakseen oikeudellisesti tiukkoja.

Mainos

Esimerkiksi EU: n kansalaisten vapaan liikkuvuuden rajoittaminen Yhdistyneessä kuningaskunnassa tarkoittaisi Yhdistyneen kuningaskunnan poissulkemista voimassa olevista EU: n sopimuksista. Myös EU: n komission työllisyyslainsäädännön asiantuntijoiden mielestä vaatimus, että kaikkien muiden kuin brittiläisten työntekijöiden odotetaan neljä vuotta, ennen kuin heidän työnantajansa saavat matalapalkkaisen tuen, joka on brittiyritysten perheiden työntekijöiden huono palkka.

Tämä eroaa hyvinvoinnin jakamisesta, kuten työttömyydestä, sairaudesta tai lapsilisistä, joissa Euroopan yhteisöjen tuomioistuin on äskettäin selkeästi todennut, että hallituksilla on kansallinen harkintavalta lopettaa niin kutsuttu hyvinvointimatkailu. Komission virkamiesten mukaan konservatiivien vaatimukset, jotka sisältyvät heidän vaaliluetteloonsa neljän vuoden odotusajalle EU: n työntekijöille ennen palkkojen lisäämistä, ovat syrjiviä ja siten laittomia. Jos Lontoo on hylännyt vaatimuksensa perussopimuksen muutoksesta, tämä asia häviää.

Toinen tärkeä konservatiivien vaatimus on erityinen suojelu kaupungille ja muille yrityksille, koska euroalue kehittää omat sääntönsä, jotka euroalueen jäsenvaltioiden mielestä ovat välttämättömiä yhtenäisvaluutta-alueella toimivien pankkien ja muiden yritysten sääntelemiseksi.

David Cameron tuli viljelijäksi joulukuussa 2011, kun hän väitti voivansa vetoida Euroopan vakausmekanismin perustamisen sillä perusteella, että koko EU on perustanut sen ja siksi Yhdistyneen kuningaskunnan veto.

Muu Eurooppa, mukaan lukien euroalueen ulkopuoliset valtiot, kuten Ruotsi ja Puola, halusivat kaikki nähdä ESM: n paikallaan ja käski Yhdistyneen kuningaskunnan pääministerin pysyä pimeässä huoneessa ja lopettaa typerys.

Mutta kaupungin mielestä on mahdotonta hyväksyä ajatusta, että euroalue voi asettaa omat sääntönsä, joita muiden kuin euroalueen maiden, kuten Ison-Britannian, on toteltava. Mutta ilman perussopimuksen muutosta laillisesti vesitiivis suoja, jota kaupunki haluaa, ei voi tapahtua.

Toinen vaatimus, jonka vanhemmat konservatiivit, kuten entinen pääministeri Sir John Major, sekä kaikki tärkeimmät elinkeinoelämän järjestöt, kuten Ison-Britannian teollisuuden liitto, Ison-Britannian kauppakamarit ja Hallituksen instituutti, ovat esittäneet, - kutsui sosiaalista Eurooppaa koskevia säännöksiä Yhdistyneelle kuningaskunnalle.

Näitä ovat työaikadirektiivit, jotkut työterveys- ja työturvallisuusmääräykset tai lähetettyjä työntekijöitä ja vuokratyöntekijöitä koskevat direktiivit. Mikään näistä ei voi tapahtua ilman sopimusmuutosta, joka on samanlainen kuin pääministeri Majorin vuonna 1992 Maastrichtin sopimusta koskevissa neuvotteluissa saaman sosiaalisen Euroopan opt-out -mahdollisuuden.

Jälleen kerran Philip Hammond hylkää sopimuksen muuttamista koskevan vaatimuksen. Sosiaalisen Euroopan määräykset pysyvät voimassa.

EU: n johtajat, mukaan lukien komission ja neuvoston presidentit, Jean-Claude Juncker ja Donald Tusk sekä kaikki hallitusten päämiehet ovat toistaneet, että sopimuksen muutos ei ole kortilla ennen vuoden 2017 vaaleja Ranskassa ja Saksassa, eikä todellakaan tule tapahtumaan uusi sopimus kaudella 2014--2019.

Yhdistyneen kuningaskunnan politiikan kääntäminen avaa tien joillekin julistuksille ja lupaa esittää vaatimuksia eri kielille jossain tulevassa sopimuksessa. EU tutkii ns. Refit-ohjelmaa nykyisistä direktiiveistä ja selvittää, mitkä tarvitsevat uudistusta tai jopa poistamista.

Komission ensimmäinen varapuheenjohtaja Frans Timmermans tukee Yhdistyneen kuningaskunnan hallitusta kansallisten parlamenttien suuremmasta roolista. Cameron voi parantaa alahuoneen asemaa EU: n politiikassa velvoittamalla ministereitä raportoimaan alahallintokomitealle ennen osallistumistaan ​​Brysselin poliittisiin päätöksiin käynnistämällä uudelleen neljä vuotta sitten tukahdutetut Eurooppa-keskustelut Euroopasta ja muuttamalla alaikäisten sääntöjä siten, että Parlamentin jäsenet voivat verkostoitua muiden kansallisten parlamentin jäsenten kanssa joutumatta seuraamuksiin ja syytteisiin parlamentin korvausten väärinkäytöstä ja kuluista.

Mutta Hammondin kääntyessä perussopimuksen muutokseen, jos se vahvistetaan, tie on nyt avoin kosmeettiselle sanamuodolle, joka on samanlainen kuin Harold Wilson sai niin sanotuissa neuvotteluissa, joita edelsi vuoden 1975 kansanäänestys, joka vahvisti Ison-Britannian jäsenyyden Euroopan unionissa. Talousyhteisö.

Johtaako tämä uusi lähestymistapa Kyllä-äänestykseen kansanäänestyksessä, joka voidaan nyt järjestää vuonna 2016. Konservatiiviset poliitikot ja suurin osa tämän vuosisadan lehdistöstä ovat sanoneet brittiläisille keskeytyksettä, että EU on brittien etujen vastainen. JCB: n, yhden Britannian menestyneimmistä rakennuslaitealan yrityksistä, johtaja sanoi tänään olevansa iloinen nähdessään Ison-Britannian eroavan EU: sta. Kuten Jeremy Warner Daily Telegraph totesi - nähdessään JCB: n perheenomistajan Anthony Bamfordin sanovan, että Britannialla olisi parempi asema EU: n ulkopuolella, on suuri isku Euroopan-kannattavaan kampanjaan.

Muunna Tory-puolue ja Rupert Murdoch, Anthony Bamford ja Daily Telegraph Ison-Britannian mestareiksi pysyminen EU: ssa ilman muutoksia sopimukseen on edelleen haaste.

Denis MacShane on entinen Eurooppa-ministeri ja sen kirjoittaja Brexit: Kuinka Britannia lähtee Euroopasta (IB Tauris)

Brexit

Britannia viivästyttää Brexitin jälkeisen kaupan valvonnan täytäntöönpanoa

Julkaistu

on

Britannia kertoi tiistaina (14. syyskuuta) viivyttävänsä joidenkin Brexitin jälkeisten tuontivalvontatoimenpiteiden täytäntöönpanoa, toisen kerran, kun niitä on siirretty taaksepäin.

Britannia lähti Euroopan unionin yhtenäismarkkinoilta viime vuoden lopussa, mutta toisin kuin Bryssel, joka otti rajavalvonnan käyttöön välittömästi, se ryhtyi tuontitarkastusten käyttöönottoon tavaroiden, kuten elintarvikkeiden, antamiseksi yrityksille aikaa sopeutua.

Hallitus on viivästyttänyt tarkastusten käyttöönottoa jo kuusi kuukautta 1. huhtikuuta, ja nyt hallitus on siirtänyt täydellisten tulli -ilmoitusten ja tarkastusten tarpeen takaisin 1. tammikuuta 2022. Turvallisuus- ja turvallisuusilmoituksia vaaditaan ensi vuoden 1. heinäkuuta alkaen.

Mainos

"Haluamme, että yritykset keskittyvät toipumiseen pandemiasta sen sijaan, että joutuisivat käsittelemään uusia vaatimuksia rajalla, minkä vuoksi olemme laatineet käytännöllisen uuden aikataulun täydellisen rajavalvonnan käyttöönotolle", Brexit -ministeri David Frost sanoi.

"Yrityksillä on nyt enemmän aikaa valmistautua näihin tarkastuksiin, jotka otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2022 aikana."

Logistiikka- ja tullialan teollisuuden lähteet ovat myös sanoneet, että hallituksen infrastruktuuri ei ole valmis määräämään täydellisiä tarkastuksia.

Mainos

Continue Reading

Brexit

Miten EU auttaa lieventämään brexitin vaikutuksia

Julkaistu

on

Viiden miljardin euron EU -rahasto tukee ihmisiä, yrityksiä ja maita, jotka kärsivät Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisesta unionista, EU-asiat.

- Brexitin siirtymäkauden loppuun, 31. joulukuuta 2020, päättyi ihmisten, tavaroiden, palvelujen ja pääomien vapaaseen liikkuvuuteen EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä, ja sillä oli kielteisiä sosiaalisia ja taloudellisia seurauksia ihmisille, yrityksille ja julkishallinnolle molemmilla puolilla.

Auttaakseen eurooppalaisia ​​sopeutumaan muutoksiin EU: n johtajat päättivät heinäkuussa 2020 luoda Brexitin säätelyvaraus, 5 miljardin euron rahasto (vuoden 2018 hintoina), joka maksetaan vuoteen 2025 saakka. EU -maat aloittavat resurssien vastaanottamisen joulukuuhun mennessäparlamentin hyväksynnän jälkeen. Euroopan parlamentin jäsenten odotetaan äänestävän rahastosta syyskuun täysistunnossa.

Mainos

Kuinka paljon menee kotimaani?

Rahasto auttaa kaikkia EU -maita, mutta suunnitelman mukaan Brexitin pahimmin kärsineet maat ja alat saavat eniten tukea. Irlanti on listan kärjessäja sen jälkeen Hollanti, Ranska, Saksa ja Belgia.

Kunkin maan määrän määrittämisessä otetaan huomioon kolme tekijää: Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa käytävän kaupan merkitys, Yhdistyneen kuningaskunnan yksinomaisella talousvyöhykkeellä pyydettyjen kalojen arvo ja Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lähimpillä EU: n merialueilla asuvan väestön koko.

Mainos
Infografia, joka selittää Brexitin sopeutusvarauksen
Infografia, joka osoittaa, kuinka paljon tukea yksittäiset EU -maat saavat Brexit -sopeutusvarauksesta  

Mitä rahastosta voidaan rahoittaa?

Ainoastaan ​​Yhdistyneen kuningaskunnan EU: sta eroamisen kielteisten seurausten torjumiseksi toteutetut toimenpiteet ovat tukikelpoisia. Näitä voivat olla:

  • Investoinnit työpaikkojen luomiseen, mukaan lukien lyhytaikaiset työohjelmat, uudelleenkoulutus ja koulutus
  • Yhdistyneestä kuningaskunnasta Brexitin seurauksena lähteneiden EU: n kansalaisten uudelleenintegrointi
  • Tuki yrityksille (erityisesti pk-yrityksille), itsenäisille ammatinharjoittajille ja paikallisille yhteisöille
  • Tullilaitosten rakentaminen ja raja-, kasvinsuojelu- ja turvallisuusvalvonnan toiminnan varmistaminen
  • Sertifiointi- ja lisensointijärjestelmät

Rahasto kattaa 1. tammikuuta 2020 ja 31. joulukuuta 2023 väliset menot.

Kalastus- ja pankkisektorit

Kansalliset hallitukset voivat vapaasti päättää, kuinka paljon rahaa kullakin alueella käytetään. Maiden, jotka ovat riippuvaisia ​​merkittävästi Yhdistyneen kuningaskunnan talousvyöhykkeen kalastuksesta, on kuitenkin sitouduttava vähimmäismäärä kansallisia varojaan pienimuotoiseen rannikkokalastukseen, samoin kuin kalastustoiminnasta riippuvaiset paikalliset ja alueelliset yhteisöt.

Rahoitus- ja pankkisektorit, jotka voivat hyötyä Brexitistä, eivät sisälly tähän.

Lue lisää 

Continue Reading

Brexit

Miten EU auttaa lieventämään brexitin vaikutuksia

Julkaistu

on

Viiden miljardin euron EU -rahasto tukee ihmisiä, yrityksiä ja maita, jotka kärsivät Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisesta unionista, EU-asiat.

- Brexitin siirtymäkauden loppuun, 30. joulukuuta 2020, päättyi ihmisten, tavaroiden, palvelujen ja pääomien vapaaseen liikkuvuuteen EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä, ja sillä oli kielteisiä sosiaalisia ja taloudellisia seurauksia ihmisille, yrityksille ja julkishallinnolle molemmilla puolilla.

Auttaakseen eurooppalaisia ​​sopeutumaan muutoksiin EU: n johtajat päättivät heinäkuussa 2020 luoda Brexitin säätelyvaraus, 5 miljardin euron rahasto (vuoden 2018 hintoina), joka maksetaan vuoteen 2025 saakka. EU -maat aloittavat resurssien vastaanottamisen joulukuuhun mennessäparlamentin hyväksynnän jälkeen. Euroopan parlamentin jäsenten odotetaan äänestävän rahastosta syyskuun täysistunnossa.

Mainos

Kuinka paljon menee kotimaani?

Rahasto auttaa kaikkia EU -maita, mutta suunnitelman mukaan Brexitin pahimmin kärsineet maat ja alat saavat eniten tukea. Irlanti on listan kärjessäja sen jälkeen Hollanti, Ranska, Saksa ja Belgia.

Kunkin maan määrän määrittämisessä otetaan huomioon kolme tekijää: Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa käytävän kaupan merkitys, Yhdistyneen kuningaskunnan yksinomaisella talousvyöhykkeellä pyydettyjen kalojen arvo ja Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lähimpillä EU: n merialueilla asuvan väestön koko.

Mainos
Infografia, joka selittää Brexitin sopeutusvarauksen
Infografia, joka osoittaa, kuinka paljon tukea yksittäiset EU -maat saavat Brexit -sopeutusvarauksesta  

Mitä rahastosta voidaan rahoittaa?

Ainoastaan ​​Yhdistyneen kuningaskunnan EU: sta eroamisen kielteisten seurausten torjumiseksi toteutetut toimenpiteet ovat tukikelpoisia. Näitä voivat olla:

  • Investoinnit työpaikkojen luomiseen, mukaan lukien lyhytaikaiset työohjelmat, uudelleenkoulutus ja koulutus
  • Yhdistyneestä kuningaskunnasta Brexitin seurauksena lähteneiden EU: n kansalaisten uudelleenintegrointi
  • Tuki yrityksille (erityisesti pk-yrityksille), itsenäisille ammatinharjoittajille ja paikallisille yhteisöille
  • Tullilaitosten rakentaminen ja raja-, kasvinsuojelu- ja turvallisuusvalvonnan toiminnan varmistaminen
  • Sertifiointi- ja lisensointijärjestelmät


Rahasto kattaa 1. tammikuuta 2020 ja 31. joulukuuta 2023 väliset menot.

Kalastus- ja pankkisektorit

Kansalliset hallitukset voivat vapaasti päättää, kuinka paljon rahaa kullakin alueella käytetään. Maiden, jotka ovat riippuvaisia ​​merkittävästi Yhdistyneen kuningaskunnan talousvyöhykkeen kalastuksesta, on kuitenkin sitouduttava vähimmäismäärä kansallisia varojaan pienimuotoiseen rannikkokalastukseen, samoin kuin kalastustoiminnasta riippuvaiset paikalliset ja alueelliset yhteisöt.

Rahoitus- ja pankkisektorit, jotka voivat hyötyä Brexitistä, eivät sisälly tähän.

Lue lisää 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa