Liity verkostomme!

EU

Strasbourgissa 18. – 21. Toukokuuta 2015 pidettävä täysistunto

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan-parlamentti-Strasbourg1rzAiheet esityslistalla

Keskustelu Euroopan muuttoliikeagendasta vuosille 2015--2020

Parlamentin jäsenet esittävät näkemyksensä komission 13. toukokuuta esittämästä muuttoliikeagendasta keskustelussa komission varapuheenjohtajan Frans Timmermansin ja neuvoston puheenjohtajavaltion kanssa keskiviikkona (20. toukokuuta) klo 9. Neljä pilaria ovat vahvempi yhteinen turvapaikkapolitiikka, mukaan lukien EU: n laajuinen uudelleensijoittamisjärjestelmä ja uudelleensijoittaminen EU: n sisällä hätätilanteissa, ihmiskaupan torjunta ja laittoman maahanmuuton estäminen, ulkorajojen hallinta ja uusi laillista maahanmuuttoa koskeva politiikka.

Mainos

Tiukemmat säännöt rahanpesun torjumiseksi veropetosten ja terrorismin rahoitukseen

Yritysten lopulliset omistajat on lueteltava EU: n maiden keskusrekistereissä, jotka ovat avoimia sekä viranomaisille että ihmisille, joilla on "oikeutettu etu", kuten toimittajille, parlamentin tai neuvoston sopimuksen mukaisesti tiistaina (19. toukokuuta) ja äänestettiin keskiviikkona. Uuden rahanpesudirektiivin tarkoituksena on auttaa torjumaan rahanpesua, verorikoksia ja terrorismin rahoitusta. Myös uudet säännöt varainsiirtojen jäljittämisen helpottamiseksi äänestetään.

Keskustelu Unkarista

Mainos

Parlamentin jäsenet keskustelevat Unkarin tilanteesta komission varapuheenjohtaja Frans Timmermansin kanssa myöhään tiistaina iltapäivällä. Keskustelu seuraa pääministeri Viktor Orbánin huomautuksia mahdollisuudesta palauttaa kuolemanrangaistus Unkarissa ja Unkarin hallituksen käynnistämä julkinen kuuleminen maahanmuutosta.

Keskustele ja äänestä lakista, jolla estetään konfliktimineraalien virtaus

Keskustellaan lakiluonnoksesta, joka auttaa estämään tina-, tantaali- ja volframikaasujen, niiden malmien ja kullan tulovirran aseellisille ryhmille. tiistaina ja äänestettiin keskiviikkona. EP: n kauppakomitean jo hyväksymässä luonnoksessa säädetään EU: n sulattojen ja jalostamojen pakollisesta sertifioinnista ja vapaaehtoisesta sertifikaatista operaattoreille, jotka ostavat, käsittelevät ja käyttävät näitä mineraaleja ja metalleja matkapuhelinten, pesukoneiden, jääkaappien jne. Valmistamiseen.

Keskustelu ehdotetusta digitaalisten sisämarkkinoiden strategiasta

Euroopan komission 6. toukokuuta esittämä uusi EU: n digitaalisten sisämarkkinoiden strategia analysoidaan keskustelussa tiistaina aamu. Strategian, joka sisältää 16 aloitetta, mukaan lukien ehdotukset sähköisestä kaupankäynnistä, maantieteellisestä estosta, televiestinnästä ja tekijänoikeuksista, esittelee digitaalisten sisämarkkinoiden komission varapuheenjohtaja Andrus Ansip. E-kirjojen ja sanomalehtien arvonlisäverosäännöistä keskustellaan erikseen, maanantaina.

Parlamentin jäsenet laativat suunnitelman turvallisemmasta terveydenhuollosta

Keskustellaan luonnoksesta päätöslauselmaksi, jossa esitetään toimenpiteet potilasturvallisuuden parantamiseksi muun muassa torjumalla ihmisten ja eläinlääkkeiden antibioottien kasvavaa mikrobiresistenssiä maanantaina ja äänestetään tiistaina. Luonnoksessa esitetään myös parlamentin jäsenten huolenaiheet terveydenhuollon infektioista, joiden tiedetään vaikuttavan 8–12 prosenttiin potilaista, jotka joutuvat sairaaloihin EU: ssa.

Väärennetyt savukkeet: Mepit kyseenalaistavat tupakkayritysten kanssa käytävien EU-sopimusten tulevaisuuden

Pitäisikö EU: n väärentämisen vastaiset "tupakkasopimukset" neljän suuren tuottajan kanssa surmata? Jotkut parlamentin jäsenet sanovat, että heidät vanhennettiin parantamalla jäljittämis- ja jäljitystyökaluja, jotka otettiin käyttöön EU: n uudessa tupakkadirektiivissä. Parlamentin jäsenet keskustelevat asiasta komission julkilausuman jälkeen maanantaina (18. toukokuuta). Ensimmäinen tupakkasopimus päättyy heinäkuussa 2016.

Muita aiheita ovat

Parlamentin jäsenet arvioivat Turkin vuoden 2014 uudistusten edistymistä
Parlamentin jäsenet keskustelevat turvallisuudesta ja puolustuksesta ennen kesäkuun huippukokousta
Parlamentin jäsenten odotukset Riian itäisen kumppanuuden huippukokoukselle
Keskustelu kriisistä ja murhista entisessä Jugoslavian tasavallassa Makedoniassa
Parlamentin jäsenet kehottivat Japania keskeyttämään uuden "tieteellisen valaanpyyntiohjelmansa"
Oliivipuut: Mepit vaativat toimia tappajabakteerien leviämisen estämiseksi
Uudet säännöt rajatylittävistä maksukyvyttömyysmenettelyistä
Parlamentin jäsenet kehottavat EU-maita noudattamaan ulkomaanapusitoumuksia
Parlamentin jäsenet äänestivät vankan ja avoimen vertailuarvon asettamisesta
EU: n energian hintavalvontakoira tarvitsee lisää henkilöstöä markkinoiden väärinkäytösten estämiseksi
Äitiysloma: toimittaa nyt tai aloittaa alusta
Ihmisoikeudet ja demokratia päätöslauselmat

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa