Liity verkostomme!

EU

Turkin on asetettava demokratia ja perusoikeudet etusijalle, ulkoministerijäsenet sanovat

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Lippu | Drapeau Turc 20Turkin on tehtävä enemmän korruption torjumiseksi ja tiedotusvälineiden vapauden, ilmaisunvapauden ja oikeuslaitoksen riippumattomuuden kunnioittamiseksi, totesivat ulkoasiainvaliokunnan parlamentin jäsenet maanantaina 11. toukokuuta. Turkin uudistusten edistymisestä vuonna 2014 antamassaan päätöslauselmassa parlamentin jäsenet kehottavat myös EU: ta tukemaan Turkin pyrkimyksiä rakentaa vakaita, demokraattisia instituutioita ja varmistaa perusvapauksien, ihmisoikeuksien ja oikeusvaltion kunnioittaminen. Lopuksi se kannattaa EU: n ja Turkin ulkopoliittisen yhteistyön tehostamista.

Turkin hallituksen on sitouduttava «yksiselitteisesti» kunnioittamaan demokraattisia sääntöjä ja periaatteita, jotka ovat EU: n ytimessä, EP: n jäsenet sanoivat ja kehottivat sitä asettamaan uudistusprosessin sisäisten poliittisten valintojen keskelle. Uusi perustuslaki, joka perustuu moniarvoista, osallistavaa ja suvaitsevaa yhteiskuntaa edistäviin säännöksiin, tukisi tällaista prosessia, he lisäsivät.
Parlamentin jäsenet kannustavat Turkin hallituksen pyrkimyksiä saada kurdiyhteisö rauhanprosessin kestävällä tavalla päätökseen, mutta pahoittelevat Turkin päätöstä rakentaa Ilisu-pato, jolla odotetaan olevan tuhoisia sosiaalisia, ympäristöllisiä ja sosiaalisia vaikutuksia. poliittiset vaikutukset kurdiväestöön.
Tehosta ulkopolitiikkaa ja ihmisten välisiä yhteyksiä
EU: n ja Turkin ulkopolitiikkaa koskevaa yhteistyötä ja terrorismin vastaista vuoropuhelua on lisättävä, ja Turkin on käytettävä kaikki voimavaransa ISILin kaltaisten terroristiryhmien torjuntaan, sanovat parlamentin jäsenet. Turkin olisi myös tehtävä enemmän estääkseen ulkomaiset taistelijat, raha tai varusteet pääsemästä ISIL: ään ja muihin ääriryhmiin alueensa kautta, he lisäävät.
Turkin ulkoministeri olisi kutsuttava EU: n ulkoasiainneuvoston kokouksiin aina, kun se on tarkoituksenmukaista. He ajattelevat myös, että tällä hetkellä jäädytetyn EU: n liittymisneuvottelujen turvallisuus- ja puolustusluvun avaaminen olisi hyödyllistä tätä tarkoitusta varten.
He sanovat myös, että on tehtävä enemmän ihmisten välisten yhteyksien lisäämiseksi, etenkin viisumivapauden avulla. Turkkilaisilla liikemiehillä on oltava helpompi pääsy viisumeihin, ja opiskelijavaihtoa olisi samalla edistettävä aktiivisesti, parlamentin jäsenet korostavat.
Taistella korruptiota, kunnioittaa vapauksia
Korruption torjunnan asianmukaisen oikeudellisen kehyksen luomiseksi tarvitaan suurempaa poliittista tahtoa, parlamentin jäsenet sanovat. He pahoittelevat syvästi sitä, että Turkissa ei saatu päätökseen erittäin vakavia korruptiotutkimuksia joulukuussa 2014. He myös ilmaisevat huolensa rikosoikeudellisista menettelyistä tutkintatoimittajia vastaan ​​näiden korruptiotapausten jälkeen ja korostavat, että hallituksen on taattava lääkevapaus "ensisijaisesti".
He myös pahoittelevat, että Turkin vuonna 6532 annettu laki 2014 tekee Turkin kansallisen tiedustelupalvelun henkilökunnasta immuuni oikeudenkäynneille ja siten heikentää edelleen tiedotusvälineiden ja sananvapautta.
Turkin lehdistönvapauden ja mielipiteen moninaisuuden vastainen toiminta on "ristiriidassa EU: n perusoikeuksien kanssa" ja "ristiriidassa neuvotteluprosessin jatkamisen kanssa". Komitea tuomitsee Turkin hallituksen yritykset kieltää pääsy sosiaaliseen mediaan ja verkkosivustot, toimittajien pelottelu ja muut niihin kohdistuvat paineet sekä poliisireidit ja toimittajien pidätykset 14. joulukuuta 2014.

Parlamentin jäsenet ovat huolissaan myös naisiin kohdistuvan väkivallan jatkuvasta korkeasta tasosta Turkissa ja laiminlyönneistä panna täytäntöön laillisia toimenpiteitä sen estämiseksi. He vaativat kattavaa syrjinnän vastaista lainsäädäntöä, mukaan lukien etniseen alkuperään, uskontoon, seksuaaliseen suuntautumiseen, sukupuoleen tai sukupuoli-identiteettiin perustuvan syrjinnän ja vihapuheen kieltäminen.

Mainos

Kypros

Parlamentin jäsenet kehottavat Turkkia ja kaikkia osapuolia tukemaan aktiivisesti Kyproksen jälleenyhdistämistä koskevien neuvottelujen jatkamista YK: n yhdistymisen parametrien perusteella. Turkin on ryhdyttävä toimiin normalisoimaan suhteensa Kyprokseen, aloitettava joukkojensa vetäminen ja Famagustan alueen siirtäminen YK: lle, parlamentin jäsenet sanovat. Samalla Kyproksen tasavallan olisi avattava Famagustan satama EU: n tullivalvonnassa ja sallittava kyproksenturkkilaisten käydä kauppaa EU: n kanssa laillisella tavalla, he lisäävät.

Seuraavat vaiheet

Mainos

Parlamentti äänestää Kati Pirin (S&D, NL) laatimasta tekstistä, kun se kokoontuu Strasbourgissa toukokuussa.

Lisätietoja

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa