Liity verkostomme!

EU

Mogherini onnittelee Netanyahua uuden hallituksen muodostamisesta, korostaa tarvetta käynnistää rauhanneuvottelut palestiinalaisten kanssa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

EU: n ulkoasiain päällikkö Federica Mogherini on onnitellut Israelin pääministeriä Benjamin Netanyahua uuden hallituksen muodostamisen jälkeen.

Uuteen koalitiohallitukseen kuuluu viisi puoluetta, joilla on niukka enemmistö yhdestä paikasta Israelin parlamentissa Knessetissä, mutta Netanyahu on antanut mahdollisuuden laajentaa koalitiota. Uuden hallituksen odotetaan vannovan ensi viikon alussa.

Netanyahun puolueen Likudin virkamiehen mukaan pääministeri omisti itselleen ulkoministeriön salkun toivoen myöhemmin ylimmän hallituksen aseman luovuttavan sionistiliiton johtajalle Isaac Herzogille.

"Euroopan unioni jatkaa yhteistyötä Israelin kanssa molempia osapuolia hyödyttävissä kahdenvälisissä suhteissa sekä tärkeissä alueellisissa ja maailmanlaajuisissa yhteistä etua koskevissa kysymyksissä", Mogherini sanoi lausunnossaan.

Mainos

"Uuden hallituksen virkaanastuminen mahdollistaa myös Palestiinan ja Israelin rauhanneuvottelujen aloittamisen uudelleen mahdollisimman pian tavoitteenaan saada aikaan kattava sopimus riippumattoman, demokraattisen, vierekkäisen ja elinkelpoisen Palestiinan valtion luomiseksi. Israelin puolella rauhassa ja turvallisuudessa ”, hän lisäsi.

Hän korosti, että ”Israelin kansa ja palestiinalaiset ansaitsevat paitsi tulevaisuuden myös rauhan läsnäolon liikaa kärsimysten jälkeen. Koko sukupolvet ovat maksaneet ja maksavat edelleen luottamuksen ja rohkeuden puutteen hinnan. On aika tehdä rohkeita valintoja kummankin osapuolen instituutioille. "

"Heillä on Euroopan unioni rinnallaan. Olen valmis osallistumaan henkilökohtaisesti edistyksen helpottamiseksi ja odotan innolla yhteistyötä uuden (Israelin) hallituksen kanssa ", sanotaan.

Mainos

Samanaikaisesti EU: n Israelin suurlähettiläs Lars Faaborg-Andersen sanoi torstaina, että Eurooppa on "turhautunut" siitä, että Israelin ja Palestiinan itsehallinnon väliset neuvottelut eivät edisty.

Haifan yliopistossa pidetyissä Eurooppa-päivän juhlissa EU: n suurlähettiläs sanoi: "Kaikkien sopimusten on heijastettava Israelin turvallisuusetuja, mutta EU-maiden keskuudessa on varmasti kasvavaa turhautumista siitä, ettei rauhanprosessissa ole edistytty."

"Tuemme johdonmukaisesti kahden valtion ratkaisua ensisijaisesti siksi, että uskomme sen olevan hyvä ratkaisu Israelin etujen hyväksi", hän jatkoi ja lisäsi, että EU ymmärtää, että vastuu sopimuksen epäonnistumisesta ei ole yksin Israel, ja että kumppani tarvitaan sopimukseen pääsemiseksi.

Hän sanoi myös: "Emme voi hyväksyä askeleita, jotka liikuttavat meitä taaksepäin, etenkään kysymys siirtokuntien rakentamisesta." Siirtokysymykset ovat olleet viime vuosina jatkuvasti kompastuskivi EU: n ja Israelin suhteissa.

Faaborg-Andersen totesi, että EU suosii vuoropuhelua ja vastustaa eristämistä, ja lisäsi, että EU odottaa Israelin uuden hallituksen edistävän rauhanprosessia.

EU: n suurlähettiläs kiitti puheenvuoronsa alussa Israelin ja EU: n suhdetta ja sanoi, että Israel on EU: n läheisin kumppani.

”EU: lla ja Israelilla on syvä suhde monilla eri aiheilla. Meillä on kauppasuhteita, tiede- ja teknologiayhteistyötä, suhteita matkailu- ja muilla teollisuudenaloilla ", hän sanoi ja lisäsi:" Valitettavasti kaikesta kärsivät kohdat ovat erimielisyyksiä etenkin diplomaattialalla. "

Viitaten lähestyvään Iranin ja lännen väliseen ydinsopimukseen, Faaborg-Andersen vakuutti Israelille, ettei se ole yksin.

"Ymmärrämme täydellisesti Israelin huolenaiheet tulevasta sopimuksesta Iranin kanssa, ja otamme nämä huolenaiheet huomioon keskusteluissa, jotta Iranin ydinohjelma saatettaisiin vain siviilitarkoituksiin", hän sanoi. "Iranin kehittämät ohjukset voivat myös päästä Eurooppaan, ja siksi olemme huolissamme ydin Iranista, ja meille on tärkeää, että Israel ymmärtää, ettei se ole yksin huolenaiheissaan."

EU on useaan otteeseen korostanut tarvetta aloittaa Israelin ja palestiinalaisten väliset neuvottelut uudelleen.

Federica Mogherini ilmoitti viime kuussa uuden Lähi-itää edustavan EU: n erityisedustajan Fernando Gentilinin nimittämisestä, mikä on merkki EU: n kiinnostuksesta edistää rauhanprosessia. "Hän pyrkii jatkamaan mielekkäitä neuvotteluja tavoitteenaan saada aikaan kahden valtion ratkaisuun perustuva kattava rauhansopimus. Hän työskentelee läheisessä yhteydessä kaikkien tärkeimpien toimijoiden kanssa, mukaan lukien konfliktin osapuolet, kvartetin jäsenet, arabivaltiot ja asiaankuuluvat alueelliset elimet ", EU sanoi.

EU on toistuvasti toistanut, että suhteidensa parantaminen Israeliin riippuu rauhanprosessin kehityksestä. Israel vaatii, että EU: n on ymmärrettävä paremmin Israelin turvallisuushuolet erittäin epävakaassa ja vihamielisessä alueellisessa tilanteessa (Hamas, Hezbollah, Isis, Syyria, Iran, Jemen ...).

Italian parlamentin jäsen Fulvio Martusciello, Euroopan parlamentin suhteista Israeliin vastaavan valtuuskunnan puheenjohtaja, uskoo, että "Israelin on nyt etsittävä läheisempiä suhteita Eurooppaan".

"Israelin vastuulla on nyt kutoa yhteiset säikeet, jotka yhdistävät sen Eurooppaan, ja me Euroopan unionina olemme valmiita vastaamaan", hän sanoi Europe Israel Press Associationille (EIPA).

Hän on myös varoittanut EU: n sisäisistä yrityksistä eristää Israel Netanyahun uudelleenvalinnan jälkeen.

Martusciello sanoi myös ilmeisessä viittauksessa aikaisempiin yrityksiin painostaa Israelin viranomaisia: "Knesset on erilainen elin kuin se oli ennen vaaleja, ja Euroopan on tunnustettava se. Tässä vaiheessa ratkaisevan tärkeää on olla antamatta Israelin tuntea olevansa eristetty. Eristyessä kansainvälisestä yhteisöstä uskonnollinen fanatismi voi kukoistaa. "

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa