Liity verkostomme!

Charlemagne-palkinto

Charlemagne palkinto 2015 voidaan myöntää Euroopan parlamentin puhemiehen Martin Schulzin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Debat-EUROPEENNES-Martin-Shulz-rate-encore-l-tilaisuudessa-de-debattre-contre-Marine-Le-PenEuroopan parlamentin puhemies Martin Schulz palkitaan 57th kansainvälisen Kaarle Suuri -palkinnon tilaisuudessa torstaina 14 toukokuuta Aachenissa. Palkinto menee Schulz työstään demokratian edistämiseksi, eikä vähiten Euroopan parlamentin tekeminen näkyvämmäksi, kuultavammaksi ja ymmärrettävämmäksi sekä roolistaan ​​Spitzenkandidaten-prosessissa ennen vuoden 2014 Euroopan parlamentin vaaleja.

Palkintolautakunta korostaa perusteluissaan, että Schulz teki toimikautensa alusta lähtien selväksi, että presidenttinä hän "taistelee toimeenpanovallan kunnioittamiseksi parlamentissa, jos ja kun kansalaisten oikeudet vaarantuvat", ja Haastaisi kaikki, jotka ajattelivat, että "enemmän Eurooppaa voitaisiin saavuttaa vähemmän parlamentarismilla". Hallitus mainitsee myös Schulzin roolin Spitzenkandidaten-prosessin edistämisessä ennen vuoden 2014 Euroopan parlamentin vaaleja.

Seremonia järjestetään Aachenissa 14 toukokuuta alkaen 11h ja 13h.

Mainos

Charlemagne-palkinto

#CharlemagneYouthPrize - Hanki rahoitusta projektiisi

Julkaistu

on

EN_V01.png     

Onko sinulla ikä välillä 16 ja 30, ja onko sinulla projekti, jolla on eurooppalainen ulottuvuus? Hae Charlemagne Youth -palkintoa ja voita matka Aacheniin ja muihin.

Palkinto

Euroopan parlamentin ja kansainvälisen Charlemagne Prize -säätiön Aachenissa järjestämä Charlemagne-nuorisopalkinto jaetaan vuosittain 16-30-vuotiaiden nuorten eurooppalaisille hankkeille. Voitetut projektit tarjoavat malleja Euroopassa asuville nuorille ja tarjoavat käytännön esimerkkejä eurooppalaisista, jotka elävät yhdessä yhtenä yhteisönä. Yhdistyneen kuningaskunnan hankkeet ovat edelleen tukikelpoisia.

Mainos

Kolme voittajaa valitaan kansallisten tuomaristojen nimeämistä hankkeista, ja kaikkien maiden edustajat kutsutaan palkintojenjakotilaisuuteen Aachenissa toukokuussa 2019.

Löydät yksityiskohdat säännöistä ja kuinka noudattaa niitä Charlemagne-nuorten palkinnon verkkosivusto.

Liity keskusteluun sosiaalisessa mediassa hashtagin #ECYP2019 avulla.

Mainos

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä [sähköposti suojattu]

Aikataulu 
  • 11 lokakuu 2018: kilpailun käynnistäminen 
  • 28 Tammikuu 2019: määräaika projektien jättämiselle 
  • 15 maaliskuu 2019: kansallisten voittajailmoitus 
  • 28 toukokuu 2019: palkintoseremonia Aachenissa 

Continue Reading

Charlemagne-palkinto

#CharlemagneYouthPrize2018 menee puolalaiseen projektiin WW2-leirillä

Julkaistu

on

2018 Charlemannen nuorisopalkinto myönnettiin Puolan hankkeelle, joka keräsi nuoria selvittämään Stalag VIII: n vangin sota -leirin historiaa.

Palkinnosta

Euroopan parlamentin ja kansainvälisen Charlemagne -palkintosäätiön vuotuinen palkinto menee nuorille, jotka ovat iältään 16 ja 30, jotka ovat olleet mukana hankkeissa, jotka edistävät eri Euroopan maiden kansalaisten välistä ymmärtämystä.

Mainos

28-kansallisten voittajavaihtoehtojen edustajat kutsuttiin Aacheniin, Saksaan, jossa palkintoseremonia pidettiin 8-toukokuussa.  Palkitut projektit saivat € 7,500, € 5,000 ja € 2,500.

2018 voittajat

1 ensimmäinen paikka - Worcation (Puola)

Mainos

Worcation kokoaa nuoret eri maista työskentelemään Stalag VIII A: n, saksalaisen toisen maailmansodan sotavankileirin, paikalla Görlitzissä ja Zgorzelecissä, Neisse-joen molemmin puolin. Koulutuksen jälkeen vapaaehtoiset työskentelevät arkeologeina tai haastattelevat entisten vankien perheitä.

2sija - Juvenilia (Italia)

Juvenilia pyrkii herättämään kiinnostusta oopperaan, balettia ja teatteria kohtaan alle 35: n. Se järjestää kulttuurivaihtoa eri Euroopan kaupungeissa ja neuvottelee lippujen hinnoista, jotta esityksiin osallistuminen olisi edullisempaa. Osallistujat voivat mennä taaksepäin ja tavata taiteilijoita, nauttia kaupunkikierroksista ja tavata samankaltaisia ​​ihmisiä muista maista.

3s sija - Älä koskaan saavu 2: iin (Malta)

Nuori Somalian pakolainen ja bloggaaja Farah Abdullahi Abdi kirjoitti kaksi kirjaa pakolaiseksi tulemisen turhautumisista ja vaikeuksista Euroopassa. Hän haluaa osoittaa, että pakolaiset eivät ole täällä luomassa kaaosta, mutta ovat valmiita omaksumaan Euroopan ja osallistumaan sen kehitykseen. Hän on ylittänyt Euroopan puhuessaan opiskelijoille elämästään tarjoten heille erilaisen kuvan siitä, mitä he saattavat saada maahanmuuton vastaisista lähteistä.

2018 Charlemagne-palkinto menee Emmanuel Macronille

Torstaina 10 Toukokuu Charlemagne-palkinto 2018 myönnetään Ranskan presidentille Emmanuel Macronille "intohimostaan ​​ja sitoutumisestaan ​​Eurooppaan". Kaarle Suuren nuorisopalkinnon voittajilla on mahdollisuus tavata ja puhua hänen kanssaan.

Continue Reading

Charlemagne-palkinto

#CharlemagneYouthPrize voittajat Euroopan parlamentissa

Julkaistu

on

      (Vasemmalta) Ties Gijzel (Gabriela Jelonek) (Erasmus-ilta) ja Monika Elend (uudelleen löytö Euroopassa)  

Kaarle Suuri -nuorten palkinto on ollut olemassa jo kymmenen vuotta, ja tällä viikolla kaikki voittajat - entiset ja nykyiset - kutsuttiin Euroopan parlamenttiin juhlimaan.

Voittajat vierailivat parlamentissa 21.-23. Marraskuuta. Kolmen päivän vierailun aikana nuoret eurooppalaiset nauttivat mahdollisuudesta tutustua parlamentin vierailukeskukseen Parlamentariumiin ja Euroopan historian taloon. He tapasivat myös presidentti Antonio Tajanin, kun vuoden 2017 voittajat esittivät projektinsa kulttuurikomitealle.

2017 voittajat

Mainos

Tämän vuoden voittajat saivat palkinnon merkittävänä tunnustuksena vapaaehtoistyöstään ja kannustivat heitä jatkamaan ja laajentamaan toimintaansa.

"Voit tuntea, että jotain, mitä teet vapaaehtoisesti, autat muita ihmisiä ja arvostaa sitä", kertoi Puolan Gabriela Jelonek, joka sai ensimmäisen palkinnon radiokanavastaan ​​Erasmus-ohjelmasta Erasmus-ilta. Kaarlen Suur-palkinnon jälkeen hänelle tarjottiin jopa työpaikkoja radioasemilla Puolassa ja ulkomailla.

"Se oli ensimmäinen kerta, kun saimme laajemman tunnustuksen. Se antoi meille painopisteen ja luottamuksen jatkaa ", sanoo Alankomaiden edustaja Ties Gijzel, joka edustaa verkkosivustoa Olemmeko Eurooppaa jossa nuoret kaikkialta Euroopasta kertovat tarinoita kuukausittain.

Mainos

Myös tanskalaisen Re-Discover Europe -hankkeen Monika Elend toivotti palkinnon tervetulleeksi: "Se innoitti meitä tekemään enemmän." Hän järjesti yhdessä muiden nuorten kanssa Aalborgin kaupungissa tapahtuman Euroopan tulevaisuudesta ja monikulttuurisesta monimuotoisuudesta.

Voit voittaa

Rekisteröitymiset on avattu 2018-painokselle. Jos olet ikääntynyt 16-30 ja osallistut eurooppalaiseen ulottuvuuteen, voit hakea sitä vasta tammikuun 29 asti. Ryhmäsovelluksia suositellaan voimakkaasti.

Parhaan projektin palkinto on € 7,500, toinen € 5,000 ja kolmas € 2,500.

Lisätietoa ja hakemuskaavake löytyy sen Charlemagne Youth Prize -sivustolla.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa