Liity verkostomme!

EU

Tapa Israel päättää nimetä tuomareiden yksikään EU: n liiketoiminnan

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

 Flickr _-_ Government_Press_Office_ (GPO) _-_Aerial_photo_of_the_supreme_court_building

Tohtori Emmanuel Navon.Tämä tohtori Emmanuel Navonin lausunto (Kuvassa) julkaistiin Israelissa sijaitsevan uutiskanavan i24news -sivustolla.

Kun Israelin poliittiset puolueet neuvottelivat seuraavan hallituskoalition suuntaviivoista, Likud-puolue nosti esiin oikeuslaitoksen uudistamisen tarkoituksenaan muuttaa tapaa, jolla korkeimman oikeuden tuomarit nimitetään. Vaikka tämä on kotimainen kysymys ja oikeutettu keskustelu avoimessa yhteiskunnassa, Euroopan unioni ilmaisi huolensa (Israelin mukaan) Kanava 2-uutiset) Likudin ehdotuksesta.

EU: n pyytämätön mielipide siitä, mikä on ehdottomasti kotimaista israelilaista asiaa, johtuu sekä ylimielisyydestä että tietämättömyydestä. Ylimielisyydestä, koska tapa, jolla Israel päättää nimittää tuomareitaan, ei ole EU: n asia. Tietämättömyydestä, koska useimmissa Euroopan maissa ja muissa länsimaisissa demokratioissa toimeenpanovallalla ja lainsäätäjillä on suurempi vaikutus tuomareiden nimittämiseen kuin Israelissa.

Mainos

Koska Israelilta puuttuu kirjallinen perustuslaki, vallanjakoa kolmen hallitushaaran välillä ei koskaan määritelty selvästi. Israelin peruslaeissa hahmotellaan kolmen haaran valtuudet, mutta 1990-luvun alkupuolelta lähtien oikeuslaitos on yksipuolisesti ja dramaattisesti laajentanut toimivaltuuksiaan sallimalla itsensä kumoamaan lainsäädäntö muuttamalla pääministerin oikeudelliset lausunnot ohjeiksi, joita hallituksen on noudatettava, ja myöntämällä oikeuslaitokselle tosiasiallisen veto-oikeuden korkeimman oikeuden tuomareiden nimittämiseen. Tämän seurauksena Israelin oikeuslaitos on sekä ylivoimainen että itse nimitetty.

Israelissa korkeimman oikeuden tuomarit nimittää komitea, joka koostuu kolmesta istuvasta korkeimman oikeuden tuomarista, kahdesta Israelin asianajajaliiton edustajasta, kahdesta Knessetin jäsenestä (yksi oppositiosta ja yksi koalitiosta) ja kahdesta hallituksen ministeristä. (mukaan lukien oikeusministeri). Vuonna 2008 lakia muutettiin siten, että vaaditaan kaikkien äänestykseen osallistuvien valiokunnan jäsenten tuki miinus kaksi. Ehdokas tarvitsee todellakin seitsemän valiokunnan jäsenen tuen valitakseen. Koska korkeimmalla tuomioistuimella on kolme edustajaa komiteassa, sillä on tosiasiallinen veto-oikeus uusien jäsentensä nimittämisessä (varsinkin kun kolme tuomaria voivat melkein aina luottaa kahden asianajajatuen tukeen). Siksi komitea on pinnaltaan tasapainoinen. Itse asiassa korkeimman oikeuden tuomarit itse päättävät, kuka tulee heidän joukkoonsa.

Antamalla tällaisen vallan oikeuslaitokselle korkeimman oikeuden tuomareiden nimittämisessä Israel on ainutlaatuinen länsimaisten demokratioiden joukossa. Muissa länsimaisissa demokratioissa korkeimmat elimet, joilla on oikeus kumota lainsäädäntö, nimetään toimeenpanovallan ja lainsäätäjien toimesta.

Mainos

Yhdysvalloissa korkeimman oikeuden tuomarit nimittää presidentti, ja heidän nimityksensä on hyväksyttävä kongressissa. Kanadassa ja Australiassa pääministerillä ja oikeusministerillä on viimeinen sana korkeimman oikeuden tuomareiden nimittämisessä. Japanissa korkeimman oikeuden tuomarit valitsee hallitus ja virallisesti nimittää keisari (korkeimman oikeuden nimitykset on hyväksyttävä kymmenen vuoden välein kansanäänestyksellä).

Sama koskee Eurooppaa. Saksassa liittovaltion perustuslakituomioistuimen tuomarit nimittää lainsäätäjä (Bundestag ja Bundesrat). Ranskassa Conseilin konstituutio muodostuu entisistä tasavallan presidenteistä ja muista toimeenpanovallan ja lainsäätäjien nimittämistä jäsenistä, ts. Tasavallan presidentistä, kansalliskokouksen puhemiehestä ja senaatin puhemiehestä. Hollannissa korkeimman oikeuden tuomarit nimittävät hallitus ja parlamentti. Itävallassa hallitus nimittää perustuslakituomioistuimen jäsenet parlamentin suosituksesta. Espanjassa suurin osa perustuslakituomioistuimen kahdestatoista jäsenestä nimittää lainsäätäjä ja toimeenpaneva elin: kahdeksan lainsäätäjä, kaksi toimeenpanovalta ja kaksi oikeusneuvosto, jonka itse parlamentti valitsee. Portugalissa perustuslakituomioistuimen XNUMX jäsenestä kymmenen nimittää parlamentti ja kolme parlamentin itse valitsema oikeusneuvosto.

Vain Isossa-Britanniassa, kuten Israelissa, myös tuomarit ja asianajajaryhmän edustajat osallistuvat korkeimman oikeuden tuomareiden nimittämiseen (tuomioistuimen perustamisesta vuonna 2009). Mutta Ison-Britannian korkein oikeus ei kumoa lakeja; se voi vain suositella parlamentille lakien muuttamista. Israelissa sitä vastoin korkein oikeus antoi itselleen yksipuolisen vallan kumoaa lait.

Likudin ehdottama uudistus (ja vetoa vetää Moshe Kahlon, joka itse oli allekirjoittanut vuoden 2007 Knessetin lakiehdotuksen, jonka tarkoituksena oli tehdä muutos korkeimman oikeuden tuomareiden nimittämisessä) olisi tehnyt Israelin menettelystä samanlaisen kuin Euroopan. Siksi on jotain kiehtovaa ja selittämätöntä siinä, että EU ilmaisee "huolensa", kun Israel yrittää omaksua eurooppalaisen tavan nimittää korkeimman oikeuden tuomareita.

 

Tohtori Emmanuel Navon on Jerusalemin ortodoksisen korkeakoulun valtiotieteiden ja viestinnän osaston puheenjohtaja ja vanhempi stipendiaatti Kohelet Policy Forumissa. Hän luennoi kansainvälisistä suhteista Tel Avivin yliopistossa ja Herzliyan monialaisessa keskuksessa. Hän on kirjoittanut useita kirjoja, mukaan lukien viimeksi Sionismin voitto.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa