Liity verkostomme!

EU

Arvo Eurooppaan valjastaa "Big Data"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

By Euroopan Alliance for Henkilökohtainen Medicine (EAPM) pääjohtaja Denis Horgan

Taloudellisesti Eurooppa on jäljessä tuottavuudesta Yhdysvalloissa viimeisten 20 vuoden aikana - ja ero kasvaa. Yksi tapa puuttua tähän olisi lisäämällä tietotekniikan käyttöä merkittävästi EU: n 28 jäsenvaltiossa, koska viimeaikaisista luvuista on käynyt ilmi, että Big Data voisi säästää julkisella sektorilla 100 miljardia euroa toiminnan tehostamiseen.

Sen roolia potentiaalisen 500 miljoonan potilaan terveydenhuollon - ja siten elämänlaadun sekä todellisen eliniän - parantamisessa EU: ssa ei voida yliarvioida, ja sen kykyä alentaa kustannuksia on huomattava ja yhtä merkittävä.

Mainos

Laskentatehon massiivinen laajeneminen vuosikymmenien ajan ja uskomaton uusi tekniikka, joka tulee koko ajan esiin, on nähnyt muun muassa tietojen käytön hinnan terveydenhuollossa.

Nykyaikaiset "puettavat vaatteet" ovat jo mullistaneet terveydenhuollon, esimerkiksi potilaiden etävalvonnan ja "älykkäiden" pilleripakkausten avulla, jotka kannustavat heitä käyttämään määrättyä lääkettä. Nämä jännittävät edistysaskeleet lisäävät potilaan itsenäisyyttä, lisää päiviä työpaikoilla ja paljon vähemmän aikaa viettämiseen kalliissa sairaalavuoteissa.

Itse asiassa on arvioitu, että pelkästään vähentämällä kotihyllyillä olevien reseptilääkkeiden noudattamatta jättämistä voitaisiin säästää Euroopalle vuosittain 125 miljardia euroa ja vähentää ennenaikaisia ​​kuolemia 200,000 XNUMX: lla samassa ajassa.

Mainos

Big Datan käyttö lupaa myös parantaa merkittävästi tehokkuutta parantamalla päätöksentekoa ja kannustamalla älykkäämpiä investointeja. Nämä kaikki ovat hyviä uutisia Euroopan taloudelle ja tietysti jokaiselle potentiaaliselle tai potentiaaliselle potilaalle EU: ssa.

Henkilökohtaisen lääketieteen tapauksessa Big Data voidaan parhaiten tiivistää valtavaksi ja jatkuvasti kasvavaksi terveystiedoksi, joka on peräisin useista lähteistä, ja sen käytöstä jännittävillä ja innovatiivisilla tavoilla räätälöidä tulokset yksilölle . Loppujen lopuksi on täysin selvää, että yksi koko sopii kaikille ei toimi lääketieteellisessä yhteydessä, kun tietty potilas käyttää hyväkseen tiettyä hoitoa, kun taas toinen saa siitä vain vähän tai ei ollenkaan arvoa.

Big Datan asianmukainen käyttö antaisi meille mahdollisuuden ymmärtää sairauksien syy, auttaa kehittämään huippuluokan terapioita ja yksilölle suunnattuja uusia lääkkeitä. Mutta tämä yksilöllinen lähestymistapa perustuu edistyneisiin tekniikoihin ja prosesseihin tietopankin keräämisessä, hallinnassa ja analysoinnissa, ennen kuin sitä tulkitaan lääketieteellisen edun hyväksi.

Olisi erittäin hyödyllistä asettaa sääntely-alue selkiyttää ja helpottaa Big Data -tietojen tallentamista, jakamista ja omistamista koskevia näkökohtia.

Henkilökohtaisella lääketieteellä on valtavat mahdollisuudet tehdä hoidoista tehokkaampia ja vähentää samalla haittavaikutuksia, mutta se vaatii tutkijoiden pääsyä Big Data -palveluun, jotta se voi edetä.

Euroopan henkilökohtaisen lääketieteen liitto (EAPM) uskoo, että EU: n tulisi pitää big dataa strategisena investointina, joka voisi viedä meidät kilpailukyvyn parantamisen tielle lääketieteellisen tietämyksen lisääminen kaikkien sidosryhmien, erityisesti potilaan, hyödyksi.

Tämä saavutetaan osittain sen kyvyllä tarjota kehittyneitä bioinformatiikkatyökaluja. Samaan aikaan on välttämätöntä yhdistää biopankkeja ja voittaa yhteentoimivuuskysymykset, samoin kuin laadun varmistaminen ja toimiva eettinen ja oikeudellinen kehys, joka mahdollistaa suurten tietojen hyödyntämisen.

Tietysti EU: n lainsäätäjien on tasapainotettava tämä selvään tarpeeseen suojella yksilön henkilökohtaisia ​​tietoja, mutta sen on myös annettava hänelle ratkaiseva merkitys niiden käyttöön.

Big Data -tietojen hyödyntäminen on välttämätöntä kaikkien edellä esitettyjen syiden vuoksi, ja aika toimia on nyt. Koska Big Data on täällä, ja se on täällä jäädäkseen.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa