Liity verkostomme!

EU

Mady Delvaux: 'Robotiikka tuo vallankumouksen'

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

20150422PHT43801_originalRobotit olivat aiemmin olemassa vain tieteiskirjallisuudessa, mutta nykyään niistä on tulossa nopeasti osa jokapäiväistä elämää droonien, älykkäiden autojen, teollisuusrobottien ja robottipölynimureiden muodossa. Parlamentin oikeudellisten asioiden valiokunta on päättänyt perustaa työryhmän tekemään ehdotuksia lainsäädännöksi robotiikan parhaasta käytöstä. Luxemburgin S&D: n jäsen Mady Delvaux (Kuvassa), joka kirjoittaa tästä raportin työryhmän puolesta, tarjosi ajatuksiaan.

Vaikka Euroopan komissio rahoittaa useita robotiikkaprojekteja, siitä ei ole vielä olemassa EU: n lainsäädäntöä. Siksi parlamentti on perustanut tämän työryhmän, joka koostuu kaikkien poliittisten ryhmien edustajista. Vähintään yhden vuoden ajan toimiva ryhmä tekee tiivistä yhteistyötä asiantuntijoiden, Euroopan komission ja muiden parlamentin valiokuntien kanssa. Delvaux on vastuussa raportin laatimisesta suosituksineen, josta kaikki parlamentin jäsenet äänestävät sitten täysistunnossa. Saadaksemme lisätietoja hänen työstään pyysimme häneltä haastattelua.

Mikä on robotti? Ihmiset yleensä ajattelevat androids tulevaisuudesta, jotka näyttävät ja toimivat kuin ihmisiä. Millaisen robotit voit keskittyä?

Määritelmän löytäminen on hyvin vaikeaa. Katamme kaikenlaiset robotit: teollisuusrobotit, palvelurobotit - kuten pölynimurit ja älykkäät jääkaapit - terveys- ja kirurgiset robotit, dronit, autot ja tekoäly. Mutta tiedämme, että meidän on käsiteltävä yhtä tyyppiä kerrallaan. Androidit ovat viimeinen huolemme; ne ovat enimmäkseen lokalisoitu Japanissa. Tiedämme mistä aloitamme, mutta emme tiedä mihin loppumme.

Mainos

Miksi tätä asiaa varten tarvitaan uutta lainsäädäntöä? Eikö tekoäly jo kuulu nykyisen lainsäädännön piiriin?

Tähän on useita syitä. Tarvitsemme uuden eurooppalaisen standardoinnin. Meidän on myös otettava huomioon vastuu, henkilötietojen suojaaminen ja hakkeroinnin estäminen. Jotkut robotit, esimerkiksi teollisuusrobotit, kuuluvat jo konedirektiivin piiriin, mutta se kattaa vain nopeuden ja joitain teknisiä parametreja, mutta ei koneen älykkyyttä.

Meidän täytyy testata robotteja enemmän nähdä, miten ne toimivat ja millaisia ​​onnettomuuksia voi syntyä niiden vuorovaikutusta ihmisten kanssa. Sitten on kysymys yhtäläisten. Jos robotit todella tehdä elämästä helpompaa, meidän on varmistettava, että jokainen voi varaa.
Yhdysvallat, Kiina, Korea ja Japani ovat hyvin kunnianhimoisia hankkeita. Jos emme luo oikeudelliset puitteet kehittämiseen robotiikka, meidän markkinat ovat hyökänneet robotteja ulkopuolelta. Myös Euroopan parlamentti on ensimmäinen parlamentti maailmassa keskustelemaan ja luoda sellainen oikeudellinen kehys.

Mainos

Jotkut ihmiset pelkäävät, että robotit varastavat työpaikkoja, toiset väittävät, että robotit todella luovat uusia ja parempia työpaikkoja. Olemmeko uuden teollisen vallankumouksen kärjessä?

Olen vakuuttunut, että tämä tuo noin vallankumous. Tietenkin se tuhoaa tietynlaisia ​​työpaikkoja, mutta se luo myös uusia. Jos teollisuus käyttää enemmän robottiautomatiikka, niiden pitäisi olla suorittamista ja kilpailukykyisemmän ja se voi johtaa joidenkin yritysten siirtävät tuotantoa takaisin Eurooppaan. 

Lisätietoja

 

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa