Liity verkostomme!

Liittyminen

Ukrainan eläkeläiset ja veteraanit protestoida nousu yleisissä tariffien

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ukraina eläkeläiset

Ukrainan Lvovin alueen eläkeläiset ja veteraanit ovat pitäneet massakokousta vastalauseita vastaan ​​kommunikaalien hintojen korottamisesta palvelut.

Kokous keräsi yli 300 Lvovin, Brodovin, Chervonogradin, Novy Razdelin, Drogobychin ja Sokalin vanhuksia. Iäkkäillä kansalaisilla oli julisteita "Eläkäämme ja emme selviydy", "Ei Ukrainan kansanmurhaa".

Mainos

He haluavat tehdä alueellinen viranomainen kiinnittää huomiota ongelmiin, jotka eläkeläiset kohtaavat.

Mainos

Liittyminen

Liittymisneuvottelut #Albanian ja #NorthMacedonian kanssa lisäävät keskittymistä EU: n yhteisvastuuseen

Julkaistu

on

Vaikka julkisen politiikan uutisia hallitsevat edelleen Kiinan Covid 19 -viruksen sosiaaliset ja taloudelliset vaikutukset - neuvosto on löytänyt aikaa edistyä huomattavasti EU: n laajentumisessa kattamaan Albanian ja Pohjois-Makedonian maat - kirjoittaa Tohtori Vladimir Krulj

EU: n jäsenvaltiot sopivat aiemmin tällä viikolla antavan vihreän valon aloittaa EU: n liittymisneuvottelut Pohjois-Makedonian ja Albanian kanssa. Niiden tapa oli myös poikkeuksellinen kirjallisessa menettelyssä ottaen huomioon nykyinen terveystilanne, joka vaikuttaa Eurooppaan ja muuhun maailmaan.

Mainos

On mielenkiintoista huomata, että Pohjois-Makedonia aloitti keskustelut EU: n kanssa ennen Kroatian aloittamista. Maan nimestä Kreikan kanssa käydyssä kiistassa syntyneet komplikaatiot kuitenkin aiheuttivat loputtomia viivästyksiä, kunnes tuolloisen pääministerin vuonna 2018 ennennäkemätön muutos maan nimen muuttamiseen avasi oven neuvottelujen etenemiselle.

Albanian tapauksessa oli oikeusvaltioperiaatteen, korruption vastaisten toimien, rikollisuuden, sananvapauden ja ihmisoikeuksien suojelun vaikeuksia, jotka saivat Tanskan ja Alankomaiden estämään liittymisneuvottelujen aloittamisen viime marraskuussa - Euroopan parlamentin suositusten vastaisesti. Komissio.

Toisaalta Kroatia teki parhaansa lobbatamaan näitä kahta maata aloittamaan neuvottelut EU: n kanssa. Tämä oli tärkeää paitsi euroatlanttiselle liikkeelle, joka leviää nyt useimpiin alueen maihin, vaan myös torjua Venäjän, Kiinan ja Turkin vaikutuksia.

Mainos

On erittäin tärkeää ja rohkaisevaa nähdä, kuinka muut alueen naapurimaat, Serbia ja Montenegro, jotka ovat jo ehdokasmaita, tukivat Kroatian ja muiden EU-maiden pyrkimyksiä aloittaa liittymisneuvottelut Pohjois-Makedonian ja Albanian kanssa.

Serbian presidentti Aleksandar Vučić ja Albanian pääministeri Edi Rama ovat jo keskustelleet ideasta "mini-Schengenistä", joka mahdollistaa tavaroiden, ihmisten, palvelujen ja pääoman vaihdon helpottamisen, mikä tekee taloudesta ja ihmisten arjesta alueelta kevyempi. Siitä huolimatta, että jotkut analyytikot ovat arvostelleet sitä voimakkaasti, tämä aloite osoittaa ainakin myös hyvän aikomuksen laittaa menneisyyden huonot muistot tiukasti niiden taakse ja katsoa rakentavan alueellisen yhteistyön tulevaisuutta.

On ehdottoman välttämätöntä, että kaikki ehdokasmaiden yhteiskunnat omaksuvat todella EU: n perusarvot. Mutta tämän haasteen ei pidä aliarvioida. Oikeusvaltion, lehdistön vapauden, ihmisoikeuksien kunnioittamisen ja kansalaisvapauksien tilanne on nykyään vakavia esteitä enemmistölle, elleivät kaikki ehdokasmaat matkalla kohti EU: ta.

Toisaalta on reilua sanoa, että EU: n kannalta näyttää siltä, ​​että perusarvojen hyväksyminen edustaa vain yhtä ongelman puolta. Toinen haastavampi osa yhtälöä on kuinka upottaa nämä arvot yhteiskuntaan ja ylläpitää niitä.

Esimerkkejä siitä, kuinka demokraattiset instituutiot toimivat tänään Unkarissa, Puolassa ja tietyssä määrin jopa Kroatiassa, ovat melko huolestuttavia, ellei sanoen, että valitettavia. Vaikuttaa siltä, ​​että EU: n on keskityttävä demokraattisten instituutioiden roolin vahvistamiseen ja toteutettava mekanismeja niiden tehokkaan toiminnan esteiden poistamiseksi.

Voidaan ajatella, että presidentti Macron viittasi tähän kohtaan erityisesti puhuessaan EU: n tulevaisuudesta. Nykyään avainkysymys on enemmän kuin koskaan solidaarisuus. Pohjois-Makedonian ja Albanian mahdollisuuksien avaaminen EU: n liittymisneuvotteluihin tarjoaa lupaavan uuden lähtökohdan.

Kirjailija, Tohtori Vladimir Krulj, On Taloudellinen stipendiaatti Lontoon talousinstituutissa (IEA).

Continue Reading

Liittyminen

Enemmistö euroalueen ulkopuolisista jäsenvaltioista sanoo #Euro on hyvä talous

Julkaistu

on

Suurin osa vastaajista EU: n jäsenvaltioissa, jotka eivät ole vielä ottaneet euroa käyttöön, katsoo, että yhteisvaluutalla on ollut myönteinen vaikutus maihin, jotka sitä jo käyttävät, uusin Flash Eurobarometer -näyttely.

Yhteensä seitsemän jäsenvaltion (Bulgaria, Kroatia, Tšekki, Unkari, Puola, Romania ja Ruotsi) 56% vastaajista jakaa tämän näkemyksen, joka on kasvanut yhden prosenttiyksikön viime vuoden aikana ja yhteensä neljä prosenttiyksikköä 2016in jälkeen.

Tämä näkemys on vahvinta Unkarissa (70%), Romaniassa (62%), Puolassa (54%) ja Bulgariassa (53%). Lähes puolet myös uskoo, että euron käyttöönotolla olisi myönteisiä seurauksia omalle maalleen (45%, -1) ja henkilökohtaisesti (47%, ei muutosta).

Mainos

Kokonaisuudessaan 55% haluaisi, että eurosta tulee niiden valuutta mahdollisimman pian tai jonkin ajan kuluttua (+ 2), verrattuna 42%: iin, jotka haluaisivat tämän tapahtuvan mahdollisimman myöhään tai koskaan (-2). Suurin osa vastaajista Unkarissa (66%), Romaniassa (61%) ja Kroatiassa (49%) kannattaa euron käyttöönottoa.

77% seitsemän jäsenvaltion väestöstä on jo käyttänyt euroseteleitä tai -kolikoita (+ 1-prosenttiyksikkö viime vuodesta). 49% tuntee hyvin tietoa yhtenäisvaluutasta (+ 1) ja 81% uskoo, että he onnistuisivat mukautumaan kansallisen valuutan korvaamiseen eurolla (+ 2).

Joulukuussa julkaistu standardi Eurobarometri 2018 osoittaa, että 75% euroalueen väestöstä kannattaa nyt euroa, joka on korkein taso yhtenäisvaluutan käyttöönoton jälkeen. Tämä Flash Eurobarometri suoritettiin seitsemässä euroalueen jäsenvaltiossa, jotka ovat oikeudellisesti sitoutuneet ottamaan euron käyttöön: Bulgaria, Tšekki, Kroatia, Unkari, Puola, Romania ja Ruotsi.

Mainos

Flash Eurobaromemter on käytettävissä tätä.

Continue Reading

Liittyminen

Parlamentti haluaa keskeyttää EU: n liittymisneuvottelut # Turkin kanssa

Julkaistu

on

Vuosien vakavan poliittisen ja demokraattisen taantuman jälkeen Euroopan parlamentti on suositellut EU: n jäsenyysneuvottelujen keskeyttämistä Turkin kanssa.

Euroopan parlamentti on edelleen vakavasti huolissaan siitä, että Turkki on huonosti edistynyt ihmisoikeuksien, oikeusvaltion, tiedotusvälineiden vapauden ja korruption torjunnan sekä sen voimakkaan presidentinjärjestelmän takia.

Viime viikolla 370in äänestyksessä, 109 vastaan ​​143in äänestäessä äänestämästä pidetyssä päätöslauselmassa Euroopan parlamentin jäsenet suhtautuvat myönteisesti Turkin viime vuonna tekemään päätökseen poistaa 2016in epäonnistuneen vallankaappausyrityksen jälkeen käyttöön otettu hätätila. He kuitenkin pahoittelevat, että monet presidentille ja toimeenpanevalle taholle vallankaappausyrityksen jälkeen myönnetyt valtuudet pysyvät paikoillaan ja rajoittavat edelleen vapautta ja perusihmisoikeuksia maassa. Euroopan parlamentin jäsenet ilmaisevat suurta huolta kansalaisyhteiskunnan vähenevästä tilasta maassa, koska suuri määrä aktivisteja, toimittajia ja ihmisoikeuksien puolustajia on tällä hetkellä vankilassa.

Ottaen huomioon ihmisoikeustilanteen ja Turkin uuden perustuslain Euroopan parlamentti suosittelee, että EU: n nykyiset neuvottelut Turkin kanssa keskeytetään virallisesti.

Mainos

Parlamentti on Turkin kansalaisten takana

Vakavasta tilanteesta huolimatta parlamentin jäsenet ilmaisevat tahtonsa seisoa Turkin kansalaisten takana ja pitää poliittisen ja demokraattisen vuoropuhelun avoimena. EU: n varoja on annettava ihmisoikeuksien puolustajien, opiskelijoiden ja toimittajien käyttöön - ei Ankaran, vaan turkkilaisen kansalaisyhteiskunnan kautta - demokraattisten arvojen ja periaatteiden edistämiseksi.

EU: n ja Turkin tulliliiton nykyaikaistaminen

Mainos

Euroopan parlamentin jäsenten mielestä, jotta Turkki pysyisi taloudellisesti ankkuroituna EU: hun, mahdollisuus jatkaa 1995 EU: n ja Turkin tulliliittoa, johon kuuluu esimerkiksi maatalous ja julkiset hankinnat, on pidettävä vaihtoehtona, mutta vain jos on konkreettisia parannuksia alalla. demokratiaa, ihmisoikeuksia, perusvapauksia ja oikeusvaltiota.

Viisumivapaus

Lisäksi Euroopan parlamentin jäsenet kannustavat Turkkia täyttämään kaikki EU: n viisumivapautta koskevat 72-vertailuarvot, hyödyttämään Turkin kansalaisia, erityisesti opiskelijoita, akateemisia edustajia, yritysten edustajia ja henkilöitä, joilla on perhesiteitä EU-maissa.

Turkin rooli maahanmuuttokriisissä

Lopuksi Syyrian sodan osalta päätöslauselmassa muistutetaan Turkin tärkeästä roolista maahanmuuttokriisin ratkaisemisessa ja hallituksen pyrkimyksissä myöntää pakolaisille tilapäistä suojelua. Euroopan parlamentti katsoo, että maa ja sen väestö ovat osoittaneet suurta vieraanvaraisuutta tarjoamalla suojaa yli 3.5 miljoonalle Syyrian pakolaiselle, mutta samalla kehottaa heitä noudattamaan palauttamiskiellon periaatetta. Toisaalta jäsenvaltioiden on säilytettävä lupauksensa laajamittaisesta uudelleensijoittamisesta.

Esittelijä Kati Piri (S&D, NL) sanoi: ”Jos EU suhtautuu omiin arvoihinsa vakavasti, mikään muu johtopäätös ei ole mahdollista kuin muodollisesti keskeyttää EU: n yhdentymistä koskevat neuvottelut. Meidän toistuvat kehotukset kunnioittaa perusoikeuksia ovat laskeneet kuurojen korviin Ankarassa. Vakavien ihmisoikeusrikkomusten lisäksi oikeusvaltioperiaatteen lakkauttaminen ja se, että Turkki pitää maailmanennätystä vankilassa olevien toimittajien määrästä, äskettäin muutettu perustuslaki vahvistaa Erdoğanin autoritaarisuuden.

”Ymmärrän, että liittymisneuvottelujen lopettaminen ei ole askel, joka auttaa Turkin demokratioita. Tätä varten EU: n johtajien on käytettävä kaikkia mahdollisia välineitä painostamaan Turkin hallitusta. Siksi parlamentti vaatii, että Turkin kansalaisyhteiskunnan, toimittajien ja ihmisoikeuksien puolustajien tukemiseen varataan erityisiä varoja. Lisäksi tulliliiton nykyaikaistamisen on oltava riippuvainen selkeistä parannuksista ihmisoikeuksien alalla. Ja ihmisten välisiin vaihto-ohjelmiin on panostettava enemmän. ”

Tausta

EU on Turkin suurin kauppakumppani, ja kaksi kolmasosaa Turkin ulkomaisista suorista sijoituksista on peräisin EU: n jäsenvaltioista. Neuvottelut EU: n liittymisestä alkoivat 2005issa.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa