Liity verkostomme!

Brexit

Tory puolueohjelmassa: Erittäin ohut Euroopasta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

cameron27juneuroopan neuvostoMielipiteen Denis MacShane

Emme vieläkään tiedä, mitä David Cameron haluaa muualta Euroopasta voidakseen kampanjoida voimakkaasti Ison-Britannian pysymisen hyväksi luvatussa 2107-kansanäänestyksessä, jos hänet palataan Downing Streetille pääministerinä.

Oli toivoa, että konservatiivien vaalien manifesti, jonka on laatinut erudiitin entinen kansanedustaja Joe Johnson FT kirjeenvaihtaja Intiassa ja vähemmän skeptinen nuorempi veli Lontoon pormestarista Boris Johnsonista saattaa antaa vihjeitä.

Mainos

Näyttää kuitenkin siltä, ​​että Isossa-Britanniassa äänestäjät, neuvottelijat 27 EU: n jäsenvaltiossa sekä asiantuntijat Euroopan komissiossa ja neuvostossa odottavat saadakseen selville, että David Cameron haluaa ja toivoo saavansa aikaan kunnianhimoisensa merkittävän Britannian asema Euroopassa.

In-Out- tai Brexit-kansanäänestyksen lupauksesta vuoden 2017 loppuun mennessä ei ole epäselvyyttä. Ottaen huomioon Saksan (syyskuu) ja Ranskan (toukokuu) vaalien vuosi, ei tarkalleen ole määritelty kuukautta. Sanamuoto sallii mahdollisen kansanäänestyksen ennen vuotta 2017.

Tuohon vuoteen Cameron on toiminut pääministerinä seitsemän vuotta ja lähellä ilmoitettua lähtöään. Äänestäjät, jotka ovat kyllästyneitä tai vihaisia ​​hänelle, saattavat olla houkutettuja antamaan hänelle "saapasjärjestys", kuten Churchill kutsui äänestämällä häntä vastaan ​​kansanäänestyksessä.

Mainos

Muuten lyhyt Eurooppa-sivu on banaali siinä mielessä, ettei se kiinnosta. Siinä toistetaan pitkään jatkunut vaatimus sanojen "yhä läheisemmästä unionista" poistamisesta, mutta se tapahtuu vain, jos on olemassa uusi merkittävä sopimus ja manifestissa ei mainita lainkaan uutta sopimusta.

Ei ole edes Eurooppa-ministeri David Lidingtonin kielellä "sopimuksen muutos" tai ulkoministeri Philip Hammondin vaatimuksia "konkreettisista ja peruuttamattomista" muutoksista Ison-Britannian suhteissa Eurooppaan.

Mikään uusi sopimus ei miellytä EU: ta, mutta jos meillä ei ole uutta sopimusta, miksi tarvitsemme kansanäänestyksen?

Työntekijävuosiin palataan hyvin vanhaan vaatimukseen, jonka mukaan kansalliset parlamentit "pystyvät yhdessä estämään ei-toivottua EU: n lainsäädäntöä".

Kuulostaa hyvältä lukuun ottamatta sitä, että Cameron on lopettanut yhteistyön oikeistolaispuolustojen kanssa EU: ssa lopettamalla Euroopan konservatiivisten puolueiden federaation perustamaan liittouman pienempien, kansallismielisempien puolueiden kanssa.

Itse asiassa mikään ei estä alahuoneita tänään tai viime vuosina pyrkimästä solmimaan liittoja muiden kansallisten parlamenttien kanssa vaikuttamaan tai jopa estämään ei-toivotut EU-lait. EU: n komission ensimmäinen varapuheenjohtaja Frans Timmermans on jo kauan kehottanut tätä, mutta hollantilaisten diplomaattien mukaan he eivät voi saada Lontoossa ketään työskentelemään tämän toivotun tavoitteen saavuttamiseksi.

Tory-manifestissa sitoudutaan "laajentamaan sisämarkkinoita murtamalla kaupan esteet ja varmistamalla uusien alojen avaaminen brittiläisille yrityksille". Jälleen tämä on vanha, vanha politiikka, mutta ongelmana on, että kaupan esteiden purkaminen edellyttää enemmän EU: n lainsäädäntöä, tehokkaampaa komissiota ja valtioiden suvereniteettien oikeuksien purkamista oman kaupan ja markkinoiden hallitsemiseksi.

Jos Cameron haluaa enemmän yhtenäismarkkinoita, hän tarvitsee enemmän Eurooppaa.

Vaikka luvataan kumota nykyinen Yhdistyneen kuningaskunnan ihmisoikeuslaki, ei ole mitään lupausta vetäytyä Euroopan ihmisoikeussopimuksesta, joten Strasbourgin Euroopan ihmisoikeustuomioistuin voi hengittää helposti ja Ison-Britannian kansalaiset voivat silti vedota siihen.

Ja erh, se on siinä Euroopan manifestiosassa. Maahanmuuttoa käsittelevässä jaksossa on paljon enemmän Eurooppaa koskevaa lihaa väitteellä, jonka mukaan Yhdistynyt kuningaskunta "neuvottelee uudet säännöt EU: n kanssa", mikä kieltää muilta Irlannin, Ranskan muilta EU: n kansalaisilta oikeuden lisätä verohyvityksiä matalapalkkaisiin työpaikkoihin. neljä vuotta.

Euroopan yhteisöjen tuomioistuin totesi viime kuussa tärkeässä päätöksessään, että EU: n kansalaisilla on oikeus vapaaseen liikkuvuuteen ja työskentelyyn EU-valtiossa, mutta heillä ei ole oikeutta sosiaalietuuksiin, elleivät he ole osallistuneet kansallisiin sosiaaliturvajärjestelmiin.

Isossa-Britanniassa toimiva verohyvitys (perustuu Yhdysvaltain ansaittuun tuloverotukseen, joka on eräänlainen negatiivinen tulovero) on itse asiassa tuki matalapalkkaisille työnantajille palkkaamaan ihmisiä alle elintason palkkatasoilla veronmaksajan maksamalla tukea palkka.

Ei ole selvää, että EU: n syrjinnän vastaisten sääntöjen mukaan voi olla laillista, että hallitus kohtelee samaa työtä tekeviä samanlaisia ​​työntekijöitä kansalaisuuden perusteella eri tavalla. On mielenkiintoista nähdä, kuinka Irlannin hallitus ja muut EU: n hallitukset reagoivat tähän selvään syrjintään kansalaisiinsa, joiden odotetaan työskentelevän Ison-Britannian kansalaisten rinnalla samanlaisissa työpaikoissa, mutta saavat pienemmän palkan.

Neljän vuoden odotus tuntuu mielivaltaiselta. Jos se on laillista EU: n lainsäädännön mukaan, miksi ei viisi tai kymmenen vuotta? Vastaava odotus on neljä vuotta, ennen kuin hän saa hakea neuvoston kotia. Mutta koska useimmat odotettavissa olevat luettelot hyvin pienestä määrästä käytettävissä olevia neuvoston koteja ulottuvat useisiin vuosiin, on vaikea nähdä, mitä vaikutuksia tällä toimenpiteellä voi olla.

Kysyntä kohdistuu Turkkiin, Ukrainaan tai Länsi-Balkanin maihin, joilla on tulevaisuuden EU-jäsenyyden tavoitteet. Yhdistynyt kuningaskunta ei salli turkkilaisten työskennellä Isossa-Britanniassa, ennen kuin ”uusien jäsenvaltioiden taloudet ovat lähentyneet” muuta Eurooppaa.

Vuosien ajan torit ovat sanoneet tukevansa Turkin (nyt hupenevia) EU: n pyrkimyksiä, mutta manifestilla on voitettu nämä asiat, mikä on surullista, kun otetaan huomioon Johnson-dynastian turkkilainen syntyperä

Manifestissa sanotaan, että jokainen EU: n kansalainen, joka ei ole löytänyt työtä kuuden kuukauden kuluessa, voi joutua karkotettavaksi. Jos samaa politiikkaa sovellettaisiin Ison-Britannian kansalaisiin Espanjassa costas tabloidien otsikot Isossa-Britanniassa olisi ilo lukea.

Samaa voidaan soveltaa manifestipuheluun, jonka mukaan "jokaisen julkisen sektorin työntekijän (kuljetus, sosiaalihuolto jne.), Joka toimii asiakasystävällisessä roolissa, on puhuttava sujuvasti englantia".

Oletettavasti tämä ei koske parlamentin jäseniä, koska jotkut saattavat väittää, että "sujuva" englanti on haaste silloin tällöin John Prescottille ja Eric Picklesille.

Ja siinä se. Joe Johnson on vähentänyt parhaisiin vähimmäisvaatimuksiin euroskeptisempien kollegoidensa asettamat vaatimukset Euroopalle. Manifestissa ei ole mitään rauhoittavaa UKIP: n tai Daniel Hannam-cum-Bill Cashin kunnianhimoa, Dailiesin vaatimuksista puhumattakaan. posti että Lennätin.

Muun Euroopan on odotettava nähdäkseen, palaako Cameron numeroon 10, koska tämä manifesti antaa tuskin mitään vihjeitä siitä, mitä hänen vaatimuksensa ovat, kun hän saa Brexit-kansanäänestyksensä käyttöön muutaman viikon kuluttua.

Denis MacShane on entinen Euroopan ministeri ja sen kirjoittaja Brexit: Miten Britannia, Eurooppa (IB Tauris).
@helsinki

 

Brexit

Britannia viivästyttää Brexitin jälkeisen kaupan valvonnan täytäntöönpanoa

Julkaistu

on

Britannia kertoi tiistaina (14. syyskuuta) viivyttävänsä joidenkin Brexitin jälkeisten tuontivalvontatoimenpiteiden täytäntöönpanoa, toisen kerran, kun niitä on siirretty taaksepäin.

Britannia lähti Euroopan unionin yhtenäismarkkinoilta viime vuoden lopussa, mutta toisin kuin Bryssel, joka otti rajavalvonnan käyttöön välittömästi, se ryhtyi tuontitarkastusten käyttöönottoon tavaroiden, kuten elintarvikkeiden, antamiseksi yrityksille aikaa sopeutua.

Hallitus on viivästyttänyt tarkastusten käyttöönottoa jo kuusi kuukautta 1. huhtikuuta, ja nyt hallitus on siirtänyt täydellisten tulli -ilmoitusten ja tarkastusten tarpeen takaisin 1. tammikuuta 2022. Turvallisuus- ja turvallisuusilmoituksia vaaditaan ensi vuoden 1. heinäkuuta alkaen.

Mainos

"Haluamme, että yritykset keskittyvät toipumiseen pandemiasta sen sijaan, että joutuisivat käsittelemään uusia vaatimuksia rajalla, minkä vuoksi olemme laatineet käytännöllisen uuden aikataulun täydellisen rajavalvonnan käyttöönotolle", Brexit -ministeri David Frost sanoi.

"Yrityksillä on nyt enemmän aikaa valmistautua näihin tarkastuksiin, jotka otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2022 aikana."

Logistiikka- ja tullialan teollisuuden lähteet ovat myös sanoneet, että hallituksen infrastruktuuri ei ole valmis määräämään täydellisiä tarkastuksia.

Mainos

Continue Reading

Brexit

Miten EU auttaa lieventämään brexitin vaikutuksia

Julkaistu

on

Viiden miljardin euron EU -rahasto tukee ihmisiä, yrityksiä ja maita, jotka kärsivät Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisesta unionista, EU-asiat.

- Brexitin siirtymäkauden loppuun, 31. joulukuuta 2020, päättyi ihmisten, tavaroiden, palvelujen ja pääomien vapaaseen liikkuvuuteen EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä, ja sillä oli kielteisiä sosiaalisia ja taloudellisia seurauksia ihmisille, yrityksille ja julkishallinnolle molemmilla puolilla.

Auttaakseen eurooppalaisia ​​sopeutumaan muutoksiin EU: n johtajat päättivät heinäkuussa 2020 luoda Brexitin säätelyvaraus, 5 miljardin euron rahasto (vuoden 2018 hintoina), joka maksetaan vuoteen 2025 saakka. EU -maat aloittavat resurssien vastaanottamisen joulukuuhun mennessäparlamentin hyväksynnän jälkeen. Euroopan parlamentin jäsenten odotetaan äänestävän rahastosta syyskuun täysistunnossa.

Mainos

Kuinka paljon menee kotimaani?

Rahasto auttaa kaikkia EU -maita, mutta suunnitelman mukaan Brexitin pahimmin kärsineet maat ja alat saavat eniten tukea. Irlanti on listan kärjessäja sen jälkeen Hollanti, Ranska, Saksa ja Belgia.

Kunkin maan määrän määrittämisessä otetaan huomioon kolme tekijää: Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa käytävän kaupan merkitys, Yhdistyneen kuningaskunnan yksinomaisella talousvyöhykkeellä pyydettyjen kalojen arvo ja Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lähimpillä EU: n merialueilla asuvan väestön koko.

Mainos
Infografia, joka selittää Brexitin sopeutusvarauksen
Infografia, joka osoittaa, kuinka paljon tukea yksittäiset EU -maat saavat Brexit -sopeutusvarauksesta  

Mitä rahastosta voidaan rahoittaa?

Ainoastaan ​​Yhdistyneen kuningaskunnan EU: sta eroamisen kielteisten seurausten torjumiseksi toteutetut toimenpiteet ovat tukikelpoisia. Näitä voivat olla:

  • Investoinnit työpaikkojen luomiseen, mukaan lukien lyhytaikaiset työohjelmat, uudelleenkoulutus ja koulutus
  • Yhdistyneestä kuningaskunnasta Brexitin seurauksena lähteneiden EU: n kansalaisten uudelleenintegrointi
  • Tuki yrityksille (erityisesti pk-yrityksille), itsenäisille ammatinharjoittajille ja paikallisille yhteisöille
  • Tullilaitosten rakentaminen ja raja-, kasvinsuojelu- ja turvallisuusvalvonnan toiminnan varmistaminen
  • Sertifiointi- ja lisensointijärjestelmät

Rahasto kattaa 1. tammikuuta 2020 ja 31. joulukuuta 2023 väliset menot.

Kalastus- ja pankkisektorit

Kansalliset hallitukset voivat vapaasti päättää, kuinka paljon rahaa kullakin alueella käytetään. Maiden, jotka ovat riippuvaisia ​​merkittävästi Yhdistyneen kuningaskunnan talousvyöhykkeen kalastuksesta, on kuitenkin sitouduttava vähimmäismäärä kansallisia varojaan pienimuotoiseen rannikkokalastukseen, samoin kuin kalastustoiminnasta riippuvaiset paikalliset ja alueelliset yhteisöt.

Rahoitus- ja pankkisektorit, jotka voivat hyötyä Brexitistä, eivät sisälly tähän.

Lue lisää 

Continue Reading

Brexit

Miten EU auttaa lieventämään brexitin vaikutuksia

Julkaistu

on

Viiden miljardin euron EU -rahasto tukee ihmisiä, yrityksiä ja maita, jotka kärsivät Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisesta unionista, EU-asiat.

- Brexitin siirtymäkauden loppuun, 30. joulukuuta 2020, päättyi ihmisten, tavaroiden, palvelujen ja pääomien vapaaseen liikkuvuuteen EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä, ja sillä oli kielteisiä sosiaalisia ja taloudellisia seurauksia ihmisille, yrityksille ja julkishallinnolle molemmilla puolilla.

Auttaakseen eurooppalaisia ​​sopeutumaan muutoksiin EU: n johtajat päättivät heinäkuussa 2020 luoda Brexitin säätelyvaraus, 5 miljardin euron rahasto (vuoden 2018 hintoina), joka maksetaan vuoteen 2025 saakka. EU -maat aloittavat resurssien vastaanottamisen joulukuuhun mennessäparlamentin hyväksynnän jälkeen. Euroopan parlamentin jäsenten odotetaan äänestävän rahastosta syyskuun täysistunnossa.

Mainos

Kuinka paljon menee kotimaani?

Rahasto auttaa kaikkia EU -maita, mutta suunnitelman mukaan Brexitin pahimmin kärsineet maat ja alat saavat eniten tukea. Irlanti on listan kärjessäja sen jälkeen Hollanti, Ranska, Saksa ja Belgia.

Kunkin maan määrän määrittämisessä otetaan huomioon kolme tekijää: Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa käytävän kaupan merkitys, Yhdistyneen kuningaskunnan yksinomaisella talousvyöhykkeellä pyydettyjen kalojen arvo ja Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lähimpillä EU: n merialueilla asuvan väestön koko.

Mainos
Infografia, joka selittää Brexitin sopeutusvarauksen
Infografia, joka osoittaa, kuinka paljon tukea yksittäiset EU -maat saavat Brexit -sopeutusvarauksesta  

Mitä rahastosta voidaan rahoittaa?

Ainoastaan ​​Yhdistyneen kuningaskunnan EU: sta eroamisen kielteisten seurausten torjumiseksi toteutetut toimenpiteet ovat tukikelpoisia. Näitä voivat olla:

  • Investoinnit työpaikkojen luomiseen, mukaan lukien lyhytaikaiset työohjelmat, uudelleenkoulutus ja koulutus
  • Yhdistyneestä kuningaskunnasta Brexitin seurauksena lähteneiden EU: n kansalaisten uudelleenintegrointi
  • Tuki yrityksille (erityisesti pk-yrityksille), itsenäisille ammatinharjoittajille ja paikallisille yhteisöille
  • Tullilaitosten rakentaminen ja raja-, kasvinsuojelu- ja turvallisuusvalvonnan toiminnan varmistaminen
  • Sertifiointi- ja lisensointijärjestelmät


Rahasto kattaa 1. tammikuuta 2020 ja 31. joulukuuta 2023 väliset menot.

Kalastus- ja pankkisektorit

Kansalliset hallitukset voivat vapaasti päättää, kuinka paljon rahaa kullakin alueella käytetään. Maiden, jotka ovat riippuvaisia ​​merkittävästi Yhdistyneen kuningaskunnan talousvyöhykkeen kalastuksesta, on kuitenkin sitouduttava vähimmäismäärä kansallisia varojaan pienimuotoiseen rannikkokalastukseen, samoin kuin kalastustoiminnasta riippuvaiset paikalliset ja alueelliset yhteisöt.

Rahoitus- ja pankkisektorit, jotka voivat hyötyä Brexitistä, eivät sisälly tähän.

Lue lisää 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa