Liity verkostomme!

EU

Pysähtyvä apu vaarantaa miljoonat köyhät

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

ihmiset-ilmasto-marssi-oxfam-1220x763Uudessa raportissa sanotaan, että muutaman maan johtajuus "peittää useimpien Euroopan hallitusten epäonnistumisen" täyttää merentakaiset avustuslupauksensa.

Tämä on johtavan hyväntekeväisyysjärjestön Oxfamin raportin tärkein johtopäätös.

Oxfamin raportti on vastaus siihen, että Taloudellisen yhteistyön järjestö (OECD) on julkaissut uusia lukuja EU-19: n ulkomaanavun menoista.

Mainos

Oxfamin mainitsemat luvut osoittavat, että ulkomaisten avustusten kokonaismenot ovat laskeneet reaalisesti 0.5 prosenttia viime vuoden aikana. DAC: n jäseninä olevien EU-19-maiden todellinen kasvu on ollut 1.6% ja niiden yhteenlasketusta BKTL: stä 0.42% - sama kuin vuonna 2013.

EU: n hallitukset ovat useaan otteeseen sitoutuneet toimittamaan 0.7 prosenttia ulkomaanavun BKTL: stä vuoteen 2015 mennessä.

Tietojen mukaan Ranskan merentakaisten maiden tuki on laskenut jo neljännen peräkkäisen vuoden ajan 0.36 prosenttiin BKTL: sta, kun vuoden 0.5 korkein prosenttiosuus oli 2010 prosenttia BKTL: sta. Saksa kasvoi 0.38 prosentista vuonna 2013 0.41 prosenttiin BKTL: sta. Tämä johtui erityisesti kahdenvälisten lainojen kasvusta keskituloisiin maihin

Mainos

Espanjan ulkomaanavun menot ovat edelleen alhaisimmillaan vuodesta 1989 lähtien - vuodesta 2011 lähtien avustusmenot ovat supistuneet lähes 50 prosenttia. Itävalta laski hieman 0.26 prosenttiin BKTL: sta johtuen maksujen vähenemisestä monenvälisille elimille.

Alankomaat nousi 0.64 prosenttiin BKTL: stä vuonna 2014, mutta tuki vähenee vuonna 2015, kun taas Suomi nousi 12,5%: lla 0.60%: iin BKTL: stä, mikä heijastaa kahdenvälisen avun ja monenvälisille organisaatioille maksettavien maksujen kasvua. Yhdistynyt kuningaskunta on laillisesti sitoutunut kuluttamaan 0.7 % ulkomaanavun BKTL: sta.

Oxfamin raportti on vastaus OECD: n julkaisemiin uusiin lukuihin EU-19: n ulkomaanavun menoista.

Oxfamin EU: n poliittinen neuvonantaja Hilary Jeune sanoi: "Maailman köyhimpien haasteiden ilmestyessä on silmiinpistävää, että Euroopan ulkomaanapu on pysähtynyt.

"Tämä kuva olisi huonompi, ellei muutaman maan, kuten Ison-Britannian, Ruotsin, Luxemburgin ja Tanskan, johtajuus peittäisi enemmistön heikon suorituskyvyn. Varakkaat maat, kuten Ranska ja Itävalta, eivät ole noudattaneet sitoutumistaan ​​maailman heikoimmassa asemassa oleviin ihmisiin. "

"Koska tasaista ulkomaista tukea käytetään yhä enemmän myös kehitysmaiden ilmastovalmiuden ja vähähiilisen kehityksen maksamiseen, on selvää, että Eurooppa käyttää samaa rahapotkia useisiin tarkoituksiin ja ryöstää siten Peterin maksamaan Paulille", lisäsi Jeune .

"Euroopan hallitukset lupasivat ensin toimittaa 0.7 prosenttia kansallisesta tulostaan ​​köyhien maiden tukemiseen, kun Richard Nixon oli Amerikan presidentti ja Beatles oli listan kärjessä. 45 vuoden aikana, kun vain harvat EU-maat ovat täyttäneet tämän lupauksen. Silti noin miljardi ihmistä, jotka elävät edelleen köyhyydessä ja ilmastonmuutoksessa, asettavat valtavia uusia kehityshaasteita, merentakaisten avustusten tarve on suurempi kuin koskaan ennen ”, Jeune sanoi.

"Tänä vuonna maailmanlaajuisen yhteisön tulisi sopia kunnianhimoisista uusista kehitystavoitteista ja uudesta sopimuksesta ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Euroopan on parannettava peliäan ja varmistettava, että heinäkuussa Addiksessa Etiopiassa pidettävä Finance for Development -kokous tarjoaa rahat, joita tarvitaan näiden monien haasteiden ratkaisemiseksi.

Hän lisäsi: "Addisissa EU: n valtiovarainministerien tulisi osoittaa aitoa johtajuutta olemalla ensimmäisiä, jotka sitoutuvat tarjoamaan 0.7 prosenttia kansallisesta tulosta ulkomailla annettavana apuna, ja hahmottamaan, miten he täyttävät tämän lupauksen, mukaan lukien selkeän aikataulun asettaminen. Heidän on myös asetettava uusia varoja talousarviostaan ​​ja uusista lähteistä, kuten finanssitransaktioverot ja EU: n päästökauppajärjestelmä, auttamaan köyhiä maita selviytymään ilmastonmuutoksen tuhoisista vaikutuksista. "

Raportin lopussa todetaan: "Apu on elintärkeää. Vuosina 2000--2012 merentakaisten avustukset estivät arviolta 3 miljoonan alle viiden vuoden ikäisen lapsen kuoleman malariasta. Seuraavan vuosikymmenen aikana apu voi auttaa rakentamaan terveyspalveluja, joita tarvitaan toisen Ebola-taudin leviämisen estämiseksi. Apu voi myös auttaa köyhiä maita vähentämään yhteisöveropetoksia ja avaamaan miljardeja dollareita investoimaan köyhyyden ja eriarvoisuuden torjuntaan. "

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa