Liity verkostomme!

EU

Viikko eteenpäin: 23-29 maaliskuussa 2015

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

In täysistunto (keskiviikko (25. maaliskuuta))    

Eurooppa-neuvosto. Energiaunioni ja suhteet Venäjään sekä Ukrainan tilanne ovat keskeisessä keskustelussa komission ja neuvoston kanssa maaliskuussa pidetyn Eurooppa-neuvoston päätelmistä.    

Ukraina. Parlamentin jäsenet äänestävät siitä, pitäisikö Ukrainalle myöntää 1.8 miljardia euroa EU: n makrotaloudellista rahoitusapua taloudelliseen ja poliittiseen vakauttamiseen ja uudistamiseen. Tämä olisi suurin taloudellisen avun apu, jonka EU on koskaan antanut EU: n ulkopuoliselle maalle Makrotaloudellisen rahoitusavun (MFA) puitteissa.

Mainos

Tax avoimuus. Jäsenet keskustelevat Euroopan komission äskettäin esittämästä verotuksen avoimuuspaketista, jonka tarkoituksena on torjua yhteisöverojen välttämistä ja haitallista verokilpailua EU: ssa.

Kansainvälinen romanipäivä. Parlamentti keskustelee neuvoston ja komission kanssa romanivastaisuudesta Euroopassa ja siitä, pitäisikö EU: n tunnustaa 2. elokuuta toisen maailmansodan romanien kansanmurhan viralliseksi muistopäiväksi. Päätöslauselmasta äänestetään huhtikuun täysistunnossa Strasbourgissa.

Komiteoissa 

Mainos

Draghi / määrällinen keventäminen. Talous- ja raha-asioiden valiokunnan jäsenet tapaavat Euroopan keskuspankin presidentin Mario Draghin keskustellakseen viimeisimmistä EKP: n rahapoliittisista toimenpiteistä, mukaan lukien määrällinen keventäminen, ja kuulla Draghilta - hänen tehtävässään järjestelmäriskikomitean puheenjohtajana - riippumatta siitä, onko EU: n rahoitusosuus vai ei. vakaus on edelleen uhattuna. (Maanantai (23. maaliskuuta))

Talousarvion valvonta. Talousarvion valvontavaliokunta äänestää sen hyväksymisestä, miten EU: n toimielimet ja elimet ovat käyttäneet varojaan vuoden 2013 talousarviosta, minkä jälkeen budjettivaliokunnasta ja henkilöstövaltuutetusta vastaava komission jäsen Kristalina Georgieva keskusteli komission menoista vuonna 2013. (Maanantai ja tiistai (23.) -24. Maaliskuuta))

Venäjä / Krim. Puolustusalan alivaliokunta keskustelee Krimin sotilaallisuudesta ja turvallisuustilanteesta vuoden kuluttua sen laittomasta liittämisestä Venäjälle Krimin tataari Mejlis -liikkeen johtajan Refat Chubarovin, Krimin tataarilaisten yhteisön johtajan Mustafa Jemilevin ja Ukrainan parlamentin jäsenten kanssa. (Tiistai (24. maaliskuuta))

Mukwege. Kongon gynekologi ja vuoden 2014 Saharov-palkinnon saanut Denis Mukwege tapaa torstaina ihmisoikeuksien alivaliokunnan keskustelemaan keinoista tukea hänen raiskausten ja naisiin kohdistuvan väkivallan torjuntaa ja pitämään tiedotuskeskuksen alakomitean puheenjohtajan Elena Valencianon kanssa. Mukwege tapaa keskiviikkona myös Euroopan parlamentin puheenjohtaja Schulzin.

Presidentin päiväkirja. Euroopan parlamentin puheenjohtaja Martin Schulz tapaa Montenegron parlamentin puhemiehen Ranko Krivokapićin ja pitää päätöspuheen tapahtumassa '' Uskonnollisen radikalismin ja fundamentalismin nousu ja uskontojen välisen vuoropuhelun rooli suvaitsevaisuuden ja ihmisarvon kunnioittamisen edistämisessä '' , tiistaina. Keskiviikkona hän johtaa täysistuntokeskustelua viimeisimmistä Eurooppa-neuvoston päätelmistä. Lopuksi Schulz tapaa torstaina 9. maaliskuuta Romanian senaatin presidentin Călin Popescu-Tăriceanun ja Kirgisian presidentin Almazbek Atambayevin, jota seuraa lehdistökohta (Paul-Henri Spaakin rakennus, 22. kerros).

Aikataulu päivällä        Aikataulu tapahtuman

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa