Liity verkostomme!

EU

Donbass: Eilen, tänään, huomenna

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Battalion_-Donbas-_Donetsk_region_04Owain Glyndwr väittää, että sodan runteleman alueen selkeä historia tarkoittaa, että sillä on oikeus valita oma tulevaisuutensa. Donbass ja sen ihmiset ovat jo pitkään ansainneet paremman tunnettuuden. Nyt se on paikka, josta on tullut tunnettua syistä, joita kukaan ei ansaitse.

Se oli melkein niin erilainen. Alle kolme vuotta sitten Donetskin Donbass-areena oli yksi tärkeimmistä Euro 2012 -jalkapallofinaalien tapahtumapaikoista. Koko alue näytettiin uudessa ja positiivisessa valossa, ja sen ihmiset nauttivat kokemuksesta olla tapahtumien keskipiste.

Nykyään Donbass on sotavyöhyke, vaikkakin on toivottavaa, että hauras rauha säilyy ja alueen ihmiset voivat rakentaa uudelleen elämänsä ja odottaa tulevaisuutta.

Mainos

Jos tulevaisuudessa taistellaan, konfliktin alkuperä on historiassa. Donetskissa ja Luganskissa julistetut kansantasavallat ovat alueella, jolla on pitkään ollut selvä identiteetti.

Kilpailevat ukrainalaiset ja venäläiset versiot yhteisestä historiastaan ​​eivät ole tärkeimpiä tekijöitä, eivät keskiaikaisen Kiovan Venäjän kiistanalainen perintö eivätkä kasakki-heimot, jotka myöhemmin asuttivat harvoin nykyisen Donbassin.

Tuolloin alue oli pääosin merkittävä tyhjyydestään. Se tunnettiin nimellä Dikoe Pole (Villi kenttä), jossa harvat ihmiset asuivat. Venäjän ratkaisu alkoi jo vuonna 1600, mutta nykyinen Donbass alkoi käydä XNUMX-luvulla.

Mainos

Siihen mennessä se oli tiukasti osa Venäjän valtakuntaa, ja vuonna 1868 tsaari kutsui Walesin teollisuusmiehen John Hughesin muodostamaan Uuden Venäjän yhtiön hyödyntämään Donbassin hiili- ja rautamalmia. Hughes perusti Hughesovkan kaupungin, jota nyt kutsutaan Donetskiksi.

Kuten muutkin uudet teollisuuskeskukset kaikkialla Euroopassa ja Amerikassa, se houkutteli ihmisiä kaukaa, mutta väistämättä suurin osa ihmisistä oli venäläisiä ja venäjä oli hallitseva kieli.

Tsaarin hylkäämisestä vuonna 1917 seuranneet konfliktit ratkaistiin yhtä paljon asevoimalla kuin kansan tahdolla. On kuitenkin syytä huomata, että vuonna 1918 julistettu Ukrainan kansantasavalta ei onnistunut panemaan täytäntöön vaatimusta Donbassille, jossa julistettiin bolshevikkien Dontesk-Krivoi Rog tasavalta.

Bolševikit tekivät Ukrainasta Neuvostoliiton perustajajäsenen, jolla oli runsaasti piirretty itäraja, joka aluksi sisälsi alueen, joka on nyt osa Donin Rostovia alue Venäjän federaation. (Itse nimi Donbass viittaa Don-joen valuma-alueeseen ja sen sivujokeen Donetsiin.)

Neuvostoliiton seitsemän vuosikymmenen muutosvaikutuksia on vaikea yliarvioida. 1920-luvun yritystä ukrainistamiseen seurasi venäläistyminen 1930-luvulla.

Donbass ei säästellyt nälkää maaseudulla. Vuonna 1930 toimittaja Gareth Jones teki tunteellisen vierailun Donetskiin, missä hänen äitinsä oli työskennellyt Hughesin perheessä. Se oli hänen ensimmäinen oivalluksensa Neuvostoliiton elämään Moskovan ulkopuolella. Hän lähti Donetskista vain muutaman tunnin kuluttua, lähinnä siksi, että hänen mielestään oli mahdotonta saada mitään syötävää siellä. Hän huomautti, että monet ihmiset olivat liian heikkoja työskennellessään, mutta joutuivat teloituksiin tai karkotuksiin Siperiaan, jos he eivät niin tehneet.

Natsien miehitys kääpii tällaiset vaikeudet. Ison isänmaansodan vaikutusta ihmisten identiteettitietoon ja kuuluvuuteen on jälleen vaikea yliarvioida. Varmasti sodan jälkeinen jälleenrakennus ja kasvu olivat ajanjakso, jolloin Donbassin kansalaiset kokivat aidon ylpeyden alueesta, jota pidettiin paitsi Ukrainan, myös koko Neuvostoliiton voimana.

Väitetysti on huomattavampaa, että Länsi-Ukrainan kansa, jota perinteisesti hallitaan Wienistä tai Varsovasta, tarttui vahvaan kansallisen identiteettinsä tunteeseen vuosikymmenien aikana, jolloin he olivat osa Neuvostoliittoa.

Kiovassa on vallinnut heidän näkemyksensä Ukrainasta. Kansallisen identiteetin kysymyksiin ei tietenkään ole olemassa "oikeita" tai "vääriä" vastauksia. Ihmisillä on oikeus uskomuksiinsa siitä, kuka he ovat, jopa kansallisiin myytteihinsä. Ei kuitenkaan pitäisi olla yllätys, että Donbassin asukkaat ovat osoittautuneet haluttomiksi muuttamaan sitä, mitä he uskovat itsestään.

He eivät olisi toivoneet sotaa ja kaikkea kurjuutta ja tuhoa, joka heitä on kohdannut. Mutta lähitulevaisuudessa viime vuoden katkera konflikti painaa voimakkaasti heidän tunteitaan siitä, kuka on heidän ystävänsä ja kuka heidän vihollisensa, kuka maanmiehensä ja kuka heidän vihollisensa.

Kansainvälisen yhteisön tehtävänä on nyt varmasti antaa Donbassin ihmisille aikaa ja tilaa antaa haavojen parantua ja antaa heille selvittää itselleen, missä heidän tulevaisuutensa on.

Angela Merkel ja Fran ajoivat vain mahdollisuudet lisääntyvään sotaançois Hollande aloittamaan yhteisen tehtävänsä, mutta maailman johtajien on vältettävä ansa ajattelemasta, että rauha riittää.

On liian helppo unohtaa konflikti, kun ammunta on loppunut, mutta Donbass ansaitsee edelleen huomiomme. Donbassin asukkaat tarvitsevat tukea sekä jälleenrakennuksessa että omien valintojensa suhteen tulevissa suhteissaan Ukrainaan, Venäjään ja muuhun maailmaan.

 

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa