Liity verkostomme!

Etusivu

Osapuolet käynnissä 17 maaliskuussa Israel vaaleissa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

F130122FFYN06Likud
Perustettu: 1973
Nykyiset istumapaikat: 18
Merkittävät jäsenet: Benjamin Netanyahu, Moshe Yaalon, Tzachi Hanegbi, Danny Danon

Israelin hallitsevaa konservatiivista puoluetta johtaa pääministeri 'Bibi' Netanyahu, joka asettuu kolmanneksi peräkkäiseksi toimikaudeksi vetoamalla oikeistolaiseen tukikohtaansa turvallisuus- ja kansallisen identiteetin kysymyksissä. Netanyahu aloitti ennenaikaiset vaalit joulukuussa 2014 siinä toivossa, että hänen "luonnolliset kumppaninsa" - äärioikeistolaiset ja ultrortodoksiset - korvaavat koalitiossaan keskuskeskeiset Yesh Atid- ja Hatnuah-puolueet. 'liike.

Netanyahu esittelee olevansa ainoa ehdokas, joka on tekemisissä Hamasin ja Hezbollahin kanssa ja pysäyttänyt Iranin siirtymisen ydinvoimaan. Puolueen taloudellinen toimintaohjelma on toissijainen turvallisuusdiplomaattisen kanssa. Sitä pidetään yleensä verotuksellisesti konservatiivisena, mutta ehdotetaan alennettua arvonlisäveroa perustuotteille. He ovat hyökänneet sionistiliiton suunnitelmiin lisätä valtion menoja. Benjamin Netanyahu on toiminut pääministerinä vuodesta 2009 ja vuosina 1996-1999. Entinen eliittikomando nousi etusijalle Israelin YK-suurlähettilääksi. Konservatiivinen diplomaatti- ja turvallisuusasioissa hän hyväksyi ajatuksen Palestiinan valtiosta vuonna 2009 ja osallistui rauhanneuvotteluihin vuosina 2013-14.

Mainos

Sionistinen liitto

Tulos Labourin ja Hatnuahin yhteisestä vaalisopimuksesta. Se kehottaa jälleenrakentamaan suhteita maltillisiin palestiinalaisiin rauhanneuvotteluissa. Kritisoitu pääministeri Netanyahu Israelin johtamisesta diplomaattiseen eristyneisyyteen ja lupaus vahvistaa Israelin suhteita Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan. Sosioekonomisissa kysymyksissä se ehdottaa joukkoa toimenpiteitä elinkustannusten alentamiseksi, mukaan lukien vapaa maa-alue asumiselle. ) Herzog, sionistiliiton johtaja, on työväenpuolueen johtaja vuodesta 2013. Entinen asianajaja, hän on arvostetusta poliisiperheestä. Hän on Irlannissa syntyneen entisen presidentin Chaim Herzogin poika. Jos Herzog tapaisi muodostaa seuraavan hallituksen, se toimisi pääministerinä kaksi ensimmäistä vuotta ja Hatzunahin johtaja Tzipi Livni kaksi viimeistä vuotta.

Työväenpuolue

Mainos

Perustettu: 1968
Nykyiset istumapaikat: 15
Merkittävät jäsenet: Isaac Herzog, Shelly Yachimovich, Stav Shaffir

Israelin perustajapuolueen iteraatiot hallitsivat Israelin politiikkaa valtion olemassaolon ensimmäisten 29 vuoden aikana, mutta se on pyrkinyt pysymään kilpailukykyisenä. Se on kiertänyt kahdeksan erilaista puolueen johtajaa vuodesta 2001 lähtien, jolloin Labour oli viimeksi pääministeri. Entinen ministeri Isaac Herzog kukisti työministeriön johtaja MK Shelly Yachimovichin vuonna 2013 puolueen heikon esityksen jälkeen äänestyksissä, jotka jotkut kannattajat syyttivät Yachimovichin painottamisesta pikemminkin taloudellisissa kuin diplomaattisissa kysymyksissä. Vuoden 2015 vaaleihin Herzog on ilmoittanut yhteisen taulun Hatnuahin Tzipi Livnin kanssa, ja jos hänet käytetään seuraavan hallituksen muodostamiseen, Herzog toimi pääministerinä kaksi ensimmäistä vuotta ja Livni, kaksi viimeistä vuotta.

Hatnuah (liike)

Perustettu: 2012
Nykyiset istumapaikat: 6
Merkittävät jäsenet: Tzipi Livni

Poistu lähtevästä koalitiosta joulukuussa 2014.▪ Tausta: Entinen ulkoministeri ja Kadiman johtaja Tzipi Livni perustivat Hatnuahin ja kampanjoivat ajatuksesta, että rauha palestiinalaisten kanssa on välttämätöntä ja mahdollista. Vuoden 2013 vaalien jälkeen hän liittyi ensimmäisenä Netanyahun koalitioon oikeusministerinä ja pääneuvottelijana.HaBayit

HaYehudi (juutalainen koti)

Perustettu: 2008
Nykyiset istumapaikat: 12
Merkittävät jäsenet: Naftali Bennett, Uri Ariel, Ayelet Shaked

Lähtevän koalition jäsen. Tausta: Oikeakätinen nationalistinen puolue liittyy usein uskonnolliseen sionistiseen uudisasukasliikkeeseen, HaBayit HaYehudin suosio on noussut sen jälkeen, kun entinen IDF: n erikoisjoukkojen komentaja, teknologiamiljonääri ja Netanyahun esikunta Naftali Bennett pyyhkäisi sen verkossa ensisijainen ja otti puolueen vuonna 2012. puolue liittyi Netanyahun koalitioon vuonna 2013, voittaen Bennettin talousministeriön. Hänen sijaisensa Uri Ariel vakuutti asuntoministeriön, joka valvoo suurta osaa sovintoprosessista. Aloitti Länsirannan siirtokuntien edistäjän ja vastusti Palestiinan valtion perustamista. Bennettillä on tarkoitus olla merkittävä rooli, jos Netanyahu muodostaa seuraavan hallituksen.

Yesh Atid (on tulevaisuus)

Perustettu: 2008
Nykyiset istumapaikat: 19
Merkittävät jäsenet: Yair Lapid, Yaakov Peri, Shai Peron

Lähti pääministeri Netanyahun johdolla lähtevästä koalitiosta joulukuussa 2014. Taustaa: Suosittu ja telegeeninen televisioankkuri Yair Lapid perusti Yesh Atidin yllätysvoittaja Knessetin toiseksi eniten paikkoja vuoden 2013 vaaleissa houkutellakseen keskiluokan äänestäjiä, jotka olivat turhautunut Israelin poliittiseen järjestelmään. Valtiovarainministerinä Lapid on kuitenkin kokenut suosionsa laskevan, minkä äänestäjät kokevat epäonnistuneen täyttämään taloudelliset lupauksensa. Tulevat vaalit käynnistettiin vuonna 2015 sen jälkeen, kun Netanyahu ja Lapid eivät kyenneet sopimaan budjetista ja pääministeri työnsi Lapidin pois koalitiostaan. Lapid on syyttänyt Netanyahua "kosketuksesta" keskimääräisen israelilaisen kanssa. Yesh Atid on ilmaissut tukensa yrityksille erota palestiinalaisista Saudi-Arabian rauhanaloitteeseen perustuvan alueellisen sopimuksen kautta. Puhui boikottien uhasta, jos rauhanprosessi epäonnistuu. Sosioekonomisissa kysymyksissä tärkein asialista on keskiluokan ateriapalvelu, mukaan lukien asuntorakentamisen lisääminen ja 0%: n arvonlisävero ensimmäistä kertaa ostajille. .

Kulanu (me kaikki)

Perustettu: 2014
Nykyiset istumapaikat: 0
Merkittävät jäsenet: Moshe Kahlon, Yoav Galant, Michael Oren

Suosittu Likudin ministeri Moshe Kahlon erosi Knessetistä kolme kuukautta ennen vuoden 2013 vaaleja ja ilmoitti vuonna 2014 perustavansa uuden "puhtaiden" lainsäätäjien poliittisen puolueen keskittymään elinkustannusten alentamiseen Israelissa. Hyvinvointiministerinä Kahlon sai mainetta auttaessaan uudistamaan Israelin viestintämarkkinoita, mikä johti solupalvelupakettien hinnan laskuun.Kahlon suhtautuu skeptisesti palestiinalaiseen kumppaniin, mutta on avoin maalle rauhan puolesta. on painottanut monopolien torjumista ja kilpailun valvontaa.

Yisrael Beiteinu (Israel kotimme)

Perustettu: 1999
Nykyiset istumapaikat: 13
Merkittävät jäsenet: Avigdor Lieberman

Maallinen emigre Avigdor Lieberman perusti maallisen, kansallismielisen Yisrael Beiteinun Neuvostoliitossa syntyneiden israelilaisten kotiin.Liebermanista tuli ulkoministeri Netanyahu-koalitiossa vuonna 2013, kun hän juoksi yhteisellä liuskekivillä Likudin kanssa. Lieberman erosi Likudista kesällä 2014 vedoten "mielipide-eroihin", jotka väitetysti keskittyivät hänen kritiikkiinsä pääministerin pidättyvyydestä Gazan eskaloitumisen käsittelemisessä. Nyt sitä pidetään osana "kukaan muu kuin Bibi" -leiriä , Israel Beiteinu on nähnyt suosionsa romahtavan puolueen virkamiesten väitettyä korruptiota koskevan tutkimuksen johdosta. Turvallisuuskysymyksissä äänekkäästi haukkuva puolue kannattaa Israelin ja Palestiinan välistä konfliktia koskevaa alueellista sopimusta, johon sisältyisi arabien ja israelilaisten asuttujen alueiden siirtäminen. Palestiinan valtiolle vastineeksi Länsirannan siirtokuntaryhmistä.

Shas (sefardinvartijat)

Perustettu: 1984
Nykyiset istumapaikat: 11
Merkittävät jäsenet: Aryeh Deri

Erittäin ortodoksisen Sephardimin poliittisena puolueena perustettu Shas on pelannut "kuningasrakentajaa" oikean, keskikokoisen ja vasemmistoliiton kahden viime vuosikymmenen aikana.
Se on kuitenkin kamppaillut kuluneen vuoden ajan sen jälkeen, kun se jätettiin pois lähtevästä Netanyahu-koalitiosta ja sen perustajan ja hengellisen johtajan, rabbi Ovadia Yosefin kuoleman jälkeen Shasilla on edessään merkittävä poliittinen haaste entisen ryhmäjohtajan Eli Yishain toimesta. on perustanut uuden puolueen, Yahadin, kun se on ollut tekemisissä nykyisen johtajan Aryeh Derin kanssa. Vaikka turvallisuus ja diplomatia eivät ole puolueen pääkysymyksiä, heidän äänestäjät ovat yleensä haukkamaisia, mutta puolue on poliittisesti käytännöllinen. Othodox-instituutiot ja muut välittäjät. Se kampanjoi vetoamaan köyhimpiin sektoreihin.

Yhdistyneen Tooran juutalaisuus

Perustettu: 1992
Nykyiset istumapaikat: 7
Merkittävät jäsenet: Yaakov Litzman, Moshe Gafni

United Toora Judaism (UTJ) on hasidien rabbien ja eturyhmien löyhä liittouma. Se pyrkii ensisijaisesti voittamaan rahoitusta Haredi-instituutioille ja ylläpitämään Israelin vallitsevaa tilaa suhteessa valtion ja uskonnon välillä. Se kampanjoi suurten perheiden hyvinvointimahdollisuuksien lisäämiseksi. Puolue ei ole sionistinen eikä hyväksy kabinettiasemia hallituksessa.

Meretz

Perustettu: 1992
Nykyiset istumapaikat: 6
Faktaliitot: Yhteensovittaminen työvoiman kanssa
Merkittävät jäsenet: Zehava Gal-On, Nitzan Horowitz, Tamar Zandberg

Edistyksellinen Meretz-puolue oli keskeinen toimija 1990-luvun työväenpuolueen koalitioissa. Meretz on yksi viimeisistä israelilaisista ryhmistä, joka pitää itseään vasemmistona ja kampanjoi sosiaalisen oikeudenmukaisuuden, tasa-arvon ja rauhan suhteen palestiinalaisten kanssa. Se oli ainoa sionistipuolue, joka vastusti kesän 2014 eskaloitumista Gazassa.

Yhdistyneiden arabimaiden luettelo

Kolmen arabipuolueen Hadashin, Ra'am Ta'alin ja Baladin vaaliliitto, joka pakotettiin vaalikynnyksen nostamisella 3.25 prosenttiin, tukee palestiinalaisten etujen mukaista sopimusta ja kehottaa lisäämään israelilaisten tasa-arvoa. Arabiala.

Hadash (Rauhan ja tasa-arvon demokraattinen rintama)

Perustettu: 1977
Nykyiset istumapaikat: 4
Merkittävät jäsenet: Dov Khenin, Mohammad Barakeh, Hana Sweid

Hadash käsittää Israelin kommunistisen puolueen jäännökset ja on Israelin ainoa juutalais-arabipuolue. Se on muodostanut yhteisen luettelon Baladin, Ra'amin ja Ta'alin kanssa ennen vuoden 2015 vaaleja.

Ra'am-Ta'al (Yhdistyneiden arabien luettelo, Arabiliike uudistumiseen)

Perustettu: 2006
Nykyiset istumapaikat: 4
Merkittävät jäsenet: Ibrahim Sarsur, Ahmad Tibi

Ra'am on Israelin ainoana islamilaisena puolueena tukenut sharia-tuomioistuinten käyttöä, valtion ja uskonnon yhdistämistä sekä islamilaisen kalifaatin perustamista arabimaissa. Se on yhdistänyt voimansa pienemmän arabipuolueen Ta'alin kanssa, joka keskittyy Israelin ja Palestiinan rauhaan ja palestiinalais-israelilaisten tasavertaisiin oikeuksiin.

Balad (kansa)

Perustettu: 1995
Nykyiset istumapaikat: 3
Merkittävät jäsenet: Jamal Zahalka, Hanin Zoabi

Balad on maallinen, anti-sionistinen ja tukee arabien kansallismielisyyttä. Balad MK Hanin Zoabi on kielletty Knessetistä kutsumasta palestiinalaisia ​​terroristeja "ihmisiksi, jotka eivät näe muuta tapaa muuttaa todellisuuttaan".

Yahad (yhdessä)

Perustettu: 2014
Nykyiset istumapaikat: 0
Faktaliitot: Muodostivat yhteisen listan äärioikeistolaisen Otzma LeYisraelin kanssa
Merkittävät jäsenet: Eli Yishai

Joulukuussa 2014 Shas MK Eli Yishai irtautui ultraortodoksisesta ryhmittymästä, jonka hän kerran johti perustamaan uuden puolueen Yahadin, jonka hän kunnioitti edesmenneen shas-henkisen johtajan rabbi Ovadia Yosefin perintöä. Se on kovan oikeiston ryhmä, joka vastustaa kaikkia sopimuksia palestiinalaisten kanssa.

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa