Liity verkostomme!

Etusivu

Open Dialog -säätiö on tyytyväinen Espanjan päätökseen lopettaa Muratbek Ketebayevia koskeva asia

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

maxresdefaultMuratbek Ketebayev (Kuvassa) lähti Espanjasta ja palasi Puolaan, jossa hänellä on pakolaisasema joulukuusta 2013 lähtien. Se lopetti menettelyn, jonka kautta Nursultan Nazarbajevin hallitus yritti saada Ketebajevin luovuttamisen Espanjasta Kazakstaniin.

"Olen erittäin onnellinen, että Espanjan oikeusministeriö päätti lopettaa asian lähettämättä luovuttamispyyntöä tuomioistuimelle", sanoi Muratbek Ketebayev saatuaan päätöksen. "Olin varma, että Espanja päättää minun hyväksi. Äskettäisen päätöksen myöntää poliittinen turvapaikka Alexander Pavloville on selkeä merkki siitä, että espanjalaiset ihmiset ja tiedotusvälineet näkivät Kazakstanin hallinnon todelliset kasvot. Meidän on nyt taisteltava sama asia Ranskassa, jotta Mukhtar Ablyazov voitaisiin pelastaa Nazarbajevilta ja hänen lähimmältä liittolaiseltaan Putinilta ", hän lisäsi.

Ketebajev pidätettiin Espanjassa 28.12.2014. joulukuuta 2013 Interpolin punaisen hälytyksen perusteella, mikä oli hänen lyhytvankinsa Puolassa kesäkuussa XNUMX (Puolan viranomaiset tunnustivat nopeasti vainon poliittisen luonteen ja päättivät myöhemmin). myöntää Ketebajeville pakolaisasema). Alun perin Espanjan tuomioistuin ei ottanut huomioon, että Kazakstanin toisinajattelijalla oli ”Geneven passi”. Ketebajev sijoitettiin "toisinajattelijana olevaksi henkilöksi" Soto de Realin pidätyslaitokseen lähellä Madridia.

Mainos

Punainen hälytys viittasi Ketebajevin vastuuseen yhteiskunnallisen vihan yllyttämisestä Zhanaozenissa vuonna 2011. Todellisuudessa hän tuki öljytyöntekijöitä, jotka olivat vuonna 2011 lakossa epäoikeudenmukaisissa työolosuhteissa ja yhtiön johdon laittomuudessa. Lakko tukahdutettiin verisesti 16.12.2011. Zhanaozenin traagisten tapahtumien jälkeen Kazakstanin viranomaiset aloittivat tähän päivään kestävän pitkän aikavälin kampanjan poliittista oppositiota ja riippumatonta tiedotusvälineitä vastaan.

Puolan Madridin suurlähetystön väliintulon jälkeen Espanjan tuomioistuin päätti 15.01.2015 vapauttaa ehdollisesti Ketebajevin vireillä olevasta oikeudenkäynnistä.

Kazakstanin viranomaiset palkkasivat odotettavissa olevan oikeudenkäynnin vuoksi espanjalaiset lakimiehet, joiden oli tarkoitus tukea syytettä. Kazakstan toimitti asiakirjat syytöksistä, jotka Kazakstanin syyttäjäviranomainen esitti Ketebajeville häntä vastaan ​​käydyissä avoimissa asioissa 7.07.2009 alkaen, numero 09751701710008 ja 2.08.2010 alkaen, numero 10755170710045. Toisin kuin punaista hälytystä koskevassa pyynnössä, tässä asiakirjassa ei mainittu mitään Zhanaozen-tapahtumia. Espanjassa Zhanaozenin lakot tiedetään olevan puhtaasti poliittinen tapaus, eikä niillä näin ollen olisi mahdollisuutta saada uskottavuutta tuomioistuimessa.

Mainos

Sen sijaan asiakirjoissa mainitaan syytökset taiteen alaisista rikoksista. 28, s. 5, art. 176, s. Kazakstanin tasavallan rikoslain 3 kohdan a ja b (yhteistyö suurten rahamäärien toistuvassa väärinkäytössä, vallan väärinkäyttö ja osallistuminen järjestäytyneeseen rikollisryhmään) sekä taide. 325, s. 2 Kazakstanin tasavallan kansantasavallan PC: stä - julkisen asiakirjan väärentäminen ryhmässä työskentelevien ihmisten joukossa Syytösten mukaan Ketebajevin piti saada väärennetty passi vuonna 2010, mikä osaltaan myötävaikuttaa BTA-pankin 5 miljardin dollarin tappioihin vuosina 2005-2009 osallistumisen seurauksena "järjestäytyneeseen rikollisryhmään", jonka johtaja on Ablyazov, ja auttaa helmi- ja maaliskuussa 2009 etsittyjä BTA: n työntekijöitä pakenemaan Venäjälle ja Kirgizstaniin.

Saatuaan asiakirjat Kazakstanista, Espanjan oikeusministeriö tunnusti Ketebajevin vainon poliittisen motivaation sekä mahdollisen luovuttamisen epäjohdonmukaisuuden vuonna 1951 tehdyn Geneven yleissopimuksen kanssa (palauttamiskielto), ja päätti olla lähettämättä asia tuomioistuimelle ja päättää se ennen oikeudenkäyntiä. Samalla oikeusministeriön pyynnön perusteella Ketebajevin nimi poistettiin Espanjan Interpolin etsimien henkilöiden tietokannasta. Ketebajeville palautettiin passi takaisin 9.03.2015 ja 11.03.2015 hän palasi Puolaan.

Open Dialog -säätiö on tyytyväinen Espanjan viranomaisten päätökseen. Aleksander Pavlovin tapauksessa tehdyn päätöksen jälkeen se on jälleen yksi merkki siitä, että Espanja seisoi ihmisoikeuksien puolella ja pysyi uskollisena Euroopan perustana oleville arvoille.

Samalla säätiö vetoaa Ranskan viranomaisiin, jotka päättävät Mukhtar Ablyazovin mahdollisesta luovuttamisesta Venäjälle tai Ukrainaan, harkitsemaan muiden EU: n jäsenvaltioiden tekemiä päätöksiä, mukaan lukien Espanjan viimeisimmät päätökset, joilla he päättivät suojella muita Kazakstanin toisinajattelijoita, joita syytettiin Mukhtar Ablyazovin kanssa. Nämä maat korostavat päätöksissään selvästi toisinajattelijoita vastaan ​​esitettyjen syytteiden poliittista luonnetta sekä suurta riskiä, ​​joka mahdollisesti luovuttamiselle Kazakstanille, Venäjälle tai Ukrainalle aiheutuisi.

On myös huomionarvoista, että Kazakstanin viranomaiset esittävät yleisessä käytännössä vääriä ja perusteettomia syytöksiä heille, jotka ovat järjestelmän kannalta "epämukavia", sen perusteella, mitä heidän mielestään voisi saada lisää uskottavuutta kansainvälisesti. Siksi kehotamme Ranskan viranomaisia ​​harkitsemaan tätä tosiasiaa tiiviisti yhdessä kansainvälisten tiedotusvälineiden jo julkistamien tietojen kanssa, mikä viittaa siihen, että Kazakstan on luonut väärin tapauksen Ablyazovia vastaan ​​Venäjällä ja Ukrainassa.

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa