Liity verkostomme!

EU

Euroopan komissio kannattaa Italiaa Lampedusan muuttopaineiden selviytymisessä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Frans TimmermansTänään (19. helmikuuta) Euroopan komissio on ilmoittanut tehostavansa apua Italialle. Ensinnäkin Frontex-yhteisoperaatiota Triton jatketaan ainakin vuoden 2015 loppuun. Toiseksi Euroopan komissio on myöntänyt 13.7 miljoonan euron hätärahoituksen Turvapaikka -, maahanmuutto - ja kotouttamisrahasto (AMIF) Italiaan. Euroopan komissio on myös valmis reagoimaan nopeasti kaikkiin Italian pyyntöihin lisätä Triton-operaation resursseja. Auttaakseen jäsenvaltioita valmistautumaan mahdollisesti jatkuvaan korkeaan paineeseen, kun otetaan huomioon joissakin Välimeren alueen naapurimaissa vallitseva epävakaus, komissio tehostaa myös Välimeren alueen työryhmän suositusten täytäntöönpanon valvontaa ja raportoi maaliskuun sisäasioille Neuvostolle saavutetusta edistyksestä. Tämän lisäksi Italialle myönnetään tukea yli 500 miljoonan euron muuttopaineiden käsittelemiseksi vuosina 2014--2020.

Ensimmäinen varapuheenjohtaja Frans Timmermans (kuvassa) sanoi: "Niin kauan kuin naapurustossamme on sotia ja vaikeuksia, ihmiset jatkavat henkensä vaarantamista etsimään Euroopan rantoja. Tähän monimutkaiseen ongelmaan ei ole yksinkertaista ratkaisua, mutta se on On selvää, että kansallista ratkaisua ei ole. On vain eurooppalainen ratkaisu. Teemme kovasti töitä valmistellaksemme kattavaa lähestymistapaa uudessa Euroopan muuttoliikeagendassa, joka esitellään tänä vuonna. Sillä välin olemme kuulleet Italian kehotuksen ja vastaamme kaikin mahdollisin tavoin, ja olemme valmiita vastaamaan rakentavasti, jos Italia havaitsee tarpeen lisätä Operation Tritonin resursseja. "

Federica Mogherini, Euroopan unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja / komission varapuheenjohtaja, sanoi: "Kun pyrimme vastaamaan Libyan dramaattiseen tilanteeseen, olemme päättäneet tehostaa kumppanuuttamme kolmansien maiden kanssa tärkeimmät muuttoreitit osana Khartumin ja Rabatin prosesseja koskevaa yhteistyötämme. Tämän pitäisi auttaa purkamaan ihmiskauppiaiden ja salakuljettajien rikollisverkostoja ja tarjoamaan maksimaalisen suojan apua tarvitseville alkaen kriisien naapurialueilta. Uudelleensijoittamistoimemme ovat parantuneet ja tämä pitäisi auttaa vakauttamaan kolmansien maiden pakolaisyhteisöt yhdessä UNHCR: n ja Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön kanssa. "

Mainos

Maahanmuutto-, sisäasioista ja kansalaisuudesta vastaava komissaari Dimitris Avramopoulos sanoi: "Nykyään kohtaamme ankaran todellisuuden: Euroopan on hallittava muuttoliikettä paremmin kaikilta osin. Ja tämä on ennen kaikkea humanitaarista välttämättömyyttä. Ei, emme voi korvata Italiaa ulkorajoja, mutta voimme antaa avustavan käden. Joten laajennamme operaatiota Triton ja lisäämme sen resursseja, jos tätä Italia tarvitsee. Samanaikaisesti emme rakenna linnoitusta Eurooppaa. Uudelleensijoittamistoimemme ovat parantuneet ja nyt olemme pyrimme ehdottamaan uskottavaa määrää uudelleensijoittamispaikkoja vapaaehtoiselta pohjalta tarjoamaan vaihtoehtoisia laillisia keinoja suojelulle. Tänään lähettämämme viesti on hyvin yksinkertainen: Italia ei ole yksin. Eurooppa seisoo Italian kanssa. "

Ulkorajojen hallinta: Yhteisen operaation Tritonin edistäminen

Komissio on tänään ilmoittanut siitä Frontex jatkuu Yhteinen operaatio Triton, jonka alun perin oli tarkoitus toimia vain muutaman kuukauden ajan ainakin 2015: n loppuun saakka.

Mainos

Triton on Frontexin koordinoima yhteinen operaatio, jonka Italian viranomaiset ovat pyytäneet aloittamaan toimintansa 1. marraskuuta 2014 Keski-Välimerellä tukemaan Italiaa. Siitä lähtien on pelastettu lähes 19.500 6.000 ihmistä, joista lähes 1.5 2.9 johtuu suoraan Frontex Triton -operaation lähettämisestä. Operaation kuukausibudjetiksi arvioidaan 21–65 miljoonaa euroa kuukaudessa. 12 jäsenvaltiota osallistuu yhteiseen operaatioon Triton ihmisten (yhteensä XNUMX vierailevaa upseeria) ja teknisten resurssien (XNUMX tekninen omaisuus: kaksi kiinteäsiipistä lentokonetta, yksi helikopteri, kaksi avoimen rannan partioalusta, kuusi rannikkovartioalusta, yksi rannikkovartiolaiva; viisi seurantaryhmät).

Frontexilla on vain tukitoiminto, ja se voi antaa apua jäsenvaltioille vain heidän pyynnöstään. Toistaiseksi kaikki Italian avunpyynnöt on täytetty kokonaan. Euroopan komissio on tänään vahvistanut olevansa valmis tarkastelemaan rakentavasti kaikkia Italian pyyntöjä suuremmasta avusta.

Alkuperäinen alustava toimintabudjettimäärärahoitus yhteisen operaation Triton-toiminnan jatkamiselle vuoden loppuun saakka on arvioitu 2015 18 250. Raja-alueensa hallitsemiseksi Italia saa jo yli 000m euroa rajavalvonnan sisäisen turvallisuuden rahastosta.

13.7m € turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten hätärahoituksesta

Ensimmäisessä vaiheessa komissio on tänään asettanut 13.7 miljoonaa euroa hätärahoitusta turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahastosta (AMIF) Italian käytettäväksi tukeakseen maata turvapaikanhakijoiden suuren virran hallinnassa ja tilanteen parantamiseksi kentällä.

Italian viranomaiset esittivät ylimääräisen hätäapupyynnön ilman huoltajaa tulevien alaikäisten saapumisen dramaattisesti lisääntyessä (278 prosenttia verrattuna 2013: iin) keskittyen heidän vastaanottoonsa ja avustamiseen. Nyt myönnetään noin 11.95m euroa.

Lisäksi 1.715 miljoonaa euroa myönnetään "Praesidium" -hankkeen jatkamiseen, jonka Italian viranomaiset toteuttavat yhdessä Yhdistyneiden Kansakuntien pakolaisasiain päävaltuutetun, Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön, Pelastakaa lapset Italian ja Italian Punaisen Ristin kanssa. "Praesium" keskittyy ensimmäisiin saapumismenettelyihin, pääasiassa Sisiliassa, mukaan lukien ensimmäinen vastaanotto, lääkärintarkastus, oikeudelliset tiedot ja erityistuki haavoittuville turvapaikanhakijoille ja ilman huoltajaa oleville alaikäisille sekä turvapaikkahakijoita vastaanottavien keskusten vastaanotto-olosuhteiden seuranta. suurten sisäänvirtausten haastama.

AMIF: n mukainen hätäapu on osa komission yleisiä pyrkimyksiä panna yhteisvastuun periaate täytäntöön konkreettisilla ja tehokkailla toimilla, joilla vastataan kiireellisiin ja erityisiin tarpeisiin jäsenvaltioissa, joissa on suuri turvapaikka- ja muuttopaine. Tätä varten komissio on varannut vuosille 2014 ja 2015 yhteensä 50 miljoonaa euroa, jotka maksetaan AMIF: n kautta. Komission hätärahoitus on tavallisten AMIF-varojen lisäksi, jotka jäsenvaltiot saavat vuosien 2014--2020 kansallisten ohjelmiensa toteuttamiseksi - Italian tapauksessa perusmäärä € 310.36m.

Maahanmuuton perussyiden käsittely

Lampedusan rannikon edustalla 3. lokakuuta 2013 tapahtuneiden traagisten tapahtumien jälkeen, kun 366 maahanmuuttajaa menetti henkensä, Euroopan komissio perusti Välimeren alueen työryhmän tunnistamaan konkreettiset lyhyen ja keskipitkän aikavälin operatiiviset toimet EU: n ponnistelujen paremman hyödyntämiseksi. Tiedonannossaan "Työryhmä Mediterranean", jonka Eurooppa-neuvosto hyväksyi joulukuussa 2013, komissio hahmotteli erilaisia ​​toimintalinjoja: 1) lisääntynyt yhteistyö kolmansien maiden kanssa välttääkseen maahanmuuttajien aloittavan vaarallisia matkoja EU: hun; 2) alueellinen suojelu, uudelleensijoittaminen ja lailliset keinot pääsy Eurooppaan; 3) ihmiskaupan, salakuljetuksen ja järjestäytyneen rikollisuuden torjunta; 4) tehostettu rajavalvonta; 5) apu ja solidaarisuus muuttoliikkeeseen kohdistuvien EU: n jäsenvaltioiden kanssa.

Seuraten neuvoston päätelmiä toimenpiteistä muuttovirtojen hallinnan parantamiseksishyväksyi 10. lokakuuta 2014, komissio raportoitu Sisäasiainneuvoston joulukuussa 2014 käsittelemästä Välimeren työryhmästä ja raportoi edistymisestä tulevassa sisäasiainneuvostossa 12-maaliskuussa 2015.

Taustaa - Solidaarisuus toiminnassa 

Rahoitus

Italian tukemiseksi maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikan puitteissa on toteutettu monia toimia. 2013 Lampedusan tragedian jälkeen ylimääräistä hätärahoitusta käytettiin ennennäkemättömässä määrin. Komissio myönsi € 30 euroa hätäapupaketti Italialle (10m euroa Euroopan pakolaisrahaston hätätoimien puitteissa; 7.9m € Frontex-yhteisoperaatioiden lujittamiseksi Välimeren keskiosassa ja 12m €, joka on käytettävissä ulkorajarahaston ja palautusrahaston hätätoimien yhteydessä), jonka tavoitteena on Toisaalta parannetaan majoitusta ja turvapaikkatapauksia tutkivien viranomaisten kapasiteettia ja toisaalta tuetaan merellä tapahtuvia seuranta- ja pelastustoimia.

Toistaiseksi Italian viranomaiset eivät ole esittäneet ylimääräistä pyyntöä hätärahoituksesta viimeaikaisten tapahtumien valossa.

Komissio ei kuitenkaan reagoi vain hätätilanteisiin. Vuonna 2007-2013 Italia sai perusjakauman € 478.7m EU: lta neljän entisen maahanmuuttorahaston kautta (Euroopan pakolaisrahasto, Euroopan kolmansien maiden kansalaisten kotouttamisrahasto, Euroopan palautusrahasto ja ulkorajarahasto).

Lisäksi 2014-2020-kaudelle osoitettiin enemmän varoja: yli € 310m - turvapaikka -, maahanmuutto - ja kotouttamisrahastosta ja yli € 212m sisäisen turvallisuuden rahastosta. Italia on siis suurin maahanmuuttoa koskevan EU-rahoituksen saaja.

Tekninen tuki 

Euroopan turvapaikka-asioiden tukivirasto tarjoaa myös konkreettista apua. EASO on tärkeä toimija kanavoimaan jäsenvaltioiden solidaarisuus maihin, joihin kohdistuu huomattavia paineita.

EASO toteuttaa tukiohjelmia Italialle (samoin kuin Kreikalle ja Bulgarialle). Useat jäsenvaltiot ovat sitoutuneet asiantuntijoita ja muuta pätevää henkilöstöä toimittamaan turvapaikka-asioiden tukiryhmiin.

Yhteistyö kolmansien maiden kanssa

Tämä apu täydentää EU: n toimia muuttoliike- ja turvapaikkakysymysten ratkaisemiseksi yhteistyössä kolmansien maiden kanssa. Euroopan unioni jatkaa aktiivisesti yhteistyötä kolmansien alkuperä- ja kauttakulkumaiden kanssa sekä tiivistä yhteistyötä kansainvälisen yhteisön kanssa muuttoliikkeen ja turvapaikkakysymysten käsittelemiseksi ja erityisesti laittoman ja pakkomuuton perimmäisten syiden torjumiseksi. Alueellisilla vuoropuheluilla - Rabatin muuttoliikeprosessilla, EU: n ja Afrikan muuttoliike-, liikkuvuus- ja työllisyyskumppanuudella sekä EU: n ja AKT-maiden vuoropuhelulla - pyritään edistämään yhteistyötä ja parhaiden käytäntöjen vaihtoa lähtö-, kauttakulku- ja kohdemaiden välillä kaikilla muuttoliikkeen hallinta. Liikkuvuuskumppanuudet Marokon, Tunisian ja Jordanian kanssa sekä Khartumin prosessi Itä-Afrikan maiden kanssa tarjoavat myös parempia yhteistyömahdollisuuksia.

Lisätietoja 

Pääosasto Maahanmuutto- ja sisäasioiden Verkkosivu

Ensimmäisen varapuhemiehen Frans Timmermansin verkkosivusto

Korkean edustajan / varapuheenjohtajan Federica Mogherinin verkkosivusto

Usein kysytyt kysymykset: Joint-Operation Triton

Kysymyksiä ja vastauksia: Maahanmuuttajien salakuljetus Euroopassa ja EU: n vastaukset

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa