Liity verkostomme!

Brexit

Revealed: Mitä yritys haluaa David Cameron päästä EU välttää Brexit

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

David-Cameron-On-EU-ja-Britain's-jäsenyysMielipiteen Denis MacShane

Yksi palapeleistä Yhdistyneen kuningaskunnan pääministeri David Cameronin lähestymistavassa neuvotella uudelleen Ison-Britannian suhde Eurooppaan on, mitä hän tarkalleen haluaa? Mitkä ovat hänen ydinvaatimuksensa?

Hän ei ole koskaan määrittänyt tarkasti, mitkä ovat hänen vähimmäisvaatimuksensa. Hänen laaja harja lähestymistapa on järkevää taktisesta näkökulmasta. Hän voi tarjota ehdotetun kansanäänestyksen houkutellakseen Yhdistyneen kuningaskunnan euroskeptisiä äänestäjiä, jotka haluavat erota EU: sta. Toisin kuin työväenpuolueen johtaja Ed Miliband, joka väittää, että Brexit-kansanäänestys absorboisi kaiken hallituksen poliittisen energian, olisi erimielinen aikana, jolloin talousuudistus ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus ovat pakottavampia, ja voi helposti johtaa Ison-Britannian katastrofiin lopettaa Euroopassa Cameron vaatii, että hänen kansanäänestyksensä on pidettävä ja pidetään, jos hän pysyy Downing Streetillä toukokuun yleisten vaalien jälkeen.

Mainos

Kaksi hänen konservatiivipuolueensa vanhimmista poliitikoista, mahdollinen tuleva johtaja, Lontoon pormestari Boris Johnson ja nouseva nuorempi tähti, kabinettiministeri, Sajid Javid sanoi viikonloppuna, että heidän mielestään Brexit ei vahingoita Britanniaa.

Julkaistussa kyselyssä maanantaina (3. helmikuuta), 58% konservatiivipuolueen jäsenistä ilmoitti äänestävänsä EU: sta eroamisesta ja vain 33% sanoi äänestävänsä pysyäkseen. Joten paine "Out" -äänestykselle kasvaa konservatiivien riveissä.

Cameron on toistaiseksi hylännyt yksinkertaisen Out-kysynnän. Sen sijaan hän vaatii uudistettua EU: ta, jossa konservatiivinen johtaisi Britanniaa. Joten mitä hän haluaa?

Mainos

Juuri julkaistussa manifestissa on tärkeä vihje vähimmäisalennuksista, jotka EU: n 27 muun jäsenvaltion on tehtävä saadakseen tukea "kyllä" -äänestykselle Brexit-kansanäänestyksessä. Sen on laatinut Business for Britain, hyvin tuettu yritysryhmä, johon kuuluu yli 1,000 avoimesti euroskeptistä yritystä. Sitä tukevat varakkaat yritysjohtajat, jotka eivät pidä Euroopasta. Sen toimitusjohtaja on Matthew Elliot, yksi Lontoon tehokkaimmista ja energisimmistä edunvalvojista. Hän johti aiemmin veronmaksajien liittoa, jonka julkisiin menoihin kohdistuneet hyökkäykset saivat suuren julkisuuden viimeisen työväenpuolueen hallituksen loppupuolella.

Nyt hän on siirtynyt Euroopan vastaiseen asiaan ja hänen Ison-Britannian yritys saa enemmän julkisuutta kuin pitkään vakiintuneet asut, kuten Britannian teollisuuden liitto tai Ison-Britannian kauppakamarit.

Hän on esittänyt 10 myönnytystä, jotka Cameronin on saatava saadakseen äänestyksen "kyllä".

1. Lopun "yhä läheisemmälle unionille"

2. Vähennä EU: n byrokratiaa pk-yrityksille ja uusille yrityksille

3. Palaa hallintaan sosiaali- ja työlakien suhteen

4. Suojele kaupunkia ja rahoituspalveluja

5. Suojaa Yhdistynyttä kuningaskuntaa sekaantumiselta euroalueelle

6. Nopeutetut kansainvälisen kaupan sopimukset

7. Leikkaa EU: n budjettia säästääksesi veronmaksajien rahaa

8. Sovelletaan Yhdistyneen kuningaskunnan avoimuuslakia EU: hun

9. Anna jäsenvaltioille hallita muuttoliikettä

10. Palauta Ison-Britannian veto-oikeus EU-lakeihin

Monet, ellei kaikki vaatimukset, edellyttävät nykyisten EU: n sopimusten perusteellista uudelleen kirjoittamista. Kieli "yhä läheisemmästä ihmisten unionista" (ei voida korostaa valtioita tai kansakuntia) on ollut kaikissa sopimuksissa vuodesta 1957. Se poistettiin perustuslaillisesta sopimuksesta, mutta palasi uudelleen sen jälkeen, kun se ammuttiin Ranskan ja Alankomaiden kansanäänestyksissä vuonna 2005. XNUMX.

Kaupungin suojeleminen on pysyvä vaatimus, mutta samalla EU-komission jäsen Lord Hill suunnittelee pääomamarkkinaunionia, joka vaatii Brysselille enemmän eikä vähemmän valtuuksia puuttua ja säännellä 28 jäsenvaltion pankki- ja rahoituspalvelualaa. EU: n jäsenvaltiot.

EU: n budjetti on kiinteä prosentti EU: n bruttotuloista, ja noin 1 prosenttia palautetaan jäsenvaltioille kansallisiin menoihin maataloustuille ja alueellisille infrastruktuurihankkeille.

Nopeutetut kansainväliset kauppasopimukset merkitsevät kansallisten parlamenttien epäämistä äänestysoikeudesta, mutta Business for Britain-manifestissa sanotaan, että Britannia - ja luultavasti kaikki muut EU: n jäsenvaltiot - voi vetoa minkä tahansa EU-lain, josta he eivät pidä.

Kaikki yritysjohtajat, mukaan lukien CBI, haluavat lopettaa sosiaalilainsäädännön, mutta Juncker vaati, että sosiaalinen Eurooppa olisi hänen komissionsa ydin, kun hän aloitti tehtävässään marraskuussa 2014.

Business for Britain -vaatimukset ovat jatkoa vähimmäismyönnytyksille, joita entinen pääministeri Sir John Major pyysi vuonna 2013 pitämässään puheessa Kuninkaallisessa kansainvälisten asioiden instituutissa pian pääministeri Cameronin In-0ut-brexit-kansanäänestyksen jälkeen.

Sir John mainitsi vähimmäisvaatimuksen Yhdistyneen kuningaskunnan pysymiselle EU: ssa

 • Kaupungin turvatoimet
 • Vähemmän sääntelyä
 • Vähemmän byrokratiaa
 • Ei enää sosiaalilainsäädäntöä
 • Työaikadirektiivin kumoaminen kokonaan
 • Muutokset keskeisissä EU: n politiikoissa, kuten yhteinen maatalous- ja kalastuspolitiikka

Siitä lähtien EU: n keskustelu Isossa-Britanniassa on sulautunut myrkylliseen maahanmuuttokysymykseen, joten uusi vaatimus ihmisten vapaan liikkuvuuden lopettamisesta antaa Britannialle mahdollisuuden määrittää, kuka tulee Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Juncker ja muut johtajat ovat sanoneet ei vapaan liikkuvuuden lopettamiselle, ja EU: n ja Sveitsin väliset suhteet ovat nyt hyvin jännittyneitä, elleivät lähempänä tämän ydinkysymyksen murroskohtaa.

Joten Business for Britain-manifestin on tarkoitus vaatia myönnytyksiä, joita ei voida saavuttaa ilman uutta laajaa sopimusta eikä varmasti lyhyessä kahden vuoden aikataulussa, jotta Cameronin lupauksesta järjestää kansanäänestys vuoteen 2017 mennessä.

Toisin kuin Kreikan neuvottelut, jotka edellyttävät pohjimmiltaan monimutkaisia ​​taloudellisia uudelleenlaskelmia, auttavat nyt Lazardit, jotka Ateena on järkevästi palkkannut yhteydenpitoon Brysselin asiantuntijoiden kanssa, mutta jotka eivät vaadi uutta sopimusta tai EU: n perusdirektiivien tai -arvojen poistamista, Ison-Britannian vaatimukset ovat laadullisesti ja määrällisesti eri liigassa.

Lisäksi ei ole selvää, että komissiolla on laillinen valta neuvotella maan kanssa, joka esittää yksipuolisia vaatimuksia, joihin liittyy sopimuksen muuttaminen.

Joten jos Businessin asettamat vaatimukset Britannialle heijastavat Cameronin vähimmäisneuvotteluasemaa, hänen mahdollisuutensa turvata kauppa, jonka hän tarvitsee perustellakseen Kyllä-äänestyksen, on todellakin vähäinen.

Denis MacShane on Ison-Britannian entinen Eurooppa-ministeri.

Brexit

Britannia viivästyttää Brexitin jälkeisen kaupan valvonnan täytäntöönpanoa

Julkaistu

on

Britannia kertoi tiistaina (14. syyskuuta) viivyttävänsä joidenkin Brexitin jälkeisten tuontivalvontatoimenpiteiden täytäntöönpanoa, toisen kerran, kun niitä on siirretty taaksepäin.

Britannia lähti Euroopan unionin yhtenäismarkkinoilta viime vuoden lopussa, mutta toisin kuin Bryssel, joka otti rajavalvonnan käyttöön välittömästi, se ryhtyi tuontitarkastusten käyttöönottoon tavaroiden, kuten elintarvikkeiden, antamiseksi yrityksille aikaa sopeutua.

Hallitus on viivästyttänyt tarkastusten käyttöönottoa jo kuusi kuukautta 1. huhtikuuta, ja nyt hallitus on siirtänyt täydellisten tulli -ilmoitusten ja tarkastusten tarpeen takaisin 1. tammikuuta 2022. Turvallisuus- ja turvallisuusilmoituksia vaaditaan ensi vuoden 1. heinäkuuta alkaen.

Mainos

"Haluamme, että yritykset keskittyvät toipumiseen pandemiasta sen sijaan, että joutuisivat käsittelemään uusia vaatimuksia rajalla, minkä vuoksi olemme laatineet käytännöllisen uuden aikataulun täydellisen rajavalvonnan käyttöönotolle", Brexit -ministeri David Frost sanoi.

"Yrityksillä on nyt enemmän aikaa valmistautua näihin tarkastuksiin, jotka otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2022 aikana."

Logistiikka- ja tullialan teollisuuden lähteet ovat myös sanoneet, että hallituksen infrastruktuuri ei ole valmis määräämään täydellisiä tarkastuksia.

Mainos

Continue Reading

Brexit

Miten EU auttaa lieventämään brexitin vaikutuksia

Julkaistu

on

Viiden miljardin euron EU -rahasto tukee ihmisiä, yrityksiä ja maita, jotka kärsivät Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisesta unionista, EU-asiat.

- Brexitin siirtymäkauden loppuun, 31. joulukuuta 2020, päättyi ihmisten, tavaroiden, palvelujen ja pääomien vapaaseen liikkuvuuteen EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä, ja sillä oli kielteisiä sosiaalisia ja taloudellisia seurauksia ihmisille, yrityksille ja julkishallinnolle molemmilla puolilla.

Auttaakseen eurooppalaisia ​​sopeutumaan muutoksiin EU: n johtajat päättivät heinäkuussa 2020 luoda Brexitin säätelyvaraus, 5 miljardin euron rahasto (vuoden 2018 hintoina), joka maksetaan vuoteen 2025 saakka. EU -maat aloittavat resurssien vastaanottamisen joulukuuhun mennessäparlamentin hyväksynnän jälkeen. Euroopan parlamentin jäsenten odotetaan äänestävän rahastosta syyskuun täysistunnossa.

Mainos

Kuinka paljon menee kotimaani?

Rahasto auttaa kaikkia EU -maita, mutta suunnitelman mukaan Brexitin pahimmin kärsineet maat ja alat saavat eniten tukea. Irlanti on listan kärjessäja sen jälkeen Hollanti, Ranska, Saksa ja Belgia.

Kunkin maan määrän määrittämisessä otetaan huomioon kolme tekijää: Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa käytävän kaupan merkitys, Yhdistyneen kuningaskunnan yksinomaisella talousvyöhykkeellä pyydettyjen kalojen arvo ja Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lähimpillä EU: n merialueilla asuvan väestön koko.

Mainos
Infografia, joka selittää Brexitin sopeutusvarauksen
Infografia, joka osoittaa, kuinka paljon tukea yksittäiset EU -maat saavat Brexit -sopeutusvarauksesta  

Mitä rahastosta voidaan rahoittaa?

Ainoastaan ​​Yhdistyneen kuningaskunnan EU: sta eroamisen kielteisten seurausten torjumiseksi toteutetut toimenpiteet ovat tukikelpoisia. Näitä voivat olla:

 • Investoinnit työpaikkojen luomiseen, mukaan lukien lyhytaikaiset työohjelmat, uudelleenkoulutus ja koulutus
 • Yhdistyneestä kuningaskunnasta Brexitin seurauksena lähteneiden EU: n kansalaisten uudelleenintegrointi
 • Tuki yrityksille (erityisesti pk-yrityksille), itsenäisille ammatinharjoittajille ja paikallisille yhteisöille
 • Tullilaitosten rakentaminen ja raja-, kasvinsuojelu- ja turvallisuusvalvonnan toiminnan varmistaminen
 • Sertifiointi- ja lisensointijärjestelmät

Rahasto kattaa 1. tammikuuta 2020 ja 31. joulukuuta 2023 väliset menot.

Kalastus- ja pankkisektorit

Kansalliset hallitukset voivat vapaasti päättää, kuinka paljon rahaa kullakin alueella käytetään. Maiden, jotka ovat riippuvaisia ​​merkittävästi Yhdistyneen kuningaskunnan talousvyöhykkeen kalastuksesta, on kuitenkin sitouduttava vähimmäismäärä kansallisia varojaan pienimuotoiseen rannikkokalastukseen, samoin kuin kalastustoiminnasta riippuvaiset paikalliset ja alueelliset yhteisöt.

Rahoitus- ja pankkisektorit, jotka voivat hyötyä Brexitistä, eivät sisälly tähän.

Lue lisää 

Continue Reading

Brexit

Miten EU auttaa lieventämään brexitin vaikutuksia

Julkaistu

on

Viiden miljardin euron EU -rahasto tukee ihmisiä, yrityksiä ja maita, jotka kärsivät Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisesta unionista, EU-asiat.

- Brexitin siirtymäkauden loppuun, 30. joulukuuta 2020, päättyi ihmisten, tavaroiden, palvelujen ja pääomien vapaaseen liikkuvuuteen EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä, ja sillä oli kielteisiä sosiaalisia ja taloudellisia seurauksia ihmisille, yrityksille ja julkishallinnolle molemmilla puolilla.

Auttaakseen eurooppalaisia ​​sopeutumaan muutoksiin EU: n johtajat päättivät heinäkuussa 2020 luoda Brexitin säätelyvaraus, 5 miljardin euron rahasto (vuoden 2018 hintoina), joka maksetaan vuoteen 2025 saakka. EU -maat aloittavat resurssien vastaanottamisen joulukuuhun mennessäparlamentin hyväksynnän jälkeen. Euroopan parlamentin jäsenten odotetaan äänestävän rahastosta syyskuun täysistunnossa.

Mainos

Kuinka paljon menee kotimaani?

Rahasto auttaa kaikkia EU -maita, mutta suunnitelman mukaan Brexitin pahimmin kärsineet maat ja alat saavat eniten tukea. Irlanti on listan kärjessäja sen jälkeen Hollanti, Ranska, Saksa ja Belgia.

Kunkin maan määrän määrittämisessä otetaan huomioon kolme tekijää: Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa käytävän kaupan merkitys, Yhdistyneen kuningaskunnan yksinomaisella talousvyöhykkeellä pyydettyjen kalojen arvo ja Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lähimpillä EU: n merialueilla asuvan väestön koko.

Mainos
Infografia, joka selittää Brexitin sopeutusvarauksen
Infografia, joka osoittaa, kuinka paljon tukea yksittäiset EU -maat saavat Brexit -sopeutusvarauksesta  

Mitä rahastosta voidaan rahoittaa?

Ainoastaan ​​Yhdistyneen kuningaskunnan EU: sta eroamisen kielteisten seurausten torjumiseksi toteutetut toimenpiteet ovat tukikelpoisia. Näitä voivat olla:

 • Investoinnit työpaikkojen luomiseen, mukaan lukien lyhytaikaiset työohjelmat, uudelleenkoulutus ja koulutus
 • Yhdistyneestä kuningaskunnasta Brexitin seurauksena lähteneiden EU: n kansalaisten uudelleenintegrointi
 • Tuki yrityksille (erityisesti pk-yrityksille), itsenäisille ammatinharjoittajille ja paikallisille yhteisöille
 • Tullilaitosten rakentaminen ja raja-, kasvinsuojelu- ja turvallisuusvalvonnan toiminnan varmistaminen
 • Sertifiointi- ja lisensointijärjestelmät


Rahasto kattaa 1. tammikuuta 2020 ja 31. joulukuuta 2023 väliset menot.

Kalastus- ja pankkisektorit

Kansalliset hallitukset voivat vapaasti päättää, kuinka paljon rahaa kullakin alueella käytetään. Maiden, jotka ovat riippuvaisia ​​merkittävästi Yhdistyneen kuningaskunnan talousvyöhykkeen kalastuksesta, on kuitenkin sitouduttava vähimmäismäärä kansallisia varojaan pienimuotoiseen rannikkokalastukseen, samoin kuin kalastustoiminnasta riippuvaiset paikalliset ja alueelliset yhteisöt.

Rahoitus- ja pankkisektorit, jotka voivat hyötyä Brexitistä, eivät sisälly tähän.

Lue lisää 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa