Liity verkostomme!

hätätilanteissa

Euroopan parlamentti evakuoitiin jälkeen merkittäviä turvallisuuteen pelästyttää

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan parlamentti Brysselissä oli suuren turvallisuuspelon keskipisteessä maanantaina (2. helmikuuta) joukko henkilöstöä ja kävijöitä evakuoitiin.
Se tapahtui sen jälkeen, kun poliisi löysi aseen ja moottorisahan parlamentin lähellä pysäköidystä autosta.
Se laukaisi turvallisuuspelon, joka aiheutti useiden toimistojen leviämisen eduskunnassa.
Brysselin poliisi pidätti myöhemmin naamiointiin pukeutuneen slovakialaisen miehen lähellä Euroopan parlamenttia.
Poliisin edustajan mukaan mies oli kertonut poliiseille haluavansa tavata Euroopan parlamentin presidentin Martin Schulzin.
Parlamentin tiedottaja Jaume Duch Guillot sanoi, että noin 500 ihmistä evakuoitiin, mutta kaksi kolmesta rakennuksesta, joita käytettiin vain hallinnollisiin tarkoituksiin, heti noin noin 11am.
Hän sanoi, että ne on sittemmin julistettu turvallisiksi.

Tapaus on tapahtunut Belgiassa, joka on edelleen hyvin valppaana sen jälkeen, kun poliisi teki viime kuussa joukon ratsioita. Tiedot perustuivat siihen, että terroristisolu oli hyökkäyksen partaalla. Kaksi epäiltyä tapettiin yhdessä raidassa Itä-Belgiassa.

Rakennukset evakuoitiin maanantaina mukaan lukien hallintotoimistot ja lainsäätäjän vierailukeskus, nimeltään Parliamentarium, tiedottaja Marjory van den Broeke sanoi.
Päärakennuksen komitean huoneisiin ja päärakennukseen ei uskottu vaikuttavan eikä henkilöstöä evakuoitu näistä alueista.

Ensimmäisessä tarkastuksessa kyseinen auto ei näyttänyt sisältävän räjähteitä, toinen tiedottaja kertoi Belga-uutistoimistolle. Poliisin ja armeijan räjähteiden asiantuntijat olivat paikalla.

Aikaisemmin maanantaina, epäilyttävä ajoneuvo havaittiin lähellä Yhdysvaltain suurlähetystöä Brysselissä.
Autossa ei myöhemmin havaittu vaarallisia esineitä, ja hälytys nostettiin puoli tuntia myöhemmin.

Mainos

Puolustus

Britannian mukaan se ei tee kompromisseja navigoinnin vapaudesta #StraitOfHormuzissa

Julkaistu

on

"Merenkulun vapaudesta ei voida tehdä kompromisseja Hormuzin salmessa, ja Iso-Britannia voi työskennellä Yhdysvaltojen kanssa sen lähestymistavan suhteen huolimatta heidän erilaisista näkemyksistään vuoden 2015 Iranin ydinsopimuksesta", Ison-Britannian ulkoministeri Jeremy Hunt (Kuvassa oikealla) sanoi maanantaina kirjoittaa Kylie MacLellan.

"Kun kyse on navigointivapaudesta, kompromisseja ei voi olla," Hunt kertoi lainsäätäjille ja lisäsi, että vaikka Yhdysvallat ei enää tue ydinvoimalaitosta, jota Britanniassa on edelleen, ne ovat edelleen yhteistyössä useimmissa asioissa.

"Siksi ratkaisu, jota ehdotamme tänä iltapäivänä parlamentille (House of Commons), on sellainen, joka tuo paljon laajemman maiden liiton, mukaan lukien muut maat, kuten meitä, joilla on erilainen lähestymistapa Iranin ydinliiketoimintaan."

Mainos

Continue Reading

Aseiden vienti

#SEAD - lyö mihin se sattuu

Julkaistu

on

Intian ilmavoimien uusi NARGM-säteilyn vastainen ohjus lupaa askeleen muutoksen joukkojen SEAD-opille. Työt puolustusalan tutkimus- ja kehitysorganisaation (DRDO) uuden sukupolven säteilyntorjuntaohjeen (NGARM) parissa aloitettiin vuonna 2012, ja niiden alkuperäinen budjetti oli 62 miljoonaa dollaria, kirjoittaa Thomas Withington.

Avoimet lähteet osoittavat, että aseella on 54-merimailia / nm (100 km / km) ja 65nm (120km). Sen tarkoituksena on varustaa Intian ilmavoimien (IAF) Sukhoi Su-MKI ja Hindustan Aeronautics Limited Tejas -sarjan taistelukoneita. Ohjaus sisältää millimetrisen aaltotutkan, joka lähettää 30 gigahertz / GHz: n ja sitä korkeammilla taajuuksilla. Millimetrisen aaltotutkan avulla voidaan analysoida ohjuksen hyökkäyksen tarkkuutta.
NGARM: n tutkahakijan taajuuksista ei ole julkaistu tietoja. On kohtuullista olettaa, että tämä kattaa vähintään kaksi gigahertsiä - 20 GHz: n aaltoalueen. Yksi ohjeen suunnittelun osa, joka on edelleen epäselvä, on se, voiko se käyttää ilma-aluksen tutkan varoitusvastaanotinta (RWR) vihamielisten tutkan sijaintien määrittämiseen vai onko lentokoneessa oltava erillinen tutkanilmaisujärjestelmä riittävän tarkan kohdennustiedon antamiseksi.
Näin on Luftwaffen (Saksan ilmavoimat) ja Aeronautica Militairen (Italian ilmavoimat) lentämien Panavia Tornado-ECR: n ilma-alusten torjunta-alusten osalta. Nämä ilma-alukset käyttävät Raytheon Emitter Locator -järjestelmää (ELS). Tämä havaitsee ja geo-lokoi vihamieliset radarit 500 megahertsin / MHz: n välillä 20GHz: n aaltoalueelle. ELS: n suunnittelun uskotaan perustuvan tiiviisti Raytheonin AN / ASQ-213 (V) HARM-kohdistussysteemiin, joka varustaa Yhdysvaltain ilmavoimien Lockheed Martin F-16CJ-lohko-50D Viper Weasel -ilmansuojelun esto-ilma-aluksen.
Vaikka useat alustat, kuten McDonnell Douglas / Boeing F / A-18 Hornet ja Super Hornet, ja F-16-sarja voivat ottaa käyttöön AGM-88: n, se sallii lentokoneen käynnistämisen ohjuksia useissa kohteissa ja tehdä niin vaikuttavalla tarkkuudella. Tämä muuttaa lentokoneen käyttämästä ohjusta itsepuolustukseksi tai suojaamaan lakko-pakettia hyökkäävään asentoon.
Viimeksi mainittu näkee lentokoneen metsästävän ja tarttuvan tutkauhkia osana laajempaa operatiivista pyrkimystä hajottaa tai tuhota integroitu ilmapuolustusjärjestelmä (IADS) teatteritasolla. NGARM: n kehittäminen on tärkeä ase IAF: n SEAD (Suppression of Enemy Air Defense) -valmiuksiin.
IAF: n uskotaan tällä hetkellä omistavan 600 Zvezda-Strela Kh-25MP: n (Naton raportointinimi AS-12 Kegler) ARM: t (Anti-Radiation Missiles). Nämä toimitettiin 1995: n ja 2004: n välillä. Niiden uskotaan käyttävän IAF: n MiG-27ML (Naton raportointinimi Flogger-D / J) suihkukoneita. Tässä aseessa on huonompi 22nm-alue (40km) verrattuna NGARMiin.
Kun otetaan huomioon, että Kh-25MP aloitti alun perin palvelun 1970-laitteissa, ja että ostetut Intian kierrokset toimitettiin 1990-laitteissa, parhaimmillaan tämä ohjus ehkä sukupolven takana NGARMin suunnittelussa ja suorituskyvyssä.
Air Marshal (rtd.) Daljit Singh, entinen IAF-hävittäjäpilotti ja arvostettu sähköisen sodankäynnin asiantuntija, suhtautuu yleisesti ottaen myönteisesti IAF: n NGARM-hankintaan, vaikka hän varoitti MON: ta, että ”ARM: n pitäisi olla monikäyttöinen toimintaa. Se on myös päivitettävä vastaamaan kehittyviä tutkateknologioita ”.
Hän korosti, että ohjuksen hakijan on pystyttävä havaitsemaan ja lukkiutumaan nykyisiin tutkauhkiin käyttämällä lukuisia vähäisiä todennäköisyyksiä petoksille / sieppauksille ja elektronisille vastatoimintataktikoille ja -tekniikoille piiloutua eetteriin. AM Singh kehottaa myös IAF: ää investoimaan lakon paketteihin, jotka hän väittää, kun ilmavoimat ovat tällä hetkellä puutteellisia.

Continue Reading

Puolustus

#SecurityUnion - Komissio panee tyytyväisenä merkille uusien toimenpiteiden hyväksymisen, joilla terroristit ja rikolliset estävät toimintatavat ja -tilan

Julkaistu

on

Euroopan parlamentti on hyväksynyt kaksi komission ehdottamaa tärkeätä turvallisuusunionia koskevaa lainsäädäntöaloitetta yhteentoimivuuden että räjähtäviä esiasteita. Nämä uudet toimenpiteet antavat EU: n tietoturva-, muuttoliike- ja rajahallintojärjestelmien toimia älykkäämmin yhdessä ja vahvistavat räjähteiden lähtöaineita koskevia EU: n sääntöjä.

Maahanmuutto-, sisäasioista ja kansalaisuudesta vastaava komissaari Dimitris Avramopoulos sanoi: "Turvallisuusunioni muotoutuu vakaasti, kun otetaan käyttöön useita työkaluja, toimia ja sääntöjä kansalaisten suojelemiseksi kaikilla rintamilla. Olen tyytyväinen siihen, että Euroopan parlamentti on antanut lopullinen vihreä valo tänään sen varmistamiseksi, että kaikki tietojärjestelmämme voivat keskustella keskenään ja että terroristit ja rikolliset eivät enää saa käsiinsä vaarallisia kemikaaleja kotitekoisten pommien tuottamiseksi. Tämä on parhaimmillaan Eurooppa. Tämä suojaa Eurooppaa. "

Turvallisuusunionista vastaava komissaari Julian King sanoi: "Nämä adoptiot ovat toinen tärkeä virstanpylväs työssämme kohti tehokasta ja todellista turvallisuusunionia. Yhteentoimivuus auttaa etulinjassa työskenteleviä pitämään EU: n kansalaiset turvassa - varmistamalla, että poliisilla ja rajavartijoilla on tehokas pääsy tarvitsemiinsa tietoihin, muun muassa identiteettipetosten torjuntaan, he voivat tehdä tehtävänsä kunnolla. Ja uudet räjähteiden lähtöaineita koskevat säännöt ovat tärkeä osa työtämme sulkemalla alue, jolla terroristit toimivat, estäen heitä pääsemästä keinoihin, joita he käyttävät vahingoittamiseksi. "

Mainos

Euroopan kansalaisten parempi suojelu on ollut poliittinen prioriteetti Junckerin komission toimikauden alusta - puheenjohtaja Junckerin poliittiset suuntaviivat heinäkuussa 2014 Uusimpien Unionin tilaa koskeva puhe 12. syyskuuta 2018. Hyväksytyt toimenpiteet nopeuttavat EU: n tasolla käynnissä olevia pyrkimyksiä parantaa sisäistä turvallisuutta ja sulkea rikollisten ja terroristien toiminta-alue.

Yhteentoimivuuspuitteet:

  • Tarkista olemassa olevat tiedot yhdellä napsautuksella a Eurooppalainen hakuportaali: Rajavartijat ja poliisit pystyvät yhdessä näytössä suorittamaan ja tarkistamaan henkilöllisyysasiakirjat kaikkien asiaankuuluvien EU: n tietojärjestelmien kanssa nykyisten käyttöoikeuksiensa mukaisesti;
  • Tunnista paremmin identiteettipetokset: Rajavartijat ja poliisit pystyvät pian tunnistamaan vaaralliset rikolliset helpommin käyttämällä jaettua biometristä hakupalvelua, joka käyttää sormenjälkiä ja kasvokuvia etsimään olemassa olevista tietojärjestelmistä, sekä yhteisen henkilöllisyystietovaraston avulla, joka tallentaa muiden kuin EU: n kansalaisten elämäkerratiedot . Lisäksi monitunnistustunnistin tarkistaa ja liputtaa välittömästi kaikki, jotka käyttävät petollista tai useita identiteettejä;
  • Suojaa perusoikeuksia: Yhteentoimivuus ei muuta EU: n tietojärjestelmiin liittyviä pääsyn ja käyttötarkoituksen rajoituksia koskevia sääntöjä. Perusoikeudet ovat siten suojattuja.

Vaikka EU: lla on jo tiukat säännöt kemiallisten esiasteiden saatavuudesta, joita voidaan käyttää kotitekoisten räjähteiden valmistamiseen, vahvistetulla asetuksella

Mainos
  • Kiellä muut kemikaalit: Rajoitettujen aineiden luettelo on päivitetty sisällyttämällä rikkihappo, joka on ainesosa räjähteissä, joita käytettiin lentokentällä ja Brysselin metrossa maaliskuussa 2016, sekä ammoniumnitraatti.
  • Vahvista lisensointia ja seulontaa: Ennen kuin kukin jäsenvaltio myöntää lisenssin rajoitetun aineen ostolle suurelle yleisölle, kunkin jäsenvaltion on tarkistettava tällaisen pyynnön laillisuus ja suoritettava huolellinen turvatarkastus, mukaan lukien rikollinen taustatarkastus.

Seuraavat vaiheet

Neuvoston on nyt hyväksyttävä kahden uuden asetuksen tekstit, joilla luodaan puitteet EU: n tietojärjestelmien yhteentoimivuudelle turvallisuus-, raja- ja muuttoliikehallinnossa, sekä vahvistettu asetus räjähteiden lähtöaineiden markkinoinnista ja käytöstä. Tämän jälkeen Euroopan parlamentin puhemies ja neuvoston vuorotteleva puheenjohtajavaltio allekirjoittavat tekstit, ja ne julkaistaan ​​virallisessa lehdessä, ja ne tulevat voimaan kaksikymmentä päivää myöhemmin.

Räjähteiden lähtöaineita koskevaa asetusta sovelletaan välittömästi. Yhteentoimivuutta koskevien asetusten avulla eu-LISA voi aloittaa asianomaisten tietojärjestelmien teknisten komponenttien kehittämisen ja käyttöönoton. Näitä ovat vahvistettu Schengenin tietojärjestelmä (SIS), nykyinen viisumitietojärjestelmä (VIS), eurooppalainen rikosrekisteritietojärjestelmä (ECRIS-TCN), EU: n maahantulo- ja maastalähtöjärjestelmä (EES) sekä Euroopan matkustustieto- ja lupajärjestelmä ( ETIAS). Työn odotetaan valmistuvan vuoteen 2023 mennessä.

Tausta

Junckerin komissio on asettanut turvallisuuden etusijalle alusta alkaen. Euroopan turvallisuusohjelma ohjaa komission työtä tällä alalla ja määrittelee tärkeimmät toimet sen varmistamiseksi, että EU reagoi tehokkaasti terrorismiin ja turvallisuusuhkiin, mukaan lukien radikalisoitumisen torjunta, kyberturvallisuuden lisääminen, terroristien toiminnan estäminen sekä tietojenvaihdon parantaminen. Esityslistan hyväksymisen jälkeen sen täytäntöönpanossa on edistytty merkittävästi, mikä on tietä kohti tehokasta ja aitoa turvallisuus Union.

Huhtikuussa 2016 komissio esitti Viestintä vahvemmista ja älykkäämmistä rajojen ja turvallisuuden tietojärjestelmistä aloitetaan keskustelu siitä, miten saada EU: n tietojärjestelmät toimimaan paremmin rajavalvonnan ja sisäisen turvallisuuden parantamiseksi. Sisään voi 2017, komissio ehdotti uutta lähestymistapaa turvallisuuden, raja- ja muuttoliikkeen hallintaa koskevien EU: n tietojärjestelmien täydellisen yhteentoimivuuden saavuttamiseksi vuoteen 2020 mennessä ja seurasi lainsäädäntöehdotuksia joulukuu 2017. Euroopan parlamentti ja neuvosto pääsivät poliittiseen yhteisymmärrykseen komission ehdotuksista vuonna helmikuu 2019.

in 2013EU otti käyttöön säännöt, joilla rajoitetaan pääsyä räjähtäviin esiasteisiin, joita voitaisiin käyttää kotitekoisten räjähteiden valmistamiseen. Turvallisuusuhka on kuitenkin jatkuvasti kehittynyt terroristien kanssa käyttäen uusia taktiikoita ja kehittämällä uusia reseptejä ja pommitekniikoita. Siksi komissio ehdotti näiden sääntöjen tiukentamista huhtikuu 2018, osana laajempaa turvatoimia, joilla estetään terroristien keinot toimia. Euroopan parlamentti ja neuvosto pääsivät alustavaan sopimukseen komission ehdotuksesta Helmikuu 4.

Lisätietoja

Lehdistötiedote - Turvallisuusunioni: Komissio poistaa tiedot puutteet suojellakseen paremmin kansalaisia

Lehdistötiedote - Turvallisuusunioni: Komissio on tyytyväinen poliittiseen yhteisymmärrykseen räjähteiden lähtöaineita koskevista uusista säännöistä

Factsheet - Turvallisuusunioni: Tietovajeen poistaminen

Factsheet - EU: n tietojärjestelmät

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa