Kolumbian ja Perun täyttävät kriteerit viisumivapaan pääsyn Schengen-alueelle

schengenTänään (29 lokakuu) komissio antoi kaksi raportit päätellä, että Kolumbian ja Perun täyttävän asiaankuuluvat vaatimukset, joiden tarkoituksena on neuvottelu viisumivapaussopimusten tekemisestä kaikkien näiden maiden ja EU:.

"Huomattavia parannuksia aikaan Kolumbian ja Perun monilla aloilla viime vuosina tarkoita, että ei ole enää perusteltua säilyttää viisumipakon kansalaisiin näiden maiden vierailevat Schengenin alueelle lyhyitä. Poistamalla viisumipakon tulemme lisäämään liikkuvuutta ja ihmisten kontakteja - mikä on olennaista reinForce sosiaalista ja taloudellista kehitystä ja keskinäistä ymmärtämystä välillä EU: n ja muiden maiden,sanoi sisäasioista vastaava komissaari Cecilia Malmström.

Arvioituaan asiaankuuluvat perusteet, joihin kuuluvat muun muassa turvallisuus- riskit ja laittoman maahanmuuton, taloudellista hyötyä EU ja ihmisoikeudet näkökohdat komissio on päätellyt, että tarvittavat edellytykset täyttyvät alkamista viisumivapaussopimus neuvottelut EU: n ja Kolumbian ja Peru.

Tärkeimmät päätelmät raportit ovat seuraavat: luottamus viisuminhakijoita Molempien maiden on kasvussa, joilla on alhainen viisumien epäämisaste; Laittoman maahanmuuton on suhteellisen alhaiselle tasolle; matkustusasiakirjojen turvallisuutta on riittävä; turvallisuusuhkiemme väistynyt; järjestäytyneet rikollisryhmät ei tällä hetkellä arvioidaan merkittävän uhkan EU (lukuun ottamatta huumekauppaa); taloudellisia mahdollisuuksia, kuten kasvatti kaupan ja matkailun virrat, laajenee samanaikaisesti merkittävä kasvu Kolumbian ja Perun talouksien; ihmisoikeudet ja perusvapaudet ovat nyt paljon paremmin suojassa ja arvostettu näissä maissa kuin aikaisemmin; Viisumien vastavuoroisuutta varmistetaan sillä nämä maat jo vapauttaa kaikki EU-kansalaiset viisumipakosta; ja viisumivapauden vahvistaa edelleen suhteita EU: n ja kaksi maata, varsinkin kun (väliaikainen) soveltamisesta vapaakauppasopimuksia 2013.

Positiivisen arvioinnit eivät sivuuttaa, että on olemassa tiettyjä riskejä, mukaan lukien mahdollinen nousu käytön huumekuriiria ja ihmiskaupan uhrien sekä määrän kolumbialaisten ja perulaisten jotka tulevat EU: hun laillisesti ja jotka umpeutumisen, siis tulossa laittomien maahanmuuttajien. these riskit ovat kuitenkin olevan riittävä, erityisesti oikean täytäntöönpanon rajatarkastusten, jossa vahvistettu välineet tarvittaessa lentokentillä, joiden kautta useimmat kolumbialaisten ja perulaisten päästä Schengen-alueen ulkorajoilla.

Seuraavat vaiheet

Kun raportit ovat keskustellaan vastaavissa komiteoissa ja ryhmissä Euroopan parlamentin ja neuvoston, komission tulee pyytää lupaa neuvoston neuvottelemaan lyhytaikaista oleskelua koskeva viisumivapaussopimus kanssa kunkin kahdessa maassa. Jos neuvosto myöntää luvan, neuvottelut voitaisiin aloittaa vuonna ensimmäisellä kolmanneksella 2015. Vasta kun sopimukset tulevat voimaan tulee viisumivapaasti varten näiden maiden kansalaisten tulla todellisuutta. Tämä voisi tapahtua, aivan aikaisintaan vuonna jälkipuoliskolla 2015.

Tausta

Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen 509 / 20141 muutettiin neuvoston asetuksen 539 / 20012 ja erityisesti sen liitteet, jotka sisältävät luetteloita maista, joiden kansalaisilla on oltava viisumi ulkorajoja ylittäessään, ja joiden kansalaisia ​​tämä vaatimus ei koske. 19 maat siirrettiin liitteestä I (viisumipakon) liitteeseen II (viisumivapaus): Kolumbia, Dominica, Grenada, Kiribati, Marshallinsaaret, Mikronesia, Nauru, Palau, Peru, Saint Lucia, Saint Vincent ja Grenadiinit, Samoa, Salomonsaaret, Itä-Timor, Tonga, Trinidad ja Tobago, Tuvalu, Arabiemiirikunnat ja Vanuatu. Kansalaisten näistä 19 maiden vapautus viisumipakosta koskee vain alkaen voimaan sopimus viisumivapautta saada päätökseen kunkin maan Euroopan unionin kanssa.

Peru ja Kolumbia, lisävaihe tarvittiin ennen neuvottelujen aloittamista kahdenväliset viisumivapaussopimukset: Komission arvio molempien maiden osalta esitettyjen kriteerien artiklan 1 (1) asetuksen 509 / 2014: "laitonta maahanmuuttoa, yleistä järjestystä ja turvallisuutta, taloudellista hyötyä, erityisesti kannalta matkailun ja ulkomaankaupan, ja unionin ulkosuhteisiin asiaankuuluvien kolmansien maiden, erityisesti, näkökohdat ihmisoikeuksien ja perusvapauksien sekä vaikutukset alueellista yhtenäisyyttä ja vastavuoroisuuden".

Molemmat raportit hyväksyi tänään mukana komission yksiköiden valmisteluasiakirjat esitetään yksityiskohtaiset tiedot, jotka tukevat niiden päätelmät ja sisältää tietoja tietolähteet ja menetelmät käytetään tuottamaan arviointiin. Ottaen huomioon arvioinnin valmistelut, komissio pyysi ja sai lausunnon kolmesta EU: n virastojen: EASOn, Europol ja Frontex. Lisäksi lisätietoja saatiin EU: n edustustot Bogotassa ja Lima, sekä Kolumbian ja Perun viranomaisten.

Lisätietoja

raportti Kolumbiasta
raportti Peru
Cecilia Malmströmin verkkosivusto
Seuraa Komissaari Malmström viserrys
DG sisäasioiden verkkosivusto
Seuraa DG sisäasioiden valiokunnalle viserrys

Schengen-alueen maihin

Tunnisteet: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kategoria: Etusivu, EU, Euroopan komissio, Schengenin, Schengen-alueella