Komission ilmoittaa seuraavat vaiheet laittoman kalastuksen torjunnassa maailmanlaajuisesti

SharkFishing_Marcia_Moreno_MarinePhotobankEuroopan komissio hyväksyy toimenpidepaketin ilmoittaa seuraavista vaiheista laittoman kalastuksen. Osana ponnisteluja EU on ryhtynyt toimiin kolmansien maiden sallivat laittoman kalastuksen tai jotka eivät tee tarpeeksi taistella sitä vastaan.

Laiton kalastus on suuri huolenaihe: se kuluttaa Kalakantojen heikentää toimeentulon kalastusyhteisöjen ja laittaa rehellisiä kalastajia kohtuuttoman epäedulliseen asemaan. Ja se on iso liike.

EU on sitoutunut laittoman, ilmoittamattoman ja sääntelemättömän kalastuksen (LIS) ympäri maailman valtamerten ja varmistetaan, että vain laillisesti pyydettyjen kalastustuotteiden päätyvät levyt eurooppalaisten kuluttajien. Tämä on entistäkin tärkeämpää, kun EU kuin EU tuo 2 / 3 kalasta se kuluttaa.

Koska 2012, "keltainen kortti" ovat myönnetty 10 kolmansiin maihin (Fidži, Panama, Togo, Vanuatu, Sri Lanka, Korea, Ghana, Curacao, Filippiinit ja Papua-Uusi-Guinea), varoitus heille, että he ovat vaarassa jäädä kielletty viemästä kalatuotteiden EU elleivät ne parantavat puitteita varmistamaan niiden tuotteita kalastetaan kestävästi. Kolme maata - Guinea, Belize, Kambodža - sai "punaisen kortin" maaliskuussa tänä vuonna ja kiellettiin viemästä kalaa EU: hun.

Komissio tarkistaa säännöllisesti tilanne ja seuraava päivitys tulee olemaan 14 lokakuussa.

Lisätietoja

Kalastus verkkosivuilla
Verkkosivusto komissaari Maria Damanaki
Lehdistötiedote: komissio varoittaa kolmansissa maissa yli riittämättömiä toimia laittoman kalastuksen torjumiseksiMarraskuuta 2012
Lehdistötiedote: Euroopan komissio tehostaa laittoman kalastuksenMarraskuuta 2013

Tunnisteet: , , , , , , , , ,

Kategoria: Etusivu, EU, EU, Euroopan komissio, Laiton kalastus, Meri-