Liity verkostomme!

EU

Komissio ilmoittaa kirjoituskilpailun voittajat: "Mitä laajentunut EU merkitsee sinulle?"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

vintage_typewwerer_by_vintage19_somethingJan Getek, 15, Puolasta, ja Anastasia Liopetriti, 21, Kyprokselta, ovat voittajia Euroopan komission järjestämässä kirjoituskilpailussa "Mitä laajentunut EU tarkoittaa sinulle?"

Kilpailu merkitsi 10th EU: n laajentumisen vuoden 2004 vuosipäivä kymmenen maan liittyessä EU: hun. Tänään EU: n näkökulma on avoin Albanialle, Bosnia ja Hertsegovinalle, entiselle Jugoslavian tasavallalle Makedonialle, Islannille, Kosovolle, Montenegrolle, Serbialle ja Turkille.

15–25-vuotiaita nuoria kaikkialta Euroopasta pyydettiin lähettämään artikkeli tai blogi siitä, mitä nykypäivän 28 jäsenvaltion unioni voi oppia menneisyydestään auttaakseen parantaa tulevaisuuden kannalta sekä pohtimaan, mitä laajentunut EU merkitsee heille.

450 jäsenvaltiosta sekä seitsemästä Kaakkois-Euroopan ehdokkaasta ja mahdollisesta ehdokkaasta lähetettiin yli 28 hakemusta. Osallistujat arvioitiin muun muassa argumentoinnin selkeyden, kirjoituksen laadun ja ideoiden omaperäisyyden perusteella.

Kunkin osallistujamaan palkintolautakunnat valitsivat yhden ilmoituksen kustakin ikäryhmästä (15–18-vuotiaat ja 19–25-vuotiaat) eurooppalaisen tuomariston jatkoarviointia varten.

  • Jacki Davis, toimitusjohtaja Meade Davis Communicationsissa ja julkaisutoimittaja Euroopan Voice;

  • Claus Giering, Euroopan komission laajentumisen pääosaston viestintäyksikön päällikkö;

    Mainos
  • Domagoj Kovacic, Kaakkois-Euroopan nuorisoverkoston pääjohtaja, ja

  • Jacques Rupnik, professori Sciences Po Parisissa.

Euroopan tuomaristo kommentoi voitettuja töitä seuraavasti:

Voittaja 15-18-vuotiaille: Jan Getek Puolasta

Tuomariston jäsenet valitsivat tämän merkinnän erinomaisen henkilökohtaisen kokemuksen tasapainon vuoksi EU: n laajentumisesta, jota tukivat vahvat perustelut ja tosiasiat ja jota tukivat korkeatasoinen kirjallisuus. Tuomaristo pani tyytyväisenä merkille tämän ikäluokan kilpailujen yleisen korkean tason ja kypsyyden.

Voittaja 19-25-ikäluokalle: Anastasia Liopetriti Kyprokselta

Tuomaristo päätti, että tämä oli hyvin kirjoitettu kappale, joka tarttui EU: n periaatteisiin ja arvoihin ja jota koristivat henkilökohtaiset seikat, kuten bussimatka. Tuomaristo nautti erityisesti rajojen kuvaamisesta, sekä kuvitelluista mielen ja fyysisten rajojen että niiden hajottamisen prosessista, ja katsoi, että kirjoittaja kuvasi tätä hyvin.

Voittajat voidaan lukea tätä.

Voittajat matkustavat Brysseliin saadakseen palkintonsa, ja heillä on mahdollisuus nähdä Euroopan komission työ ja vierailla muissa EU: n toimielimissä kahden päivän vierailun aikana.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa