Liity verkostomme!

Ministerineuvosto

Lyhyesti piensijoittajat tulee kertoa: Euroopan parlamentti / neuvosto käsitellä

SHARE:

Julkaistu

on

small_investors_parliamentDraft EU rules on key information small investors should be given before signing a contract were agreed by Parliament’s negotiators and Council of Ministers representatives on 1 April. Clear, comparable and complete information on investment products is to be provided in a mandatory, three-page A4 Key Information Document (KID). Parliament will put the agreed rules to a plenary vote in April.

Helppolukuiset LAPSET

Ennen sopimuksen allekirjoittamista kaikille piensijoittajille (ei-ammattimaisille) tulisi antaa kolmisivuiset A4-standardin muotoiset KID-asiakirjat, jotka auttavat heitä ymmärtämään ja vertailemaan paketoituja vähittäis- ja vakuutuspohjaisia ​​sijoitustuotteita (PRIIP) ja arvioimaan sijoituksensa kokonaiskustannuksia ja ole tietoinen sen riski-hyötyprofiilista.
KID-dokumenttien tulee olla selvästi erillään mainosmateriaalista, sitovien sopimusasiakirjojen mukaisia ​​ja tuotteen luoneen selvästi tunnistettavan tahon laatimia.

Parliament’s negotiators ensured that where applicable investors will also be informed whether their investment will contribute to any projects with environmental or social aims.
Where applicable, the KID should also include a “comprehension alert” warning that “you are about to purchase a product that is not simple and may be difficult to understand”.

Investment products covered…
Uudet säännöt koskevat kaikkia piensijoittajille tarkoitettuja sijoitustuotteita.

…and not covered
Niitä ei kuitenkaan sovelleta vahinkovakuutustuotteisiin, henkivakuutussopimuksiin, joissa sopimuksen mukaiset etuudet maksetaan vain kuolemantapauksessa tai vamman, sairauden tai vamman vuoksi, eikä muita talletuksia kuin strukturoituja talletuksia ja arvopapereita.

Virallisesti tunnustetut eläkejärjestelmät, eläketuotteet, joiden ensisijaisena tarkoituksena on kansallisen lainsäädännön mukaan tuoda sijoittajalle tuloja eläkkeellä, ja yksilölliset eläketuotteet, jotka edellyttävät työnantajan maksuosuutta, eivät myöskään kuulu direktiivin soveltamisalaan. lainsäädäntöä.
Vastuu tappioista

KID:t eivät saa olla harhaanjohtavia. Jos piensijoittaja pystyy osoittamaan, että tappio johtui avainasiakirjan tiedoista tai se oli epätarkka tai ristiriidassa sitovien sopimusasiakirjojen kanssa, sijoitustuotteen valmistaja voi olla vastuussa kansallisen lainsäädännön mukaan.
Seuraavat vaiheet

Mainos

Uudet säännöt tulee voimaan, jos koko parlamentti hyväksyy ne huhtikuun II täysistunnossa ja jäsenmaat hyväksyvät ne.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa