Liity verkostomme!

Blogspot

Kommentti: Ukraina kriisi: U-käännöksen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

ap_john_kerry_sergei_lavrov_ll_130809_16x9_992Yhdysvaltain ulkoministerin John Kerryn äkillinen käännös Pariisiin, joka päätti tehdä sunnuntain vierailun venäläisen kollegansa Sergei Lavrovin kanssa, viittaa läpimurtoon Ukrainan umpikujaan. Raportoidusti Venäjän ministeri esitti kaksi suurta ehtoa pelastussuunnitelmalle - liittoutumista ja vahvisti Ukrainan valtion puolueettomuuden. Venäjän asema virallisena kielenä on edelleen tärkeä kysymys.

Huolimatta tiedon puutteesta ulkoasiainministeriön virallisessa ilmoituksessa ja neuvottelujen diplomaattisalaisuudessa, Kerryn paluu neuvotteluihin on sinänsä kaunopuheinen, toisin kuin karkea syrjäytymisen kieli, jota länsi on viime aikoina ilmoittanut Venäjälle, mukaan lukien Yhdysvallat ja EU: n rajoittavat toimenpiteet ja viisumikiellot.

Viimeksi mainittu osoittautui tehokkaimmaksi ulkopolitiikan välineeksi - vaikka venäläiset mustan listan henkilöt, jotka menettivät mahdollisuuden matkustaa länteen, eivät todellakaan ole sellaisia, jotka nauttivat muotimerkkien ostamisesta länsimaisista ostoskeskuksista, ele osoitti selvästi jatkotoimien suunta, joka kohdistuu venäläisiin keskiluokkaan, niin sanottuihin "uusiin venäläisiin", jotka ovat kiinnittyneet "eurooppalaiseen" elämäntapaansa.

Mainos

Eristyksen varjo lännestä, jossa heidän isovanhempansa ja vanhempansa ovat eläneet Neuvostoliiton valtakunnan 70-vuosien ajan, tekevät heistä todella kauhistuttavan, koska he ovat tottuneet pitämään vaurauttaan, hankkimaan kiinteistöjä ja lähettämään lapsiaan opiskelemaan Eurooppaan ja vähäisemmässä määrin Yhdysvalloissa. He olivat jo järkyttyneitä siitä, että Putin pysyi vallassa pääministerinä, ja he osoittivat avoimesti tyytymättömyytensä hänen kolmanteen presidentin mandaattiinsa. Nykyään väestön varakkain ja kouluttuin osa ei ole valmis uhraamaan etujaan solidaarisuuden nimissä itäisen Ukrainan muiden venäläisten kanssa - hyvä uutinen niille, jotka pelkäävät Venäjän valtakunnan renessanssia. Sen jälleenrakennuksen ahdistus ahdisti monia Putinin Münchenin puheen jälkeen valitettavasti Neuvostoliiton romahtamisesta.

Hengittämättä ja etsiessään kompromissia, Kreml on voimaton jatkamaan Leninin käyttämien keisarillisen Venäjän maakuntien kokoamista Ukrainan valtion luomiseksi 1917-lokakuun vallankumouksen jälkimainingeissa. Itä-Ukrainan venäjänkielisen väestön innostus seurata Krimin polkua, ajatus jättää Kremli haaleaksi, mieluummin ”uusille venäläisille” tai nuorelle keskiluokalle, jotka eivät ole valmiita uhraamaan lomaansa Cannesissa ja Saint- Tropez noin kymmenelle miljoonalle Ukrainan venäläiselle, joka on nostalginen kulttuurinsa ja kielensä suhteen. Venäjän yhteiskunnan länsimaista puolta lisäävä paine vähentää Kremlin liikkumavaraa.

Kielikysymys Ukrainassa on kuitenkin edelleen ensisijainen sekä idässä että lännessä, koska Baltian maiden poliittinen suunnitelma venäläisen kulttuurin syrjäyttämiseksi ei tuottanut myönteisiä tuloksia, koska Ukrainan venäläinen väestö on liian suuri, jotta sitä ei voida sivuuttaa. Kieli, joka edustaa identiteettiä niille, jotka löysivät itsensä yön yli vieraan valtion kansalaisiksi ja joiden kulttuuri oli poistettu ukrainalaisen identiteetin luomisprosessissa, osoittautui järjestelmävirheeksi, joka johti krooniseen poliittiseen kriisiin - jatkuvan päänsärkyyn Ukrainan johtajat yrittävät sovittaa yhteen eri alueiden edut.

Mainos

Kysymys Ukrainan federalisoitumisesta tuo kuitenkin EU: n vastalauseita, koska se luo perustan maan edelleen irtautumiselle. Nationalistit ovat pitäneet federalismia suurimpana vaarana Ukrainan valtion koskemattomuudelle. Tämän pelon lisäksi on kysymys 30 miljardin euron velasta - mikäli Ukraina jakautuu kahteen osavaltioon, maan rikkain teollisuusosa pysyy Itä-Ukrainan venäläisten kanssa. Tässä geopoliittisessa painissa EU voi joutua kohtaamaan vastuunsa köyhemmästä ja voimakkaasti velkaantuneesta Euroopan pro-Euroopasta, mikä lisää EU: n veronmaksajien taakkaa.

Siitä huolimatta jopa Ukrainan köyhimmästä alueesta, ”avioerosta”, voi tulla mielenkiintoinen kumppani allianssille, koska Naton harrastajat ovat keskittyneet suureen määrään. Vaikka Länsi menettää rikkaimman osan Ukrainan alueesta, se voi hyötyä siirtämällä sotilaallista infrastruktuuriaan lähemmäksi Venäjän rajoja. Tämä on etenkin Yhdysvaltojen suosima siirto, mutta mahdoton toteuttaa hanke maan itäosassa olevien lukuisten venäjänkielisten kanssa. .

Mutta vaikka länsi ja Venäjä kamppailevat ja harkitsevat vaihtoehtojaan, aika kuluu ja Ukrainan valtionvelka kasvaa, mikä vetää herkkää taloutta kohti täydellistä romahtamista. Tilanteella ei ole lopullista voittajaa - kuka saa konkurssiin joutuneen valtion, se saa Pyrrhic-voiton.

 

 

 

Anna van Densky

Venäjä

EU: n on oltava valmis olemaan tunnustamatta Venäjän duuman vaaleja

Julkaistu

on

Venäjä [nid: 114228]

”Meidän on uudistettava Euroopan politiikka Venäjää kohtaan. Meidän on estettävä Venäjän uhat, pidätettävä Venäjän puuttuminen EU: hun ja sen naapurustoon ja tuettava strategisesti Venäjän demokraattisia voimia. Meidän on työskenneltävä olettamuksella, että muutos on mahdollista tässä maassa ja että "demokratia ensin" on ensimmäinen tehtävämme suhteissamme Venäjään. Venäjä voi olla demokratia ”, sanoi EPP: n Euroopan parlamentin jäsen Andrius Kubilius ennen 14. syyskuuta pidettävää täysistuntoa EU: n ja Venäjän poliittisten suhteiden tulevaisuudesta.

Parlamentin mietinnössä, jonka Kubilius on laatinut ja josta äänestetään tänään (15. syyskuuta), korostetaan, että Euroopan on osallistuttava Moskovan kanssa yhteistä etua koskeviin kysymyksiin, kuten asevalvontaan, rauhanrakentamiseen, maailmanlaajuiseen turvallisuuteen tai ilmastonmuutokseen. Tällaisen yhteistyön olisi kuitenkin ehdottomasti oltava ehdollinen Kremlin halukkuudesta kunnioittaa ihmisoikeuksia ja kansainvälisiä lakeja. ”Yhteistyö tietyillä erityisaloilla ei saisi johtaa myönnytyksiin EU: n arvoihin eikä koskaan jättää huomiotta seurauksia kumppaneillemme. Tarvitsemme lisää rohkeutta ottaa vahva kanta Kremlin hallintoa kohtaan ihmisoikeuksien puolustamiseksi. Meidän on varmistettava, että mahdolliset lisäsuhteet Kremlin kanssa riippuvat Putinin halusta lopettaa hyökkäykset, sortot ja pelottelut Venäjällä ja sen ulkopuolella ”, Kubilius korosti.

Mainos

Mietinnössä korostetaan lisäksi, että EU: n on oltava valmis olemaan tunnustamatta Venäjän duumaa ja keskeyttämään maan osallistuminen kansainvälisiin parlamentaarisiin kokouksiin, myös Euroopan neuvoston kokouksiin, jos tällä viikolla Venäjän parlamenttivaalit tunnustetaan petoksiksi. ”Venäjän ihmisillä on oltava valintaoikeus, kuten minkä tahansa muun demokraattisen maan ihmisillä. Kun tärkeimmät oppositiotoimijat ja Venäjän hallitsevan puolueen vastustajat ovat vankilassa tai kotiarestissa, vaihtoehtoja ei ole. Kremlin jatkuva tukahduttaminen kaikkiin opposition ehdokkaisiin, vapaaseen mediaan tai kansalaisjärjestöön heikentää vaalien legitiimiyttä ja oikeudenmukaisuutta. Toistamme, että oppositiojohtaja Aleksei Navalny sekä kaikki ne, jotka tukivat häntä rauhanomaisten mielenosoitusten aikana, on vapautettava ”, Kubilius totesi.

Mainos
Continue Reading

Saksa

Saksan vihreiden puoluejohtaja puolustaa liittokansleri-ehdokasta

Julkaistu

on

By

Saksan vihreiden puolueen johtajat Robert Habeck ja Annalena Baerbock, myös vihreiden liittokansleri-ehdokas, kuuntelevat NABU-yhdistyksen johtajaa Christian Unseltia, kun he kävelevät Biesenthaler-altaan luonnonsuojelualueen nummilla esiteltyään välittömän ilmastonsuojeluohjelman Biesenthal lähellä Bernaua, Koillis -Saksa 3. elokuuta 2021. Tobias Schwarz/Pool REUTERSin kautta

Saksan vihreiden johtaja sunnuntaina (8. elokuuta) puolusti puolueen liittokansleri-ehdokasta ensi kuun liittovaltiovaaleissa ja harhautti ehdotuksia, joiden mukaan hänen pitäisi korvata hänet sen jälkeen, kun hän oli tehnyt kalliita virheitä, kirjoittaa Paul Carrel, Reuters.

Ekologit nousivat lyhyesti äänestyksissä ohittaakseen liittokansleri Angela Merkelin konservatiivisen blokin sen jälkeen, kun he olivat nimenneet Annalena Baerbockin (kuvassa) liittokansleri -ehdokkaaksi huhtikuussa, mutta ovat sen jälkeen heikentyneet.

Baerbockin virheiden aiheuttama kampanja on sisällyttänyt virheitä ansioluetteloonsa ja skandaalin joulubonusmaksusta, jota hän ei ilmoittanut parlamentille. Baerbock on myös sanonut, että seksistinen valvonta pidättelee häntä. Luettu lisää.

Mainos

"Rouva Baerbock sopii liittokanslerin virkaan, ja meidän tehtävämme on varmistaa, että vihreät ovat vahvoja", puolueen johtaja Robert Habeck kertoi ZDF: lle haastattelussa.

Kysyttäessä, pitäisikö vihreiden korvata Baerbock hänen kanssaan liittokansleri -ehdokkaana, Habeck vastasi: "Ei, se ei ole keskustelu."

Vihreiden surun lisäämiseksi puolue suljetaan pois Saarlandin osavaltion vaalista 26. syyskuuta järjestettävissä kansallisissa vaaleissa, koska alueellisten ehdokkaiden valinta on epäsäännöllistä sisäisen riidan vuoksi.

Mainos

"Vihreiden kampanjassa oli muutamia ongelmia, mutta ... odotan innolla elokuuta ja syyskuuta", sanoi Habeck, joka on puolueen johtaja Baerbockin kanssa. "Kaikki on mahdollista."

Aiemmin sunnuntaina julkaistu mielipidemittaus osoitti, että vasemmistolaiset sosiaalidemokraatit (SPD) vetäytyvät vihreiden kanssa 18 prosentilla Merkelin konservatiivien jälkeen 26 prosentilla. Merkel, joka on ollut vallassa vuodesta 2005, aikoo erota vaaleista. Lue lisää.

INSA: n kysely osoitti, että hypoteettisessa suorassa äänestyksessä liittokanslerista SPD -ehdokas Olaf Scholz oli 27%: n kannalla. Konservatiivinen Armin Laschet vaipui 14 prosenttiin, yhden pisteen edellä Baerbockia, 13 prosentilla.

Vihreät esittivät tiistaina "hätätilanteen ilmastonsuojeluohjelman", jonka tarkoituksena on palauttaa kampanjansa. Lue lisää.

Continue Reading

Euroopan vihreä sopimus

Pienituloiset perheet ja keskiluokan kotiomistajat eivät saa maksaa Green Dealista, sanoo EPP

Julkaistu

on

EPP-ryhmä haluaa, että Euroopasta tulee ilmastoneutraali vuoteen 2050 mennessä. "Tämä kauaskantoinen talouksien ja yhteiskuntien muutos on tehtävä älykkäästi, koska haluamme torjua ilmastonmuutosta innovoinnilla, kilpailukyvyllä ja eurooppalaisilla työpaikoilla. Haluamme Muunna tarvittava muutos mahdollisuudeksi. Haluamme hiilidioksidipäästöjen poistamisen, ei teollistamisen! Haluamme paitsi asettaa tavoitteita myös löytää paras tapa Euroopalle saavuttaa nämä tavoitteet kiinnittäen erityistä huomiota vetyyn ja joissakin tapauksissa, kaasu siirtymäteknologiana ", sanoi EPP-ryhmän talous- ja ympäristöasioista vastaava varapuheenjohtaja Esther de Lange.

Hänen lausuntonsa tulee ennen Euroopan komission esittelyä ns. Fit for 55 -paketista, joka on mammuttipaketti energia- ja ilmastolakeista ja jonka tarkoituksena on muuttaa 55 prosentin hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoite konkreettisiksi uusiksi säännöiksi liikenteelle, teollisuudelle, rakennuksille ja rakennuksille. muilla aloilla.

"Meidän on oltava hyvin tarkkaavaisia ​​siitä, kuka maksaa Green Deal -laskun. Suurimman laskun eivät voi maksaa pienituloiset perheet, keskiluokan kotiomistajat tai maaseutualueiden autonomistajat ilman julkista liikennettä", lisäsi de Lange, selittää, että PPE-ryhmä haluaa uskottavan sosiaalisen välineen lämmitys- ja liikkuvuusköyhyyden torjumiseksi jäsenvaltioissa ja niiden välillä.

Mainos

EPP-ryhmä haluaa edistää puhtaita autoja. "Haluamme asettaa etusijalle puhtaiden ajoneuvojen, sähköisen liikkuvuuden ja päästöttömien polttoaineiden kehittämisen. Emme halua, että keskustelu autojen hiilidioksidipäästöistä muuttuisi uudeksi ideologiseksi taisteluksi dogmeista. Euroopan autoteollisuuden on säilytettävä maailmanlaajuinen kilpailukykynsä ja sen on pysyttävä Puhtaiden autojen teknologiajohtajat ja suuntaajat Euroopalle ja muulle maailmalle. Paljon riippuu myös latausinfrastruktuurin käyttöönotosta. PPE-ryhmä vaatii siksi komission säännöllistä raportointia tässä saavutetusta edistyksestä ja sen vaikutuksista Hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoitteet ", de Lange totesi.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa