Liity verkostomme!

Kuluttajat

Parlamentti haluaa laajentaa lomamatkailijoiden pakettisuojaa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

20140310PHT38522_originalLomailijat, jotka kokoavat omat pakettilomansa Internetissä tai muualla myydyistä matkapalveluista, tarvitsevat ylimääräistä suojaa, koska he eivät todennäköisesti saa samaa "all-in" -suojaa kuin perinteisiltä matkatoimistoilta ostavat, sanovat parlamentin jäsenet.

Miksi sääntöjä päivitetään? 

EU: n nykyiset pakettilomamääräykset ovat peräisin vuodelta 1990. Sen jälkeen halpojen lentojen ja Internet-myynnin kasvu on muuttanut merkittävästi tapaa, jolla matkustajat suunnittelevat ja ostavat lomia. Päivitetyllä direktiivillä selkeytetään sääntöjä ostajan uuden käyttäytymisen huomioon ottamiseksi ja laajennetaan pakettilomien määritelmää kattamaan useimmat eri elementteistä koostuvat matkajärjestelyt, jotta lomailijoita voidaan suojella ongelmatilanteissa. Vuonna 2011 verkkomyynnin osuus oli noin 35% kaikista matkavarauksista. Pelkästään maaliskuussa 2013 lähes 183 miljoonaa kansalaista vieraili online-matkasivustolla. Vaikka 23% EU: n matkustajista ostaa edelleen pakettilomansa perinteisellä tavalla, yhä useammat ihmiset tekevät omat lomajärjestelmänsä Internetissä kaupallisesti sidoksissa olevien kauppiaiden kautta. Tällaisten yhdistettyjen matkajärjestelyjen osuus on nyt 23% lomamarkkinoista, noin 118 miljoonaa matkaa vuodessa.

Mainos

Tämä uusi ostokäyttäytyminen on kuitenkin tehnyt nykyisen direktiivin vanhentuneeksi ja jättänyt kuluttajat usein lailliselle harmaalle alueelle, jossa ei ole enää selvää, ovatko heidän lomajärjestelyjään "paketti". Myös jäsenvaltioittain erilaiset käytännöt voivat vaikeuttaa matkustajien oikeuksien tuntemista. Tämän seurauksena 67% EU: n kansalaisista luulee virheellisesti, että he ovat suojattuja ostaessaan näitä "uusia paketteja", tosiasiallisesti eivät. Kaiken kaikkiaan EU: n kansalaiset menettävät miljardi euroa vuodessa loma-asuntojen puutteen vuoksi. Matkailijoiden keskimääräiset kustannukset ovat melkein 1 euroa verrattuna alle 600 euroon perinteisillä paketeilla.

Direktiivin soveltamisala  

Uudet säännöt kattavat kahden tyyppiset sopimukset: pakettitarjoukset ja yhdistetyt matkajärjestelyt (nykyisin tunnetaan avustettuina matkanjärjestelyinä. Parlamentin jäsenet haluavat muuttaa tätä termiä, koska joillakin mailla sitä käytetään jo eri merkityksessä ja siten epäselvä). Pakettilomat koostuvat kahdesta tai useammasta osasta - kuten lennot, majoitus, autonvuokraus, opastetut kierrokset tai teatteriliput -, jotka on ostettu yhdeltä kauppiaalta ja maksettu samaan aikaan samalla varausprosessilla tai tarjottu kokonaishintaan. Lisäpalvelut, jotka on ostettu erillisiltä kauppiailta linkitettyjen online-varausprosessien kautta, jolloin matkustajan nimi ja muut henkilötiedot (kuten yhteystiedot, luottokorttitiedot tai passin tiedot) siirretään kauppiaiden kesken 24 tunnin sisällä alkuperäisen myynnin päättymisestä. pidetään osana samaa pakettia, parlamentin jäsenet sanovat.

Mainos

Yhdistetyt matkajärjestelyt koostuvat kahdesta tai useammasta osasta, jotka on ostettu eri kauppiailta ja jotka on tehty erillisillä sopimuksilla, mutta joissa ainakin matkustajan nimi tai yhteystiedot siirretään toiselle kauppiaalle 24 tunnin sisällä ensimmäisen palvelun varauksen sisällyttämisestä. Parlamentin jäsenet vaativat, että matkustajalle on ilmoitettava selvästi ennen sopimuksen tekemistä, jos hän ostaa paketin tai siihen liittyvän matkanjärjestelyn, koska nämä järjestelyt eivät tarjoa kaikissa tapauksissa samaa suojaustasoa kuin perinteiset pakettilomat.

Suojauksen ero on se, että yhdistettyjä matkajärjestelyjä ei voida siirtää toiselle matkustajalle, kuten pakettiloma, eikä heidän myyjien tarvitse antaa samoja sopimusta edeltäviä tietoja. Joku, joka ostaa "yhdistetyn matkanjärjestelyn", olisi silti suojattu, jos palveluntarjoaja romahtaa ja sillä olisi myös sama takuu kotimaahan palauttamiselle kuin pakettilomalla olevalla henkilöllä ennakoimattomissa olosuhteissa. Jos elinkeinonharjoittaja ei ilmoita matkustajalle, että hänen varaamansa matkajärjestelyt eivät muodosta pakettia, matkustajalla on samat oikeudet kuin pakettiloman varaavilla henkilöillä.

Jos elinkeinonharjoittaja välittää toiselle kauppiaalle vain tietoja määränpäästä ja matkapäivistä, esimerkiksi käyttämällä evästeitä verkkosivustolla, mutta ei henkilökohtaisia ​​tietoja, tai jos matkustaja johdetaan toiselle verkkosivustolle yksinkertaisesti napsauttamalla lisäystä, matkajärjestely eivät kuulu tämän direktiivin soveltamisalaan. Myös järjestäjän puitesopimuksen kautta järjestämät liikematkat olisi jätettävä pois, parlamentin jäsenet sanovat. Sama koskee voittoa tavoittelemattomien järjestöjen, kuten koulujen, jalkapalloseurojen tai hyväntekeväisyysjärjestöjen, järjestämiä paketteja ja yhdistettyjä matkajärjestelyjä, ja näitä järjestöjä ei pitäisi pitää vastuussa matkalta, he lisäävät.

Mitä tapahtuu, jos matkanjärjestäjä romahtaa? 

Matkailijoiden kotiuttaminen olisi varmistettava, jos heidän matkanjärjestäjänsä romahtaa lomalla. Jos mahdollista, heillä tulisi olla mahdollisuus jatkaa matkaa ilman lisäkustannuksia ennen kotimatkaa, parlamentin jäsenet vaativat. Jäsenvaltioiden olisi varmistettava, että niiden maksukyvyttömyyssuojajärjestelmät ovat tehokkaita ja kykenevät takaamaan nopean kotiuttamisen ja välittömät palautukset asianomaisille matkustajille.

Tietovaatimukset 

Ennen sopimuksen tekemistä matkustajalle tulisi ilmoittaa määränpää, lähtö- ja paluupäivä ja -ajat, mukana olevien öiden määrä, varatun majoituksen virallinen luokka ja paketin kokonaishinta. Elinkeinonharjoittajan olisi pyynnöstä annettava tietoja liikuntarajoitteisten henkilöiden pääsystä. Tarvittaessa matkustajalle olisi myös ilmoitettava matkan tarvitseman vähimmäismäärä henkilöitä ja matkan peruuttamisen määräaika, jos tätä määrää ei saavuteta.

Mitä tapahtuu, jos lentoajat tai hinta muuttuvat? 

Järjestäjien ei pitäisi voida muuttaa lentoaikoja merkittävästi - eli yli kolmella tunnilla - kun myynti on saatu päätökseen. Jos lentoaika muuttuu, matkustajalle tulisi tarjota vastaava pakettiloma tai täysi korvaus. Hinnat voivat nousta myyntisopimuksen jälkeen vain, jos polttoaineiden hinnat, verot tai lentokenttämaksut nousevat. Jos hinta nousee yli 8 prosenttia (komissio ehdottaa 10 prosenttia), matkustajien olisi voitava valita rahansa takaisin, mukaan lukien maksut lisäpalveluista, kuten matkavakuutuksesta tai matkan toiminnasta, tai heille tulisi tarjota vastaava paketti. Yli 3 prosentin hinnanalennus tulisi siirtää ostajalle.

Entä jos matkustaja tarvitsee apua lomalla? 

Vaikeuksissa olevien matkustajien on voitava saada apua lomansa aikana, vaikka matkanjärjestäjä ei ole syyllinen. Avun tulisi sisältää tietoa terveyspalveluista, konsuliapua tai vaihtoehtoisten matkajärjestelyjen tekeminen matkustajan omalla kustannuksella.

Mitä tapahtuu '' odottamattomissa '' olosuhteissa? 

Jos väistämättömät ja odottamattomat olosuhteet, kuten luonnonkatastrofit tai terrori-isku, tekevät matkustajan mahdottomaksi palata ajoissa kotiin, järjestäjän olisi järjestettävä hänelle majoitus samalla tasolla kuin alun perin varattu majoitus tai vaihtoehtoisesti maksettava viiden yön oleskelu, jonka hinta on enintään 125 euroa per yö, jos järjestäjä ei pysty tai ei halua tehdä varausta (komission ehdotuksessa sanotaan kolme yötä, enintään 100 euroa yöltä).

Entä jos matkustaja ei voi mennä tai haluaa peruuttaa? 

Matkustajalla olisi oltava tietyin edellytyksin oikeus siirtää paketti toiselle matkustajalle. Matkustajan tai loman haltijan on kuitenkin maksettava kaikki matkan siirtoon liittyvät kulut. Matkailijoiden olisi myös voitava purkaa sopimus milloin tahansa ennen matkan alkamista, jos he maksavat asianmukaista korvausta.

Kuka on vastuussa ongelmasta? 

Lomapakettien järjestäjät ovat vastuussa sopimukseen sisältyvien matkapalvelujen suorittamisesta, ellei kansallisessa lainsäädännössä nimenomaisesti säädetä, että myös jälleenmyyjän voidaan katsoa olevan vastuussa. Yhdistetyn matkanjärjestelyn tapauksessa kukin järjestäjä on vastuussa omasta osastaan ​​sopimusta. Tietosuojatoimenpiteet Sääntöluonnoksessa säännellään ensimmäistä kertaa matkustajia koskevia tietoja, joita siirretään elinkeinonharjoittajien välillä, sillä välitettävien tietojen määrä määrittelee sopimuksen tyypin, suojaustason ja vastuun. Jos elinkeinonharjoittaja välittää tietoja muusta asiakkaasta kuin pelkästään määräpaikasta ja matkapäivistä (esim. Nimi, yhteyshenkilö, luottokortti tai passi), elinkeinonharjoittajan katsotaan olevan vastuussa paketin tai siihen liittyvän matkajärjestelyn myynnistä.

kuluttajansuoja

Kuluttajansuoja: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen kuluttajien rahoituspalvelujen etämarkkinoinnista

Julkaistu

on

Euroopan komissio on käynnistänyt julkisen kuulemisen kuluttajille tarjottujen rahoituspalvelujen etämarkkinoinnista. EU: lla on säännöt käytössä kuluttajien suojelemiseksi, kun he allekirjoittavat sopimuksen vähittäisrahoituspalvelujen tarjoajan kanssa etäältä, esimerkiksi puhelimitse tai verkossa. Kaikki pankki -, luotto -, asuntolainan, vakuutuksen, henkilökohtaisen eläkkeen, sijoitus - tai maksupalvelut kuuluvat palvelun piiriin Kuluttajien rahoituspalvelujen etämyyntiä koskeva direktiivi aina kun rahoituspalvelu ostetaan etäältä.

Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders sanoi: "On aika mukauttaa EU: n sääntömme nykyaikaan. Kuluttajat ostavat rahoituspalveluja yhä enemmän verkosta. Tämä julkinen kuuleminen auttaa meitä tunnistamaan kansalaisten ja yritysten tarpeet, jotta voimme tehdä direktiivistä tulevaisuuden kestävän. "

 Julkisen kuulemisen tulokset hyödyntävät komission harkintaa direktiivin mahdollisesta tarkistamisesta, joka odotetaan vuonna 2022. Julkinen kuuleminen kerää kokemuksia ja mielipiteitä kuluttajilta, rahoitusalan vähittäiskaupan ammattilaisilta, kansallisilta viranomaisilta ja muilta sidosryhmiltä direktiivistä. . Julkinen kuuleminen on käytettävissä tätä ja on avoinna 28. syyskuuta 2021 asti.

Mainos

Continue Reading

kuluttajansuoja

Kuinka EU pyrkii parantamaan kuluttajansuojaa

Julkaistu

on

Selvitä, miten EU pyrkii parantamaan kuluttajansuojaa ja mukauttamaan sen uusiin haasteisiin, kuten vihreään siirtymään ja digitaaliseen muutokseen. yhteiskunta 

Talouden muuttuessa globaalimmaksi ja digitaalisemmaksi EU etsii uusia tapoja suojella kuluttajia. Toukokuun täysistunnossa parlamentin jäsenet keskustelevat digitaalinen tulevaisuus Euroopassa. Raportissa keskitytään poistamaan esteitä digitaalisten sisämarkkinoiden toiminnalta ja parantamaan kuluttajien taiteellisen tiedustelun käyttöä.

Infografinen kuva kuluttajansuojasta Euroopan unionissa
Vahvistetaan kuluttajansuojaa  

Uusi kuluttaja-asialista

Myös parlamentti työskentelee uusi kuluttaja-asialista sstrategia vuosille 2020--2025 keskittyen viiteen alueeseen: vihreä siirtymä, digitaalinen muutos, kuluttajaoikeuksien tehokas täytäntöönpano, tiettyjen kuluttajaryhmien erityistarpeet ja kansainvälinen yhteistyö.

Mainos

Kestävän kulutuksen helpottaminen

- Ilmastoneutraaliuden tavoite vuodelle 2050 on EU: n prioriteetti, ja kuluttajakysymyksillä on merkitys - kestävän kulutuksen ja pyöreä talous.

Infografinen kuva eurooppalaisista tukee ilmastonmuutoksen torjumista
Kestävä kulutus  

Marraskuussa 2020 parlamentin jäsenet hyväksyivät a raportti kestävästä sinkusta markkinoiden kehotuksesta Euroopan komissiota perustamaan ns oikeus korjata tehdä korjauksista järjestelmällisiä, kustannustehokkaita ja houkuttelevia. Jäsenet vaativat myös tuotteiden käyttöiän merkitsemistä sekä toimenpiteitä uudelleenkäytön kulttuurin edistämiseksi, mukaan lukien ennalta omistettujen tuotteiden takuut.

He haluavat myös toimenpiteitä suunnitella tuotteita tarkoituksellisesti tavalla, joka tekee niistä vanhentuneita tietyn ajan kuluttua ja toisti vaatimukset yhteiselle laturille.

Mainos

Komissio työskentelee elektroniikkasääntöjen korjausoikeuden ja tuotteiden ympäristöjalanjälkeä koskevan lainsäädännön korjaamiseksi, jotta kuluttajat voivat vertailla niitä.

Tarkastelu Tavaroiden myyntiä koskeva direktiivi, joka on suunniteltu vuodelle 2022, selvitetään, voisiko nykyistä kahden vuoden oikeudellista takuuta pidentää uusille ja ennalta omistetuille tavaroille.

Syyskuussa 2020 komissio käynnisti kestävien tuotteiden aloite, uuden Circular Economy toimintasuunnitelma. Sen tavoitteena on saada tuotteet sopimaan ilmastoneutraaliin, resurssitehokkaaseen ja kiertotalouteen vähentämällä samalla jätettä. Siinä käsitellään myös haitallisten kemikaalien esiintymistä tuotteissa, kuten elektroniikassa ja ICT-laitteissa, tekstiileissä ja huonekaluissa.

Digitaalisen muutoksen tekeminen turvalliseksi kuluttajille

- digitaalinen muunnos muuttaa dramaattisesti elämäämme, mukaan lukien tapa tehdä ostoksia. EU: n kuluttajasääntöjen helpottamiseksi komissio ehdotti joulukuussa 2020 uutta Digitaalipalvelulaki, joukko sääntöjä kuluttajien turvallisuuden parantamiseksi kaikilla online-alustoilla EU: ssa, myös online-markkinapaikoilla.

Parlamentin jäsenet haluavat kuluttajien olevan yhtä turvallinen ostoksilla verkossa tai offline ja haluavat eBayn ja Amazonin kaltaisten alustojen tehostavan toimiaan väärennettyjä tai vaarallisia tuotteita myyvien kauppiaiden torjumiseksi ja lopettamaan palvelujaan käyttävät petolliset yritykset.

Parlamentin jäsenet ehdottivat myös sääntöjä käyttäjien suojelemiseksi haitallista ja laitonta sisältöä verkossa samalla kun turvataan sananvapaus ja kehotetaan laatimaan uudet verkkomainontaa koskevat säännöt, jotka antavat käyttäjille paremman hallinnan.

Kun otetaan huomioon tekoälyn vaikutukset, EU valmistelee sääntöjä sen hallitsemiseksi mahdollisuuksia ja uhkia. Parlamentti on perustanut erityisvaliokunnan ja korostaa ihmisläheisen lainsäädännön tarvetta. Parlamentti on ehdottanut tekoälyn siviilioikeudellista vastuuta koskevaa järjestelmää, jossa määritetään kuka on vastuussa, kun tekoälyjärjestelmät aiheuttavat vahinkoa.

Kuluttajien oikeuksien täytäntöönpanon vahvistaminen

EU-maat ovat vastuussa kuluttajien oikeuksien valvonnasta, mutta EU: lla on koordinoiva ja tukeva rooli. Sen käyttöön ottamien sääntöjen joukossa on direktiivi a kuluttajalainsäädännön parempi täytäntöönpano ja nykyaikaistaminen että kollektiivisia oikeussuojakeinoja koskevat säännöt.

Kuluttajien erityistarpeiden huomioon ottaminen

Haavoittuvat kuluttajat, kuten lapset, vanhukset tai vammaiset ihmiset, samoin kuin taloudellisissa vaikeuksissa olevat ihmiset tai kuluttajat, joilla on rajoitettu pääsy Internetiin, tarvitsevat erityisiä suojatoimia. Uudessa kuluttaja-asioissa komissio aikoo keskittyä Internetin saatavuuteen, taloudellisesti heikossa asemassa oleviin kuluttajiin ja lapsille tarkoitettuihin tuotteisiin liittyviin ongelmiin.

Komission suunnitelmat sisältävät enemmän offline-neuvoja kuluttajille, joilla ei ole internetyhteyttä, sekä rahoitusta velanhoitopalvelujen saatavuuden ja laadun parantamiseksi taloudellisissa vaikeuksissa oleville ihmisille.

Koska lapset ovat erityisen alttiita haitalliselle mainonnalle, parlamentti on hyväksynyt tiukemmat säännöt audiovisuaalisille mediapalveluille audiovisuaalisten mediapalvelujen osalta.

EU: ssa myytävien tuotteiden turvallisuuden takaaminen

Kuluttajat ostavat usein EU: n ulkopuolella valmistettuja tuotteita. Komission mukaan ostot EU: n ulkopuolisilta myyjiltä EU kasvoi 17 prosentista vuonna 2014 27 prosenttiin vuonna XNUMX 2019 ja uudessa kuluttajaohjelmassa korostetaan kansainvälisen yhteistyön tarvetta kuluttajansuojan varmistamiseksi. Kiina oli suurin tavaroiden toimittaja EU: hun vuonna 2020, joten komissio laatii heidän kanssaan toimintasuunnitelman vuonna 2021 verkossa myytävien tuotteiden turvallisuuden lisäämiseksi.

Marraskuussa 2020 parlamentti hyväksyi a päätöslauselma vaaditaan suurempia ponnisteluja sen varmistamiseksi, että kaikki EU: ssa myydyt tuotteet ovat turvallisia riippumatta siitä, ovatko ne valmistettuja EU: ssa tai sen ulkopuolella tai myydäänkö verkossa tai offline-tilassa.

Seuraavat vaiheet

Parlamentin sisämarkkina- ja kuluttajansuojavaliokunta valmistelee komission ehdotusta uuden kuluttaja-asialistan kannalta. Parlamentin jäsenten odotetaan äänestävän siitä syyskuussa.

Lue lisää 

Continue Reading

Business Information

#GDPR-vaatimustenmukaisuus: Manetu pelastamaan?

Julkaistu

on

Ruotsin sääntelijät 11. maaliskuuta löi Googlelle 7.6 miljoonan dollarin sakko, koska se ei ole vastannut riittävästi asiakkaiden pyyntöihin poistaa heidän henkilökohtaiset tietonsa hakukoneen luetteloista. Rangaistus oli yhdeksänneksi korkein sen jälkeen, kun EU: n vesistöalueiden yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) tuli voimaan toukokuussa 2018 - silti se haalisti verrattuna 50 miljoonan euron sakkoihin, jotka Ranskan tietosuojaviranomaiset osuivat Googleen tammikuussa 2019.

Mikä pahempaa, alle viikon kuluttua Ruotsin päätöksestä, yksi Googlen pienemmistä kilpailijoista jätetty GDPR-valitus Irlannin sääntelyviranomaisille. Kilpaileva yritys, avoimen lähdekoodin verkkoselain Brave väittää, että teknologiajätti ei ole onnistunut keräämään erityistä suostumusta kuluttajatietojen jakamiseen eri palveluissaan ja että sen tietosuojakäytäntö olemme ”Toivottoman epämääräinen”. Viimeisin valitus tarkoittaa, että Irlannin tietosuojaviranomaiset ovat parhaillaan tutkineet Googlen tiedonkeruukäytäntöjä kolmessa avoimessa tutkimuksessa.

Google ei myöskään ole ainoa yritys tehdä asiakkaiden tietojen hallinnan lisääntynyt valvonta. Vaikka BKR: n sakot ovat tähän mennessä olleet noin 114 miljoonaa euroa, sääntelyviranomaiset kaikkialla Euroopan unionissa olemme kutina varmistaa laajempien tietosuojamääräysten perusteellisempi noudattaminen. Yritykset puolestaan ​​eivät yksinkertaisesti ole valmiita. Lähes kaksi vuotta BKR: n voimaantulon jälkeen, jotkut 30% Suurin osa eurooppalaisista yrityksistä on edelleen asetuksen ulkopuolella, kun taas eurooppalaisten ja pohjoisamerikkalaisten johtajien tutkimukset ovat tunnistettu yksityisyyden riskin seuranta yhtenä vakavimmista ongelmista, joka vaikuttaa heidän yrityksiinsä.

Mainos

Huolimatta menot miljardeja euroja lakimiehiltä ja tietosuojakonsultteilta, monilla yrityksillä, jotka käsittelevät ja säilyttävät kuluttajatietoja - käytännössä melkein kaikilla yrityksillä - ei ole ollut kehitetty selkeä suunnitelma sen varmistamiseksi, että ne ovat täysin yhdenmukaisia ​​huipputeknisen tietosuojalainsäädännön kanssa, kuten GDPR. Jopa suurin osa yrityksistä, jotka on sertifioitu vaatimustenmukaisiksi, ovat huolissaan siitä, etteivät ne kykene ylläpitämään vaatimustenmukaisuutta pitkällä aikavälillä.

Erityisen hankalien kysymysten joukossa yritykset kohtaavat sitä, miten koota kaikki tietyn kuluttajan hallussa olevat tiedot ja miten muuttaa tai poistaa näitä tietoja GDPR: n tai vastaavan lainsäädännön, kuten Kalifornian kuluttajansuojalain (kuten Kalifornian kuluttajansuojalaki) mukaisten asiakaspyyntöjen perusteella ( CCPA).

Erilaisia ​​aloittavia yrityksiä on kuitenkin tulossa tarjoamaan innovatiivisia ratkaisuja, joilla helpotetaan entistä tiukemman yksityisyyslainsäädännön noudattamisen taakkaa. Uusin Manetu on tarkoitus ottaa käyttöön CPM-ohjelmistonsa huhtikuussa. Ohjelmisto käyttötarkoituksiin koneoppimis- ja korrelaatioalgoritmit, joiden avulla voidaan koota kaiken henkilökohtaisesti tunnistettavissa olevat tiedot, joita yritykset hallitsevat - mukaan lukien joitain tietoja, joista he eivät ehkä edes ole tietoisia. Kuluttajat voivat sitten päästä järjestelmään hallitsemaan käyttöoikeuksia, jotka he ovat myöntäneet tiedoilleen, myös erittäin rakeisella tasolla.

Mainos
Manetu-lähestymistavan ytimessä on ajatus, että antamalla kuluttajille parempaa hallintaa tietoihinsa - GDPR: n kaltaiseen lainsäädäntöpilariin - on hyötyä sekä asiakkaille että yrityksille. Kuten toimitusjohtaja Moiz Kohari selitti: ”Kuluttajien hallitseminen ei ole vain oikein tehtävä. Viime kädessä se on hyvää liiketoimintaa. Kohtele asiakkaitasi hyvin on vanha mantra, ja se on silti loistava. Mutta nykymaailmassa meidän on myös kohdeltava heidän tietojaan oikein. Tee se, ja ansaitset luottamussidoksen, joka maksaa osinkoa pitkään. ”

Asiakkaiden luottamuksen ansaitsemisen lisäksi kuluttajakeskeisempi tiedonhallintamenetelmä voi auttaa yrityksiä optimoimaan aikaa ja resursseja - sekä tietojen käsittelyn aikana että osoitettaessa GDPR: n tai muun yksityisyydensuojalainsäädännön noudattamista. Kuluttajapyyntöjen automatisointi tietojen käyttämistä, muuttamista tai poistamista varten vähentää merkittävästi kustannuksia, joita yrityksille aiheutuu tällä hetkellä käsittelemällä näitä pyyntöjä.

Samalla tavalla kuin blockchain-tekniikka tekee markkinat avoimemmiksi kirjaamalla kaikki transaktiot pysyvään pääkirjaan. Manetu-alusta yhdistää automaation ja muuttumattoman lokin, mitä kuluttajien myöntämät oikeudet ja milloin ja miten he ovat vaihtaneet kyseisiin oikeuksiin.

Tämä dokumentaatio voi olla korvaamaton yrityksille, joiden on osoitettava sääntelijöille, että ne noudattavat yksityisyydensuojaa koskevia säännöksiä, kuten GDPR. EU: n säännöissä vahvistetaan muun muassa ”oikeus unohtaa”. Manetu-lokin avulla yritykset voivat molemmat noudattaa ”unohda minut” -pyyntöjä ja todistaa tehneensä niin - säilyttämättä pääsyä tietoihin, jotka kuluttaja on pyytänyt heitä unohtamaan. Yritykset voivat osoittaa kattavan rekisterin kaikista käyttöoikeuksista, jotka käyttäjät ovat myöntäneet tai peruuttaneet.

Kaksi iskua Googlea vastaan ​​- Ruotsin viranomaisten määräämä GDPR-sakko ja Irlannin tietosuojavaltuutettujen uusi tutkimus - vahvistavat, että tietosuoja on yksi suurimmista haasteista Euroopassa toimiville yrityksille lähitulevaisuudessa. Yritysten on yhä tärkeämpää virtaviivaistaa tiedonhallintaprosessejaan, jotta niillä olisi valvonnan taso, jota sekä sääntelijät että kuluttajat nyt odottavat.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa