EU vie konkreettisia toimia laittoman kalastuksen

| Maaliskuussa 24, 2014 | 0 Kommentit

20111006PHT28469_width_600-600x336Komission ehdotuksesta, ministerineuvosto on tänään (24 maaliskuu) päätti listata Belize, Kambodža ja Guinean maiksi toimivat riittämättömästi laitonta kalastusta. Kun useita varoituksia, toimenpiteitä nyt tulla voimaan vastaan ​​kolmen maan puuttua kaupalliset saatavat hyödyt laitonta kalastusta. Tämä tarkoittaa, että tuonti EU: hun kaikista kalatuotteiden alusten pyytämien näiden maiden kielletään nyt, kun EU: n alukset eivät saa kalastaa näiden maiden vesillä. Se on ensimmäinen kerta, että toimenpiteet tämän tyyppisiä EU: n tasolla.

Meri- ja kalastusasioista komissaari Maria Damanaki tyytyväinen päätökseen: "Nämä päätökset ovat historiallisia. Ne osoittavat, että EU on ottanut johtoaseman esimerkiksi laittoman kalastuksen torjunnassa. Haluan EU: n kansalaiset tietää, että kala ne kuluttavat on kestävä, missä se tulee. Olemme vakaasti menossa siihen suuntaan. Toivottavasti tämä mustalle listalle toimii katalysaattorina Belize, Kambodžasta ja Guinea tehostamaan toimiaan ja työskentelemään kansainvälisen yhteisön laittoman kalastuksen. "

Päätös on sopusoinnussa EU: n kansainvälistä sitoutumista kestävään kalavarojen hyödyntämistä kotimaassa ja ulkomailla. EU: n lähestymistapa heijastaa sitä, että laiton, ilmoittamaton ja sääntelemätön (LIS) kalastus on maailmanlaajuinen rikollista toimintaa haitallista paitsi EU: n kalastajille, vaan myös paikallisille yhteisöille kehitysmaissa.

Tausta

Huolimatta komission tiiviissä yhteistyössä viranomaisten Belizen, Kambodzan ja Guinea perustamaan kalastuksenhoidon ja tehokkaita valvontatoimenpiteitä, kolme maata ei ole vielä käsitelty rakenteellisia ongelmia ja eivät ole osoittaneet todellista sitoutumista ongelman ratkaisemiseksi laitonta kalastusta. Kun useita varoituksia1 Tästä syystä komissio ehdotti neuvostolle luetella kolmen maan kieltäytyneen yhteistyöstä maiden mukaisesti EU LIS2.

Tänään neuvoston päätöstä merkitsee sitä, että pyydetyt kalastustuotteet vesillä näiden maiden liput ovat nyt kielletty tuodaan EU. EU: n alusten on myös lopettaa kalastus näillä vesillä. Muita muotoja yhteistyön, kuten yhteiset kalastustoimet tai kalastussopimuksia näiden maiden kanssa ei ole enää mahdollista.

EU täten valvoa kansainvälisiä sitoumuksiaan säädetty Yhdistyneiden Kansakuntien ja FAO. Kaikki tunnistetut maat ovat laiminlyöneet tehtävänsä lippu-, rannikko-, satama- tai markkinavaltioissa tyypillisesti disrespecting Yhdistyneiden Kansakuntien yleissopimuksen merioikeudesta (UNCLOS) tai YK kalakantasopimus.

Lisätietoja

MEMO / 14 / 211
Laiton kalastus

Tunnisteet: , , , , , , , , , , ,

Kategoria: Etusivu, EU, Euroopan komissio, Meri-