Liity verkostomme!

Kuluttajat

Kuluttajansuoja ja sosiaalinen osallisuus: Mission impossible kriisiaikoina?

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

P0021310016Euroopan kuluttajapäivä teki 14. maaliskuuta 2014 selväksi - kriisi ei voi olla tekosyy kuluttajien oikeuksien kumoamiseen ja lain rikkomiseen. Järjestäjänä Euroopan talous- ja sosiaalikomitea (ETSK)1 ja Kreikan kuluttajansuojakeskuksen (KEPKA) Thessalonikissa konferenssi toi yhteen päättäjät ja kuluttajat jäsenvaltioista keskustelemaan siitä, miten nykyinen kriisi vaarantaa kuluttajien oikeudet.

Euroopan parlamentin vaalien ja Euroopan komission uudistusten lähestyessä Euroopan kuluttajapäivä vaati toimia: viimeaikainen finanssikriisi on merkinnyt kuluttajien kamppailevan sosiaalisten olosuhteiden kanssa, jotka heikentävät heidän ostovoimaansa ja näin ollen estävät talouden elpymistä. Kuluttajan oikeuksia ei voida syrjäyttää.

Kuluttajansuoja

Mainos

Kuluttajien hyvinvoinnin kannalta keskeisimmät alat ovat usein kaikkein ongelmallisimpia, missä kustannukset nousevat. Markkinoiden vapauttaminen (esim. Energia-alalla, viestinnässä tai rahoituspalveluissa) on usein johtanut yhä voimakkaampiin oligopoleihin ja keskittyneisiin markkinoihin. Kuluttajat tarvitsevat enemmän kuin koskaan virallista tukea markkinoiden toimintahäiriöiden ja liiketoiminnan väärinkäytösten estämiseksi.

”Tällaisina aikoina kuluttajien tulisi olla toipumisen ytimessä. Meidän on varmistettava, että heitä ei käytetä hyväksi ja että he saavat parhaan mahdollisen tarjouksen. Tämän lisäksi auttamalla kuluttajia voimme tehdä kuluttajapolitiikasta talouden elpymistä koskevan politiikan ", sanoi kuluttajapolitiikasta vastaava komission jäsen Neven Mimica.

Kuluttajien oikeudet kriisissä kriisin aikana

Mainos

Kriisitilanteissa kuluttajilla on edelleen oikeutensa. Nämä oikeudet ovat oikeudellisesti sitovia. Jopa pitkittynyttä kriisiä ei voida käyttää tekosyynä täytäntöönpanon puutteelle. EU: lla on jo runsaasti kuluttajansuojalainsäädäntöä, mutta EU: n lait ovat yhtä tehokkaita kuin niiden täytäntöönpano kansallisella tasolla.

"Talouskriisi, köyhyys ja sen aiheuttama kulutuksen lasku yhdessä moniin EU: n jäsenvaltioihin määrättyjen säästötoimenpiteiden kanssa ovat heikentäneet kuluttajien oikeuksia. Kuluttajansuojapolitiikka on kasvun veturi eikä taakka Euroopan kilpailukyvylle. talouden ja poliittisten päättäjien on pidettävä sitä yhtenä EU: n talouden elpymisen avaintekijöistä ”, totesi KEPKA: n pääsihteeri ja ETSK: n jäsen Evangelia Kekeleki.

Ylivelkaantuminen ja taloudellinen syrjäytyminen

Ennen kriisiä saalistushinnoittelevat luotonantokäytännöt, törkeät perintätoimenpiteet, riskialttiit sijoitustuotteet ja piilotetut tai hyvin monimutkaiset palkkiot olivat normaalia käytäntöä. Kriisin puhkeamisen jälkeen kuluttajat ovat olleet vakavasti huolissaan lainojen, säästöjen ja eläkkeiden vakavuudesta. Vähentämällä sosiaalietuuksia kriisi on laajentanut köyhien ryhmää, jolla on velkaongelmia.

”Ihmisten on opittava hallitsemaan kulutustaan. Talouskoulutus voi auttaa heitä saavuttamaan talousarvionsa asianmukaisen hoidon ja estämään ylivelkaantumisen. Mutta ylivelkaantumisen ja taloudellisen syrjäytymisen torjuminen vaatii myös ammattilaisten vastuullista käyttäytymistä sekä tuotteissaan että mainonnassaan sekä neuvoja ja selityksiä, joita he antavat kuluttajille ", sanoi Martin Siecker, ETSK: n INT-jaoston puheenjohtaja.

kuluttajansuoja

Kuluttajansuoja: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen kuluttajien rahoituspalvelujen etämarkkinoinnista

Julkaistu

on

Euroopan komissio on käynnistänyt julkisen kuulemisen kuluttajille tarjottujen rahoituspalvelujen etämarkkinoinnista. EU: lla on säännöt käytössä kuluttajien suojelemiseksi, kun he allekirjoittavat sopimuksen vähittäisrahoituspalvelujen tarjoajan kanssa etäältä, esimerkiksi puhelimitse tai verkossa. Kaikki pankki -, luotto -, asuntolainan, vakuutuksen, henkilökohtaisen eläkkeen, sijoitus - tai maksupalvelut kuuluvat palvelun piiriin Kuluttajien rahoituspalvelujen etämyyntiä koskeva direktiivi aina kun rahoituspalvelu ostetaan etäältä.

Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders sanoi: "On aika mukauttaa EU: n sääntömme nykyaikaan. Kuluttajat ostavat rahoituspalveluja yhä enemmän verkosta. Tämä julkinen kuuleminen auttaa meitä tunnistamaan kansalaisten ja yritysten tarpeet, jotta voimme tehdä direktiivistä tulevaisuuden kestävän. "

 Julkisen kuulemisen tulokset hyödyntävät komission harkintaa direktiivin mahdollisesta tarkistamisesta, joka odotetaan vuonna 2022. Julkinen kuuleminen kerää kokemuksia ja mielipiteitä kuluttajilta, rahoitusalan vähittäiskaupan ammattilaisilta, kansallisilta viranomaisilta ja muilta sidosryhmiltä direktiivistä. . Julkinen kuuleminen on käytettävissä tätä ja on avoinna 28. syyskuuta 2021 asti.

Mainos

Continue Reading

kuluttajansuoja

Kuinka EU pyrkii parantamaan kuluttajansuojaa

Julkaistu

on

Selvitä, miten EU pyrkii parantamaan kuluttajansuojaa ja mukauttamaan sen uusiin haasteisiin, kuten vihreään siirtymään ja digitaaliseen muutokseen. yhteiskunta 

Talouden muuttuessa globaalimmaksi ja digitaalisemmaksi EU etsii uusia tapoja suojella kuluttajia. Toukokuun täysistunnossa parlamentin jäsenet keskustelevat digitaalinen tulevaisuus Euroopassa. Raportissa keskitytään poistamaan esteitä digitaalisten sisämarkkinoiden toiminnalta ja parantamaan kuluttajien taiteellisen tiedustelun käyttöä.

Infografinen kuva kuluttajansuojasta Euroopan unionissa
Vahvistetaan kuluttajansuojaa  

Uusi kuluttaja-asialista

Myös parlamentti työskentelee uusi kuluttaja-asialista sstrategia vuosille 2020--2025 keskittyen viiteen alueeseen: vihreä siirtymä, digitaalinen muutos, kuluttajaoikeuksien tehokas täytäntöönpano, tiettyjen kuluttajaryhmien erityistarpeet ja kansainvälinen yhteistyö.

Mainos

Kestävän kulutuksen helpottaminen

- Ilmastoneutraaliuden tavoite vuodelle 2050 on EU: n prioriteetti, ja kuluttajakysymyksillä on merkitys - kestävän kulutuksen ja pyöreä talous.

Infografinen kuva eurooppalaisista tukee ilmastonmuutoksen torjumista
Kestävä kulutus  

Marraskuussa 2020 parlamentin jäsenet hyväksyivät a raportti kestävästä sinkusta markkinoiden kehotuksesta Euroopan komissiota perustamaan ns oikeus korjata tehdä korjauksista järjestelmällisiä, kustannustehokkaita ja houkuttelevia. Jäsenet vaativat myös tuotteiden käyttöiän merkitsemistä sekä toimenpiteitä uudelleenkäytön kulttuurin edistämiseksi, mukaan lukien ennalta omistettujen tuotteiden takuut.

He haluavat myös toimenpiteitä suunnitella tuotteita tarkoituksellisesti tavalla, joka tekee niistä vanhentuneita tietyn ajan kuluttua ja toisti vaatimukset yhteiselle laturille.

Mainos

Komissio työskentelee elektroniikkasääntöjen korjausoikeuden ja tuotteiden ympäristöjalanjälkeä koskevan lainsäädännön korjaamiseksi, jotta kuluttajat voivat vertailla niitä.

Tarkastelu Tavaroiden myyntiä koskeva direktiivi, joka on suunniteltu vuodelle 2022, selvitetään, voisiko nykyistä kahden vuoden oikeudellista takuuta pidentää uusille ja ennalta omistetuille tavaroille.

Syyskuussa 2020 komissio käynnisti kestävien tuotteiden aloite, uuden Circular Economy toimintasuunnitelma. Sen tavoitteena on saada tuotteet sopimaan ilmastoneutraaliin, resurssitehokkaaseen ja kiertotalouteen vähentämällä samalla jätettä. Siinä käsitellään myös haitallisten kemikaalien esiintymistä tuotteissa, kuten elektroniikassa ja ICT-laitteissa, tekstiileissä ja huonekaluissa.

Digitaalisen muutoksen tekeminen turvalliseksi kuluttajille

- digitaalinen muunnos muuttaa dramaattisesti elämäämme, mukaan lukien tapa tehdä ostoksia. EU: n kuluttajasääntöjen helpottamiseksi komissio ehdotti joulukuussa 2020 uutta Digitaalipalvelulaki, joukko sääntöjä kuluttajien turvallisuuden parantamiseksi kaikilla online-alustoilla EU: ssa, myös online-markkinapaikoilla.

Parlamentin jäsenet haluavat kuluttajien olevan yhtä turvallinen ostoksilla verkossa tai offline ja haluavat eBayn ja Amazonin kaltaisten alustojen tehostavan toimiaan väärennettyjä tai vaarallisia tuotteita myyvien kauppiaiden torjumiseksi ja lopettamaan palvelujaan käyttävät petolliset yritykset.

Parlamentin jäsenet ehdottivat myös sääntöjä käyttäjien suojelemiseksi haitallista ja laitonta sisältöä verkossa samalla kun turvataan sananvapaus ja kehotetaan laatimaan uudet verkkomainontaa koskevat säännöt, jotka antavat käyttäjille paremman hallinnan.

Kun otetaan huomioon tekoälyn vaikutukset, EU valmistelee sääntöjä sen hallitsemiseksi mahdollisuuksia ja uhkia. Parlamentti on perustanut erityisvaliokunnan ja korostaa ihmisläheisen lainsäädännön tarvetta. Parlamentti on ehdottanut tekoälyn siviilioikeudellista vastuuta koskevaa järjestelmää, jossa määritetään kuka on vastuussa, kun tekoälyjärjestelmät aiheuttavat vahinkoa.

Kuluttajien oikeuksien täytäntöönpanon vahvistaminen

EU-maat ovat vastuussa kuluttajien oikeuksien valvonnasta, mutta EU: lla on koordinoiva ja tukeva rooli. Sen käyttöön ottamien sääntöjen joukossa on direktiivi a kuluttajalainsäädännön parempi täytäntöönpano ja nykyaikaistaminen että kollektiivisia oikeussuojakeinoja koskevat säännöt.

Kuluttajien erityistarpeiden huomioon ottaminen

Haavoittuvat kuluttajat, kuten lapset, vanhukset tai vammaiset ihmiset, samoin kuin taloudellisissa vaikeuksissa olevat ihmiset tai kuluttajat, joilla on rajoitettu pääsy Internetiin, tarvitsevat erityisiä suojatoimia. Uudessa kuluttaja-asioissa komissio aikoo keskittyä Internetin saatavuuteen, taloudellisesti heikossa asemassa oleviin kuluttajiin ja lapsille tarkoitettuihin tuotteisiin liittyviin ongelmiin.

Komission suunnitelmat sisältävät enemmän offline-neuvoja kuluttajille, joilla ei ole internetyhteyttä, sekä rahoitusta velanhoitopalvelujen saatavuuden ja laadun parantamiseksi taloudellisissa vaikeuksissa oleville ihmisille.

Koska lapset ovat erityisen alttiita haitalliselle mainonnalle, parlamentti on hyväksynyt tiukemmat säännöt audiovisuaalisille mediapalveluille audiovisuaalisten mediapalvelujen osalta.

EU: ssa myytävien tuotteiden turvallisuuden takaaminen

Kuluttajat ostavat usein EU: n ulkopuolella valmistettuja tuotteita. Komission mukaan ostot EU: n ulkopuolisilta myyjiltä EU kasvoi 17 prosentista vuonna 2014 27 prosenttiin vuonna XNUMX 2019 ja uudessa kuluttajaohjelmassa korostetaan kansainvälisen yhteistyön tarvetta kuluttajansuojan varmistamiseksi. Kiina oli suurin tavaroiden toimittaja EU: hun vuonna 2020, joten komissio laatii heidän kanssaan toimintasuunnitelman vuonna 2021 verkossa myytävien tuotteiden turvallisuuden lisäämiseksi.

Marraskuussa 2020 parlamentti hyväksyi a päätöslauselma vaaditaan suurempia ponnisteluja sen varmistamiseksi, että kaikki EU: ssa myydyt tuotteet ovat turvallisia riippumatta siitä, ovatko ne valmistettuja EU: ssa tai sen ulkopuolella tai myydäänkö verkossa tai offline-tilassa.

Seuraavat vaiheet

Parlamentin sisämarkkina- ja kuluttajansuojavaliokunta valmistelee komission ehdotusta uuden kuluttaja-asialistan kannalta. Parlamentin jäsenten odotetaan äänestävän siitä syyskuussa.

Lue lisää 

Continue Reading

Business Information

#GDPR-vaatimustenmukaisuus: Manetu pelastamaan?

Julkaistu

on

Ruotsin sääntelijät 11. maaliskuuta löi Googlelle 7.6 miljoonan dollarin sakko, koska se ei ole vastannut riittävästi asiakkaiden pyyntöihin poistaa heidän henkilökohtaiset tietonsa hakukoneen luetteloista. Rangaistus oli yhdeksänneksi korkein sen jälkeen, kun EU: n vesistöalueiden yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) tuli voimaan toukokuussa 2018 - silti se haalisti verrattuna 50 miljoonan euron sakkoihin, jotka Ranskan tietosuojaviranomaiset osuivat Googleen tammikuussa 2019.

Mikä pahempaa, alle viikon kuluttua Ruotsin päätöksestä, yksi Googlen pienemmistä kilpailijoista jätetty GDPR-valitus Irlannin sääntelyviranomaisille. Kilpaileva yritys, avoimen lähdekoodin verkkoselain Brave väittää, että teknologiajätti ei ole onnistunut keräämään erityistä suostumusta kuluttajatietojen jakamiseen eri palveluissaan ja että sen tietosuojakäytäntö olemme ”Toivottoman epämääräinen”. Viimeisin valitus tarkoittaa, että Irlannin tietosuojaviranomaiset ovat parhaillaan tutkineet Googlen tiedonkeruukäytäntöjä kolmessa avoimessa tutkimuksessa.

Google ei myöskään ole ainoa yritys tehdä asiakkaiden tietojen hallinnan lisääntynyt valvonta. Vaikka BKR: n sakot ovat tähän mennessä olleet noin 114 miljoonaa euroa, sääntelyviranomaiset kaikkialla Euroopan unionissa olemme kutina varmistaa laajempien tietosuojamääräysten perusteellisempi noudattaminen. Yritykset puolestaan ​​eivät yksinkertaisesti ole valmiita. Lähes kaksi vuotta BKR: n voimaantulon jälkeen, jotkut 30% Suurin osa eurooppalaisista yrityksistä on edelleen asetuksen ulkopuolella, kun taas eurooppalaisten ja pohjoisamerikkalaisten johtajien tutkimukset ovat tunnistettu yksityisyyden riskin seuranta yhtenä vakavimmista ongelmista, joka vaikuttaa heidän yrityksiinsä.

Mainos

Huolimatta menot miljardeja euroja lakimiehiltä ja tietosuojakonsultteilta, monilla yrityksillä, jotka käsittelevät ja säilyttävät kuluttajatietoja - käytännössä melkein kaikilla yrityksillä - ei ole ollut kehitetty selkeä suunnitelma sen varmistamiseksi, että ne ovat täysin yhdenmukaisia ​​huipputeknisen tietosuojalainsäädännön kanssa, kuten GDPR. Jopa suurin osa yrityksistä, jotka on sertifioitu vaatimustenmukaisiksi, ovat huolissaan siitä, etteivät ne kykene ylläpitämään vaatimustenmukaisuutta pitkällä aikavälillä.

Erityisen hankalien kysymysten joukossa yritykset kohtaavat sitä, miten koota kaikki tietyn kuluttajan hallussa olevat tiedot ja miten muuttaa tai poistaa näitä tietoja GDPR: n tai vastaavan lainsäädännön, kuten Kalifornian kuluttajansuojalain (kuten Kalifornian kuluttajansuojalaki) mukaisten asiakaspyyntöjen perusteella ( CCPA).

Erilaisia ​​aloittavia yrityksiä on kuitenkin tulossa tarjoamaan innovatiivisia ratkaisuja, joilla helpotetaan entistä tiukemman yksityisyyslainsäädännön noudattamisen taakkaa. Uusin Manetu on tarkoitus ottaa käyttöön CPM-ohjelmistonsa huhtikuussa. Ohjelmisto käyttötarkoituksiin koneoppimis- ja korrelaatioalgoritmit, joiden avulla voidaan koota kaiken henkilökohtaisesti tunnistettavissa olevat tiedot, joita yritykset hallitsevat - mukaan lukien joitain tietoja, joista he eivät ehkä edes ole tietoisia. Kuluttajat voivat sitten päästä järjestelmään hallitsemaan käyttöoikeuksia, jotka he ovat myöntäneet tiedoilleen, myös erittäin rakeisella tasolla.

Mainos
Manetu-lähestymistavan ytimessä on ajatus, että antamalla kuluttajille parempaa hallintaa tietoihinsa - GDPR: n kaltaiseen lainsäädäntöpilariin - on hyötyä sekä asiakkaille että yrityksille. Kuten toimitusjohtaja Moiz Kohari selitti: ”Kuluttajien hallitseminen ei ole vain oikein tehtävä. Viime kädessä se on hyvää liiketoimintaa. Kohtele asiakkaitasi hyvin on vanha mantra, ja se on silti loistava. Mutta nykymaailmassa meidän on myös kohdeltava heidän tietojaan oikein. Tee se, ja ansaitset luottamussidoksen, joka maksaa osinkoa pitkään. ”

Asiakkaiden luottamuksen ansaitsemisen lisäksi kuluttajakeskeisempi tiedonhallintamenetelmä voi auttaa yrityksiä optimoimaan aikaa ja resursseja - sekä tietojen käsittelyn aikana että osoitettaessa GDPR: n tai muun yksityisyydensuojalainsäädännön noudattamista. Kuluttajapyyntöjen automatisointi tietojen käyttämistä, muuttamista tai poistamista varten vähentää merkittävästi kustannuksia, joita yrityksille aiheutuu tällä hetkellä käsittelemällä näitä pyyntöjä.

Samalla tavalla kuin blockchain-tekniikka tekee markkinat avoimemmiksi kirjaamalla kaikki transaktiot pysyvään pääkirjaan. Manetu-alusta yhdistää automaation ja muuttumattoman lokin, mitä kuluttajien myöntämät oikeudet ja milloin ja miten he ovat vaihtaneet kyseisiin oikeuksiin.

Tämä dokumentaatio voi olla korvaamaton yrityksille, joiden on osoitettava sääntelijöille, että ne noudattavat yksityisyydensuojaa koskevia säännöksiä, kuten GDPR. EU: n säännöissä vahvistetaan muun muassa ”oikeus unohtaa”. Manetu-lokin avulla yritykset voivat molemmat noudattaa ”unohda minut” -pyyntöjä ja todistaa tehneensä niin - säilyttämättä pääsyä tietoihin, jotka kuluttaja on pyytänyt heitä unohtamaan. Yritykset voivat osoittaa kattavan rekisterin kaikista käyttöoikeuksista, jotka käyttäjät ovat myöntäneet tai peruuttaneet.

Kaksi iskua Googlea vastaan ​​- Ruotsin viranomaisten määräämä GDPR-sakko ja Irlannin tietosuojavaltuutettujen uusi tutkimus - vahvistavat, että tietosuoja on yksi suurimmista haasteista Euroopassa toimiville yrityksille lähitulevaisuudessa. Yritysten on yhä tärkeämpää virtaviivaistaa tiedonhallintaprosessejaan, jotta niillä olisi valvonnan taso, jota sekä sääntelijät että kuluttajat nyt odottavat.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa