Liity verkostomme!

EU

'Tekniikka on liian tärkeä jätettäväksi miehille!'

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

kuvienEuroopan digitaalitalous ja sovellussektori kukoistavat, mutta missä naiset ovat?

Tietoja naisista digitaalitaloudessa:

  • Vain 9 sadasta eurooppalaisesta sovelluskehittäjästä on naisia.
  • Vain 19% ICT-johtajista on naisia ​​(45% naisia ​​muilla palvelualoilla).
  • Vain 19% ICT-yrittäjistä on naisia ​​(54% naisia ​​muilla palvelualoilla) Alle 30% ICT-työvoimasta on naisia.
  • Naisopiskelijoiden lukumäärä laskee (3% valmistuneista naisista ja 10% miespuolisista tutkinnon suorittaneista).

Euroopan komission varapuheenjohtaja @NeelieKroesEU sanoi: "Tekniikka on liian tärkeää jättää yksin miehille! Tapaan joka viikko yhä inspiroivampia naisia ​​tekniikassa. ICT ei ole enää harvoille geekeille - se on siistiä ja se on tulevaisuus! Vain 9% sovelluksesta kehittäjät ovat naisia? Tule! Kokeile koodausta, katso kuinka hauskaa se voi olla! Halusimme tarjota naisille alustan kertoa tarinoitaan tekniikan etenemisestä. Ja siellä on niin paljon menestystarinoita - joten jaa sinun ja auta meitä inspiroimaan seuraava sukupolvi! "

Mainos

Liity kampanjaan: Katso tämä videokokoelma osoitteessa ICTLadit. Voit tehdä oman videosi tarinallasi elämästä digitaalisella sektorilla. Jaa videosi Jokainen digitaalinen tyttö Facebook-sivulla.

Euroopan komissio käynnistää tänään kampanjan löytää ja juhlia roolimalleja kannustaakseen nuoria naisia ​​ja tyttöjä tutkimaan ja jatkamaan tieto- ja viestintätekniikan alaa. Komissio kehottaa naisia ​​(ja miehiä!) Luomaan videon ja jakamaan oman digitaalisen menestystarinansa innoittamaan tyttöjä ja naisia ​​ajattelemaan tekniikkaa. Naisilla voi olla suuri tekniikan ura, mistä todistavat kampanjan aloittaneet inspiroivat naiset:

Monique Morrow@mjmorrow, Sveitsistä, sanoo, että tietotekniikka on polku, jota hän ei koskaan uskonut kulkevansa. Mutta hänen kykynsä ratkaista ongelmia sai hänet kentälle; siitä lähtien IT on vienyt hänet ympäri maailmaa, monille verkkotunnuksille, tarjonnut hänelle monia mielenkiintoisia kokemuksia, hän nauttii siitä todella ja pitää sitä hauskana;

Mainos

Lindsey Nefesh-Clarke, @ WomensW4, ranskalainen, työskentelee kehitystekniikassa. Hän puhuu tieto- ja viestintätekniikan muuttuvasta voimasta naisten vaikutusmahdollisuuksien katalysaattorina ja siitä, kuinka Bangladeshin liittäminen digitaaliseen aikakauteen toi hänet siihen, mitä hän tekee nyt. Hänen neuvonsa tytöille? "Tee IT, tee se, tee se"!

Sofia Svanteson@sofiasvanteson, Ruotsista, neuvoo nuoria naisia, jotka harkitsevat tekniikan uraa, pitämään avoin mieli siitä, mihin tekniikkaa voidaan käyttää. Hän uskoo, että tekniikan edistyminen ei voi tapahtua itse tekniikan vuoksi; kun jokin on käyttäjäystävällistä ja mielekästä, silloin se voi muuttaa ihmisten elämää parempaan suuntaan. Sofian mielestä on uskomatonta olla mukana tässä prosessissa.

Tarinoita jakavat myös tanskalainen Eva Berneke, hollantilainen Anneke Burger ja yhdysvaltalainen Naomi Shah. Löydä lisää inspiroivia tarinoita tätä.

Tausta

Tämä kampanja perustuu a Komission tutkimus naisista tieto- ja viestintätekniikan alalla, jossa todettiin, että paras tapa saada enemmän naisia ​​teknisiin työpaikkoihin on antaa näkyvyyttä innostaville tekniikan ammattilaisille ja muuttaa heidät roolimalleiksi. Innoittavien urapolkujen tunnistaminen voi myös auttaa tekniikassa jo työskenteleviä naisia ​​pysymään alalla koko uransa ajan.

Taloudellinen välttämättömyys on houkutella enemmän naisia ​​tekniseen uraan. Jos naiset tekisivät digitaalisia työpaikkoja yhtä usein kuin miehet, Euroopan BKT: tä voitaisiin nostaa vuosittain noin 9 miljardilla eurolla (1.3 kertaa Maltan BKT), tutkimuksen mukaan. Organisaatiot, jotka osallistavat naisia ​​paremmin johtamiseen, saavuttavat 35% korkeamman oman pääoman tuoton ja 34% paremman kokonaistuoton osakkeenomistajille kuin muut vastaavat organisaatiot.

Naiset ovat erityisen aliedustettuina myös johtotehtävissä. Vaikka tämä on yleinen ongelma, naispuolisten johtajien prosenttiosuus tieto- ja viestintätekniikassa on paljon pienempi kuin muilla aloilla: 19.2 prosentilla ICT-alan työntekijöistä verrattuna 45.2 prosenttiin muiden kuin tieto- ja viestintätekniikan alan työntekijöistä on naispuolisia johtajia.

ICT-alan naisyrittäjät ansaitsevat 6% enemmän kuin saman alan naisyrittäjät. Tieto- ja viestintätekniikan alan naisyrittäjät ovat tyytyväisempiä työhönsä, heillä on vahvempi tunne hyvin tehdystä työstä ja ansaitsevat enemmän kuin naispuoliset työntekijät, jotka eivät ole yrittäjiä ICT-alalla. Negatiivisella puolella he kuitenkin ilmoittavat korkeamman stressitason.

Ongelman lisäämiseksi naiset lähtevät uran puolivälistä (ns. Vuotavan putken ilmiö) enemmän kuin miehet. Itse asiassa 20 prosenttia 30-vuotiaista naisista, joilla on tieto- ja viestintätekniikkaan liittyvä kandidaatin tutkinto, työskentelee alalla, kun taas vain 9 prosenttia yli 45-vuotiaista naisista, joilla on tällainen tutkinto.

Samaan aikaan työnantajat ilmoittavat, että heillä on vaikeuksia löytää tieto- ja viestintätekniikan ammattilaisia, ja Euroopassa saattaa pian esiintyä jopa 900 000 ICT-työntekijän pulaa - mahdollisesti menettää mahdollisuuden torjua massiivista työttömyyttä ja vaarantaa sen digitaalinen kilpailukyky.

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading

EU

Viikko edessä: Varoitus on esivarressa

Julkaistu

on

Komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič esittelee komission toisen vuosittaisen strategisen ennakointiraportin keskiviikkona (8. syyskuuta). Raportti tulee viikkoa ennen komission puheenjohtajan vuosittaista ”EU: n tila” -puhetta. Aloite on osa pyrkimystä varmistaa, että EU on kestävä haasteiden edessä, mutta kykenee myös valmistautumaan sisällyttämällä ennakoinnin kaikkiin päätöksenteon osa -alueisiin. Vuoden 2021 raportissa tarkastellaan rakenteellisia globaaleja megatrendejä kohti vuotta 2050, jotka vaikuttavat EU: hun, ja yksilöidään alueita, joilla EU voisi vahvistaa maailmanlaajuista johtajuuttaan. 

Tiistaina (7. syyskuuta) komissaari Hahn pitää lehdistötilaisuuden vihreiden joukkovelkakirjojen puitteiden hyväksymisestä. EUGBS (eurooppalainen vihreiden joukkovelkakirjojen standardi) pyrkii olemaan "vahva työkalu osoittamaan rahoittavansa laillisia vihreitä hankkeita, jotka EU: n taksonomia ”.

Eduskunta

Mainos

Eurooppa sopii digitaaliaikaan Johtaja ja kilpailukomissaari Margrethe Vestager tapaa (6. syyskuuta) parlamentissa viiden valiokunnan (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) puheenjohtajia vaihtaakseen näkemyksiä digitaalisesta agendasta. 

Naisten oikeuskomitea ja suhteista Afganistaniin vastaava valtuuskunta kokoontuvat keskustelemaan naisten ja tyttöjen oikeuksien tilanteesta.

Syövän voittamisesta vastaava erityiskomitea kokoontuu torstaina (9. syyskuuta) keskustelemaan terveystietojen vaihdosta ja syövän ehkäisyn ja hoidon digitalisoinnista sekä päivityksestä EU: n kestävän kehityksen kemikaalistrategian täytäntöönpanosta syövän ehkäisystä.

Mainos

Turvallisuuden ja puolustuksen alivaliokunta keskustelee Afganistanin tilanteesta sekä tutkimuksesta '' EU: n valmius ja vastaukset kemiallisiin, biologisiin, radiologisiin ja ydinaseisiin (CBRN) liittyviin uhkiin '' ja Sven Mikser, Euroopan parlamentin jäsen (S&D, EE), mietintöluonnos Haasteet ja tulevaisuudennäkymät monenvälisille joukkotuhoaseiden aseiden valvonta- ja aseriisuntajärjestelmille ''. 

Tuomioistuin

Euroopan unionin tuomioistuin antaa lausuntonsa 2.7 miljardin euron takaisinperimisestä Yhdistyneeltä kuningaskunnalta, koska se ei ole ottanut käyttöön riskipohjaista lähestymistapaa tullivalvontaan, vaikka OLAF, EU: n riippumaton petostentorjuntavirasto, on toistuvasti varoittanut. Tämän ongelman ratkaisematta jättäminen merkitsi myös sitä, että EU: n valmistajien oli kilpailtava EU: n kautta EU: hun tulevien aliarvostettujen tavaroiden kanssa. OLAFin luku kattaa vuodet 2011–2017. Muita tärkeitä tuomioita odotetaan turvapaikka-asioista (C-18/20, C-768/19).

neuvosto

Maatalous- ja kalastusministerit kokoontuvat epävirallisesti 5-7. Talous- ja valtiovarainministereillä on epävirallinen kokous videokonferenssilla 6. syyskuuta ja toinen epävirallinen kokous 10.-11. Kuten tavallista, euroryhmä kokoontuu ennen osallistavaa kokousta 10. 

EKP: n

Euroopan keskuspankki pitää säännöllisen kuukausikokouksensa torstaina, ja inflaatio ylittää nyt 2%: n tavoitteen. Kaikki katseet kiinnitetään siihen, mitä EKP tekee seuraavaksi.

Tunisia

EU: n korkea edustaja Josep Borrell vierailee Tunisiassa perjantaina (10. syyskuuta). Heinäkuussa Tunisian presidentti Kais Saied erotti pääministerin ja epäili parlamentin vetoavan hätävaltuuksiin mielenosoituksissa taloudellisista vaikeuksista ja Covid-19-tapausten lisääntymisestä. EU on kehottanut Tunisiaa kunnioittamaan perustuslakiaan ja oikeusvaltioperiaatettaan . 

Continue Reading

EU

Takaisin kouluun, EU -reportterin katse ensi viikkoon

Julkaistu

on

Niille teistä, jotka onnistuivat pääsemään palauttavalle kesälomalle, hyvin tehty, tarvitset sitä. Seuraava kausi on (toinen) kiireinen. 

Paljon lainsäädäntöä on aloittanut lainsäädäntömatkansa EU: n monimutkaisen päätöksentekokoneen läpi, ja paljon erittäin lihaisia ​​ehdotuksia on viipaloitu, kuutioitu ja maustettu ja lopulta heitetty sovittelukomitean paistinpannuun. sokeasilmäinen poliitikko vaikeasti saavutetuksi puheenjohtajakauden voitoksi. Biggiesin joukossa ovat Digital- ja Fit for 55 -ilmasuositukset. Ilmastosehdotukset lupaavat olevan erityisen mustelmia, kun otetaan huomioon, että hiilidioksidipäästöjä koskevat ilmastosäännökset on jo sovittu. Lopullisen tasapainon löytäminen ehdotusten välillä edellyttää toistaiseksi tuntemattoman hevoskauppaa.

Brysselin hihnat kulki elokuussa varsin lepotilassa, kunnes Afganistanin katastrofaaliset tapahtumat toivat 20 vuoden länsimaisen väliintulon vähemmän kuin voittoisaan paniikkitäyteiseen ja häikäilemättömään poistumiseen. "Länsi" on särkyneessä sotkussa, luottamus kaikkien aikojen alhaisimmalla tasolla. Von der Leyenin komissio esitti itsensä "geopoliittiseksi", Bidenin hallinto julisti "Amerikan takaisin!" - ja silti täällä ollaan. Yksi asia, jonka olen oppinut, on se, että asiat eivät ole koskaan niin huonoja, etteivät ne voisi muuttua pahemmiksi. Talebanien voitto ja julma muistutus siitä, että ISIS ei ole kadonnut, auttaa niitä, jotka tukevat heidän ihanteitaan muualla. Se ei ole kaunis kuva, mutta Euroopalla ja laajemmalla "länsimailla" on oltava rohkeutta paremmasta itsestään, joka puolustaa oikeuksia, demokratiaa, oikeusvaltiota ja vaurautta sekä kotimaassa että ulkomailla. 

Mainos

Ensi viikolla ulko- ja puolustusministerit kokoontuvat epävirallisiin neuvostoihin keskustelemaan viimeaikaisten tapahtumien seurauksista. Vakava epävakaus lähellä kotia Pohjois -Afrikassa, Libanonissa ja Valko -Venäjällä - muun muassa - ja tietysti Afganistanissa.

Puolustusministerit kokoontuvat keskustelemaan EU: n strategisesta kompassista. Tavoitteena on saada täydellinen asiakirja marraskuuhun mennessä. viimeaikaiset tapahtumat ovat osoittaneet, että EU: n on otettava enemmän vastuuta ja yhteistoimintaa turvallisuuden ja puolustuksen alalla.

Tiistaina (31. ottaa vastaan ​​miljoonia pakolaisia, jotka tarvitsevat enemmän taloudellista tukea.

Mainos

Lain sääntö

On vaikea olla majakka oikeusvaltioperiaatteelle ulkomailla, jos omat ainesosat repivät iloisesti normeja, mikä vie minut Puolaan ja Unkariin, jossa pysähtyneisyys on säilynyt kesän aikana.

Von der Leyen torjui Euroopan parlamentin jäsenet ja oikeudelliset asiantuntijat viiden sivun kirjeessä, jossa luetellaan, kuinka Unkari on rikkonut kuutta kahdeksasta oikeusvaltioperiaatteesta, jotka liittyvät EU: n talousarvion käyttämiseen, ja sen vuoksi sen pitäisi käynnistää äskettäin lyöty oikeusvaltion ehto mekanismi varojen väärinkäytön estämiseksi. Von der Leyen kirjoitti, että parlamentin jäsenet eivät olleet esittäneet riittävästi todisteita rikkomuksista ja että komissiota "ei ole asianmukaisesti kehotettu toimimaan".

Puolan laskupäivä 16. elokuuta ei ollut tapahtuma, ja komission päämaja varoitti edelleen. Ei voi olla ajattelematta, että komission oikeudellisessa yksikössä on joku, jonka seinään on kehystetty Douglas Adamsin lainaus: ”Rakastan määräaikoja. Rakastan sitä mölyävää melua, jota he aiheuttavat kulkiessaan ohi. ”

Komissio potkaisi tölkin tielle, kun he "lukivat ja analysoivat" Puolan vastausta. Varapresidentti Jourova vierailee Puolassa maanantaina (30. elokuuta). Oikeusministeri Zbigniew Ziobron äänet eivät ole rohkaisevia, ja he twiittasivat äskettäin, että EU on käynnissä "hybridisodassa" EU: ta vastaan. 

Sillä välin Slovenia pysähtyy edelleen asettamaan syyttäjiä Euroopan syyttäjänvirastoon, ja Slovenian pääministeri Jansa estää ehdokkaat.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa