Liity verkostomme!

Huumeet

Yhteishoito, terveydenhuollon ammattihenkilöstön kehittäminen ja teknologia 'avaimet potilasturvallisuuden parantamiseen'

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

bannertopvastaaminen Euroopan komission kuuleminen EU: n toiminnan tulevaisuudesta potilasturvallisuuden alalla, Euroopan sairaalapteekkariliitto (EAHP) antoi selkeän viestin: saada aikaan yhteisöllinen hoito, kehittämään terveydenhuollon ammattilaisten rooleja ja edistämään tekniikan parempaa käyttöä.

Euroopan komissio järjesti julkisen kuulemisen saadakseen selville sidosryhmien näkemykset EU: n parhaista vaiheista, joiden avulla jäsenvaltioita voidaan koordinoida potilasturvallisuuden parantamisessa. Kuulemisessa esitettiin kysymyksiä: "Mitkä potilasturvallisuuden alueet ovat tärkeitä potilaiden turvallisuuden lisäämiseksi EU: ssa?" ja "Mitkä ovat esteet potilasturvallisuuden parantamisen toteuttamiselle?".

Kuuleminen käytiin Vuoden 2009 Eurooppa-neuvoston suositus potilasturvallisuudesta, jonka EU: n jäsenvaltioiden hallitukset ovat sopineet. Suosituksessa esitettiin kansallisten terveydenhuoltojärjestelmien toivomat toimet seuraavilla aloilla: mikrobilääkeresistenssin torjunta; vastaamaan paremmin terveydenhuollossa hankittujen infektioiden haasteeseen; ja haittavaikutusten ilmoittamisjärjestelmien ja toimintakulttuurien juurruttaminen.

Mainos

Viiden vuoden kuluttua suosituksen antamisesta komissio tarkastelee suosituksen täytäntöönpanoa ja harkitsee uusittuja suosituksia. Tämän vuoksi kutsuttiin ulkopuolisten sidosryhmäjärjestöjen kannanottoja.

Harkitessaan vuoden 2009 suosituksen sisältöä ja missä oli parantamisen varaa, EAHP valitsi kolme alaa, jotka olivat alikehittyneinä alkuperäisissä suosituksissa:

1. Yhteishoito;
2. potilaskeskeinen terveydenhuollon ammattilaisten roolien kehittäminen ja
3. tekniikan käyttö.

Mainos

EAHP: n puheenjohtaja tohtori Roberto Frontini sanoi Euroopan sairaalapteekkiammattilaisille antamasta vastauksesta: "Kaikenlainen uusi yhteistyö EU-maiden välillä potilasturvallisuuden alalla on oltava tervetullutta, ja kiitän komissiota mahdollisuudesta tarjota sidosryhmille näkemyksiä.

"On kolme terveydenhuollon käytäntöä, joiden tiedämme vaikuttavan positiivisesti potilasturvallisuuteen: yhteishoito, potilaskeskeinen terveydenhuollon ammattilaisten roolin kehittäminen ja tekniikan parempi käyttö. Siksi EAHP korosti näitä seikkoja vastauksessamme komission kuulemiseen ja luotamme heihin otetaan myönteisesti vastaan ​​ja tarkistetaan.

"Tämän lisäksi kehotimme komissiota harkitsemaan esteitä, jotka estävät potilasturvallisuuden parantamista koskevien aloitteiden toteuttamisen, mukaan lukien rahoitus, politiikan koordinointi ja poliittinen tahto.

"Potilasturvallisuus koskee kaikkia terveydenhoitoaloja, ja EAHP toivoo avointa vuoropuhelua sidosryhmien kanssa potilasturvallisuuden jatkuvan parantamisen saavuttamiseksi kaikkialla Euroopassa. Euroopan kansalaisten ei pitäisi odottaa vähempää hallituksiltaan."

Rikollisuus

Espanjan poliisi takavarikoi ensimmäisen Euroopassa valmistetun narko-sukellusveneen

Julkaistu

on

Espanjan poliisi (Policía Nacional) on tiiviissä yhteistyössä Europolin ja viiden muun maan lainvalvontaviranomaisten kanssa takavarikoinut Málagan kaupungissa kaikkien aikojen ensimmäisen puoliksi upotettavan aluksen, joka rakennetaan Euroopan alueelle. Vastaavat aikaisemmin pyydetyt alukset ovat aina valmistaneet Latinalaisen Amerikan. 

Takavarikko tehtiin FERRO-operaation yhteydessä, joka on korkean tason lainvalvontaoperaatio laajamittaiseen huumekauppaan osallistuvaa järjestäytynyttä rikollisryhmää vastaan. 

Yli 300 poliisia suoritti tämän operaation Espanjassa Kolumbian kansallisen poliisin (Policía Nacional de Colombia), Alankomaiden kansallisen poliisin (Politie), Portugalin oikeuslaitoksen poliisin (Polícia Judiciária), Yhdistyneen kuningaskunnan kansallisen rikollisjärjestön ja Yhdysvaltojen tukemana. Tulli ja rajavalvonta, kansainvälisen toiminnan koordinoijana Europol. 

Operaation FERRO tulokset

Mainos
  • Espanjan kaupungeissa Tarragonassa (47), Barcelonassa (6), Geronassa (11), Málagassa (3), Castellónissa (11), Valenciassa (4), Murciassa (2), Cádizissa (7), suoritettiin 1 talohakua. Granada (1) ja Badajoz (1);
  • 52 pidätettyä henkilöä;
  • Takavarikoitu 2 venettä: yksi puoli-upotettava alus Málagassa ja yksi yli 300 000 euron pikavene Murcian maakunnassa;
  • Takavarikoitu yli 3 tonnia kokaiinia, 700 kilon hasis ja yli 100 000 euroa käteistä. 

    Operaatio FERRO toteutettiin useissa vaiheissa

Ensimmäinen vaihe: Tutkijat tunnistivat järjestäytyneen rikollisuuden ryhmän, joka koostui Espanjan, Kolumbian ja Dominikaanisen maan kansalaisista ja joka osallistui laajamittaiseen kokaiinin, hašišin ja marihuanan kauppaan. Rikolliset operoivat Espanjasta, erityisesti Cataluñasta. Huhtikuusta joulukuuhun 2020 Kolumbiassa tehtiin useita tärkeitä tähän rikollisryhmään liittyviä kokaiinitakavarikkoja. Takavarikoitiin yhteensä 2 900 kiloa kokaiinia. 

Toinen vaihe: Marraskuussa 2020 poliisiviranomaiset pidättivät tämän rikollisverkoston johtajan Tarragonassa 13 hänen avustajansa kanssa.

Vaihe XNUMX: Tämän vuoden helmikuussa kohdennettiin tämän järjestäytyneen rikollisuuden ryhmän toinen osasto. Tarragonassa pidätettiin neljä henkilöä ja takavarikoitiin 583 kilon hasis-lähetys matkalla Ranskaan ja Italiaan. Talotutkimuksia tehtiin myös Málagassa, jolloin puoliksi upotettava alus löydettiin varastosta. Vene, joka oli koskaan aikaisemmin takavarikoitu Euroopan maaperään, oli vielä rakenteilla, kun se löydettiin. Alus oli 9 metriä pitkä ja se olisi voinut kuljettaa jopa 2 tonnia huumeita.  

Mainos

Neljäs vaihe: Yksi pääkohteista pidätettiin helmikuussa Barcelonan El Pratin lentokentällä, kun hän yritti paeta Hollantiin. Tämän pidätyksen seurauksena Barcelonassa etsittiin varasto, joka takavarikoi 300 kiloa kokaiinia. 

Viides vaihe: Salattu huumelaboratorio löydettiin Barcelonasta kannabiksen sisätilojen sisätilojen vierestä, jossa oli yli 1 150 kasveja. Tähän rikollisverkostoon kuulunut 15 metriä pitkä pikavene, johon oli ladattu 7 000 litraa bensiiniä, takavarikoitiin myös Murcian alueella. 

Vaihe kuusi: Helmikuun lopussa muut rikollisverkoston jäsenet pidätettiin. Myös takavarikoitiin noin 6 litraa huumeiden esiasteita, jotka oli tarkoitettu Murcian salalaboratorioon. 

Europolin tuki

Europolin EU: n huumeyksikkö koordinoi intensiivistä kansainvälistä toimintaa tämän tutkimuksen alusta lähtien. Sen asiantuntijaryhmä helpotti tietojenvaihtoa eri maiden välillä ja analysoi operatiiviset tiedot pääkohteiden tunnistamiseksi. 

Continue Reading

Huumeet

Huumeiden torjunta: Komissio aloitti kahden uuden haitallisen psykoaktiivisen aineen kiellon

Julkaistu

on

Komissio ehdottaa kahden uuden psykoaktiivisen aineen kieltämistä koko Euroopan unionissa: MDMB-4en-PINACA ja 4F-MDMB-BICA. Nämä kaksi ainetta ovat synteettisiä kannabinoideja, joilla on hengenvaarallinen myrkyllisyys. Ne ovat olleet saatavilla EU: ssa ainakin vuodesta 2017 lähtien ja maaliskuussa 2020. Molempia aineita myydään verkossa sekä pieninä että tukkumääriin pääasiassa lopputuotteena, joka on valmis kulutukseen, esimerkiksi tupakointiseoksina, e-nesteinä tai kyllästettyinä paperille. 21 4F-MDMB-BICA: han liittyvää kuolemaa ilmoitettiin yhdessä jäsenvaltiossa touko-elokuun 2020 aikana. Päätös näiden aineiden kieltämisestä perustuu EU: n huumeviraston, Euroopan huumausaineiden ja niiden väärinkäytön. Viraston alustavat ja tekniset raportit ovat saatavilla verkossa. Tämä on toinen kerta, kun komissio aloittaa kiellon tarkistetun asetuksen nojalla EU: n sääntöjen psykoaktiivisista aineista sen jälkeen kun se on tehty isotonitatseeni syyskuussa 2020. Euroopan parlamentilla ja neuvostolla on nyt kaksi kuukautta aikaa tutkia delegoitu säädös ennen kuin se tulee voimaan. Voimaantulon jälkeen EU: n jäsenvaltioilla on kuusi kuukautta aikaa saattaa kielto osaksi kansallista lainsäädäntöä.

Mainos

Continue Reading

Huumeet

Huumeiden uhkan vääristäminen: oivalluksia huumeiden myyjiltä

Julkaistu

on

Viimeaikainen ja jatkuva kysymys huumausaineiden käytöstä ja huumekaupasta Intian elokuvateollisuudessa on herättänyt koko Kaakkois-Aasian huomion. Yksi Ganin äskettäin kirjoittama raportti American Journal of Preventive Medicine osoittaa, että huumeiden väärinkäytön kustannukset ovat yli 740 miljardia dollaria vuodessa, kirjoittaa Intian johtamisinstituutti-Rohtakin johtaja professori Dheeraj Sharma.

Päihteiden väärinkäyttö lisää lisäkustannuksia terveydenhuollon kustannuksiin, rikoksiin ja menetettyyn tuottavuuteen. Viime vuosikymmenen aikana Intia on nähnyt useita tapauksia lisääntyneestä huumeiden saatavuudesta ja pidätysten, oikeudenkäyntien ja tuomioiden lisääntymisestä Intian huumausaineita ja psykotrooppisia aineita koskevan lain nojalla.

Ottaen huomioon laittomiin huumeisiin ja huumeiden myyntiin Intiassa liittyvien tutkimusten vähäisyyden, kirjoittaja pyrki tutkimaan laittomien huumeiden ja huumausaineiden tutkimusta tutkimusryhmänsä kanssa, joka osallistui vankilaan liittyviin projekteihin vuosina 2011--2016 eri osavaltioissa. myynti sellaisista rikoksista tuomittujen näkökulmasta. Tutkimuksen tiedot kerättiin tuomituilta huumekauppiailta kolmesta Intian osavaltiosta - Punjabista, Gujaratista ja Delhistä.

Mainos

Heille vakuutettiin toistuvasti, että heidän vastauksensa tähän kyselyyn pysyvät nimettöminä ja luottamuksellisina. Tiedot keräsi tutkimusryhmäryhmä, joka oli koulutettu valtion paikallisella kielellä. Kyselylomakkeen kääntämisessä noudatettiin Brislin-protokollaa käyttämällä kääntämistä. Kolme Intian osavaltiota kerättiin 872 vastausta. Kaikki nämä 872 tuomittiin Intian huumausaineita ja psykotrooppisia aineita koskevan lain nojalla. Osallistuminen kyselyyn oli vapaaehtoista.

Tulokset osoittivat monia vasta-intuitiivisia oivalluksia. Ensinnäkin 78.10% huumeiden kauppiaista ilmoitti käyttäneensä huumeita, ja huumeiden myynti rajoittui heidän ystäviensä ja perheenjäseniinsä. Näistä noin 56.54% vastaajista tuli huumeiden kauppiaiksi säännöllisen huumeidenkäyttäjän seurauksena. Suurin osa vastaajista (86.70%) väitti, että huumeiden toimittajat loukuttivat heidät huumekauppaan, joiden kanssa heillä oli usein vuorovaikutusta kulutustottumustensa vuoksi. Kyselylomakkeeseen sisältyi myös kysymyksiä huumekaupan luonteen ymmärtämisestä. 77.06% vastaajista väitti, että huumeet eivät ole alkuperäiskansoja ja suurin osa huumeista tuodaan muista maista. 81.88% ilmoitti myös, että heidän myymänsä lääkkeet reititettiin Intiaan muista ulkomailta.

Kauppiaita pyydettiin myös antamaan tietoja maasta, jonka mielestä huumeet tunkeutuvat Intiaan. Suurin osa huumekauppiaista (83.94%) ilmoitti, että huumeet soluttautuvat Intiassa Pakistanista. Tätä seurasivat Nepal (5.05%) ja Afganistan (4.24%). Maiden yksityiskohtainen jakauma on esitetty alla olevassa kaaviossa. Vastaavasti pyysimme heitä myös raportoimaan lääkkeiden toimittajien toiminnasta ja pyydettiin luokittelemaan ne käytetyn menetelmän tiheyden perusteella.

Mainos
Analyysissämme otimme huomioon kaikkien vastaajien keskimääräiset luokitukset intialaisten huumekauppiaiden toimintatavan järjestämiseksi. Tulokset osoittavat, että rajat ylittävät liiketoimet ovat yleisimpiä toimintamuotoja. Tätä seuraavat turistit, laittomat, opiskelijat ja liikemiehet. Vastaajien mukaan suotuisin paikka huumeiden myynnille oli (paremmasta huonoon): 1 = Pubit ja baarit, 2 = Ravintolat ja hotellit, 3 = Yliopistot, 4 = Huumehoitokeskukset, 5 = Koulut.

Huumekauppiaille esitettiin myös kysymyksiä huumekaupan kannattavuudesta. Lähes enemmistö vastaajista kertoi, että keskimäärin yli 10 laksen voitto saadaan 1 laksin arvoisten lääkkeiden myynnistä. Se osoittaa, että huumekaupan kannattavuus on yli 1000 prosenttia. Lopuksi esitettiin myös kaksi yhteiskuntaa ja huumeita koskevaa kysymystä. Yli 85% vastaajista (86.12%) uskoi, että huumeita edistävä musiikki on lisännyt nuorten huumeiden kulutusta.

He väittivät, että huumeiden kulutukseen liittyi musiikkia, jossa puhuttiin huumeiden käytöstä ja elämän järjettömyydestä. Samalla tavalla 79.36 prosenttia uskoi, että huumeita ylistävät Bollywood-elokuvat ovat johtaneet lisääntyneeseen aikomukseen kuluttaa huumeita. Vastaajat kertoivat, että melkein kaikki heidän asiakkaansa ja he itse yrittivät jäljitellä jotakin näyttelijää / näyttelijää Bollywoodista ja että huumeet saisivat heidät tuntemaan itsensä luottavaisiksi. Itsetuntoarvioinnin asteikolla useimmat vastaajat ilmoittivat itsearvostuksen olevan hyvin matalaa (keskiarvoluokitus 1–7 oli 2.4).

Tutkimus antaa joitain oivalluksia laittomiin huumeisiin liittyvissä tapauksissa tuomittujen näkökulmasta. Tästä syystä voi olla hyödyllistä neuvoa henkilöä varhaisessa iässä, erityisesti kouluissa huumeiden väärinkäytön uhasta. Myös terveyspalveluja ja kuntoutusta on vahvistettava. Kun otetaan huomioon, että joillakin Bollywood-elokuvilla on merkitys laittomien huumeiden kulutuksen ja kaupan ylistämisessä, samankaltainen kuin varoitus, joka viivästyy tupakoinnin viivästymisestä elokuvissa, on oltava samanlainen varoitus, kun hahmot näyttävät käyttävän huumeita.

Toisin sanoen katsojia tulisi varoittaa rangaistuksista, jotka aiheutuvat huumeiden kulutuksesta ja kaupasta. Tarkemmin sanottuna satunnaiset huumetestit laitoksissa voitaisiin perustaa. Koska suurin osa huumeista on tunkeutunut naapurimaihin, rajaehkäisyä voitaisiin tehostaa. Lisäksi opiskelijat ja pubit ovat yleisin huumeiden kauppiaiden kohdesegmentti. Siksi akateemisten laitosten ylläpitäjien olisi toteutettava asianmukaiset toimenpiteet ja testattava huumeiden väärinkäyttöä.

Myös pubeja olisi säänneltävä. Lopuksi, kun otetaan huomioon, että huumeet ovat tuottoisaa kauppaa, on todennäköistä, että se esiintyy enemmän paikoissa, joissa on rikkautta. Suurkaupunkien on siis kehitettävä erityisyksiköitä tai vahvistettava olemassa olevia erityisyksiköitä laittomien huumetapausten käsittelemiseksi.

  • Tässä artikkelissa esitetyt näkemykset ovat yksin kirjoittajan näkemyksiä eivätkä heijasta heidän mielipiteitään EU Reporter.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa