Liity verkostomme!

EU

Lausunto: Itäinen kumppanuus - Requiem

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

suuriVenäjän rauhanturvajoukkojen sijoittaminen Krimiin sulkee luvun EU: n ja Venäjän suhteista, joka on jatkunut vuosikymmenen ajan, kun Euroopan laajentumispolitiikka on törmännyt venäjänkielisiin Ukrainan alueisiin. Neljä yhteistä tilaa, viisumien myöntämisen helpottaminen - nämä näyttävät nyt olevan merkityksettömiä tilanteessa, joka koskee EU: n ja Venäjän välisiä uusia jakoja Ukrainan suhteen.

Assosiaatiosopimuksen allekirjoittamisen laiminlyönti Vilnuksen huippukokouksessa näyttää kohtalokkaalta paitsi syrjäytetyn presidentti Janukovichin, myös koko parakissatar Catherine Ashtonin ja komissaari Štefan Fülen johtamalle eurokrattien heimolle, jotka ajavat suunnittelemattomasti allekirjoitettua suunnitelmaa, uusi määräaika maaliskuussa. Innollaan raportoida menestyksestä Euroopan parlamentin vaalien aattona, he liioittivat painetta, jolloin koko asia romahti.

Nuori valtio, luotu eri alueisiin eri poliittisissa yhteyksissä, Ukraina ilmestyi liian hauras edessä monimutkainen valinta ja demokraattiset toimielimet ovat liian heikkoja takaamaan rauhanomaista ratkaisua poliittiseen dilemma. Poliittinen kiista, mikä syvällinen kuilun Ukrainan yhteiskunnan tulevaisuudesta maan, hajotetaan verenvuodatusta ja traagisia ihmishenkien menetyksiä. Maan jonka väkiluku on 45 miljoonaa on partaalla sisällissodan, jossa levottomuus leviää nopeasti eri alueiden.

Mainos

Analysoitaessa Ashtonin johtaman intensiivisen itäisen kumppanuuspolitiikan tuloksia, jatkuu yksi kysymys - mikä muuttuisi, jos he hyväksyisivät epäonnistumisensa sopimuksen allekirjoittamisen vaiheessa ja odottavat kärsivällisesti Ukrainan presidentinvaaleja? Mistä kiire on allekirjoittaa tämä asiakirja? Ukrainan hallitus saisi Venäjältä luvatut 15 miljardin euron lainat kiireellisimpien maksujen ratkaisemiseksi, ja maan velkaantunut talous saisi huomattavaa apua, vaikka Venäjän pelastaminen ei pystyisi muuttamaan Janukovichin - hänen tähti on haalistunut.

Todennäköisyys pro-Euroopan joukkojen valtaan seuraavissa vaaleissa on korkea, itse asiassa se on lähes varmaa.

Pohditaanko ukrainalaista reittiä EU: hun, joka on ruumiilla päällystetty Maidan-aukiolla, onko EU: lla suunnitelmia integroida 45 miljoonan valtion ja 30 miljardin euron valtionvelka? Aikooko Ashton solmia Ukrainan pelastamisen Euroopan kansalaisille solidaarisuuden nimissä? Todennäköisesti eurokratit suosivat tätä kriisinratkaisumuotoa, mutta yliverotetut Euroopan kansalaiset tuskin ymmärtäisivät sitä.

Mainos

Sisällä Ukrainan velkakriisi, Euroopan yhdentyminen on syytä mainita, koska ei ollut tällaista suunnitelmaa päivinä oranssin vallankumouksen ja se ei ole nyt. Eurooppa ei ole keinoja tai aikoo uudistaa ja integroida maatalousmaa tässä mittakaavassa.

Oli vapaaehtoisia suunnitelmia allekirjoittaa assosiaatiosopimuksen, keinotekoisia määräajat sanelee turhamaisuus tiettyjen pelaajien jotka etsivät suuremmaksi omaa poliittista pääomaa.

Oranssin vallankumouksen alkaessa EU: lla ei ollut rohkeutta ja kunnianhimoa tarjota Euroopalle näkökulmaa ja ehdokkuusasemaa Ukrainalle. Monille tämä tuntui epäoikeudenmukaiselta: miksi Turkki sai ehdokasaseman ja Ukraina, joka on Euroopan maa, ei?

Kiire on eurokraatit edistää niiden suunnitelmia noudattamaan määräaikoja, aiheutti tuhoisia seurauksia laajentumista yleisesti ja Ukrainan maana erityisesti.

Venäjän kielen alueellisen aseman riistäminen oli Ukrainan parlamentin Radan ensisijainen lainsäädännöllinen aloite, mutta itäiset provinssit, jotka perinteisesti puhuvat venäjää, pitivät sitä iskuina identiteettiä vastaan. Samalla kun EU laajentaa kieliperheään asettamalla etuna monimuotoisuuden, äskettäin saapuneet ukrainalaiset johtajat eivät ajatelleet mitään parempaa kuin aloittaa hyökkäämällä venäjänkielisen väestön oikeuksiin.

Tämä Rada asetus oli ratkaiseva rooli halkaisu väestöstä - itäisten maakuntien otti sen merkiksi eriytymistä. Yhden päivän kampanja tukemiseksi Venäjän kielen Lvov Galiciassa, ei voinut ottaa pois negatiivista vaikutusta Rada päätöksestä.

EU: n byrokraattien poliittisella tahdolla on kuitenkin enemmän negatiivisia vaikutuksia Ukrainan ulkopuolella - Maidan-aukion ruumiilla peitetyt kuvat heijastavat kaikenlaista poliittista oppositiota Neuvostoliiton jälkeisissä valtioissa. Maidaniin osoittamalla Kreml kääntää ruuvia kuoriakseen kaikenlaisen oppositiopoliittisen toiminnan.

Eurokraattien haluttomuus olla kärsivällinen ja odottaa seuraavia presidentinvaaleja on antanut presidentti Janukovichille mahdollisuuden määritellä hallitus "laittomaksi". Tämä on huomattava monimutkaisuus matkalla kohti lopullista tavoitetta - assosiaatiosopimuksen allekirjoittamista -, koska Janukovich on valittu presidentti ja hänen valintansa tunnustettiin vapaaksi ja oikeudenmukaiseksi.

Mutta de-jure ongelmat ovat toissijaisia de-facto: kuka pelastaa Ukrainan? Valtionvelka kasvaa joka päivä - pääoma pakenee maasta. Samaan aikaan Euroopan komission talvikertomus osoittaa, että kaikki EU-maat eivät ole onnistuneet voittamaan talouskriisiä.

EU: n ongelmallisten talouksien lisäksi on Balkanin maita, jotka odottavat EU: n apua, ja hälyttäviä tilastoja, kuten Montenegro, jossa yli puolet väestöstä on työttömiä. Vaikka Balkanin yhdentyminen on edelleen haaste, eurokraatit kääntyvät itään. Aikooko tämä voimavarojen ylikuormitus Eurooppaa voittamaan äänestäjiensä myötätunnon? Hyväksyvätkö he Ukrainan pelastamisen?

Vastaus toimitetaan hyvin pian Euroopan parlamentin vaalien urnissa. Vuonna 2017 järjestetään toinen reaktiokierros, jolloin Ison-Britannian kansalaiset järjestävät kansanäänestyksen sitoutumisestaan ​​Eurooppaan ja antavat lopullisen vastauksen sopimukseensa Ashtonin itäisen kumppanuuspolitiikan kanssa Ukrainan valtionvelan maksamisesta. Eurokraatit eivät kuitenkaan kykene ennakoimaan EU: n kansalaisia, koska he eivät ole veronmaksajia, he ovat verokuluttajia. Vaikka Janukovitšin pankkitilit on tiettävästi jäädytetty, miksi tätä toimenpidettä ei voida soveltaa myös Ukrainan oligarkkien joukkoon saadakseen heidät pelastamaan oman maansa?

Aattona Euroopan vaalien Eurokraatit olivat epätoivoisia raportoimaan ulkopolitiikan menestys Ukrainan kanssa, koska ei ollut niin paljon kannalta parannuksia hyvinvointia Euroopan kansalaisten. Tuleva maaliskuun huippukokous oli ajoitettu niin voittoisa tapahtuma piristää tunnelmaa äänestäjien, mutta vimma Euroopan koneistojyriä noudattamaan määräaikaa johtivat kuolemaan. On vain eivät ilmoita: Itä politiikka on kuollut.

 

 

Anna van Densky

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading

EU

Viikko edessä: Varoitus on esivarressa

Julkaistu

on

Komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič esittelee komission toisen vuosittaisen strategisen ennakointiraportin keskiviikkona (8. syyskuuta). Raportti tulee viikkoa ennen komission puheenjohtajan vuosittaista ”EU: n tila” -puhetta. Aloite on osa pyrkimystä varmistaa, että EU on kestävä haasteiden edessä, mutta kykenee myös valmistautumaan sisällyttämällä ennakoinnin kaikkiin päätöksenteon osa -alueisiin. Vuoden 2021 raportissa tarkastellaan rakenteellisia globaaleja megatrendejä kohti vuotta 2050, jotka vaikuttavat EU: hun, ja yksilöidään alueita, joilla EU voisi vahvistaa maailmanlaajuista johtajuuttaan. 

Tiistaina (7. syyskuuta) komissaari Hahn pitää lehdistötilaisuuden vihreiden joukkovelkakirjojen puitteiden hyväksymisestä. EUGBS (eurooppalainen vihreiden joukkovelkakirjojen standardi) pyrkii olemaan "vahva työkalu osoittamaan rahoittavansa laillisia vihreitä hankkeita, jotka EU: n taksonomia ”.

Eduskunta

Mainos

Eurooppa sopii digitaaliaikaan Johtaja ja kilpailukomissaari Margrethe Vestager tapaa (6. syyskuuta) parlamentissa viiden valiokunnan (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) puheenjohtajia vaihtaakseen näkemyksiä digitaalisesta agendasta. 

Naisten oikeuskomitea ja suhteista Afganistaniin vastaava valtuuskunta kokoontuvat keskustelemaan naisten ja tyttöjen oikeuksien tilanteesta.

Syövän voittamisesta vastaava erityiskomitea kokoontuu torstaina (9. syyskuuta) keskustelemaan terveystietojen vaihdosta ja syövän ehkäisyn ja hoidon digitalisoinnista sekä päivityksestä EU: n kestävän kehityksen kemikaalistrategian täytäntöönpanosta syövän ehkäisystä.

Mainos

Turvallisuuden ja puolustuksen alivaliokunta keskustelee Afganistanin tilanteesta sekä tutkimuksesta '' EU: n valmius ja vastaukset kemiallisiin, biologisiin, radiologisiin ja ydinaseisiin (CBRN) liittyviin uhkiin '' ja Sven Mikser, Euroopan parlamentin jäsen (S&D, EE), mietintöluonnos Haasteet ja tulevaisuudennäkymät monenvälisille joukkotuhoaseiden aseiden valvonta- ja aseriisuntajärjestelmille ''. 

Tuomioistuin

Euroopan unionin tuomioistuin antaa lausuntonsa 2.7 miljardin euron takaisinperimisestä Yhdistyneeltä kuningaskunnalta, koska se ei ole ottanut käyttöön riskipohjaista lähestymistapaa tullivalvontaan, vaikka OLAF, EU: n riippumaton petostentorjuntavirasto, on toistuvasti varoittanut. Tämän ongelman ratkaisematta jättäminen merkitsi myös sitä, että EU: n valmistajien oli kilpailtava EU: n kautta EU: hun tulevien aliarvostettujen tavaroiden kanssa. OLAFin luku kattaa vuodet 2011–2017. Muita tärkeitä tuomioita odotetaan turvapaikka-asioista (C-18/20, C-768/19).

neuvosto

Maatalous- ja kalastusministerit kokoontuvat epävirallisesti 5-7. Talous- ja valtiovarainministereillä on epävirallinen kokous videokonferenssilla 6. syyskuuta ja toinen epävirallinen kokous 10.-11. Kuten tavallista, euroryhmä kokoontuu ennen osallistavaa kokousta 10. 

EKP: n

Euroopan keskuspankki pitää säännöllisen kuukausikokouksensa torstaina, ja inflaatio ylittää nyt 2%: n tavoitteen. Kaikki katseet kiinnitetään siihen, mitä EKP tekee seuraavaksi.

Tunisia

EU: n korkea edustaja Josep Borrell vierailee Tunisiassa perjantaina (10. syyskuuta). Heinäkuussa Tunisian presidentti Kais Saied erotti pääministerin ja epäili parlamentin vetoavan hätävaltuuksiin mielenosoituksissa taloudellisista vaikeuksista ja Covid-19-tapausten lisääntymisestä. EU on kehottanut Tunisiaa kunnioittamaan perustuslakiaan ja oikeusvaltioperiaatettaan . 

Continue Reading

EU

Takaisin kouluun, EU -reportterin katse ensi viikkoon

Julkaistu

on

Niille teistä, jotka onnistuivat pääsemään palauttavalle kesälomalle, hyvin tehty, tarvitset sitä. Seuraava kausi on (toinen) kiireinen. 

Paljon lainsäädäntöä on aloittanut lainsäädäntömatkansa EU: n monimutkaisen päätöksentekokoneen läpi, ja paljon erittäin lihaisia ​​ehdotuksia on viipaloitu, kuutioitu ja maustettu ja lopulta heitetty sovittelukomitean paistinpannuun. sokeasilmäinen poliitikko vaikeasti saavutetuksi puheenjohtajakauden voitoksi. Biggiesin joukossa ovat Digital- ja Fit for 55 -ilmasuositukset. Ilmastosehdotukset lupaavat olevan erityisen mustelmia, kun otetaan huomioon, että hiilidioksidipäästöjä koskevat ilmastosäännökset on jo sovittu. Lopullisen tasapainon löytäminen ehdotusten välillä edellyttää toistaiseksi tuntemattoman hevoskauppaa.

Brysselin hihnat kulki elokuussa varsin lepotilassa, kunnes Afganistanin katastrofaaliset tapahtumat toivat 20 vuoden länsimaisen väliintulon vähemmän kuin voittoisaan paniikkitäyteiseen ja häikäilemättömään poistumiseen. "Länsi" on särkyneessä sotkussa, luottamus kaikkien aikojen alhaisimmalla tasolla. Von der Leyenin komissio esitti itsensä "geopoliittiseksi", Bidenin hallinto julisti "Amerikan takaisin!" - ja silti täällä ollaan. Yksi asia, jonka olen oppinut, on se, että asiat eivät ole koskaan niin huonoja, etteivät ne voisi muuttua pahemmiksi. Talebanien voitto ja julma muistutus siitä, että ISIS ei ole kadonnut, auttaa niitä, jotka tukevat heidän ihanteitaan muualla. Se ei ole kaunis kuva, mutta Euroopalla ja laajemmalla "länsimailla" on oltava rohkeutta paremmasta itsestään, joka puolustaa oikeuksia, demokratiaa, oikeusvaltiota ja vaurautta sekä kotimaassa että ulkomailla. 

Mainos

Ensi viikolla ulko- ja puolustusministerit kokoontuvat epävirallisiin neuvostoihin keskustelemaan viimeaikaisten tapahtumien seurauksista. Vakava epävakaus lähellä kotia Pohjois -Afrikassa, Libanonissa ja Valko -Venäjällä - muun muassa - ja tietysti Afganistanissa.

Puolustusministerit kokoontuvat keskustelemaan EU: n strategisesta kompassista. Tavoitteena on saada täydellinen asiakirja marraskuuhun mennessä. viimeaikaiset tapahtumat ovat osoittaneet, että EU: n on otettava enemmän vastuuta ja yhteistoimintaa turvallisuuden ja puolustuksen alalla.

Tiistaina (31. ottaa vastaan ​​miljoonia pakolaisia, jotka tarvitsevat enemmän taloudellista tukea.

Mainos

Lain sääntö

On vaikea olla majakka oikeusvaltioperiaatteelle ulkomailla, jos omat ainesosat repivät iloisesti normeja, mikä vie minut Puolaan ja Unkariin, jossa pysähtyneisyys on säilynyt kesän aikana.

Von der Leyen torjui Euroopan parlamentin jäsenet ja oikeudelliset asiantuntijat viiden sivun kirjeessä, jossa luetellaan, kuinka Unkari on rikkonut kuutta kahdeksasta oikeusvaltioperiaatteesta, jotka liittyvät EU: n talousarvion käyttämiseen, ja sen vuoksi sen pitäisi käynnistää äskettäin lyöty oikeusvaltion ehto mekanismi varojen väärinkäytön estämiseksi. Von der Leyen kirjoitti, että parlamentin jäsenet eivät olleet esittäneet riittävästi todisteita rikkomuksista ja että komissiota "ei ole asianmukaisesti kehotettu toimimaan".

Puolan laskupäivä 16. elokuuta ei ollut tapahtuma, ja komission päämaja varoitti edelleen. Ei voi olla ajattelematta, että komission oikeudellisessa yksikössä on joku, jonka seinään on kehystetty Douglas Adamsin lainaus: ”Rakastan määräaikoja. Rakastan sitä mölyävää melua, jota he aiheuttavat kulkiessaan ohi. ”

Komissio potkaisi tölkin tielle, kun he "lukivat ja analysoivat" Puolan vastausta. Varapresidentti Jourova vierailee Puolassa maanantaina (30. elokuuta). Oikeusministeri Zbigniew Ziobron äänet eivät ole rohkaisevia, ja he twiittasivat äskettäin, että EU on käynnissä "hybridisodassa" EU: ta vastaan. 

Sillä välin Slovenia pysähtyy edelleen asettamaan syyttäjiä Euroopan syyttäjänvirastoon, ja Slovenian pääministeri Jansa estää ehdokkaat.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa