Liity verkostomme!

EU

Oikeus- ja sisäasioiden neuvosto: Bryssel 3-4 maaliskuussa 2014

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

P0103670012Euroopan unionin oikeus- ja sisäasiainministerit tapaavat Brysselissä 3.-4. Maaliskuuta. Euroopan komissiota edustavat varapuheenjohtaja Viviane Reding, EU: n oikeusasioista vastaava komissaari ja sisäasiain komissaari Cecilia Malmström.

Oikeusneuvoston tärkeimmät asialistat (4. maaliskuuta)

  • EU: n tietosuojasääntöjen uudistus;
  • rajatylittävien velkojen periminen (eurooppalainen tilinpidätysmääräys);
  • rajatylittävä maksukyvyttömyyslainsäädäntö ja
  • Bryssel I -asetus - yhtenäisen patenttisuojan oikeudellisten aukkojen täyttäminen;
  • Euroopan syyttäjänvirasto;
  • menettelylliset takeet lapsille, joita syytetään tai epäillään rikoksesta, ja
  • tulevaa kehitystä oikeusalalla.

1. EU: n tietosuojauudistus

Mainos

Euroopan komissio ehdotti EU: n tietosuojasääntöjen uudistamista tammikuussa 2012 verkkoyhteisön yksityisyyden suojan vahvistamiseksi ja Euroopan digitaalitalouden vauhdittamiseksi (ks IP / 12 / 46 että MEMO / 14 / 60). Teknologian kehitys ja globalisaatio ovat muuttaneet perusteellisesti tapaa, jolla tietomme kerätään, käsitellään ja käytetään. Siksi säännöt, joita sovelletaan muihin kuin eurooppalaisiin yrityksiin, kun ne tarjoavat palveluja EU: n kansalaisille (alueellinen soveltamisala ja kansainväliset siirrot), digitaalitalouden keskeisiin tietojenkäsittelytekniikoihin (salanimet ja profilointi) ja kansalaisten päivitetyt oikeudet (tietojen siirrettävyys) ovat asialistalla.

Lisäksi tietosuojauudistuksen tavoitteena on vähentää byrokratiaa ja täydentää digitaalisia sisämarkkinoita: 28 jäsenvaltiota on pannut täytäntöön nykyisen vuoden 1995 tietosuojadirektiivin eri tavalla, mikä johtaa eroihin täytäntöönpanossa. Yksi laki poistaa nykyisen pirstaloitumisen ja kalliit hallinnolliset rasitteet, mikä johtaa yrityksille noin 2.3 miljardin euron säästöihin vuodessa. Tietosuojauudistus auttaa vahvistamaan kuluttajien luottamusta verkkopalveluihin ja vauhdittaa kasvua, työpaikkoja ja innovaatioita Euroopassa.

"Lokakuun huippukokouksessa Euroopan valtioiden ja hallitusten päämiehet sitoutuivat nykyaikaistetun tietosuojalainsäädännön" oikeaan aikaan "hyväksymiseen. Euroopan parlamentti on lähettänyt vahvan signaalin tukemalla ylivoimaisesti komission ehdotuksia. Pallo on nyt neuvoston tuomioistuimessa. olen varma, että pystymme hyödyntämään puheenjohtajavaltio Kreikan neuvottelujen viimeisimmässä tammikuussa pidetyssä epävirallisessa kokouksessa antamaa vauhtia. Viimeisimmän edistymisen nähden jatkan yhteistyötä ministerien kanssa tietosuojauudistuksen hyväksymiseksi ennen vuoden loppua. tämän vuoden ", sanoi varapuheenjohtaja Reding ennen neuvoston kokousta.

Mainos

Mitä odotetaan tässä neuvostossa? Ateenan epävirallisessa oikeusneuvostossa tammikuussa pidettyjen keskustelujen seurauksena ministereitä kehotetaan yleisesti tukemaan yleisen tietosuoja-asetuksen keskeisten näkökohtien edistymistä erityisesti asetuksen alueellisen soveltamisalan, tietojen salanimityksen ja tietojen siirrettävyyden suhteen. - kuluttajien kannalta tärkeimmät asiat.

Ministerit keskustelevat 3. maaliskuuta lyhyesti myös tietosuojadirektiiviehdotuksen tilanteesta lainvalvontasektorilla.

Komission kanta: Komissio jatkaa työtä 507 miljoonan Euroopan kansalaisen korkeatasoisen suojelun ja yksinkertaisempien sääntöjen luomiseksi Euroopan yrityksille. Komissio tukee täysin puheenjohtajavaltio Kreikkaa uudistuksen nopean etenemisen mukaisesti Euroopan valtion- ja hallitusten päämiesten sitoumuksen mukaisesti hyväksyä uusi tietosuojalainsäädäntö 'ajankohtainen ' tavalla ja joka tapauksessa ennen vuotta 2015. Komission tavoitteena on saavuttaa nopea edistys molemmissa ehdotuksissa (tietosuoja-asetus ja lainvalvontatarkoituksia koskeva direktiivi), jotka - kuten Euroopan parlamentti on jatkuvasti korostanut - muodostavat paketin. Nämä kaksi ehdotusta yhdessä voivat varmistaa kattavan ja yhdenmukaisen tietosuojakehyksen 21-luvulle. Alueellisen soveltamisalan osalta Euroopan komissio on toistuvasti korostanut, että on tärkeää varmistaa, että muiden kuin eurooppalaisten yritysten on sovellettava tavaroita ja palveluja eurooppalaisille kuluttajille täysimääräisesti EU: n tietosuojalainsäädännössä (SPEECH / 13 / 720). Kansalaisten paremman suojelun varmistamiseksi varapuheenjohtaja Reding sanoi maaliskuussa 2013 pidetyssä oikeusneuvostossa, että yrityksiä olisi kannustettava käyttämään salanimiä henkilöiden todellisten nimien sijasta (SPEECH / 13 / 209).

Taustaa: Puheenjohtajavaltio Irlanti kävi vuoden 2013 alkupuoliskolla kolme yksityiskohtaista keskustelukierrosta kattavista keskusteluista yleisen tietosuoja-asetuksen neljästä ensimmäisestä luvusta ja saattoi päätökseen myös poliisi- ja rikosoikeusviranomaisia ​​koskevan tietosuojadirektiivin ensimmäisen käsittelyn. Puheenjohtajavaltio Liettua johti neuvostoa lokakuussa käydyissä intensiivisissä keskusteluissa yhden luukun mekanismista oikeusneuvostossa, jossa sen periaatteesta päästiin yleiseen sopimukseen (ks. SPEECH / 13 / 788) ja joulukuussa 2013 (ks SPEECH / 13 / 1027). Puheenjohtajavaltio Kreikka kutsui koolle kolmikantakokouksen Ateenassa (22. tammikuuta) Euroopan komission, kahden Euroopan parlamentin esittelijän ja EU: n seuraavan puheenjohtajavaltion (Italian) kanssa etenemissuunnitelman laatimiseksi tietosuojauudistuksesta nopeasti. Tavoitteena on sopia neuvotteluvaltuuksista Euroopan parlamentin kanssa ennen Kreikan puheenjohtajakauden loppua.

2. Rajat ylittävien velkojen takaisinperintä

Tällä hetkellä kansallisen lainsäädännön vastuulla on vaatia pankkia maksamaan rahat asiakkaan pankkitililtä luotonantajalle. Nykyinen tilanne jäsenvaltioissa on oikeudellisesti monimutkainen, aikaa vievä ja kallis. Noin miljoonalla pienyrityksellä on ongelmia rajatylittävien velkojen kanssa, ja jopa 1 miljoonaa euroa vuodessa velkaa poistetaan tarpeettomasti, koska yritysten mielestä on liian pelottavaa käynnistää kalliita, sekavia oikeusjuttuja ulkomailla. Komissio ehdotti 600. heinäkuuta 25 uutta Euroopan laajuista tilin säilyttämismääräystä, jotta helpotettaisiin valtioiden rajat ylittävien velkojen perintää sekä kansalaisille että yrityksille (IP / 11 / 923).

Mitä odotetaan tässä neuvostossa? Neuvoston odotetaan hyväksyvän Euroopan parlamentin kanssa vain muutama viikko sitten saavutettu kompromissisopimus (ks MEMO / 14 / 101), mikä on tietä asiakirjan lopulliselle hyväksymiselle ensimmäisessä käsittelyssä.

Komission kanta: Komissio on tyytyväinen siihen, että kahden ja puolen vuoden työskentelyn jälkeen tämän ehdotuksen kanssa eurooppalainen tilinpidätysmääräys on nyt lähellä lopullista hyväksymistä. Ehdotuksen tarkoituksena on helpottaa rajatylittäviä saamisia ja antaa luotonantajille enemmän varmuutta velkojensa perimiseksi samalla kun vahvistetaan EU: n sisämarkkinoita ja talouden elpymistä.

Taustaa: Pienet ja keskisuuret yritykset (pk-yritykset) ovat Euroopan talouksien selkäranka - ne muodostavat 99 prosenttia EU: n yrityksistä. Noin miljoonalla näistä on ongelmia rajatylittävien velkojen kanssa. Toisen maan lainkäyttövaltaan kuuluvien velkojen perintämenettelyt ovat monimutkaiset, mikä kertoo yrityksille, jotka haluavat käydä kauppaa EU: n rajojen yli, aiheutuvat kustannukset. Tyypilliset ongelmat vaihtelevat kansallisen lainsäädännön eroista ylimääräisen asianajajan palkkaamiseen ja asiakirjojen kääntämiseen liittyviin kustannuksiin. Euroopan parlamentin oikeudellisten asioiden valiokunta (JURI) äänesti 1. toukokuuta komission ehdotuksen (MEMO / 13 / 481). Ministerit pääsivät ehdotukseen yleisnäkemykseen oikeusneuvoston kokouksessa joulukuussa 2013 (IP / 13 / 1209).

4. Rajat ylittävä maksukyvyttömyyslainsäädäntö

Yritykset ovat välttämättömiä vaurauden ja työpaikkojen luomiseksi, mutta niiden perustaminen - ja pitäminen yllä - on vaikeaa, varsinkin nykyisessä taloudellisessa tilanteessa. Siksi komissio ehdotti 12. joulukuuta 2012 nykyaikaistamista nykyisissä rajatylittävää maksukyvyttömyyttä koskevissa EU: n säännöissä (IP / 12 / 1354 että SPEECH / 12 / 945). Kymmenen vuoden kokemuksen perusteella uudet säännöt siirtävät keskittymisen selvitystilaan ja kehittävät uuden lähestymistavan yritysten auttamiseksi voittamaan taloudelliset vaikeudet ja samalla suojaamaan velkojien oikeutta saada rahansa takaisin.

Mitä odotetaan tässä neuvostossa? Puheenjohtajavaltio Kreikka antaa päivityksen tämän asiakirjan edistymisestä teknisellä tasolla ja Euroopan parlamentissa.

Komission kanta: Komissio pitää ehdotusta erityisen merkityksellisenä nykyisessä taloudellisessa tilanteessa ja on tyytyväinen teknisen tason tähänastiseen edistykseen puheenjohtajavaltio Kreikan hallinnossa. Euroopan parlamentin vahva tuki, joka tuki komission ehdotusta helmikuussa (MEMO / 14 / 88) pitäisi olla nopeaa edistystä edistävä tekijä.

Taustaa: Maksukyvyttömyys on tosiasia dynaamisessa, modernissa taloudessa. Noin puolet yrityksistä elää alle viisi vuotta, ja noin 200 000 yritystä menee konkurssiin EU: ssa vuosittain. Neljännes näistä konkursseista on rajat ylittävä. Todisteet viittaavat kuitenkin siihen, että epäonnistuneet yrittäjät oppivat virheistään ja menestyvät yleensä paremmin toisen kerran. Jopa 18% kaikista menestyvistä yrittäjistä on epäonnistunut ensimmäisessä yrityksessään. Siksi on välttämätöntä, että käytössä on nykyaikaiset lait ja tehokkaat menettelyt, jotta yritykset, joilla on riittävä taloudellinen asema, auttavat voittamaan taloudelliset vaikeudet ja saavat "toisen mahdollisuuden".

5. Yhdennetyn patenttisuojan oikeudellisten aukkojen täyttäminen

Euroopan komissio ehdotti 29. heinäkuuta 2013 täydentämään Euroopan laajuisen patenttisuojan oikeudellista kehystä päivittämällä tuomioistuinten toimivaltaa ja tuomioiden tunnustamista koskevia EU: n sääntöjä (niin kutsuttu Bryssel I -asetus). Muutokset valmistavat tapaa, jolla erikoistunut eurooppalainen patenttituomioistuin - yhtenäinen patenttituomioistuin - astuu voimaan heti, kun se on ratifioitu, mikä helpottaa yritysten ja keksijöiden patenttien suojaamista (IP / 13 / 750).

Mitä odotetaan tässä neuvostossa? Puheenjohtajavaltio Kreikka ilmoittaa neuvostolle muutama viikko sitten Euroopan parlamentin kanssa tehdystä sopimuksesta (ks MEMO / 14 / 101), jonka ansiosta ehdotettu asetus voidaan hyväksyä ensimmäisessä käsittelyssä.

Komission kanta: Komissio on tyytyväinen neuvostossa ja Euroopan parlamentissa saavutettuun edistykseen tämän tärkeän ehdotuksen suhteen. Euroopan parlamentin myönteinen äänestys huhtikuun täysistunnossa tasoittaa tietä patenttipaketin, joka on Euroopan unionin innovaatioille ratkaisevan tärkeän sääntelykehyksen, voimaantulolle (IP / 11 / 470).

Taustaa: Tällä hetkellä jonkun, joka haluaa saada keksinnölleen Euroopan laajuisen suojan, on validoitava eurooppalaiset patentit kaikissa 28 EU: n jäsenvaltiossa. Patentinhaltija voi osallistua useisiin riita-asioihin eri maissa samassa riidassa. Mutta tämä muuttuu lähitulevaisuudessa yhtenäisestä patenttipaketista tehdyn sopimuksen ansiosta. Yhtenäinen patenttituomioistuin - perustettu 19. helmikuuta 2013 allekirjoitetun sopimuksen (PRES / 13 / 61) - yksinkertaistaa menettelyjä ja johtaa nopeampiin päätöksiin vain yhdellä oikeudenkäynnillä erikoistuneessa tuomioistuimessa rinnakkaisten oikeudenkäyntien sijasta kansallisissa tuomioistuimissa. Sopimus perustuu Bryssel I -asetukseen (Asetuksen 1215 / 2012) yhtenäisen patenttituomioistuimen kansainvälisen toimivallan määrittämiseksi.

6. Euroopan syyttäjänvirasto

Suojellakseen paremmin veronmaksajien varoja petoksilta Euroopan komissio ehdotti 17. heinäkuuta 2013 Euroopan syyttäjänviraston perustamista (IP / 13 / 709). Viraston yksinomainen tehtävä on tutkia EU: n talousarvioon vaikuttavat rikokset ja nostaa niistä syytteet sekä tuomita jäsenvaltioiden tuomioistuimissa. Euroopan syyttäjänvirasto on riippumaton toimielin, jota valvotaan demokraattisesti.

Mitä odotetaan tässä neuvostossa? Puheenjohtajavaltio Kreikka päivittää neuvostolle tilanteen ja ministerit käyvät keskustelun.

Komission kanta: Komissio on tyytyväinen Euroopan syyttäjänviraston myönteiseen vauhtiin, jonka olemme nähneet viime viikkojen aikana, kun Euroopan parlamentin valiokunnat sekä Ranskan ja Saksan hallitus antoivat tukensa ehdotukselle (ks. MEMO / 14 / 124). Komissio tukee puheenjohtajavaltio Kreikkaa sen pyrkimyksissä saada mahdollisimman moni jäsenvaltio tukemaan nykyistä ehdotusta Euroopan syyttäjänvirastoksi.

Taustaa: Euroopan syyttäjänviraston ehdotuksen logiikka on yksinkertainen: Jos sinulla on "liittovaltion budjetti" - rahat tulevat kaikista jäsenvaltioista ja hallinnoidaan yhteisten sääntöjen mukaisesti - tarvitset myös liittovaltion välineitä tämän talousarvion suojaamiseksi tehokkaasti kaikkialla unionissa. Nykyään EU: n resursseihin kohdistuviin petoksiin liittyvä toiminta- ja tuomioprosentti vaihtelee suuresti eri puolilla EU: ta: kansalliset oikeusviranomaiset seuraavat vain 45.7 prosenttia jäsenvaltioihin siirretyistä tapauksista ja keskimäärin vain 42.3 prosenttia. Tämä tarkoittaa, että monet veronmaksajien rahaa varastavat rikolliset pääsevät rikoksistaan.

7. Paremmat suojatoimet rikoksesta epäiltyjä tai syytettyjä lapsia varten

Euroopan komissio ehdotti marraskuussa 2013 ehdotuspakettia oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin takaamiseksi kaikille kansalaisille riippumatta siitä, missä he ovat Euroopan unionissa (ks. IP / 13 / 1157 että MEMO / 13 / 1046). Keskeinen osa tätä pakettia on ehdotettu direktiivi sen varmistamiseksi, että lapsilla on erityiset takeet rikosoikeudenkäynneissä. Ehdotuksen mukaan lapsilla, jotka ovat erityisen haavoittuvia iänsä vuoksi, olisi oltava pakollinen oikeus asianajajaan kaikissa vaiheissa.

Tämä tarkoittaa, että lapset eivät voi luopua oikeudestaan ​​saada asianajaja, koska on suuri riski, että he eivät ymmärtäisi tekojensa seurauksia, jos he voisivat luopua oikeuksistaan. Lapsille asetetaan hyötyä myös muista takeista, kuten siitä, että heille ilmoitetaan viipymättä oikeuksistaan, vanhempiensa avuksi, heitä ei kyseenalaisteta julkisissa kuulemistilaisuuksissa, oikeutta lääkärintarkastukseen ja pidetään erillään aikuisista vangeista, jos heiltä evätään vapaus.

Mitä odotetaan tässä neuvostossa? Ministerit käyvät yleisen keskustelun komission ehdotuksesta.

Komission kanta: Komissio panee tyytyväisenä merkille puheenjohtajavaltio Kreikan tekemän intensiivisen työn asiakirja-aineiston suhteen ja jäsenvaltioiden rakentavan lähestymistavan. Ehdotetulla direktiivillä taatut oikeudet ovat avainasemassa lasten rikosoikeudellisten menettelyjen oikeudenmukaisuuden varmistamisessa, joten jäsenvaltioiden olisi pyrittävä nopeaan sopimukseen tästä aloitteesta säilyttäen samalla ehdotuksen oikeudelliset tavoitteet.

Taustaa: Rikosoikeudellisista syistä kärsivien lasten määrä on noin 1,086,000 12 XNUMX koko EU: ssa. Tämä on XNUMX prosenttia koko Euroopan väestöstä, jolla on rikosoikeus.

8. Tuleva kehitys oikeus- ja sisäasioiden alalla

Tukholman ohjelma, joka on tähän mennessä hallinnoinut oikeus- ja sisäasioiden aluetta, päättyy tänä vuonna, ja Eurooppa-neuvosto valmistelee "strategisia suuntaviivoja" tulevaa työtä näillä aloilla. Keskustelu tulevien vuosien prioriteeteista on suunniteltu kesäkuussa. Euroopan komissio kävi 25. helmikuuta suuntaa-antavan keskustelun oikeus- ja sisäasioiden politiikan tulevaisuudesta, ja se julkaistaan ​​maaliskuun puolivälissä annettavana tiedonantona.

Mitä odotetaan tässä neuvostossa? Komissio antaa suullisen esityksen tulevasta oikeuspolitiikkojen tulevaisuutta koskevasta tiedonannosta.

Komission kanta: Tuleva komission tiedonanto on tärkeä panos kehitettäessä unionin tulevaa toimintaa tällä alalla. Komissio on tyytyväinen jatkuvaan keskusteluun EU: n oikeuspolitiikan tulevaisuudesta. Komissio uskoo, että tulevina vuosina töissä on keskityttävä vastaamaan kolmeen päähaasteeseen: luottamus, liikkuvuus ja kasvu. Oikeuspolitiikka voi olla keskeinen väline näiden tavoitteiden saavuttamiseksi.

Tausta

Komissio isännöi 21. – 22. Marraskuuta 2013 Brysselissä suuren oikeuspolitiikan tulevaisuutta käsittelevän konferenssin - Assises de la Justice -tapahtuman (IP / 13 / 1117). Konferenssin keskustelujen lähtökohta oli paketti viisi keskusteluasiakirjaa Komission esittämä Euroopan siviili-, rikos- ja hallinto-oikeus sekä oikeusvaltioperiaate ja perusoikeudet EU: ssa. Nämä asiakirjat esittivät ideoita ja kysymyksiä mahdollisista toimista EU: n oikeuspolitiikassa tulevina vuosina.

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading

EU

Viikko edessä: Varoitus on esivarressa

Julkaistu

on

Komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič esittelee komission toisen vuosittaisen strategisen ennakointiraportin keskiviikkona (8. syyskuuta). Raportti tulee viikkoa ennen komission puheenjohtajan vuosittaista ”EU: n tila” -puhetta. Aloite on osa pyrkimystä varmistaa, että EU on kestävä haasteiden edessä, mutta kykenee myös valmistautumaan sisällyttämällä ennakoinnin kaikkiin päätöksenteon osa -alueisiin. Vuoden 2021 raportissa tarkastellaan rakenteellisia globaaleja megatrendejä kohti vuotta 2050, jotka vaikuttavat EU: hun, ja yksilöidään alueita, joilla EU voisi vahvistaa maailmanlaajuista johtajuuttaan. 

Tiistaina (7. syyskuuta) komissaari Hahn pitää lehdistötilaisuuden vihreiden joukkovelkakirjojen puitteiden hyväksymisestä. EUGBS (eurooppalainen vihreiden joukkovelkakirjojen standardi) pyrkii olemaan "vahva työkalu osoittamaan rahoittavansa laillisia vihreitä hankkeita, jotka EU: n taksonomia ”.

Eduskunta

Mainos

Eurooppa sopii digitaaliaikaan Johtaja ja kilpailukomissaari Margrethe Vestager tapaa (6. syyskuuta) parlamentissa viiden valiokunnan (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) puheenjohtajia vaihtaakseen näkemyksiä digitaalisesta agendasta. 

Naisten oikeuskomitea ja suhteista Afganistaniin vastaava valtuuskunta kokoontuvat keskustelemaan naisten ja tyttöjen oikeuksien tilanteesta.

Syövän voittamisesta vastaava erityiskomitea kokoontuu torstaina (9. syyskuuta) keskustelemaan terveystietojen vaihdosta ja syövän ehkäisyn ja hoidon digitalisoinnista sekä päivityksestä EU: n kestävän kehityksen kemikaalistrategian täytäntöönpanosta syövän ehkäisystä.

Mainos

Turvallisuuden ja puolustuksen alivaliokunta keskustelee Afganistanin tilanteesta sekä tutkimuksesta '' EU: n valmius ja vastaukset kemiallisiin, biologisiin, radiologisiin ja ydinaseisiin (CBRN) liittyviin uhkiin '' ja Sven Mikser, Euroopan parlamentin jäsen (S&D, EE), mietintöluonnos Haasteet ja tulevaisuudennäkymät monenvälisille joukkotuhoaseiden aseiden valvonta- ja aseriisuntajärjestelmille ''. 

Tuomioistuin

Euroopan unionin tuomioistuin antaa lausuntonsa 2.7 miljardin euron takaisinperimisestä Yhdistyneeltä kuningaskunnalta, koska se ei ole ottanut käyttöön riskipohjaista lähestymistapaa tullivalvontaan, vaikka OLAF, EU: n riippumaton petostentorjuntavirasto, on toistuvasti varoittanut. Tämän ongelman ratkaisematta jättäminen merkitsi myös sitä, että EU: n valmistajien oli kilpailtava EU: n kautta EU: hun tulevien aliarvostettujen tavaroiden kanssa. OLAFin luku kattaa vuodet 2011–2017. Muita tärkeitä tuomioita odotetaan turvapaikka-asioista (C-18/20, C-768/19).

neuvosto

Maatalous- ja kalastusministerit kokoontuvat epävirallisesti 5-7. Talous- ja valtiovarainministereillä on epävirallinen kokous videokonferenssilla 6. syyskuuta ja toinen epävirallinen kokous 10.-11. Kuten tavallista, euroryhmä kokoontuu ennen osallistavaa kokousta 10. 

EKP: n

Euroopan keskuspankki pitää säännöllisen kuukausikokouksensa torstaina, ja inflaatio ylittää nyt 2%: n tavoitteen. Kaikki katseet kiinnitetään siihen, mitä EKP tekee seuraavaksi.

Tunisia

EU: n korkea edustaja Josep Borrell vierailee Tunisiassa perjantaina (10. syyskuuta). Heinäkuussa Tunisian presidentti Kais Saied erotti pääministerin ja epäili parlamentin vetoavan hätävaltuuksiin mielenosoituksissa taloudellisista vaikeuksista ja Covid-19-tapausten lisääntymisestä. EU on kehottanut Tunisiaa kunnioittamaan perustuslakiaan ja oikeusvaltioperiaatettaan . 

Continue Reading

EU

Takaisin kouluun, EU -reportterin katse ensi viikkoon

Julkaistu

on

Niille teistä, jotka onnistuivat pääsemään palauttavalle kesälomalle, hyvin tehty, tarvitset sitä. Seuraava kausi on (toinen) kiireinen. 

Paljon lainsäädäntöä on aloittanut lainsäädäntömatkansa EU: n monimutkaisen päätöksentekokoneen läpi, ja paljon erittäin lihaisia ​​ehdotuksia on viipaloitu, kuutioitu ja maustettu ja lopulta heitetty sovittelukomitean paistinpannuun. sokeasilmäinen poliitikko vaikeasti saavutetuksi puheenjohtajakauden voitoksi. Biggiesin joukossa ovat Digital- ja Fit for 55 -ilmasuositukset. Ilmastosehdotukset lupaavat olevan erityisen mustelmia, kun otetaan huomioon, että hiilidioksidipäästöjä koskevat ilmastosäännökset on jo sovittu. Lopullisen tasapainon löytäminen ehdotusten välillä edellyttää toistaiseksi tuntemattoman hevoskauppaa.

Brysselin hihnat kulki elokuussa varsin lepotilassa, kunnes Afganistanin katastrofaaliset tapahtumat toivat 20 vuoden länsimaisen väliintulon vähemmän kuin voittoisaan paniikkitäyteiseen ja häikäilemättömään poistumiseen. "Länsi" on särkyneessä sotkussa, luottamus kaikkien aikojen alhaisimmalla tasolla. Von der Leyenin komissio esitti itsensä "geopoliittiseksi", Bidenin hallinto julisti "Amerikan takaisin!" - ja silti täällä ollaan. Yksi asia, jonka olen oppinut, on se, että asiat eivät ole koskaan niin huonoja, etteivät ne voisi muuttua pahemmiksi. Talebanien voitto ja julma muistutus siitä, että ISIS ei ole kadonnut, auttaa niitä, jotka tukevat heidän ihanteitaan muualla. Se ei ole kaunis kuva, mutta Euroopalla ja laajemmalla "länsimailla" on oltava rohkeutta paremmasta itsestään, joka puolustaa oikeuksia, demokratiaa, oikeusvaltiota ja vaurautta sekä kotimaassa että ulkomailla. 

Mainos

Ensi viikolla ulko- ja puolustusministerit kokoontuvat epävirallisiin neuvostoihin keskustelemaan viimeaikaisten tapahtumien seurauksista. Vakava epävakaus lähellä kotia Pohjois -Afrikassa, Libanonissa ja Valko -Venäjällä - muun muassa - ja tietysti Afganistanissa.

Puolustusministerit kokoontuvat keskustelemaan EU: n strategisesta kompassista. Tavoitteena on saada täydellinen asiakirja marraskuuhun mennessä. viimeaikaiset tapahtumat ovat osoittaneet, että EU: n on otettava enemmän vastuuta ja yhteistoimintaa turvallisuuden ja puolustuksen alalla.

Tiistaina (31. ottaa vastaan ​​miljoonia pakolaisia, jotka tarvitsevat enemmän taloudellista tukea.

Mainos

Lain sääntö

On vaikea olla majakka oikeusvaltioperiaatteelle ulkomailla, jos omat ainesosat repivät iloisesti normeja, mikä vie minut Puolaan ja Unkariin, jossa pysähtyneisyys on säilynyt kesän aikana.

Von der Leyen torjui Euroopan parlamentin jäsenet ja oikeudelliset asiantuntijat viiden sivun kirjeessä, jossa luetellaan, kuinka Unkari on rikkonut kuutta kahdeksasta oikeusvaltioperiaatteesta, jotka liittyvät EU: n talousarvion käyttämiseen, ja sen vuoksi sen pitäisi käynnistää äskettäin lyöty oikeusvaltion ehto mekanismi varojen väärinkäytön estämiseksi. Von der Leyen kirjoitti, että parlamentin jäsenet eivät olleet esittäneet riittävästi todisteita rikkomuksista ja että komissiota "ei ole asianmukaisesti kehotettu toimimaan".

Puolan laskupäivä 16. elokuuta ei ollut tapahtuma, ja komission päämaja varoitti edelleen. Ei voi olla ajattelematta, että komission oikeudellisessa yksikössä on joku, jonka seinään on kehystetty Douglas Adamsin lainaus: ”Rakastan määräaikoja. Rakastan sitä mölyävää melua, jota he aiheuttavat kulkiessaan ohi. ”

Komissio potkaisi tölkin tielle, kun he "lukivat ja analysoivat" Puolan vastausta. Varapresidentti Jourova vierailee Puolassa maanantaina (30. elokuuta). Oikeusministeri Zbigniew Ziobron äänet eivät ole rohkaisevia, ja he twiittasivat äskettäin, että EU on käynnissä "hybridisodassa" EU: ta vastaan. 

Sillä välin Slovenia pysähtyy edelleen asettamaan syyttäjiä Euroopan syyttäjänvirastoon, ja Slovenian pääministeri Jansa estää ehdokkaat.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa