Liity verkostomme!

Laajakaista

Mitä 5G voi tehdä sinulle

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

10000000000007080000036070F55918Vuoteen 2020 mennessä mobiilin Internet-liikenteen määrä on yli 30 kertaa niin suuri kuin vuonna 2010. Mutta tämä ei ole samanlaista liikennettä kuin nyt - Internetin käyttö ei ole kasvanut pelkästään käytössä olevien älypuhelimien ja tablettien määrän ansiosta. , mutta myös Internetin välityksellä kommunikointiin käyttävien koneiden ja anturien valtavan kasvun takia, jotka edellyttävät tehokkaampaa ja kaikkialla olevaa tekniikkaa dataliikenteen kuljettamiseksi.

5G on uusi verkkotekniikka ja infrastruktuuri, joka tuo valmiudet selviytyä tämä lisääntynyt käytön kasvu viestinnän - erityisesti langattomat - teknologioita ihmisten ja koneellisesti.

5G ei ole vain nopeampi, se tuo uusia toimintoja ja sovelluksia, joilla on korkea sosiaalinen ja taloudellinen arvo.

Mainos
Seuraavassa on muutamia esimerkkejä:

eHealth: Telekirurgia tehty kansainvälinen uutisia 2001 kun ensimmäinen Atlantin kirurgisen käytiin New Yorkissa ja Strasbourg. Kauko kirurgia koe tarvitaan erittäin kalliita korkean kapasiteetin kiinteiden yhteyksien. Komennot laukaisi Yhdysvalloissa oli ohjaamiseksi kirurgian laitteita Ranskassa, joitakin pieniä viiveellä. 5G tekee tämän skenaarion paljon helpompaa ja myös mobiili. 5G erityispiirteet tekevät komento-vasteaika lähellä nollaa ja antaa lääkärin suurella toiminta mukavuutta ja tarkkuutta. Vuonna lähitulevaisuuden, potilas, joka tarvitsee kiireellisesti tai kyseistä toimintaa voitaisiin hoitaa lääkärin etänä sijaitsee.

Connected kodeissa: Tulevat kodimme ovat täynnä liitettyjä laitteita, jotka eivät vain tarjoa tietoa ympäristöstään, vaan myös kommunikoivat keskenään. Älykäs termostaatti voi 'puhua' savunilmaisimen kanssa, jotta yhdistetyt tiedot voivat antaa luotettavampaa tietoa kotipalossa. Jos ketään ei ole läsnä, nämä tiedot voidaan välittää etänä mobiililaitteille ja saattaa palokunta pelastamaan. Kotien odotetaan olevan valtavia tietolähteitä, ja data siirretään mobiililaitteisiin etävalvontaa, ohjausta ja mahdollista päätöstä varten. Toiminta kuluttaa nopeasti olemassa olevien verkkojen taajuuksia ja kapasiteettia. 5G voi tukea tällaisia ​​kytkettyjä kotiskenaarioita ja vähentää samalla palvelukustannuksia.

 

Mainos

Turvallinen liikenne: Ajoneuvot tulevat turvallisemmiksi ICT-integraation ansiosta. He voivat pian kommunikoida ulkomaailman kanssa. Kuvittele, että aiot ajaa moottoritiellä sateisena päivänä kuorma-auton takana. Näkyvyys on erittäin rajallinen. Jos edessäsi olevassa kuorma-autossa on kamera, autosi voi kiinnittyä kuorma-autonkuljettajan näkemykseen edessä olevasta tiestä ja antaa sinulle lisätietoa, mikä parantaa huomattavasti ajomukavuutta ja turvallisuutta. Tämä suorituskyky edellyttää kuvien välitöntä siirtämistä kuorma-auton ja auton välillä, mikä ei ole mahdollista nykyisissä verkoissamme.

Älykkäät verkot: Utility infrastruktuurien yhä enemmän langattoman viestinnän tueksi toimintaa. Ne sijaitsevat usein maaseudulla tai syrjäisillä alueilla, joten langattoman yhteyden varmistaa edullisia seurannan. Kapasiteetti on kriittinen tukea sovelluksia, kuten videovalvonta ja laajakaistan langattoman tiedonsiirron. Ja latenssi - välinen aikaväli stimulaation ja vastaus - tulisi olla hyvin alhainen reagoida nopeasti, jos ongelma. Jälleen kerran 5G voi tuoda ratkaisuja, joissa nykyiset järjestelmät eivät pysty.

Entertainment: Kanssa 5G, voit käyttää suuria uusia sovelluksia, jopa ahtaissa paikoissa. Kuvittele olet katsomassa jalkapallo-ottelua stadionilla kanssa 50,000 ihmisiä ympärilläsi. Jos 5G yhteydet on asennettu, voit pelata ja kuunnella mielenkiintoisia vaiheita pelin eri kuvakulmia ja teräväpiirtotelevisio matkapuhelimella tai tabletilla. Tämä on mahdollista ansiosta käyttää korkeammat taajuusalueet tällä hetkellä hyödyntämättä laajakaistan viestinnän. Kuka yritti yhteyden Internetiin neuvotteluhuoneessa yli 200 henkilöitä on kokenut menetyksen yhteyden vuoksi epävakaudesta WiFi verkkoja. Kiitos 5G, tällaiset ongelmat ovat pian osa menneisyyden.

EU: n johtavan tien 5G

Eurooppalainen telealalle - edustavat yli 1.7 miljoonaa suoraa ja välillistä työpaikkaa Euroopassa - on ollut historiallisesti eturintamassa maailmanlaajuisen kilpailun alkuajoista GSM tekniikkaa. Euroopan komissio on valmis turvaamaan tämän johdon ja on antanut strategisesti tärkeä 5G kehitystä.

Vuosi sitten, € 50 miljoonaa investoitiin tutkimushankkeiden kuten METIS, 5GNOW, iJOIN, TROPIC, Mobile Cloud Networking, COMBO, MOTO että PHYLAWS (IP / 13 / 159). Ne ovat tällä hetkellä työskentelee arkkitehtuurin ja toiminnallisuuden tarpeita 5G. Tärkeä askel otettiin viime joulukuussa, kun komissio käynnisti julkisen ja yksityisen kumppanuus 5G (IP / 13 / 1261 - Factsheet). EU: n investointien määrä on € 700 miljoonaa euroa ja yksityisen vaikutuksen odotetaan olevan vähintään € 3.5 miljardia 2020. Tämä rohkea aloite täydentää hiljattain Telecommunications yhtenäismarkkinoiden (TSM) sääntelyä, jonka tarkoituksena on edistää EU: n telemarkkinoilla ja teollisuuden tulevaisuuden.

Lisätietoja

SPEECH / 14 / 155 - Johtaja Neelie Kroes puheen 5G varten Connected Continent Mobile World Congress Barcelonassa
Euroopan digitaalistrategia
5G varten Connected Continent
Hashtag: #5G, #connectedcontinent
Neelie Kroesin verkkosivusto
seurata Neelie Kroes Twitterissä

Laajakaista

Aika, jonka #EurooppaYhdistys voi sulkea pitkäaikaisista #digital-aukoista

Julkaistu

on

Euroopan unioni julkisti äskettäin eurooppalaisen osaamisohjelmansa, joka on kunnianhimoinen järjestelmä sekä työvoiman osaamiseksi että osaamisen täydentämiseksi. Oikeus elinikäiseen oppimiseen, joka on kirjattu Euroopan sosiaalisten oikeuksien pilariin, on saanut uuden merkityksen koronaviruspandemian seurauksena. Kuten työllisyydestä ja sosiaalisista oikeuksista vastaava komissaari Nicolas Schmit selitti: "Työvoimamme ammattitaito on yksi keskeisistä vastauksistamme elpymiseen, ja tarjoamalla ihmisille mahdollisuus rakentaa tarvitsemansa taidot ovat avain vihreään ja digitaaliseen valmistautumiseen. siirtymät ”.

Vaikka eurooppalainen blokki on usein tehnyt otsikoita ympäristöaloitteistaan ​​- etenkin Von der Leyenin komission keskipisteessä, Euroopan vihreässä diilissä -, sen on sallittu digitalisaation laskevan jonkin verran. Erään arvion mukaan Eurooppa käyttää vain 12 prosenttia digitaalisesta potentiaalistaan. Toteuttaakseen tämän laiminlyötyn alueen EU: n on ensin puututtava digitaaliseen epätasa-arvoon blokin 27 jäsenvaltiossa.

Vuoden 2020 digitaalitalouden ja yhteiskunnan indeksi (DESI), joka on vuotuinen yhdistetty arvio, jossa esitetään yhteenveto Euroopan digitaalisesta suorituskyvystä ja kilpailukyvystä, tukee tätä väitettä. Viimeisin kesäkuussa julkaistu DESI-raportti havainnollistaa epätasapainoa, joka on jättänyt EU: n digitaalisen tilkkutäkkeen eteen. DESI: n tietojen paljastamat jyrkät jakaumat - jakautuvat jäsenvaltioiden ja seuraavien välillä, maaseutu- ja kaupunkialueiden, pienten ja suurten yritysten tai miesten ja naisten välillä - tekevät täysin selväksi, että vaikka jotkut EU: n osat ovat valmiita seuraavaan sukupolven tekniikkaa, toiset ovat jääneet huomattavasti jälkeen.

Mainos

Haukottava digitaalinen kuilu?

DESI arvioi digitalisoinnin viittä pääkomponenttia - liitettävyyttä, inhimillistä pääomaa, Internet-palvelujen omaksumista, yritysten integrointia digitaalitekniikkaan ja digitaalisten julkisten palvelujen saatavuutta. Näiden viiden kategorian välillä ilmenee selkeä rako parhaiten suoriutuneiden maiden ja pakkauksen pohjassa olevien maiden välillä. Suomi, Malta, Irlanti ja Alankomaat erottuvat tähtien esittäjiksi erittäin edistyneellä digitaalitaloudella, kun taas Italiassa, Romaniassa, Kreikassa ja Bulgariassa on paljon tekemistä.

Tämä kokonaisnäkymä digitalisaation kasvavasta kuilusta vahvistetaan raportin yksityiskohtaisissa osissa jokaisesta näistä viidestä luokasta. Esimerkiksi laajakaistapeitto, Internet-nopeudet ja seuraavan sukupolven pääsyvalmiudet ovat kriittisiä henkilökohtaiseen ja ammatilliseen digitaalikäyttöön - silti osa Euroopasta jää kaikilla näillä alueilla.

Mainos

Laajakaistan käyttö on villisti erilaista

Laajakaistan kattavuus maaseutualueilla on edelleen erityinen haaste - 10 prosenttia Euroopan maaseutualueiden kotitalouksista ei edelleenkään ole kiinteän verkon peittämä, kun taas seuraavan sukupolven pääsyteknologia ei kata 41 prosenttia maaseudun kodeista. Siksi ei ole yllättävää, että huomattavasti harvemmalla maaseudulla asuvalla eurooppalaisella on tarvitsemansa digitaaliset perustaidot verrattuna suurempien kaupunkien maanmiehiin.

Vaikka nämä maaseutualueiden kytkentävajeet ovat huolestuttavia, varsinkin kun otetaan huomioon, kuinka tärkeitä digitaaliset ratkaisut, kuten tarkkuusviljely, ovat Euroopan maatalouden kestävyyden parantamiseksi, ongelmat eivät rajoitu maaseutualueisiin. EU oli asettanut tavoitteeksi, että vähintään 50 prosentilla kotitalouksista on ultranopeat (100 Mbps tai nopeammat) laajakaistaliittymät vuoden 2020 loppuun mennessä. Vuoden 2020 DESI-indeksin mukaan EU on kuitenkin selvästi alle merkinnän: vain 26 % eurooppalaisista kotitalouksista on tilannut tällaisia ​​nopeita laajakaistapalveluja. Tämä on ongelma käyttöönoton sijasta infrastruktuurin sijasta - 66.5 prosenttia eurooppalaisista kotitalouksista on verkon peittämä, joka pystyy tarjoamaan vähintään 100 Mbit / s laajakaistan.

Jälleen kerran, maanosan digitaalisen kilpailun edelläkävijöiden ja jälkeenjääneiden välillä on radikaali ero. Ruotsissa yli 60% kotitalouksista on tilannut erittäin nopean laajakaistan, kun taas Kreikassa, Kyproksessa ja Kroatiassa alle 10% kotitalouksista tarjoaa niin nopean palvelun.

Jäljellä olevat pk-yritykset

Samanlainen tarina vaivaa Euroopan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä), jotka edustavat 99 prosenttia kaikista EU: n yrityksistä. Vain 17% näistä yrityksistä käyttää pilvipalveluja ja vain 12% käyttää big data -analytiikkaa. Kun nämä tärkeät digitaaliset työkalut otetaan käyttöön niin alhaisella tasolla, eurooppalaiset pk-yritykset voivat jäädä paitsi muiden maiden yrityksistä - esimerkiksi 74% Singaporen pk-yrityksistä on todennut, että pilvipalvelut ovat yksi investoinneista, joilla on mitattavin vaikutus mutta menettää kentän suurempia EU: n yrityksiä vastaan.

Suuremmat yritykset piilottavat valtaosan pk-yritykset digitaalitekniikan integroinnissa - noin 38.5% suuryrityksistä hyödyntää jo edistyneiden pilvipalvelujen etuja, kun taas 32.7% luottaa big data -analytiikkaan. Koska pk-yrityksiä pidetään Euroopan talouden selkärangana, on mahdotonta kuvitella onnistunutta digitaalista siirtymistä Euroopassa ilman, että pienemmät yritykset lisäävät vauhtia.

Digitaalinen kuilu kansalaisten välillä

Vaikka Eurooppa onnistuisi kuitenkin kaventamaan nämä aukot digitaalisessa infrastruktuurissa, se merkitsee vain vähän
ilman inhimillistä pääomaa sen tukemiseen. Noin 61 prosentilla eurooppalaisista on vähintään digitaaliset perustaidot, vaikka tämä luku onkin hälyttävän alhainen joissakin jäsenvaltioissa - esimerkiksi Bulgariassa vain 31 prosentilla kansalaisista on edes perustavanlaatuiset ohjelmistotaidot.

EU: lla on edelleen vaikeuksia varustaa kansalaisiaan edellä mainitut perustaidot, joista on yhä enemmän tulossa edellytys monille työtehtäville. Tällä hetkellä vain 33 prosentilla eurooppalaisista on edistyneempiä digitaalisia taitoja. Tieto- ja viestintätekniikan (ICT) asiantuntijat puolestaan ​​muodostavat vähäisen 3.4 prosenttia EU: n kokonaistyövoimasta - ja vain yksi kuudesta on naisia. Ei ole yllättävää, että tämä on luonut vaikeuksia pk-yrityksille, jotka kamppailevat rekrytoida näitä erittäin kysyttyjä asiantuntijoita. Noin 1% Romaniassa ja Tšekissä toimivista yrityksistä ilmoitti ongelmista yrittäessään täyttää tietotekniikan asiantuntijoiden tehtäviä, mikä hidastaa epäilemättä näiden maiden digitaalisia muutoksia.

Viimeisimmässä DESI-mietinnössä tuodaan voimakkaasti esiin äärimmäiset erot, jotka jatkavat Euroopan digitaalisen tulevaisuuden estämistä, kunnes niihin puututaan. Eurooppalainen osaamisohjelma ja muut ohjelmat, joiden tarkoituksena on valmistaa EU: ta sen digitaaliseen kehitykseen, ovat tervetulleita askelia oikeaan suuntaan, mutta eurooppalaisten päättäjien tulisi laatia kattava järjestelmä koko ryhmän nopeuttamiseksi. Heillä on myös erinomainen tilaisuus tehdä niin - 750 miljardin euron elvytysrahasto, jota ehdotettiin Euroopan blokin auttamiseksi nousemaan koronaviruspandemian jälkeen. Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen on jo korostanut, että tähän ennennäkemättömään investointiin on sisällyttävä määräyksiä Euroopan digitalisaatiosta: DESI-mietinnössä on tehty selväksi, mitkä digitaaliset aukot on korjattava ensin.

Continue Reading

Tekoäly

Kansainvälinen yhteistyö #ICT-tutkimuksen alalla on keskeinen hammaspyörä ratkaistakseen nykypäivän globaaleja haasteita

Julkaistu

on

 

Tutkijat ja tutkijat ympäri maailmaa työskentelevät yhdessä löytääkseen rokotteen koronaviruksen torjumiseksi. Yritykset Euroopasta, Kiinasta, Yhdysvalloista, Australiasta ja Kanadasta ovat eturintamassa etsittäessä lääketieteellisiä ratkaisuja Covid-19: n torjumiseksi. Kaikilla näillä erityisillä tutkimusohjelmilla on kuitenkin yksi yhteinen nimittäjä. Ne tuovat tutkijat yhteen eri puolilta maailmaa työskentelemään tällä uskomattoman tärkeällä terveystutkimuksen kentällä, kirjoittaa Abraham Liu, Huawein pääedustaja EU: n toimielimiin.

Mainos

 

Abraham Liu, Huawein pääedustaja EU: n toimielimissä.

Abraham Liu, Huawein pääedustaja EU: n toimielimissä.

Tieteellisen huippuosaamisen harjoittaminen ei lopu mihinkään määriteltyyn maantieteelliseen rajaan. Jos sekä hallitukset että yritykset haluavat toimittaa markkinoille innovatiivisimpia tuotteita ja ratkaisuja, niiden tulee harjoittaa kansainvälistä yhteistyötä ja sitoutumista.

Toisin sanoen sen varmistaminen, että maailman parhaat tutkijat työskentelevät yhdessä yhteisen päämäärän saavuttamiseksi. Tämä voi liittyä esimerkiksi yhteistyöhön tutkimustoimissa kroonisten terveyshäiriöiden torjumiseksi, ilmastomuutoksen torjumiseksi ja tulevaisuuden ympäristöystävällisimpien ja energiatehokkaimpien kaupunkien rakentamiseksi.

Mainos

Tieto- ja viestintätekniikan (ICT) alalla saavutetut edistykset tukevat nyt kaikkien vertikaalisten alojen innovatiivista kehitystä. Energia-, liikenne-, terveys-, teollisuus-, rahoitus- ja maataloussektoria nykyaikaistetaan ja muutetaan digitaalisen nerokkuuden avulla.

  • 5G voi nyt varmistaa, että lääketieteelliset toimenpiteet voidaan suorittaa etänä.
  • Keinotekoisen älykkyyden (AI) kehitys voi auttaa tunnistamaan Covid-19 pilvisovellusten avulla.
  • Asiat Internetin (IOT) alan innovaatiot varmistavat vesihuoltojärjestelmien tehokkaamman toiminnan tunnistamalla viat ja vuodot automaattisesti.
  • Nykyään 25% kaikista kaupunkien ruuhkista johtuu pysäköintipaikkoja etsivistä ihmisistä. Käyttämällä tietokeskuksia oikein ja integroimalla video-, ääni- ja datapalvelujen käyttö liikennevalo- ja pysäköintijärjestelmät ovat toiminnallisesti tehokkaampia.
  • 5G toimittaa itse ajavia autoja, koska latenssivasteajat ohjeiden suorittamisessa ovat nyt paljon lyhyemmät kuin 4G. Autoyhtiöt käyttävät nyt palvelintietokoneita uusien ajoneuvomallien testaamiseen eikä fyysisten autojen käyttöönottoa tällaisiin mielenosoituksiin.
  • 85% kaikista perinteisistä pankkipalveluista suoritetaan nyt verkossa. AI: n edistyminen johtaa myös taistelua luottokorttipetosten torjunnassa.
  • Maidontuotanto voi nousta 20 prosentilla, kun antureita tunnistetaan nautojen verenpaineesta ja syketasosta.

Kaikkien näiden saavutusten ytimessä on sekä julkisen että yksityisen sektorin erittäin vahva sitoutuminen investoimaan perustutkimukseen. Tähän kuuluvat muun muassa matemaattiset algoritmit, ympäristötieteet ja energiatehokkuudet. Mutta kansainvälinen yhteistyö ja sitoutuminen ovat avainkomponentti digitaalisen muutoksen toteuttamisessa, jota tänään todistamme.

Horizon Europen (2021-2027) poliittiset tavoitteet saavutetaan onnistuneesti myönteisen kansainvälisen yhteistyön avulla. Tämä EU: n tutkimusohjelma auttaa tekemään Euroopasta sopivan digitaaliaikaan, rakentamaan vihreää taloutta, torjumaan ilmastomuutosta ja toteuttamaan Yhdistyneiden Kansakuntien kestävän kehityksen tavoitteet. Huawei voi ja auttaa EU: ta saavuttamaan nämä elintärkeät sosiaalipoliittiset ja talouspoliittiset tavoitteet.

Huawei on sitoutunut jatkamaan kansainvälistä sitoutumispolitiikkaamme uusien innovatiivisten tuotteiden ja ratkaisujen toimittamiseksi markkinoille. Huawei työllistää Euroopassa yli 2400 tutkijaa, joista 90% on paikallisia rekrytointeja. Yrityksemme toimii yli 150 yliopiston kanssa Euroopassa monilla erilaisilla tutkimustoiminnoilla. Huawei on aktiivinen osallistuja EU: n tutkimus- ja tiedealoitteisiin, kuten Horisontti 2020.

Yksityiset ja julkiset tutkimus- ja koulutusyhteisöt kaikkialta maailmasta - työskentelemällä yhdessä - yhteisellä tarkoituksella - pystyvät vastaamaan vakaviin globaaleihin haasteisiin, joita kohtaamme tänään.

Siellä missä olemme yhdistyneitä, onnistumme. Missä olemme jakautuneet, me epäonnistumme.

Continue Reading

Laajakaista

#Coronaviruskriisi viivästää Euroopan # 5G-käyttöönottoa

Julkaistu

on

5G

5G

COVID-19-pandemia, joka on vaikuttanut suurimpaan osaan Eurooppaa ja pakottanut valtakunnalliset sammutukset Italiassa, Espanjassa, Ranskassa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa, on myös pakottanut viivästyttämään Euroopan 5G-käyttöönottoa, etenkin Ranskassa. Ranskan telealan viranomainen ARCEP oli piti käynnistää maan kauan odotetut 5G-taajuusaluevaihtoehdot huhtikuun puolivälissä; säätimellä on nyt myönsi Se ei pysty tarjoamaan tarjouksia maan ollessa pysähtymässä hidastamaan koronaviruksen leviämistä EU: n toiseksi suurimmassa taloudessa.

Toistaiseksi Ranskan neljä suurta operaattoria - Orange, Bouygues, SFR ja Free - eivät ole vaivautunut myöhässä. Sen sijaan he ovat kiireisiä yrittäessään pysyä mukana jyrkkä nousu kymmenien miljoonien etätyöhön pakotettujen ammattilaisten tietoliikenteessä puhumattakaan suoratoistopalveluiden, kuten Netflix, YouTube ja Amazon Prime, kysynnästä. Ranskan hallituksen pyynnöstä Disney + joutui jopa viivästytä sen käyttöönottoa Ranskassa kahdella täydellä viikolla verkon ylikyllästymisen välttämiseksi.

Mainos

Pidemmällä aikavälillä huutokaupan järjestämisen viivästyminen tekee kuitenkin erittäin epätodennäköiseksi, että Ranskan televiestintäsektori kykenee saavuttamaan 5G: n käyttöönottoa koskevat tavoitteensa vuonna 2020. Ranskan hallitus oli ennen pyrkinyt operaattoreita ottamaan 5G-verkot käyttöön vähintään kahdessa kaupungissa. vuoden lopulla olettaen, että tarjouskilpailu tapahtuu huhtikuussa ja että käyttöönotto voi alkaa heinäkuussa.

 

Vain viimeisin este

Mainos

Ennen pandemian leviämistä Euroopassa EU-maat kamppailivat jo muiden markkinoiden kanssa 5G-infrastruktuurin saattamiseksi verkkoon. GSMA: n ja Ericssonin mukaan Euroopan odotetaan kollektiivisesti saavuttaa vain 30% 5G: n markkinaosuus seuraavien viiden vuoden aikana. Vertailun vuoksi Etelä-Korean vauhti on 66 prosenttia ja Yhdysvaltojen odotetaan nousevan 50 prosenttiin.

Jopa Euroopan unionissa kuilu jäsenvaltioiden välillä kasvaa. Vaikka Ranska pyrkii selvittämään, milloin se voi allokoida 5G-taajuuksia, Italian kaksi suurinta operaattoria jo tehty 5G-palvelu saatavana viime vuonna suurimmissa kaupungeissa, kuten Milanossa, Torinossa, Roomassa ja Napolissa. Espanjassa Vodafone aloitti 5G: n käyttöönoton jo vuonna 2018 ja oli jo laajentanut 5G-verkkoaan 15-kaupungeissa ennen vuoden 2019 loppua.

Tietenkin maailman kykyyn toteuttaa 5G-tekniikkaa on vaikuttanut globaalin geopolitiikan epämääräisyys. EU: n pyrkimykset saada kiinni Itä-Aasian ja Pohjois-Amerikan televiestintämarkkinoista ovat valitettavasti joutuneet ristiin tuleen Yhdysvaltojen ja Kiinan välinen kauppasota, nyt kaksi vuotta peräkkäin.

Kiinan telekommunikaatiohiukkasten Huawein tai ZTE: n tekniikan ja laitteiden käytön turvallisuusvaikutuksista huolissaan Trumpin hallinto on ajautanut eurooppalaiset kumppaninsa sulje pois nämä yritykset heidän syntyvästä 5G-verkostaan. Valitettavasti Euroopan teletoiminnan tarjoajilla ei tällä hetkellä ole muita vaihtoehtoja.

 

Huawei: ainoa peli kaupungissa?

Presidentti Donald Trumpin itse johtamat amerikkalaiset vastalauseet kiinalaisten televiestintätekniikoiden käytölle eivät ole perusteettomia. Läpinäkymätön suhde Huawein kaltaisten yritysten ja Kiinan hallituksen välillä todelliset perusteet huolta. Yhdysvaltojen, Australian ja muiden virkamiesten mukaan Peking voi pakottaa Huawein luovuttamaan tietoja tai käyttämään Huaweia muuten "takaovena" tärkeisiin tietojärjestelmiin, jotka käyttävät Huawei-laitteita.

Vaikka yritys väittää olevansa suhteessa Kiinan valtioon, on ei eroa mistä tahansa muusta yksityisestä yrityksestä, joka raportoi Wall Street Journal totesi viime vuonna, että Huawei oli hyötynyt jopa 75 miljardista dollarista erilaisessa muodossa olevaa valtionapua.

Jos Huawein asema suhteessa Kiinan hallitukseen on vakava, Euroopalle on käytännössä mahdotonta vapauttaa Huawein komponentteja televerkoistaan. Huawei-tuotteita on jo läsnä Euroopassa 3G- ja 4G-verkot, perusta, jolle mantereen 5G-verkot on rakennettava. Kuten alan analyytikot huomauttavat, yrityksen poistaminen olemassa olevista verkoista olisi vaatia varoja että Euroopan hallitusten eikä toimijoiden ei tarvinnut säästää jo ennen nykyistä talouskriisiä.

Ilman Huaweita Euroopan 5G-siirtymä voi tosiasiassa kohdata 18 kuukauden lisäviivästyksiä ja 62 miljardin dollarin lisäkustannuksia. Tämä auttaa selittämään, miksi eurooppalaisilla johtajilla on ei liittynyt Yhdysvaltojen vaatimuksiin, valitsemalla sen sijaan lähestymistavan, joka sulkee riskialttiit toimittajat pois verkkonsa "kriittisistä osista", mutta ei estä ketään tiettyä yritystä.

Tämä oli jo kiistanalainen aihe Yhdysvaltojen ja sen tärkeimpien liittolaisten välillä ennen COVID-19-kriisiä, minkä seurauksena presidentti Trumpin ja pääministeri Boris Johnsonin välillä käytiin hellyttävää vaihtoa helmikuussa, kun Johnson päätti antaa Kiinan Huaweille rakentaa ainakin osan Ison-Britannian 5G-verkko.

Tarkoittaako tämä, että eurooppalaisilla ja amerikkalaisilla virkamiehillä ja sääntelijöillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin hyväksyä Huawein keskeinen rooli? Ei välttämättä.

Jotkut eurooppalaisen ”digitaalinen itsemääräämisoikeus”- ryhmä, johon kuuluu erityisesti Ranskan presidentti Emmanuel Macron - ovat tulossa tunnustamaan, että Euroopan omat ensisijaiset 5G-tekniikan toimittajat, Ruotsin Ericsson ja Suomen Nokia, ovat kilpailun haitoissa verrattuna kilpailijan Huawein mahdollisuuteen saada Kiinan valtiontukea. Että ei tarkoitaHuawein eturintamassa kilpailussa markkinaosuudesta on kuitenkin ylitsepääsemätön.

Eurooppalaiset teleoperaattorit, joiden on tehtävä päätöksiä kiinalaisten ja eurooppalaisten toimittajien välillä, ovat itse epäedullisessa asemassa Euroopan markkinoiden monimuotoisen rakenteen vuoksi. Toisin kuin Kiinassa tai Yhdysvalloissa, joilla yhtenäiset sisämarkkinat antavat operaattoreille mahdollisuuden saavuttaa satojen miljoonien asiakkaiden palvelemiseen tarvittava mittakaava, Euroopan televiestintäala on murtunut kansallisten rajojen yli.

Jokaisella EU-maalla on omat operaattorijoukkonsa, ja yksikään niistä ei vastaa kasvun tarjoamien huoneiden suhteen paljon suurempia Aasian ja Amerikan markkinoita. Vaikka EU: n laajuinen konsolidointi voisi lievittää tätä ristiriitaa, tähän suuntaan suuntautuvat muutokset ovat tehneet ollut tyypillinen sääntelyviranomaiset Brysselissä.

Voisiko nykyinen kriisi antaa mahdollisuuden palauttaa Euroopan rakenteelliset haitat 5G: ssä? EU ja koko maailmantalous tarvitsevat pandemian seurauksena vakavia taloudellisia kannustimia. Yhteinen pyrkimys vahvistaa Euroopan tekninen riippumattomuus ja kilpailukyky telekommunikaatioalalla voisi auttaa edistämään tulevaa kasvua, jos eurooppalaiset johtajat ovat valmiita siihen.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa