Liity verkostomme!

EU

Elektroniikkateollisuus esittää suunnitelma tehdä Euroopasta maailman johtava mikro- ja nanoelektroniikan

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

ite-031Elektroniikkateollisuuden toimitusjohtajat ovat kertoneet Euroopan komission varapuheenjohtaja Neelie Kroesille, että Eurooppa voi kaapata Euroopan komissiolle tänään kymmeneen vuoteen 60% uusista elektroniikkamarkkinoista ja kaksinkertaistaa puolijohdekomponenttien tuotannon taloudellisen arvon Euroopassa seuraavan kymmenen vuoden aikana. (14 helmikuu).

Kroes pyysi 11 Electronicsin toimitusjohtajien yksityiskohtaista suunnitelmaa Elektroniikkajohtajien ryhmä (ELG), joka on asetettu 2013: iin. Ryhmä suosittelee, että EU keskittyy:

Alueet, joilla Eurooppa on vahva - autoteollisuus, energia, teollisuusautomaatio ja turvallisuus. Tavoitteena on kaksinkertaistaa nykyinen tuotanto seuraavien kymmenen vuoden aikana.

Mainos

Uudet nopeasti kasvavat alueet, erityisesti esineiden internet (IoT) ja Smart-X-markkinoiden kehittäminen (esim. Älykkäät kodit, älykkäät verkot jne.). Tavoitteena on kaapata 60% näistä kehittyvistä markkinoista vuoteen 2020 mennessä.

Vahva läsnäolo matkaviestinnässä ja langattomassa viestinnässä. Tavoitteena on, että Eurooppa kerää 20in prosentin näiden markkinoiden ennakoidusta kasvusta.

Euroopan komission varapuheenjohtaja Neelie Kroes sanoi: "Haluan meidät kuljettajan istuimelle. Ala haluaa palata kuljettajan paikalle. Viestini on seuraava: aiomme tehdä Euroopasta paikan tehdä ja ostaa innovatiivisia mikro- ja nanoelektroniikka. "

Mainos

Kysyntäpuolella ryhmä ehdottaa laajaa aloitetta "Älykäs kaikkialla" perustamaan osaamiskeskukset ja vyöhykkeet uusien teknologioiden laajamittaiseen tosielämän testaamiseen kaikkialla Euroopassa.

Tarjonnan puolella ryhmä näkee selkeän mahdollisuuden lisätä kapasiteettia 70,000 2016 uudella kiekolla (puolijohdemateriaaliviipaleilla, joille sirut valmistetaan) kuukaudessa vuodesta 17/10 alkaen - keskimäärin XNUMX% kasvanut kapasiteetti vuodessa. Eurooppa voi luottaa vahvaan materiaali- ja laiteteollisuuteensa säilyttääkseen kilpailuetun tuotannossa, myös tulevassa siirtymässä suurempaan kiekkokokoon kustannusten alentamiseksi.

Euroopassa puolijohdeekosysteemi työllistää suoraan noin 250,000 2.5 ihmistä; 10 miljoonalla työntekijällä koko arvoketjussa. Mikro- ja nanoelektroniikkakomponentit ja -järjestelmät tuottavat vähintään 9 prosenttia Euroopan BKT: sta, ja maailmanlaajuinen kysyntä kasvaa vuosittain 5 prosentilla (volyymi) ja 6-XNUMX prosentilla (arvo).

ELG pyrkii nyt muuttamaan näitä ajatuksia konkreettisiksi toimiksi kesäkuuhun 2014.

Tausta

1990-järjestelmien aikana puolijohdetuotannon eurooppalainen osuus kasvoi yli 15 prosenttiin maailman tuotannosta. Viimeisen vuosikymmenen aikana se on kuitenkin laskenut alle 10% (Japani 22%; Etelä-Korea 18%; Taiwan 17%; US 13%). Euroopalla on vahvuuksia vertikaalisesti integroituneilla markkinoilla, kuten autoteollisuudessa, energiantuotannossa, turvallisuudessa ja älykortteissa ja johtavassa asemassa uusilla markkinoilla, kuten antureissa ja mikrosysteemeissä (MEMS). Euroopan teollisuus on vahva virtuaalikomponenteissa ja pienitehoisissa prosessoreissa sekä laitteiden, materiaalien ja henkisen omaisuuden toimittamisessa.

23 toukokuussa 2013 komissio ilmoitti Elektroniikkastrategia Euroopalle, jonka tavoitteena 2020 on helpottaa 100-miljardin euron investointeja teollisuuteen; kaksinkertaistaa EU: n mikrosirujen tuotannon arvon; ja luo 250 000 työpaikkoja Euroopassa. Electronic Leaders Group, ryhmä 11 Electronicsin toimitusjohtajia, jotka kattavat tutkimuksen, työkalut, kehittämisen ja valmistuksen, perustettiin yhteistyössä kaikkien asianomaisten sidosryhmien kanssa keinojen saavuttamiseksi näiden tavoitteiden saavuttamiseksi.

Tänään toimitetussa suunnitelmassa on yksi toimenpide Elektroniikkastrategia Euroopalle Suunnitelma sisältää toimia, joita teollisuus, Euroopan komissio, jäsenvaltiot, alueet, yliopistot ja sijoittajat toteuttavat.

Suunnitelma perustuu nykyisten julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuksien kokemuksiin, kuten ENIAC jotka investoivat 1.8 / 2012in pilottihankkeisiin ja pilottihankkeisiin yli 13bn. Nämä pilottilinjat ja pilottihankkeet tuetaan tulevaisuudessa uudessa ECSEL aloite, joka käynnistetään toukokuun 2014: n aikana ja jonka kokonaisbudjetti on vähintään 5bn, seuraavien seitsemän vuoden aikana.

Lisätietoja

MEMO / 14 / 106 8 asiaa, joita et tiennyt elektroniikasta
Eurooppalainen teollinen strateginen etenemissuunnitelma mikro- ja nanoelektroniikan komponentteja ja järjestelmiä varten
Elektroniikka digitaalistrategiassa
Hashtag: #elektroniikka #ConnectedContinent
Digitaalistrategia sivusto
Neelie Kroesin verkkosivusto
Seuraa Neelie Kroes on Twitter

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading

EU

Viikko edessä: Varoitus on esivarressa

Julkaistu

on

Komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič esittelee komission toisen vuosittaisen strategisen ennakointiraportin keskiviikkona (8. syyskuuta). Raportti tulee viikkoa ennen komission puheenjohtajan vuosittaista ”EU: n tila” -puhetta. Aloite on osa pyrkimystä varmistaa, että EU on kestävä haasteiden edessä, mutta kykenee myös valmistautumaan sisällyttämällä ennakoinnin kaikkiin päätöksenteon osa -alueisiin. Vuoden 2021 raportissa tarkastellaan rakenteellisia globaaleja megatrendejä kohti vuotta 2050, jotka vaikuttavat EU: hun, ja yksilöidään alueita, joilla EU voisi vahvistaa maailmanlaajuista johtajuuttaan. 

Tiistaina (7. syyskuuta) komissaari Hahn pitää lehdistötilaisuuden vihreiden joukkovelkakirjojen puitteiden hyväksymisestä. EUGBS (eurooppalainen vihreiden joukkovelkakirjojen standardi) pyrkii olemaan "vahva työkalu osoittamaan rahoittavansa laillisia vihreitä hankkeita, jotka EU: n taksonomia ”.

Eduskunta

Mainos

Eurooppa sopii digitaaliaikaan Johtaja ja kilpailukomissaari Margrethe Vestager tapaa (6. syyskuuta) parlamentissa viiden valiokunnan (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) puheenjohtajia vaihtaakseen näkemyksiä digitaalisesta agendasta. 

Naisten oikeuskomitea ja suhteista Afganistaniin vastaava valtuuskunta kokoontuvat keskustelemaan naisten ja tyttöjen oikeuksien tilanteesta.

Syövän voittamisesta vastaava erityiskomitea kokoontuu torstaina (9. syyskuuta) keskustelemaan terveystietojen vaihdosta ja syövän ehkäisyn ja hoidon digitalisoinnista sekä päivityksestä EU: n kestävän kehityksen kemikaalistrategian täytäntöönpanosta syövän ehkäisystä.

Mainos

Turvallisuuden ja puolustuksen alivaliokunta keskustelee Afganistanin tilanteesta sekä tutkimuksesta '' EU: n valmius ja vastaukset kemiallisiin, biologisiin, radiologisiin ja ydinaseisiin (CBRN) liittyviin uhkiin '' ja Sven Mikser, Euroopan parlamentin jäsen (S&D, EE), mietintöluonnos Haasteet ja tulevaisuudennäkymät monenvälisille joukkotuhoaseiden aseiden valvonta- ja aseriisuntajärjestelmille ''. 

Tuomioistuin

Euroopan unionin tuomioistuin antaa lausuntonsa 2.7 miljardin euron takaisinperimisestä Yhdistyneeltä kuningaskunnalta, koska se ei ole ottanut käyttöön riskipohjaista lähestymistapaa tullivalvontaan, vaikka OLAF, EU: n riippumaton petostentorjuntavirasto, on toistuvasti varoittanut. Tämän ongelman ratkaisematta jättäminen merkitsi myös sitä, että EU: n valmistajien oli kilpailtava EU: n kautta EU: hun tulevien aliarvostettujen tavaroiden kanssa. OLAFin luku kattaa vuodet 2011–2017. Muita tärkeitä tuomioita odotetaan turvapaikka-asioista (C-18/20, C-768/19).

neuvosto

Maatalous- ja kalastusministerit kokoontuvat epävirallisesti 5-7. Talous- ja valtiovarainministereillä on epävirallinen kokous videokonferenssilla 6. syyskuuta ja toinen epävirallinen kokous 10.-11. Kuten tavallista, euroryhmä kokoontuu ennen osallistavaa kokousta 10. 

EKP: n

Euroopan keskuspankki pitää säännöllisen kuukausikokouksensa torstaina, ja inflaatio ylittää nyt 2%: n tavoitteen. Kaikki katseet kiinnitetään siihen, mitä EKP tekee seuraavaksi.

Tunisia

EU: n korkea edustaja Josep Borrell vierailee Tunisiassa perjantaina (10. syyskuuta). Heinäkuussa Tunisian presidentti Kais Saied erotti pääministerin ja epäili parlamentin vetoavan hätävaltuuksiin mielenosoituksissa taloudellisista vaikeuksista ja Covid-19-tapausten lisääntymisestä. EU on kehottanut Tunisiaa kunnioittamaan perustuslakiaan ja oikeusvaltioperiaatettaan . 

Continue Reading

EU

Takaisin kouluun, EU -reportterin katse ensi viikkoon

Julkaistu

on

Niille teistä, jotka onnistuivat pääsemään palauttavalle kesälomalle, hyvin tehty, tarvitset sitä. Seuraava kausi on (toinen) kiireinen. 

Paljon lainsäädäntöä on aloittanut lainsäädäntömatkansa EU: n monimutkaisen päätöksentekokoneen läpi, ja paljon erittäin lihaisia ​​ehdotuksia on viipaloitu, kuutioitu ja maustettu ja lopulta heitetty sovittelukomitean paistinpannuun. sokeasilmäinen poliitikko vaikeasti saavutetuksi puheenjohtajakauden voitoksi. Biggiesin joukossa ovat Digital- ja Fit for 55 -ilmasuositukset. Ilmastosehdotukset lupaavat olevan erityisen mustelmia, kun otetaan huomioon, että hiilidioksidipäästöjä koskevat ilmastosäännökset on jo sovittu. Lopullisen tasapainon löytäminen ehdotusten välillä edellyttää toistaiseksi tuntemattoman hevoskauppaa.

Brysselin hihnat kulki elokuussa varsin lepotilassa, kunnes Afganistanin katastrofaaliset tapahtumat toivat 20 vuoden länsimaisen väliintulon vähemmän kuin voittoisaan paniikkitäyteiseen ja häikäilemättömään poistumiseen. "Länsi" on särkyneessä sotkussa, luottamus kaikkien aikojen alhaisimmalla tasolla. Von der Leyenin komissio esitti itsensä "geopoliittiseksi", Bidenin hallinto julisti "Amerikan takaisin!" - ja silti täällä ollaan. Yksi asia, jonka olen oppinut, on se, että asiat eivät ole koskaan niin huonoja, etteivät ne voisi muuttua pahemmiksi. Talebanien voitto ja julma muistutus siitä, että ISIS ei ole kadonnut, auttaa niitä, jotka tukevat heidän ihanteitaan muualla. Se ei ole kaunis kuva, mutta Euroopalla ja laajemmalla "länsimailla" on oltava rohkeutta paremmasta itsestään, joka puolustaa oikeuksia, demokratiaa, oikeusvaltiota ja vaurautta sekä kotimaassa että ulkomailla. 

Mainos

Ensi viikolla ulko- ja puolustusministerit kokoontuvat epävirallisiin neuvostoihin keskustelemaan viimeaikaisten tapahtumien seurauksista. Vakava epävakaus lähellä kotia Pohjois -Afrikassa, Libanonissa ja Valko -Venäjällä - muun muassa - ja tietysti Afganistanissa.

Puolustusministerit kokoontuvat keskustelemaan EU: n strategisesta kompassista. Tavoitteena on saada täydellinen asiakirja marraskuuhun mennessä. viimeaikaiset tapahtumat ovat osoittaneet, että EU: n on otettava enemmän vastuuta ja yhteistoimintaa turvallisuuden ja puolustuksen alalla.

Tiistaina (31. ottaa vastaan ​​miljoonia pakolaisia, jotka tarvitsevat enemmän taloudellista tukea.

Mainos

Lain sääntö

On vaikea olla majakka oikeusvaltioperiaatteelle ulkomailla, jos omat ainesosat repivät iloisesti normeja, mikä vie minut Puolaan ja Unkariin, jossa pysähtyneisyys on säilynyt kesän aikana.

Von der Leyen torjui Euroopan parlamentin jäsenet ja oikeudelliset asiantuntijat viiden sivun kirjeessä, jossa luetellaan, kuinka Unkari on rikkonut kuutta kahdeksasta oikeusvaltioperiaatteesta, jotka liittyvät EU: n talousarvion käyttämiseen, ja sen vuoksi sen pitäisi käynnistää äskettäin lyöty oikeusvaltion ehto mekanismi varojen väärinkäytön estämiseksi. Von der Leyen kirjoitti, että parlamentin jäsenet eivät olleet esittäneet riittävästi todisteita rikkomuksista ja että komissiota "ei ole asianmukaisesti kehotettu toimimaan".

Puolan laskupäivä 16. elokuuta ei ollut tapahtuma, ja komission päämaja varoitti edelleen. Ei voi olla ajattelematta, että komission oikeudellisessa yksikössä on joku, jonka seinään on kehystetty Douglas Adamsin lainaus: ”Rakastan määräaikoja. Rakastan sitä mölyävää melua, jota he aiheuttavat kulkiessaan ohi. ”

Komissio potkaisi tölkin tielle, kun he "lukivat ja analysoivat" Puolan vastausta. Varapresidentti Jourova vierailee Puolassa maanantaina (30. elokuuta). Oikeusministeri Zbigniew Ziobron äänet eivät ole rohkaisevia, ja he twiittasivat äskettäin, että EU on käynnissä "hybridisodassa" EU: ta vastaan. 

Sillä välin Slovenia pysähtyy edelleen asettamaan syyttäjiä Euroopan syyttäjänvirastoon, ja Slovenian pääministeri Jansa estää ehdokkaat.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa