Liity verkostomme!

EU

NSA tiedustelu: Mitä asiantuntijat paljasti Mepit

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

20140211PHT35692_originalJohtopäätös aika: Kuukausien tutkii joukkoseurantaan NSA Euroopassa EP tutkinta on päättynyt penning havainnoistaan. Tutkimus käynnistettiin viime vuonna vanavedessä paljastusten NSA ilmiantajien Edward Snowden ja osallistui yli 15 kuulemistilaisuuksia edustajia EU: n toimielinten, kansallisten parlamenttien, Yhdysvaltain kongressi, IT yritykset, kansalaisjärjestöt ja toimittajat. Kansalaisvapauksien valiokunnassa äänestettiin mietintöluonnoksesta 12 helmikuussa. Lue löytää mitä Mepit selville.

Ensimmäisessä kuulemistilaisuudessa syyskuun alussa, toimittajat korostivat demokraattisen valvonnan työn päällä turvallisuuspalvelut. "[Mass valvonta] teknologioita voidaan käyttää muihin tarkoituksiin kuin terrorismin", varoitti Jacques Follorou, Ranskan päivittäisen Le Monde. Toimittajat puhui myös tärkeää suojella ilmiantajia ja toimittajat, jotka tekevät tällaiset tarinat julkista.

Tutkimuksen lausunnossa NSA: n ilmiantaja Edward Snowden kertoi julkistavansa salaisen NSA-asiakirjan tavoitteenaan käynnistää julkinen keskustelu turvallisuuden ja ihmisoikeuksien välisestä tasapainosta. "Julkinen keskustelu ei ole mahdollista ilman julkista tietoa (...) kokonaisen väestön, ei yksittäisten ihmisten, seuranta uhkaa olla aikamme suurin ihmisoikeushaaste", hän sanoi. Snowdenin puhunut toimittaja Glenn Greenwald kertoi myöhemmin parlamentin jäsenille, että "useimmat hallitukset hyötyvät Snowdenin valinnasta".

Mainos

Kaksi entistä NSA: n työntekijää ja yksi entinen MI5: n upseeri todistivat kuulemistilaisuuksissa, entisen NSA: n ylimmän johtajan ja ilmiantajan Thomas Drakein mukaan hän ei ollut koskaan kuvitellut ", että Yhdysvallat käyttäisi" Stasi-opasta "salaisiin joukkovalvontaohjelmiinsa.

Yhdysvaltain kongressiedustaja Jim Sensenbrenner, rikollisuuden, terrorismin, kotimaan turvallisuuden ja tutkinnan alivaliokunnan puheenjohtaja, kertoi parlamentin jäsenille, että NSA: n väärinkäytöksiä oli tapahtunut kongressin viranomaisen ulkopuolella. "Toivon, että olemme oppineet opetuksemme ja että valvonta on paljon voimakkaampaa", hän sanoi.

Kuulemistilaisuuksissa nousi esiin kysymys siitä, oliko seuranta rikkonut erilaisia ​​EU: n ja Yhdysvaltojen välisiä sopimuksia, mukaan lukien rahoitustietojen siirtämistä terroristitoiminnan tunnistamiseksi koskeva sopimus (TFTP-sopimus) vai muuta sopimusta tietosuojastandardeista, jotka yhdysvaltalaisten yritysten olisi noudatettava käsitellessään Eurooppalaisten yksityisten tietojen kanssa (Safe Harbor -sopimus) .Microsoftin, Googlen ja Facebookin johtajat, jotka olivat kutsuttu puhumaan, kieltäytyivät antamasta esteetöntä pääsyä palvelimilleen. Asiantuntijat ehdottivat eurooppalaisen "yksityisyyden pilven" perustamista - turvallista tietojen tallennustilaa Internetin käyttäjien yksityisyyden suojaamiseksi.

Mainos
Kuulemistilaisuudessa tarkasteltiin myös valvontatoimia EU-maissa, mukaan lukien Tanska, Belgia ja Yhdistynyt kuningaskunta. "Parlamentin tutkimuksessa etsittiin jo paitsi kansallisten turvallisuusvirastojen väitteitä myös omaa takapihaa. Tiesimme, että kansalliset valvontajärjestelyt monissa jäsenvaltioissa eivät ole riittäviä kansalaisille ”, kertoi S&D -ryhmän brittiläinen jäsen Claude Moraes marraskuussa haastattelussa.

EU

Viikko edessä: Varoitus on esivarressa

Julkaistu

on

Komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič esittelee komission toisen vuosittaisen strategisen ennakointiraportin keskiviikkona (8. syyskuuta). Raportti tulee viikkoa ennen komission puheenjohtajan vuosittaista ”EU: n tila” -puhetta. Aloite on osa pyrkimystä varmistaa, että EU on kestävä haasteiden edessä, mutta kykenee myös valmistautumaan sisällyttämällä ennakoinnin kaikkiin päätöksenteon osa -alueisiin. Vuoden 2021 raportissa tarkastellaan rakenteellisia globaaleja megatrendejä kohti vuotta 2050, jotka vaikuttavat EU: hun, ja yksilöidään alueita, joilla EU voisi vahvistaa maailmanlaajuista johtajuuttaan. 

Tiistaina (7. syyskuuta) komissaari Hahn pitää lehdistötilaisuuden vihreiden joukkovelkakirjojen puitteiden hyväksymisestä. EUGBS (eurooppalainen vihreiden joukkovelkakirjojen standardi) pyrkii olemaan "vahva työkalu osoittamaan rahoittavansa laillisia vihreitä hankkeita, jotka EU: n taksonomia ”.

Eduskunta

Mainos

Eurooppa sopii digitaaliaikaan Johtaja ja kilpailukomissaari Margrethe Vestager tapaa (6. syyskuuta) parlamentissa viiden valiokunnan (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) puheenjohtajia vaihtaakseen näkemyksiä digitaalisesta agendasta. 

Naisten oikeuskomitea ja suhteista Afganistaniin vastaava valtuuskunta kokoontuvat keskustelemaan naisten ja tyttöjen oikeuksien tilanteesta.

Syövän voittamisesta vastaava erityiskomitea kokoontuu torstaina (9. syyskuuta) keskustelemaan terveystietojen vaihdosta ja syövän ehkäisyn ja hoidon digitalisoinnista sekä päivityksestä EU: n kestävän kehityksen kemikaalistrategian täytäntöönpanosta syövän ehkäisystä.

Mainos

Turvallisuuden ja puolustuksen alivaliokunta keskustelee Afganistanin tilanteesta sekä tutkimuksesta '' EU: n valmius ja vastaukset kemiallisiin, biologisiin, radiologisiin ja ydinaseisiin (CBRN) liittyviin uhkiin '' ja Sven Mikser, Euroopan parlamentin jäsen (S&D, EE), mietintöluonnos Haasteet ja tulevaisuudennäkymät monenvälisille joukkotuhoaseiden aseiden valvonta- ja aseriisuntajärjestelmille ''. 

Tuomioistuin

Euroopan unionin tuomioistuin antaa lausuntonsa 2.7 miljardin euron takaisinperimisestä Yhdistyneeltä kuningaskunnalta, koska se ei ole ottanut käyttöön riskipohjaista lähestymistapaa tullivalvontaan, vaikka OLAF, EU: n riippumaton petostentorjuntavirasto, on toistuvasti varoittanut. Tämän ongelman ratkaisematta jättäminen merkitsi myös sitä, että EU: n valmistajien oli kilpailtava EU: n kautta EU: hun tulevien aliarvostettujen tavaroiden kanssa. OLAFin luku kattaa vuodet 2011–2017. Muita tärkeitä tuomioita odotetaan turvapaikka-asioista (C-18/20, C-768/19).

neuvosto

Maatalous- ja kalastusministerit kokoontuvat epävirallisesti 5-7. Talous- ja valtiovarainministereillä on epävirallinen kokous videokonferenssilla 6. syyskuuta ja toinen epävirallinen kokous 10.-11. Kuten tavallista, euroryhmä kokoontuu ennen osallistavaa kokousta 10. 

EKP: n

Euroopan keskuspankki pitää säännöllisen kuukausikokouksensa torstaina, ja inflaatio ylittää nyt 2%: n tavoitteen. Kaikki katseet kiinnitetään siihen, mitä EKP tekee seuraavaksi.

Tunisia

EU: n korkea edustaja Josep Borrell vierailee Tunisiassa perjantaina (10. syyskuuta). Heinäkuussa Tunisian presidentti Kais Saied erotti pääministerin ja epäili parlamentin vetoavan hätävaltuuksiin mielenosoituksissa taloudellisista vaikeuksista ja Covid-19-tapausten lisääntymisestä. EU on kehottanut Tunisiaa kunnioittamaan perustuslakiaan ja oikeusvaltioperiaatettaan . 

Continue Reading

EU

Takaisin kouluun, EU -reportterin katse ensi viikkoon

Julkaistu

on

Niille teistä, jotka onnistuivat pääsemään palauttavalle kesälomalle, hyvin tehty, tarvitset sitä. Seuraava kausi on (toinen) kiireinen. 

Paljon lainsäädäntöä on aloittanut lainsäädäntömatkansa EU: n monimutkaisen päätöksentekokoneen läpi, ja paljon erittäin lihaisia ​​ehdotuksia on viipaloitu, kuutioitu ja maustettu ja lopulta heitetty sovittelukomitean paistinpannuun. sokeasilmäinen poliitikko vaikeasti saavutetuksi puheenjohtajakauden voitoksi. Biggiesin joukossa ovat Digital- ja Fit for 55 -ilmasuositukset. Ilmastosehdotukset lupaavat olevan erityisen mustelmia, kun otetaan huomioon, että hiilidioksidipäästöjä koskevat ilmastosäännökset on jo sovittu. Lopullisen tasapainon löytäminen ehdotusten välillä edellyttää toistaiseksi tuntemattoman hevoskauppaa.

Brysselin hihnat kulki elokuussa varsin lepotilassa, kunnes Afganistanin katastrofaaliset tapahtumat toivat 20 vuoden länsimaisen väliintulon vähemmän kuin voittoisaan paniikkitäyteiseen ja häikäilemättömään poistumiseen. "Länsi" on särkyneessä sotkussa, luottamus kaikkien aikojen alhaisimmalla tasolla. Von der Leyenin komissio esitti itsensä "geopoliittiseksi", Bidenin hallinto julisti "Amerikan takaisin!" - ja silti täällä ollaan. Yksi asia, jonka olen oppinut, on se, että asiat eivät ole koskaan niin huonoja, etteivät ne voisi muuttua pahemmiksi. Talebanien voitto ja julma muistutus siitä, että ISIS ei ole kadonnut, auttaa niitä, jotka tukevat heidän ihanteitaan muualla. Se ei ole kaunis kuva, mutta Euroopalla ja laajemmalla "länsimailla" on oltava rohkeutta paremmasta itsestään, joka puolustaa oikeuksia, demokratiaa, oikeusvaltiota ja vaurautta sekä kotimaassa että ulkomailla. 

Mainos

Ensi viikolla ulko- ja puolustusministerit kokoontuvat epävirallisiin neuvostoihin keskustelemaan viimeaikaisten tapahtumien seurauksista. Vakava epävakaus lähellä kotia Pohjois -Afrikassa, Libanonissa ja Valko -Venäjällä - muun muassa - ja tietysti Afganistanissa.

Puolustusministerit kokoontuvat keskustelemaan EU: n strategisesta kompassista. Tavoitteena on saada täydellinen asiakirja marraskuuhun mennessä. viimeaikaiset tapahtumat ovat osoittaneet, että EU: n on otettava enemmän vastuuta ja yhteistoimintaa turvallisuuden ja puolustuksen alalla.

Tiistaina (31. ottaa vastaan ​​miljoonia pakolaisia, jotka tarvitsevat enemmän taloudellista tukea.

Mainos

Lain sääntö

On vaikea olla majakka oikeusvaltioperiaatteelle ulkomailla, jos omat ainesosat repivät iloisesti normeja, mikä vie minut Puolaan ja Unkariin, jossa pysähtyneisyys on säilynyt kesän aikana.

Von der Leyen torjui Euroopan parlamentin jäsenet ja oikeudelliset asiantuntijat viiden sivun kirjeessä, jossa luetellaan, kuinka Unkari on rikkonut kuutta kahdeksasta oikeusvaltioperiaatteesta, jotka liittyvät EU: n talousarvion käyttämiseen, ja sen vuoksi sen pitäisi käynnistää äskettäin lyöty oikeusvaltion ehto mekanismi varojen väärinkäytön estämiseksi. Von der Leyen kirjoitti, että parlamentin jäsenet eivät olleet esittäneet riittävästi todisteita rikkomuksista ja että komissiota "ei ole asianmukaisesti kehotettu toimimaan".

Puolan laskupäivä 16. elokuuta ei ollut tapahtuma, ja komission päämaja varoitti edelleen. Ei voi olla ajattelematta, että komission oikeudellisessa yksikössä on joku, jonka seinään on kehystetty Douglas Adamsin lainaus: ”Rakastan määräaikoja. Rakastan sitä mölyävää melua, jota he aiheuttavat kulkiessaan ohi. ”

Komissio potkaisi tölkin tielle, kun he "lukivat ja analysoivat" Puolan vastausta. Varapresidentti Jourova vierailee Puolassa maanantaina (30. elokuuta). Oikeusministeri Zbigniew Ziobron äänet eivät ole rohkaisevia, ja he twiittasivat äskettäin, että EU on käynnissä "hybridisodassa" EU: ta vastaan. 

Sillä välin Slovenia pysähtyy edelleen asettamaan syyttäjiä Euroopan syyttäjänvirastoon, ja Slovenian pääministeri Jansa estää ehdokkaat.

Continue Reading

Talous

Globaali Eurooppa: 79.5 miljardia euroa kehityksen tukemiseen

Julkaistu

on

EU: n on tarkoitus sijoittaa 79.5 miljardia euroa kehitykseen ja kansainväliseen yhteistyöhön naapurimaissa ja muualla vuoteen 2027 mennessä, yhteiskunta.

Osana vuosien 2021--2027 talousarviota Euroopan unioni tarkistaa, miten se sijoittaa blokin ulkopuolelle. Seuraavat a merkittävä kauppa EU-maiden kanssa Joulukuussa 2020 parlamentin jäsenet äänestävät Strasbourgissa kesäkuun täysistunnossa perustamisesta 79.5 miljardin euron Global Europe -rahasto, joka yhdistää useita olemassa olevia EU: n välineitä, mukaan lukien Euroopan kehitysrahasto. Tämän virtaviivaistamisen avulla EU voi tehokkaammin puolustaa ja edistää arvojaan ja etujaan maailmanlaajuisesti ja vastata nopeammin uusiin globaaleihin haasteisiin.

Välineellä rahoitetaan EU: n ulkopolitiikan painopisteet seuraavien seitsemän vuoden aikana ja tukea kestävää kehitystä vuonna XNUMX EU: n naapurimaatsekä Saharan eteläpuolisessa Afrikassa, Aasiassa, Amerikassa, Tyynellämerellä ja Karibialla. Globaali Eurooppa tukee hankkeita, jotka myötävaikuttavat köyhyyden poistamisen ja muutto ja edistää EU: n arvoja, kuten ihmisoikeudet ja demokratia.

Mainos

Ohjelma tukee myös maailmanlaajuisia monenvälisiä ponnisteluja ja varmistaa, että EU pystyy täyttämään sitoumuksensa maailmassa, mukaan lukien kestävän kehityksen tavoitteet ja Pariisin ilmastosopimus. XNUMX prosenttia ohjelman kokonaisrahoituksesta auttaa saavuttamaan tavoitteen ilmastotavoitteet.

Ainakin 19.3 miljardia euroa on varattu EU: n naapurimaihin, ja 29.2 miljardia euroa on tarkoitus sijoittaa Saharan eteläpuoliseen Afrikkaan. Globaalin Euroopan rahoitus varataan myös nopeaan toimintaan, mukaan lukien kriisinhallinta ja konfliktien ehkäisy. EU lisää tukeaan kestäville investoinneille maailmanlaajuisesti Euroopan kestävän kehityksen rahasto Plus, joka hyödyntää yksityistä pääomaa täydentämään suoraa kehitysapua.

Neuvotteluissa neuvoston kanssa parlamentti varmisti, että parlamentin jäsenet osallistuvat entistä enemmän ohjelmaa koskeviin strategisiin päätöksiin. Hyväksyttyä globaalia Eurooppaa koskevaa asetusta sovelletaan taannehtivasti 1. tammikuuta 2021.

Mainos

Globaali Eurooppa on yksi 15 EU: n lippulaivaohjelmaa parlamentti tukee neuvotteluissa EU: n talousarviosta vuosiksi 2021--2027 ja EU: n elvytysväline, jonka avulla unioni voi yhdessä tarjota yli 1.8 biljoonan euron rahoituksen tulevina vuosina.

globaali Eurooppa 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa