Liity verkostomme!

EU

Vuoden 2014 Euroopan parlamentin vaalit: Tällä kertaa asia on erilainen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Lähtölaskenta on alkanut: 100-päiviä on kulunut, kunnes ensimmäiset äänestyspaikat ovat avoinna 2014-Euroopan parlamentin vaaleille. Euroopan toiseksi suurin demokraattinen harjoitus 400 miljoonaa ihmistä voi äänestää uuden Euroopan parlamentin puolesta. 

Yhdistyneessä kuningaskunnassa äänestäjät menevät äänestämään torstaina 22. toukokuuta ja Irlannissa perjantaina 23. toukokuuta. Heinäkuussa paikkansa aloittava 751 parlamentin jäsentä paitsi määrittelee EU: n politiikan kulun seuraavaksi viideksi vuodeksi, mutta myös valitsee EU: n toimeenpanevan elimen johtajan, Euroopan komission puheenjohtajan.

Miksi nämä vaalit ovat erilaisia   

Mainos

Euroopan parlamentin toimivallan lisääntyminen vuodesta 2009 lähtien alkoi tuntua, kun Euroopan unioni yritti selviytyä talouskriisistä ja parlamentin jäsenet laativat lainsäädäntöä muun muassa tehokkaasta talousarviota koskevasta kurinalaisuudesta, maksukyvyttömien pankkien lakkauttamisesta ja pankkiirien bonuksista . Toukokuussa pidetyt Euroopan parlamentin vaalit antavat äänestäjille mahdollisuuden myötävaikuttaa vahvistamaan tai muuttamaan suuntaa, jonka Eurooppa pyrkii ratkaisemaan talouskriisiin ja moniin muihin ihmisten jokapäiväiseen elämään vaikuttaviin kysymyksiin.

Ensimmäisen kerran uuden Euroopan parlamentin kokoonpano määrää, kuka johtaa seuraavaa Euroopan komissiota, EU: n toimeenpanevaa elintä, joka aloittaa lainsäädännön ja valvoo sen täytäntöönpanoa. Uusien sääntöjen mukaan EU: n hallituksen johtajien, jotka ehdottavat ehdokasta tulevan komission puheenjohtajan virkaan, on tehtävä se jäsenten enemmistöllä eli vähintään puolet 751 valitusta parlamentin jäsenestä (376).

Eurooppalaisten poliittisten puolueiden tahdon siis, tai ovat jo esittäneet ehdokkaansa tähän johtavan aseman EU: ssa ennen Euroopan parlamentin vaaleja, jolloin kansalaisten on sananvaltaa seuraavan komission puheenjohtaja.

Mainos

Vaaleista syntyvä uusi poliittinen enemmistö muokkaa myös seuraavan viiden vuoden aikana EU: n lainsäädäntöä sisämarkkinoista kansalaisvapauksiin. Parlamentti - ainoa suoraan valittu EU: n toimielin - on nyt tärkeä osa eurooppalaista päätöksentekojärjestelmää ja sillä on tasavertainen sana kansallisten hallitusten kanssa käytännössä kaikista EU: n laeista. Äänestäjillä on enemmän vaikutusvaltaa kuin koskaan.

Tausta

Parlamentilla on tällä hetkellä seitsemän poliittista ryhmää, jotka edustavat yli 160 kansallista puoluetta. Parlamentin työjärjestyksen mukaan ryhmän jäsenillä on oltava yhteinen poliittinen sitoutuminen, ja heidän on sisällettävä vähintään 25 jäsentä vähintään neljänneksestä jäsenvaltioista (tällä hetkellä vähintään seitsemän). Jäseniä, jotka eivät halua olla tai joita ei voida määrätä ryhmään, kutsutaan sitoutumattomiksi.

Vaalilaki    

Vaaleille on yhteiset EU-säännöt, mutta ne on suurelta osin organisoitu kansallisten perinteiden ja lakien mukaan. Esimerkiksi jokaisen jäsenvaltion on päätettävä, käyttääkö se avointa vai suljettua luettelojärjestelmää vai tiettyä kynnystä, kunhan se ei ole yli 5%. On joitain yleisiä yhteensopimattomuuksia, mutta jokainen maa voi myös määrätä omansa. Vähimmäisäänestysikä on 18 maata kaikissa maissa paitsi Itävallassa, jossa se on 16. Vaaliehdokkaiden vähimmäisikä vaihtelee maittain, vaikka useimmissa tapauksissa se on myös 18. Äänestäminen on pakollista Belgiassa, Kyproksessa, Kreikassa ja Luxemburgissa.

Jatkuva Euroopan parlamentin työskentely   

Vaikka huomio on nyt keskitetty tuleviin vaaleihin, nykyisen parlamentin työ ei ole vielä ohi, ja tulevat kuukaudet ovat täynnä poliittisia ja lainsäädäntöpäätöksiä. Parlamentin nykyisellä asialistalla edelleen olevat lainsäädäntötiedostot sisältävät: yhtenäisen kriisinratkaisumekanismin konkurssiin joutuneille pankeille; pankkiunioni; talletustakuut; televiestintäpaketti; elintarvikkeiden ja eläinten terveystarkastukset; työntekijöiden lähettäminen työhön; datan suojelu; tuoteturvallisuus; satamapalvelut; rautatiepaketti ja "yhtenäinen taivas" -säännöt.

Parlamentin on edelleen äänestettävä lopullisista teksteistä markkinoiden manipulaatiota koskevista rikosoikeudellisista seuraamuksista. CO2-autojen päästöt; Rahoitusvälineiden markkinoista annettu direktiivi; Ja tupakkadirektiivi. Esityslistalla ovat myös keskustelut EU: n komissiosta / Euroopan keskuspankista / IMF: n troikosta ja Yhdysvaltojen kansallisen turvallisuusviraston valvonnasta.

2014 Euroopan vaaleissa lehdistötiedotteita
Europarl TV
Kuvaajat

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading

EU

Viikko edessä: Varoitus on esivarressa

Julkaistu

on

Komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič esittelee komission toisen vuosittaisen strategisen ennakointiraportin keskiviikkona (8. syyskuuta). Raportti tulee viikkoa ennen komission puheenjohtajan vuosittaista ”EU: n tila” -puhetta. Aloite on osa pyrkimystä varmistaa, että EU on kestävä haasteiden edessä, mutta kykenee myös valmistautumaan sisällyttämällä ennakoinnin kaikkiin päätöksenteon osa -alueisiin. Vuoden 2021 raportissa tarkastellaan rakenteellisia globaaleja megatrendejä kohti vuotta 2050, jotka vaikuttavat EU: hun, ja yksilöidään alueita, joilla EU voisi vahvistaa maailmanlaajuista johtajuuttaan. 

Tiistaina (7. syyskuuta) komissaari Hahn pitää lehdistötilaisuuden vihreiden joukkovelkakirjojen puitteiden hyväksymisestä. EUGBS (eurooppalainen vihreiden joukkovelkakirjojen standardi) pyrkii olemaan "vahva työkalu osoittamaan rahoittavansa laillisia vihreitä hankkeita, jotka EU: n taksonomia ”.

Eduskunta

Mainos

Eurooppa sopii digitaaliaikaan Johtaja ja kilpailukomissaari Margrethe Vestager tapaa (6. syyskuuta) parlamentissa viiden valiokunnan (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) puheenjohtajia vaihtaakseen näkemyksiä digitaalisesta agendasta. 

Naisten oikeuskomitea ja suhteista Afganistaniin vastaava valtuuskunta kokoontuvat keskustelemaan naisten ja tyttöjen oikeuksien tilanteesta.

Syövän voittamisesta vastaava erityiskomitea kokoontuu torstaina (9. syyskuuta) keskustelemaan terveystietojen vaihdosta ja syövän ehkäisyn ja hoidon digitalisoinnista sekä päivityksestä EU: n kestävän kehityksen kemikaalistrategian täytäntöönpanosta syövän ehkäisystä.

Mainos

Turvallisuuden ja puolustuksen alivaliokunta keskustelee Afganistanin tilanteesta sekä tutkimuksesta '' EU: n valmius ja vastaukset kemiallisiin, biologisiin, radiologisiin ja ydinaseisiin (CBRN) liittyviin uhkiin '' ja Sven Mikser, Euroopan parlamentin jäsen (S&D, EE), mietintöluonnos Haasteet ja tulevaisuudennäkymät monenvälisille joukkotuhoaseiden aseiden valvonta- ja aseriisuntajärjestelmille ''. 

Tuomioistuin

Euroopan unionin tuomioistuin antaa lausuntonsa 2.7 miljardin euron takaisinperimisestä Yhdistyneeltä kuningaskunnalta, koska se ei ole ottanut käyttöön riskipohjaista lähestymistapaa tullivalvontaan, vaikka OLAF, EU: n riippumaton petostentorjuntavirasto, on toistuvasti varoittanut. Tämän ongelman ratkaisematta jättäminen merkitsi myös sitä, että EU: n valmistajien oli kilpailtava EU: n kautta EU: hun tulevien aliarvostettujen tavaroiden kanssa. OLAFin luku kattaa vuodet 2011–2017. Muita tärkeitä tuomioita odotetaan turvapaikka-asioista (C-18/20, C-768/19).

neuvosto

Maatalous- ja kalastusministerit kokoontuvat epävirallisesti 5-7. Talous- ja valtiovarainministereillä on epävirallinen kokous videokonferenssilla 6. syyskuuta ja toinen epävirallinen kokous 10.-11. Kuten tavallista, euroryhmä kokoontuu ennen osallistavaa kokousta 10. 

EKP: n

Euroopan keskuspankki pitää säännöllisen kuukausikokouksensa torstaina, ja inflaatio ylittää nyt 2%: n tavoitteen. Kaikki katseet kiinnitetään siihen, mitä EKP tekee seuraavaksi.

Tunisia

EU: n korkea edustaja Josep Borrell vierailee Tunisiassa perjantaina (10. syyskuuta). Heinäkuussa Tunisian presidentti Kais Saied erotti pääministerin ja epäili parlamentin vetoavan hätävaltuuksiin mielenosoituksissa taloudellisista vaikeuksista ja Covid-19-tapausten lisääntymisestä. EU on kehottanut Tunisiaa kunnioittamaan perustuslakiaan ja oikeusvaltioperiaatettaan . 

Continue Reading

EU

Takaisin kouluun, EU -reportterin katse ensi viikkoon

Julkaistu

on

Niille teistä, jotka onnistuivat pääsemään palauttavalle kesälomalle, hyvin tehty, tarvitset sitä. Seuraava kausi on (toinen) kiireinen. 

Paljon lainsäädäntöä on aloittanut lainsäädäntömatkansa EU: n monimutkaisen päätöksentekokoneen läpi, ja paljon erittäin lihaisia ​​ehdotuksia on viipaloitu, kuutioitu ja maustettu ja lopulta heitetty sovittelukomitean paistinpannuun. sokeasilmäinen poliitikko vaikeasti saavutetuksi puheenjohtajakauden voitoksi. Biggiesin joukossa ovat Digital- ja Fit for 55 -ilmasuositukset. Ilmastosehdotukset lupaavat olevan erityisen mustelmia, kun otetaan huomioon, että hiilidioksidipäästöjä koskevat ilmastosäännökset on jo sovittu. Lopullisen tasapainon löytäminen ehdotusten välillä edellyttää toistaiseksi tuntemattoman hevoskauppaa.

Brysselin hihnat kulki elokuussa varsin lepotilassa, kunnes Afganistanin katastrofaaliset tapahtumat toivat 20 vuoden länsimaisen väliintulon vähemmän kuin voittoisaan paniikkitäyteiseen ja häikäilemättömään poistumiseen. "Länsi" on särkyneessä sotkussa, luottamus kaikkien aikojen alhaisimmalla tasolla. Von der Leyenin komissio esitti itsensä "geopoliittiseksi", Bidenin hallinto julisti "Amerikan takaisin!" - ja silti täällä ollaan. Yksi asia, jonka olen oppinut, on se, että asiat eivät ole koskaan niin huonoja, etteivät ne voisi muuttua pahemmiksi. Talebanien voitto ja julma muistutus siitä, että ISIS ei ole kadonnut, auttaa niitä, jotka tukevat heidän ihanteitaan muualla. Se ei ole kaunis kuva, mutta Euroopalla ja laajemmalla "länsimailla" on oltava rohkeutta paremmasta itsestään, joka puolustaa oikeuksia, demokratiaa, oikeusvaltiota ja vaurautta sekä kotimaassa että ulkomailla. 

Mainos

Ensi viikolla ulko- ja puolustusministerit kokoontuvat epävirallisiin neuvostoihin keskustelemaan viimeaikaisten tapahtumien seurauksista. Vakava epävakaus lähellä kotia Pohjois -Afrikassa, Libanonissa ja Valko -Venäjällä - muun muassa - ja tietysti Afganistanissa.

Puolustusministerit kokoontuvat keskustelemaan EU: n strategisesta kompassista. Tavoitteena on saada täydellinen asiakirja marraskuuhun mennessä. viimeaikaiset tapahtumat ovat osoittaneet, että EU: n on otettava enemmän vastuuta ja yhteistoimintaa turvallisuuden ja puolustuksen alalla.

Tiistaina (31. ottaa vastaan ​​miljoonia pakolaisia, jotka tarvitsevat enemmän taloudellista tukea.

Mainos

Lain sääntö

On vaikea olla majakka oikeusvaltioperiaatteelle ulkomailla, jos omat ainesosat repivät iloisesti normeja, mikä vie minut Puolaan ja Unkariin, jossa pysähtyneisyys on säilynyt kesän aikana.

Von der Leyen torjui Euroopan parlamentin jäsenet ja oikeudelliset asiantuntijat viiden sivun kirjeessä, jossa luetellaan, kuinka Unkari on rikkonut kuutta kahdeksasta oikeusvaltioperiaatteesta, jotka liittyvät EU: n talousarvion käyttämiseen, ja sen vuoksi sen pitäisi käynnistää äskettäin lyöty oikeusvaltion ehto mekanismi varojen väärinkäytön estämiseksi. Von der Leyen kirjoitti, että parlamentin jäsenet eivät olleet esittäneet riittävästi todisteita rikkomuksista ja että komissiota "ei ole asianmukaisesti kehotettu toimimaan".

Puolan laskupäivä 16. elokuuta ei ollut tapahtuma, ja komission päämaja varoitti edelleen. Ei voi olla ajattelematta, että komission oikeudellisessa yksikössä on joku, jonka seinään on kehystetty Douglas Adamsin lainaus: ”Rakastan määräaikoja. Rakastan sitä mölyävää melua, jota he aiheuttavat kulkiessaan ohi. ”

Komissio potkaisi tölkin tielle, kun he "lukivat ja analysoivat" Puolan vastausta. Varapresidentti Jourova vierailee Puolassa maanantaina (30. elokuuta). Oikeusministeri Zbigniew Ziobron äänet eivät ole rohkaisevia, ja he twiittasivat äskettäin, että EU on käynnissä "hybridisodassa" EU: ta vastaan. 

Sillä välin Slovenia pysähtyy edelleen asettamaan syyttäjiä Euroopan syyttäjänvirastoon, ja Slovenian pääministeri Jansa estää ehdokkaat.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa