Komissaari Piebalgs vierailee kolme Länsi-Afrikkalainen maissa keskustella tulevasta kehitysyhteistyöhön

medium_Andris-Piebalgs-13Kehitys Andris Piebalgs (Kuvassa) alkaa maanantaina (10 helmikuu) korkean tason vierailun Mauritaniassa, Senegalissa ja Kap Verden, jossa hän korostaa EU: n jatkuvaa sitoutumista tukemaan alueen ja vahvistaa tulevaisuuden rahoitus kolmessa maassa.

Vierailun komission jäsenen ensimmäinen Senegaliin ja Kap Verden, ja ensimmäinen korkean tason vierailu koska 2008 Mauritaniassa. Hän tapaa valtionpäämiehet, ministerit ja kansalaisyhteiskunnan edustajat kolmesta maasta, ja tulevien prioriteettien ja jatkuva yhteistyön aloilla, erityisesti toteuttamaan EU: n kehityksen suunnitelma tunnetaan Agenda for Change ", sekä alueellisista kysymyksistä yhteistä korko ja post-2015 asialista (kun nykyinen vuosituhattavoitteet on määrä päättyä).

Puhuessaan ennen vierailun, Piebalgs sanoi: "Olen iloinen nähdessäni, miten Agenda for Change osallistuu tukea osallistavaa ja kestävää kasvua alueella, erityisesti kestävän maatalouden ja energian."

"Vierailuni aikana Tulen etsii uusia tapoja, joilla EU ja Afrikka voivat tehdä yhteistyötä siellä eteenpäin - energian, yksityisellä sektorilla ja infrastruktuuriin, esimerkiksi, olemme sitoutuneet tarkastellaan innovatiivisia työskentelytapoja, joka voi hyötyvät ihmiset niin paljon kuin mahdollista lisätä kasvua, työllisyyttä ja investointeja ", hän lisäsi.

Nämä ovat keskeiset kysymykset, joita käsitellään kussakin maassa:

  • Mauritaniassa, komissaari keskustelee tulevasta yhteistyöstä aloilla elintarviketurvallisuuden, oikeusvaltiota ja terveyttä. Hän myös korostaa keskeistä roolia, joka maa pelaa turvallisuuden Sahelin.
  • Senegalissa, maan kehityksen painopistealueet, pääasiassa maatalouden ja ruokaturvan, puhtaanapito ja energia, keskustellaan. Komissaari toivottaa myönteinen rooli Senegalin alueellisen taloudellisen yhdentymisen ja lisäämään alueen vakautta.
  • Kap Verden, komissaari Piebalgs vierailee uusiutuvan energian projekti, joka on yksi suurimmista tuulipuistojen Afrikassa, ja käynnistää tiiviimmän yhteistyön ohjelman kanssa maan.

Komissaari ilmoitti äskettäin € 6.4 miljardia 16 alueen maiden Länsi Africa1 (vahvistaa asian jäsenvaltioiden) välillä 2014-2020, joka odotetaan tukevan investointeja, joilla luodaan kasvua ja työpaikkojen luomista varten 300 miljoonaa kansalaisille Länsi-Afrikassa.

Tausta

Komission korkean tason vierailu on tärkeä tilaisuus saada komission jäsen tavata Afrikan johtajat ennen 4th Africa-EU-huippukokousta, joka pidetään Brysselissä 2-3 huhtikuussa 2014. Mauritanialla on AU: n puheenjohtajuus 2014: ssä ja puheenjohtajana EU-Afrikka-huippukokouksen tapahtumista. Mauritanian presidentti Mohamed Ould Abdel Aziz on myös yksi 2015-prosessin korkean tason komitean kymmenestä jäsenestä.

Brysselin huippukokouksessa, kun ne Kairossa, Lissabonissa ja Tripoli, on teemana "Investointi ihmisiin, Hyvinvointi ja Peaceà. Huippukokouksessa odotetaan merkitä edelleen merkittävä edistysaskel kumppanuutta EU: n ja Afrikan kaikilla kolmella alueella tunnistettu.

Alueella Länsi Africa1 sisältää Beninissä, Burkina Faso, Kap Verde, Norsunluurannikko, Gambia, Ghana, Guinea, Guinea-Bissau, Liberia, Mali, Niger, Nigeria, Senegal, Sierra Leone, Togo ja Mauritania.

Lisätietoja

IP / 13 / 1002: EU vahvistaa tukevansa Länsi-Afrikan kehittäminen ja integrointi (edellinen lehdistötiedote rahoitusta Länsi-Afrikka)

Verkkosivusto EuropeAid kehitys- ja yhteistyö DG

Verkkosivusto Development Andris Piebalgs

Tunnisteet: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kategoria: Etusivu, Afrikka, Tuki, kehitys, EU, Ulkoisen avun, Ulkosuhteet