Liity verkostomme!

Ilmailu / lentoyhtiöt

Euroopan parlamentti äänestää lentomatkustajien oikeuksia

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

20110309PHT15240_originalEuroopan parlamentti äänesti tänään (5. helmikuuta) Euroopan komission ehdotuksista matkustajien oikeuksien vahvistamiseksi, mukaan lukien toimenpiteet sen varmistamiseksi, että lentomatkustajilla on uudet ja paremmat oikeudet tiedonsaantiin, hoitoon ja uudelleenreititykseen, kun he ovat jumissa lentokentällä. Samaan aikaan on olemassa parempia valitusmenettelyjä ja täytäntöönpanotoimenpiteitä, jotta matkustajat voivat todella saada oikeutensa, johon heillä on oikeus.

Liikenteestä vastaava komission varapuheenjohtaja Siim Kallas sanoi: "Vihaan joutumista lentoasemalle. Ja olen varma, että useimmat muutkin ihmiset vihaavat sitä. Se on tarpeeksi paha, jos matkustat liikematkalla, mutta jos on loma-aika ja sinulla on mukanasi nuori perhe, se muuttuu nopeasti painajaiseksi. Siksi on niin tärkeää, että matkustajien oikeudet eivät ole vain paperilla. Meidän kaikkien on voitava luottaa niihin silloin, kun sillä on eniten merkitystä - kun asiat menevät pieleen. tietää, että hukkaneiden matkustajien todellinen prioriteetti on vain kotiin pääsy. Keskitymme siis tiedottamiseen, hoitoon ja tehokkaaseen uudelleenreititykseen. Tavoitteena on saada matkustajat mahdollisimman nopeasti haluamaasi paikkaan ja antaa lentoyhtiöille aikaa, jonka he haluavat täytyy selvittää ongelmat. "

Komissio lentomatkustajien oikeuksia koskeva ehdotus (esitetty 13. maaliskuuta 2013) selkeyttää laillisia harmaita alueita ja tuo tarvittaessa uusia oikeuksia - täydellinen luettelo, ks MEMO / 13 / 203.

Mainos

Parlamentti tuki voimakkaasti komission keskeisiä ehdotuksia lentomatkustajien oikeuksien vahvistamiseksi, mukaan lukien:

 1. Täytäntöönpano: Parlamentti tukee komission ehdotusta vahvistaa lentoliikenteen harjoittajien valvontaa kansallisissa ja eurooppalaisissa viranomaisissa (asettamalla tiukempia vaatimuksia kansallisille viranomaisille, jotta lentoyhtiöiden suorituskykyä voidaan seurata tarkasti, ja uusia mahdollisuuksia samoihin ongelmiin joutuvien viranomaisten välillä suorittaa yhteisiä tutkimuksia). tehokkaita seuraamuksia.
 2. Oikeus hoitoon. Parlamentti tukee komission ehdotusta ottaa käyttöön oikeus huolehtia matkustajista kahden tunnin viivästymisen jälkeen kaikilla lennoilla etäisyydestä riippumatta. Tähän asti aika vaihteli lentomatkan mukaan.
 3. Valitusten käsittely. Parlamentti tukee komission ehdotusta sen varmistamiseksi, että matkustajalla on oikeus saada vastaus valitukseensa kahden kuukauden kuluessa ja kuitata valitus viikon kuluessa (tällä hetkellä ei ole aikarajaa). Parlamentti ehdottaa lisäksi, että komissio määrittelee yhteisen valituslomakkeen.
 4. Oikeus tiedonsaantiin: Parlamentti tukee komission ehdotusta sen varmistamiseksi, että matkustajilla on oikeus saada tietoja tilanteestaan ​​30 minuuttia aikataulun mukaisen lähdön jälkeen. Tällä hetkellä ei ole aikarajaa. Lisäksi parlamentti ehdottaa, että lentoasemilla olisi yhteyspisteitä tiedottamaan matkustajille heidän matkansa häiriöistä ja siitä, mihin heillä on oikeus.
 5. Reitin uudelleenreititys: Parlamentti tukee komission ehdotusta parantaa kuluttajien oikeuksia varmistamalla, että matkustajilla on oikeus ohjata toinen lentoliikenteen harjoittaja tai liikennemuoto peruuntumiselle, kun lentoliikenteen harjoittaja ei voi uudelleenreitittää omilla palveluillaan. Komissio ehdottaa, että tätä oikeutta sovelletaan 12 tunnin kuluttua, ja parlamentti ehdottaa paljon alempaa 8 tunnin rajaa.
 6. Kirjoitusvirhe: parlamentti tukee komission ehdotuksia, joiden mukaan matkustajalle annetaan oikeus korjata kirjoitusvirhe nimessä "ilmaiseksi".
 7. Liityntälennot: Parlamentti tukee komission ehdotusta selventää, että oikeudet avustukseen ja korvaukseen ovat voimassa, jos unohdat jatkolentosi edellisen lennon myöhästymisen takia. Parlamentti kuitenkin täsmentää, että korvausta sovelletaan vain, jos viive on vähintään 90 minuuttia ensimmäiselle lennolle.
 8. Matkatavarat: parlamentti tukee komission ehdotusta antaa kansallisille viranomaisille täytäntöönpanovaltuudet menetettyjä matkatavaroita koskevista säännöistä (Montrealin yleissopimus). Myös korvausvaatimuksia parannetaan - lentoyhtiöiden on hyväksyttävä lentokentillä täytetty lomake, kun teet korvausta.

On kolme tärkeää aluetta, joilla parlamentin ehdotukset eroavat komission ehdotuksista:

 1. Korvaus myöhästymisistä (lyhyet ja keskisuuret lennot): Parlamentti ehdottaa, että viivästymisestä maksettavaksi korvaukseksi vahvistetaan 3 tunnin kynnysarvo. Komission mielestä tämä ei ole matkustajien etujen mukaista. Lentoasemalla hukkuneiden matkustajien ensisijainen tavoite on päästä kotiin. Tästä syystä komission ehdotuksessa vahvistetaan viivästymiskorvaukseksi 5 tuntia - kannustamaan voimakkaasti lentoyhtiöitä yrittämään välttää korvausten maksamista, tekemään kaikkensa lentojen suorittamiseksi ja teknisten ongelmien ratkaisemiseksi. Peruutus on aina pahin vaihtoehto matkustajille, sillä he luottavat sitten uudelleenreititykseen ja saatavuuteen muilla lennoilla - ja voivat palata kotiin vasta seuraavana päivänä. Jos peruutuksen ja viivästymisen korvaus vahvistetaan samalla tasolla kuin 3 tuntia, matkustajille on vaarana, että tämä aiheuttaa enemmän peruutuksia.
 2. Ylimääräiset olosuhteet: Parlamentti tukee komission ehdotusta sellaisten poikkeuksellisten olosuhteiden - esim. Lakot, myrskyt, operatiiviset ongelmat - määrittelemiseksi, jotka eivät ole lentoyhtiön hallinnassa, joten liikenteenharjoittajan ei tarvitse maksaa korvausta. Teknisten vikojen osalta, vaikka komission ehdotus sallii rajoitetun määrän teknisten vikojen vapauttamisen - esimerkiksi ilmassa ollessaan havaitut tekniset viat - jos huolto on suoritettu oikein, parlamentti ehdottaa, että tekniset viat voivat melkein Älä koskaan vapauta. Lisäksi parlamentti ehdottaa tyhjentävää luetteloa poikkeuksellisista olosuhteista, kun taas komissio väittää, että kokemus osoittaa, että voi tapahtua tulivuorenpurkauksen kaltaisia ​​tapahtumia, joita kukaan ei odottanut, joten ehdotetun luettelon tulisi olla "avoin" tulevaisuuden olosuhteiden huomioon ottamiseksi, joita ei ole vielä ennakoitu .
 3. Tämänhetkinen lentomatkustajien sääntely ei myöskään aseta vastuuta rajoituksille - jopa poikkeuksellisissa olosuhteissa, kuten tulivuori tai suuri kriisi, jossa valtion viranomaiset ryhtyvät joissakin tapauksissa auttamaan hukkuneita kansalaisia. Komissio ehdottaa kolmen yön rajoituksen ottamista käyttöön, jotta matkustajille voidaan antaa varmuus tarvitsemastaan ​​hoidosta esimerkiksi lumessa, myrskyissä ja lakkoissa (lähes vuosikymmenen ajan saatu käytännön kokemus osoittaa, että 3 yötä kattaa matkustajien tarpeet). Tämä antaisi lentoyhtiöille myös jonkin verran ennakoitavuutta, kun ne budjetoivat matkustajien oikeuksia. Parlamentti ehdottaa, että raja nostetaan viiteen yöhön.
 4. Lopuksi parlamentti ehdottaa, että lentoyhtiöille asetetaan velvoite ottaa vakuutus konkurssin (maksukyvyttömyyden) sattuessa. Tavoitteena on varmistaa, että matkustajille korvataan lippujen kustannukset ja juuttuneille matkustajille kotiutetaan. Komissio on huolestunut siitä, että tällainen järjestelmällinen toimenpide kaksinkertaistaisi nykyisen lentomatkustaja-asetuksen kustannukset yrityksille ja että nämä kustannukset siirtyisivät sitten matkustajille lentolippujen hinnoissa. Nämä matkustajille aiheutuvat kustannukset voivat olla suhteettomia ongelman laajuuteen nähden: viimeisten kymmenen vuoden aikana maksukyvyttömyys on vaikuttanut vain 0.07 prosenttiin kaikista edestakaisista matkoista ja tästä 0.07 prosentista vain 12 prosenttia kärsineistä matkustajista. Lisäksi komissio antoi 18. maaliskuuta 2013 tiedonannon matkustajien suojelusta lentoyhtiöiden maksukyvyttömyystilanteissa. Tavoitteena on ratkaista ongelma antamalla useita ennalta ehkäiseviä toimenpiteitä koskevia suosituksia sekä jäsenvaltioiden viranomaisten ja teollisuuden vaadittuja toimia. konkurssi.

Seuraavat vaiheet

Mainos

Jäsenvaltiot kokoontuvat liikenneneuvostossa kesäkuussa sopiakseen kannasta (yleinen lähestymistapa) lentomatkustajien oikeuksia koskevan direktiivin tarkistamisesta.

Aikarajoitusten vuoksi parlamentin, neuvoston ja komission väliset yksityiskohtaiset neuvottelut ehdotusten yksityiskohdista alkavat yleensä Euroopan parlamentin vaalien jälkeen.

Lisätietoja Klikkaa tästä että tästä.

Seuraa Varapuheenjohtaja Kallasin Twitter

Ilmailu / lentoyhtiöt

Teknologia lähtee johtavalle lentoyhtiölle

Julkaistu

on

Johtava lentoyhtiö on edelläkävijä korkean teknologian ratkaisuissa, joilla matkustajat pysyvät turvassa ja terveinä.

Emirates on hyödyntänyt kumppanuuttaan Yhdistyneiden arabiemiirikuntien Aviation X-lab -innovaatiohautomo-ohjelman kanssa robottipuhdistuskokeiden pilotoimiseksi.

Nämä ovat tällä hetkellä käytössä Dubain lentokentän allekirjoitusloungeissa. Robotit käyttävät erikoistekniikkaa useimpien virusten poistamiseen ja lentoyhtiön tiedottajan mukaan "varmistavat terveemmän ympäristön".

Mainos

Tiedottaja sanoi: "Kaikki bioturvallisuuskäytäntömme tarkistetaan ja päivitetään jatkuvasti uusimpien lääketieteellisten ohjeiden mukaisesti."

Emirates Belux -maapäällikkö Jean-Pierre Martin esitteli joitakin tiedotustoimia, joita lentoyhtiö on tehnyt vastatakseen meneillään olevaan terveyspandemiaan.

Sen lisäksi, että se oli yksi ensimmäisistä lentoyhtiöistä, joka otti käyttöön PPE: t (henkilökohtaiset suojavarusteet) etulinjan työntekijöilleen helmikuussa 2020, kun COVID-19-rokotteet tulivat saataville, yhtiö on myös toteuttanut kampanjan, jolla kannustetaan työntekijöitä suojautumaan ja muut.

Mainos

Tämä on johtanut siihen, että yli 95% kaikista työntekijöistä on täysin rokotettu.

Lentoyhtiö on myös ollut edelläkävijä matkustamisen digitaalisten todentamisratkaisujen käyttöönotossa IATA Travel Passin hyväksymisestä kumppanuuteen Yhdistyneiden arabiemiirikuntien terveysviranomaisten kanssa, jotta COVID-19-matkustusasiakirjat voidaan saumattomasti tarkistaa.

Nämä projektit tarjoavat useita etuja paremmista asiakaskokemuksista paperin käytön vähentämiseen ja matkustusasiakirjojen tarkastusten tehokkuuden ja luotettavuuden parantamiseen.

Emirates oli yksi ensimmäisistä lentoyhtiöistä, joka liittyi IATA: n Travel Passiin huhtikuussa, ja tarjoaa tällä hetkellä tämän mukavuuden asiakkaille, jotka lentävät Dubain ja 10 kaupungin välillä.Suunnitelmissa on laajentaa palvelua koko verkossaan, kun IATA jatkaa laajentumistaan ​​ja suojaa palveluntarjoajia markkinoille. Lokakuuhun mennessä lentoyhtiö olisi laajentanut IATA Travel Passin käyttöönottoa asiakkailleen kaikissa kohteissaan.

Tiedottaja lisäsi: "Viimeisen vuoden aikana Emirates on tehnyt tiivistä yhteistyötä viranomaisten ja sen ilmailukumppaneiden kanssa varmistaakseen kaikkien lentoaseman matkustajien ja työntekijöiden terveyden ja turvallisuuden, vaikka terveyskäytännöt kehittyivät jatkuvasti ympäri maailmaa."

”Jo ennen kuin Maailman terveysjärjestö julisti COVID-19: n virallisesti pandemiaksi, olimme jo ottaneet käyttöön parannetut puhdistus- ja desinfiointiprotokollat ​​kaikissa asiakaspisteissämme lentokentällä ja laivalla. Olemme asentaneet lentokentälle suojakilvet kaikkiin lähtöselvityspisteisiin ja toteuttaneet fyysisen etäisyyden kaikilla alueilla. ”

Hän sanoi, että kentällä olevat joukkueet keräävät ja tarkistavat uusimmat pääsyvaatimukset kullekin määränpäälle. Myös yhtiön COVID-19-tietokeskusta päivitetään vähintään kerran päivässä ja lisätään: "Tästä on tullut yksi tärkeimmistä luotettavista tietolähteistä matkailijoille".

Yhtiö hyödyntää tekniikkaa myös muilla aloilla.

Vuonna 2019 yhtiö aloitti biometrisen tekniikan testaamisen ja käyttöönoton eri asiakasmatkan yhteyspisteissä lentokentällä. Kuluneen vuoden aikana lentoyhtiö seurasi biometrisen teknologiansa käyttöönottoa, ja tänään sillä on yli 30 biometristä kameraa aktiivisesti toiminnassa Dubain lentoaseman solmukohdassa, myös lähtöselvitystiskillä, ensimmäisen ja Business-luokan sisäänkäynneillä oleskelutilat ja valitse nousuportit.

Käyttöönoton jälkeen yli 58,000 380,000 asiakasta on käyttänyt tätä kätevää, kontaktitonta ja suojattua todentamismahdollisuutta päästäkseen loungeen, ja yli XNUMX XNUMX asiakasta on käyttänyt biometrisiä portteja lennolle nousemiseen.

Sen uusia itsepalvelupisteiden sisäänkirjautumis- ja laukkukioskeja on käytetty yhä enemmän sen käyttöönoton jälkeen syyskuussa 2020. Pelkästään heinä- ja elokuussa yli 568,000 XNUMX asiakasta käytti tätä palvelua, minkä ansiosta he pystyivät ohittamaan jonotuksen tiskillä.

Yhtiö on myös ottanut käyttöön uutta tekniikkaa, joka helpottaa asiakkaiden ilmoittamista viivästyneistä tai vaurioituneista laukkuista.

Kesämatkakuukausien aikana heinä- ja elokuussa lentoyhtiö käsitteli keskuksessaan lähes 1.2 miljoonaa asiakasta, kun vastaava luku vuonna 402,000 oli 2020 2020 asiakasta. Itse asiassa vuonna 15.8 se oli suurin kansainvälinen lentoyhtiö, joka kuljetti yli 2021 miljoonaa matkustajaa IATA: n viimeisimmän World Air Transport Statistics XNUMX: n mukaan.

Dubain avaamisen jälkeen kansainvälisille vierailijoille Emirates on vähitellen palauttanut verkostonsa ja lentoaikataulunsa vain muutamasta kaupungista heinäkuussa 2020 yli 120 kohteeseen tänään, ja lisää lentoja kerrotaan yli 20 Emirates-reitille lokakuuhun mennessä.

Continue Reading

Ilmailu / lentoyhtiöt

Kazakstan tilaa kaksi raskaan liikenteen lentokoneita Airbusilta

Julkaistu

on

Neuvottelut Kazakstanin tasavallan teollisuus- ja infrastruktuurikehitysministerin Beibut Atamkulovin kanssa AIRBUS -varapresidentin Alberto Gutierrezin kanssa päättyivät sopimuksen allekirjoittamiseen kahden A400M -lentokoneen ostamisesta (Kuvassa) Kazakstanin puolustusministeriön tarpeisiin.

Airbus A400M: n raskaan nostimen sotilaskuljetuslentokone pystyy suorittamaan sotilas-, siviili- ja humanitaarisia ilmakuljetusoperaatioita, ja se on tehokas nopeaan reagointiin hätätilanteissa.

Airbus A400M: n toimitussopimus sisältää joukon palveluja henkilöstön koulutukseen ja tekniseen tukeen.

Mainos

Ensimmäisen lentokoneen toimituksen on määrä tapahtua vuonna 2024. Kazakstanista tulee maailman yhdeksäs maa, joka käyttää tätä tyyppisiä lentokoneita yhdessä Saksan, Ranskan, Yhdistyneen kuningaskunnan, Espanjan, Turkin, Belgian, Malesian ja Luxemburgin kanssa.

Kokouksen osanottajat keskustelivat myös valmistautumisesta AIRBUS -sotilas- ja siviililentokoneiden huolto- ja korjauskeskuksen perustamiseen Kazakstanin ilmailuteollisuuden LLP -tukikohtaan. Neuvottelujen jälkeen osapuolet allekirjoittivat yhteisymmärrys- ja yhteistyöpöytäkirjan.

”Yhteistyö AIRBUSin kanssa ja AIRBUSin tuottaman sotilas- ja siviililentokoneiden sertifioidun huolto- ja korjauskeskuksen luominen Kazakstaniin on laajamittainen ja molempia osapuolia hyödyttävä projekti, jolla on pitkän aikavälin näkymät. Palvelukeskus voi kattaa koko Keski -Aasian alueen ”, Beibut Atamkulov totesi.

Mainos

AIRBUS D&S -asiantuntijoiden odotetaan saapuvan tämän vuoden syyskuussa suorittamaan teknisen tarkastuksen Kazakstanin ilmailuteollisuuden LLP: n valmiuksista.

A400M on nykyään monipuolisin lentokone, joka täyttää maailmanlaajuisten ilmavoimien ja muiden organisaatioiden erilaiset tarpeet 21 -luvulla. Se voi suorittaa kolme hyvin erilaista tehtävää: taktiset ilmakuljetusoperaatiot, strategiset ilmakuljetusoperaatiot ja toimia säiliöaluksena. A400M: ssä on neljä ainutlaatuista Europrop International (EPI) TP400 -potkuriturbiinimoottoria, jotka toimivat vastakkaisiin suuntiin. Se on ihanteellinen lentokone, joka täyttää maiden erilaiset vaatimukset sotilaallisissa ja humanitaarisissa tehtävissä yhteiskunnan hyväksi.

Continue Reading

Ilmailu / lentoyhtiöt

Komissio hyväksyy 800 miljoonan euron Italian järjestelmän korvaamaan lentoasemille ja maahuolinnan harjoittajille koronaviruksen puhkeamisen aiheuttamat vahingot

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti 800 miljoonan euron Italian järjestelmän korvaamaan lentoasemille ja maahuolinnan harjoittajille koronaviruksen puhkeamisen aiheuttamat vahingot ja matkarajoitukset, jotka Italian ja muiden maiden oli pantava täytäntöön rajoittaakseen viruksen leviäminen.

Kilpailupolitiikasta vastaava varatoimitusjohtaja Margrethe Vestager totesi: "Lentokentät kuuluvat yritysten joukkoon, joita koronaviruksen puhkeaminen on kärsinyt erityisen voimakkaasti. Tämän 800 miljoonan euron järjestelmän avulla Italia voi korvata heille vahingot, jotka ovat aiheutuneet välittömästä matkarajoitukset, jotka Italian ja muiden maiden oli pantava täytäntöön viruksen leviämisen rajoittamiseksi. Jatkamme läheisessä yhteistyössä jäsenvaltioiden kanssa toimivien ratkaisujen löytämistä koronaviruksen puhkeamisen taloudellisten vaikutusten lieventämiseksi EU: n sääntöjen mukaisesti. "

Italian järjestelmä

Mainos

Italia ilmoitti komissiolle tukitoimenpiteestä lentoasemien ja maahuolinnan harjoittajien korvaamiseksi koronaviruksen puhkeamisen ja voimassa olevien matkarajoitusten vuoksi 1. maaliskuuta - 14. heinäkuuta 2020 välisenä aikana aiheutuneista vahingoista.

Järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikille lentoasemille ja maahuolinnan harjoittajille, joilla on voimassa oleva Italian siviili-ilmailuviranomaisen myöntämä liikennelupa.

Takaisinperintämekanismilla varmistetaan, että kaikki edunsaajien saamat julkiset tuet, jotka ylittävät todelliset vahingot, on maksettava takaisin Italian valtiolle.  

Mainos

Komissio arvioi toimenpiteen kohdassa 107 artiklan 2 kohdan b alakohta Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen (SEUT) mukainen sopimus, jonka nojalla komissio voi hyväksyä jäsenvaltioiden myöntämät valtiontukitoimenpiteet korvaamaan tietyille yrityksille tai tietyille aloille vahingot, jotka suoraan aiheuttavat poikkeukselliset tapahtumat, kuten koronaviruksen puhkeaminen.

Komissio katsoo, että koronaviruksen puhkeamista voidaan pitää poikkeuksellisena tapahtumana, koska se on poikkeuksellinen, ennakoimaton tapahtuma, jolla on merkittävä taloudellinen vaikutus. Tämän seurauksena jäsenvaltioiden poikkeukselliset toimet tautipesäkkeeseen liittyvien vahinkojen korvaamiseksi ovat perusteltuja. 

Komissio katsoi, että Italian toimenpide korvaa suoraan koronaviruksen puhkeamiseen liittyvät vahingot ja että se on oikeasuhteinen, koska korvaus ei ylitä sitä, mikä on tarpeen vahingon korvaamiseksi, 107 artiklan 2 kohdan b alakohdan mukaisesti. ) SEUT.

Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen nojalla.

Tausta

Terveyspalveluille tai muille julkisille palveluille koronavirustilanteen ratkaisemiseksi myönnetty taloudellinen tuki EU: n tai kansallisista varoista ei kuulu valtiontuen valvonnan piiriin. Sama koskee julkista taloudellista tukea, joka annetaan suoraan kansalaisille. Vastaavasti kaikkien yritysten käytettävissä olevat julkiset tukitoimenpiteet, kuten palkkatuet ja yritys- ja arvonlisäverojen tai sosiaalimaksujen maksujen keskeyttäminen, eivät kuulu valtiontuen valvonnan alaisuuteen eivätkä vaadi komission hyväksyntää EU: n valtiontukisääntöjen nojalla. Kaikissa näissä tapauksissa jäsenvaltiot voivat toimia välittömästi.

Kun sovelletaan valtiontukisääntöjä, jäsenvaltiot voivat suunnitella runsaasti tukitoimenpiteitä koronaviruksen puhkeamisen seurauksista kärsivien yritysten tai alojen tukemiseksi voimassa olevan EU: n valtiontukikehyksen mukaisesti.

Komissio hyväksyi 13. maaliskuuta 2020 a Tiedonanto koordinoidusta taloudellisesta vastauksesta COVID-19-puhkeamiseen asettamalla nämä mahdollisuudet.

Tässä suhteessa esimerkiksi:

 • Jäsenvaltiot voivat korvata tietyille yrityksille tai tietyille aloille (järjestelmien muodossa) vahingot, jotka ovat aiheutuneet ja aiheutuneet suoraan poikkeuksellisista tapahtumista, kuten koronaviruksen puhkeamisesta. Tätä säädetään SEUT-sopimuksen 107 artiklan 2 kohdan b alakohdassa.
 • SEUT-sopimuksen 107 artiklan 3 kohdan c alakohtaan perustuvat valtiontukisäännöt antavat jäsenvaltioille mahdollisuuden auttaa yrityksiä selviytymään likviditeettivajeista ja tarvitsemaan kiireellistä pelastustukea.
 • Tätä voidaan täydentää erilaisilla lisätoimenpiteillä, kuten vähämerkityksistä tukea koskevan asetuksen ja yleisen ryhmäpoikkeusasetuksen nojalla, jotka myös jäsenvaltiot voivat ottaa käyttöön välittömästi ilman komission osallistumista.

Erityisen vakavissa taloudellisissa tilanteissa, kuten nykyisessä tilanteessa, jossa kaikki jäsenvaltiot kohtaavat koronaviruksen puhkeamisen, EU: n valtiontukisäännöissä sallitaan jäsenvaltioiden myöntää tukea vakavan häiriön korjaamiseksi taloudessa. Tästä määrätään Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen SEUT-sopimuksen 107 artiklan 3 kohdan b alakohdassa.

Komissio hyväksyi 19. maaliskuuta 2020 a Valtiontuen väliaikainen kehys perustuu SEUT-sopimuksen 107 artiklan 3 kohdan b alakohtaan, jotta jäsenvaltiot voivat käyttää valtiontukisäännöissä säädettyä täyttä joustavuutta talouden tukemiseksi koronaviruksen puhkeamisen yhteydessä. Väliaikainen kehys, sellaisena kuin se on muutettuna 3 huhtikuu, 8 toukokuuta, 29 kesäkuu, 13 lokakuu 2020 ja 28 tammikuu 2021, säädetään seuraavista tuista, joita jäsenvaltiot voivat myöntää: i) suorat avustukset, pääomasijoitukset, valikoivat veroetuudet ja ennakot; (ii) valtion takaukset yritysten ottamista lainoista; (iii) tuetut julkiset lainat yrityksille, mukaan lukien pääomalainat; iv) suojatoimet pankeille, jotka ohjaavat valtiontukea reaalitalouteen; v) julkinen lyhytaikainen vientiluottovakuutus; vi) tuki koronavirukseen liittyvälle tutkimukselle ja kehitykselle (T & K); vii) tuki testauslaitosten rakentamiseen ja parantamiseen; viii) tuki koronaviruksen taudin torjumiseksi merkityksellisten tuotteiden tuotannolle; ix) kohdennettu tuki veromaksujen lykkäämisen ja / tai sosiaaliturvamaksujen keskeyttämisen muodossa; (x) kohdennettu tuki työntekijöiden palkkatuen muodossa; (xi) kohdennettu tuki oman pääoman ja / tai hybridipääomainstrumenttien muodossa; (xii) Tuki kattamattomille kiinteille kustannuksille yrityksille, jotka kärsivät liikevaihdon laskusta koronaviruksen puhkeamisen yhteydessä.

Väliaikaiset puitteet ovat voimassa joulukuun 2021 loppuun asti. Oikeusvarmuuden varmistamiseksi komissio arvioi ennen tätä päivämäärää, onko sitä tarpeen jatkaa.

Ei-luottamuksellinen toisinto päätöksestä on saatavilla tunnuksella SA.63074 vuonna valtiontukirekisteri komissiolle kilpailu verkkosivuilla, kun luottamuksellisuusasiat on ratkaistu. Uudet julkaisut valtiontukipäätöksistä Internetissä ja virallisessa lehdessä on lueteltu Kilpailun viikoittaiset e-uutiset.

Lisätietoja väliaikaisesta kehyksestä ja muista toimista, joita komissio on toteuttanut koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi, löytyy tätä.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa