Liity verkostomme!

Erasmus +

Komissaari Vassiliou asetettu UK käynnistää Horizon 2020

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

horisontti2020-5Koulutus-, kulttuuri-, monikielisyys- ja nuorisoasioista vastaava komission jäsen Androulla Vassiliou osallistuu Ison-Britannian käynnistämään Horisontti 2020 -ohjelmaan, joka on uusi 80 miljardia euroa1 EU: n tutkimus - ja innovaatioohjelma Kuninkaallinen yhteisö Lontoossa 31. tammikuuta. Komissaari antaa (16t) puheenvuoron, joka keskittyy Marie Skłodowska-Curie -toimiin ja Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituuttiin, jotka ovat osa hänen vastuullaan olevaa Horisontti 2020 -ohjelmaa. Tutkimus, innovaatiot ja tiede Komissaari Máire Geoghegan-Quinn ja Iso-Britannia Yliopistot ja tiede Ministeri David Willetts osallistuu myös tapahtumaan. Illalla komission jäsen Vassiliou puhuu Eurooppalainen yhteiskunta Lontoon King's Collegessa (klo 18).

Yhdistynyt kuningaskunta on tällä hetkellä toiseksi suurin EU: n tutkimusrahoituksen saaja Saksan jälkeen, kun se sai edellisestä seitsemännestä puiteohjelmasta 6 miljardia euroa (4.9 miljardia puntaa) avustuksia, 16 prosenttia kokonaismäärästä. Yhdistynyt kuningaskunta oli myös johtava tuen saaja Marie Curie -toimista, ja se sai vuodesta 7 lähtien yli 7 miljoonaa euroa tutkijoiden koulutukseen ja urakehitykseen.

Ison-Britannian organisaatiot ovat myös erittäin aktiivisia Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutissa (EIT), joka on rajat ylittävän julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuusverkko, joka tunnetaan nimellä osaamis- ja innovaatioyhteisöt (KIC). Osaamis- ja innovaatioyhteisöjen tavoitteena on poistaa aukot korkeakoulutuksen, tutkimuksen ja yritystoiminnan välillä sekä tukea yrittäjyyteen perustuvia yrityksiä ja jatko-opintoja. EIT on jo perustanut kolme osaamis- ja innovaatioyhteisöä, jotka keskittyvät ilmastoon, tieto- ja viestintätekniikkaan sekä energiaan, ja perustaa viisi uutta seitsemän vuoden aikana (katso alla). Imperial College London isännöi Climate KIC: ää ja on juuri perustanut uuden keskuksen EIT ICT Labsille, jossa yhteistyökumppaneina ovat University College London, Intel ja BT.

Mainos

Komission jäsen Vassiliou sanoi: "Odotan innolla uuden ohjelman käynnistämistä Lontoossa. Marie Skłodowska-Curie -toimien ja EIT: n avulla EU lisää merkittävästi investointejaan lahjakkaimpiin tutkijoihimme ja huomisen yrittäjiin. Iso-Britannia on yksi EU: n tutkimusrahoituksen suurimmat edunsaajat. Kannustan yliopistoja, tutkimuslaitoksia ja yrityksiä hyödyntämään mahdollisimman hyvin Horisontti 2020 -puiteohjelman rahoitusmahdollisuuksia. "

Tausta

Horisontti 2020 on EU: n tähän mennessä suurin tutkimusohjelma ja yksi maailman suurimmista julkisesti rahoitetuista. Yhdessä EU: n uuden koulutus-, nuoriso- ja urheilualan ohjelman kanssa Erasmus +, se on yksi harvoista EU: n rahoitusohjelmista, joissa rahoitus kasvaa merkittävästi - reaalisesti lähes 30 prosentin nousu verrattuna edelliseen seitsemänteen puiteohjelmaan.

Mainos

EU: n Marie Skłodowska-Curie -toimet (MSCA)

Marie Skłodowska-Curie -toimet, jotka on nimetty kaksinkertaisen Nobel-palkinnon saaneen puolalais-ranskalaisen tutkijan mukaan, joka on kuuluisa työstään radioaktiivisuuden suhteen, tukevat tutkijoita heidän uransa kaikissa vaiheissa kansallisuudesta riippumatta. Tutkijat, jotka työskentelevät kaikilla tieteenaloilla, hengenpelastavasta terveydenhuollosta "sinitaivaan" tieteeseen, ovat tukikelpoisia. MSCA tukee myös teollisuuden tohtoreita, yhdistämällä akateemisen tutkimuksen tutkimukseen yrityksissä tehtävään työhön ja muuhun innovatiiviseen koulutukseen, joka parantaa työllistettävyyttä ja urakehitystä.

MSCA on 8% Horisontti 2020 -budjetista, ja yli seitsemän vuoden aikana rahoitetaan yli 6 miljardia euroa. Tämä on noin 30% enemmän kuin edellinen tukitaso. Talousarviosta tuetaan yli 65 000 tutkijaa, ja tohtorikoulutettavien osuus on lähes 40 prosenttia rahoituksen saaneista. Apurahahakemuksia voidaan jo tehdä MSCA: n ensimmäisestä rahoitusosuudesta, ja vuonna 800 käytettävissä on 2014 miljoonaa euroa.

MSCA tukee myös tutkimus- ja innovaatiohenkilöstön vaihtoa kaikkialla Euroopassa kumppanuuksien puitteissa, joihin kuuluvat korkeakoulut ja muut organisaatiot, sekä vaihtoihin ympäri maailmaa kansainvälisen yhteistyön vahvistamiseksi tutkimuksen ja innovaatioiden alalla. COFUND-järjestelmän kautta MSCA täydentää myös alueellisia, kansallisia ja kansainvälisiä tutkimuskoulutuksen ohjelmia. Tätä järjestelmää laajennetaan myös varhaisen vaiheen tutkijoille ja vahvistetaan yhteyksiä EU: n rakenne- ja investointirahastoihin.

Vuosien 2007–2013 Marie Curie -toimien puitteissa Yhdistyneelle kuningaskunnalle myönnettiin yli 965 miljoonaa euroa apurahoja, ja tukea sai lähes 950 Yhdistyneen kuningaskunnan tutkijaa. Järjestelmä rahoitti myös lähes 4,500 Yhdistyneessä kuningaskunnassa työskentelevää ulkomaista tutkijaa. Yhteensä 3,500 3 brittiläistä yliopistoa, tutkimuslaitosta ja yritystä, pk-yritykset mukaan lukien, osallistui 000 2007 Marie Curie -hankkeeseen vuosina 2013--XNUMX.

Euroopan innovaatio- ja teknologian

Vuonna 2008 perustetun EIT: n ydintehtävä on edistää jäsenvaltioiden kilpailukykyä tuomalla yhteen erinomaiset korkeakoulut, tutkimuskeskukset ja yritykset keskittymään suuriin yhteiskunnallisiin haasteisiin. EIT: llä on hallinnollinen pääkonttori Budapestissa, kun taas osaamis- ja innovaatioyhteisöt toimivat 17 toimipisteessä ympäri Eurooppaa.

EIT saa 2.7 miljardia euroa vuosina 2014--2020, mikä on 3.5 prosenttia EU: n tutkimus- ja innovaatiobudjetista. Tämä on merkittävä lisäys EIT: n alkuperäiseen käynnistysbudjettiin verrattuna, joka oli noin 300 miljoonaa euroa vuosina 2008–2013. Rahastot vahvistavat EU: n tutkimus- ja innovaatiokapasiteettia ja edistävät työpaikkojen luomista ja kasvua.

Kolmen nykyisen osaamis- ja innovaatioyhteisön lisäksi ilmasto, tieto- ja viestintätekniikka sekä energia, EIT perustaa viisi uutta osaamis- ja innovaatioyhteisöä vuosina 2014--2020 terveellisen elämän ja aktiivisen ikääntymisen (2014), raaka-aineiden (2014), tulevaisuuden elintarvikkeiden (2016) aloilla ), lisäarvoa tuottava valmistus (2016) ja kaupunkiliikenne (2018).

Lisätietoja

Euroopan komissio: Opetus ja koulutus
Androulla Vassilioun verkkosivusto
Seuraa Androulla Vassiliou onTwitter VassiliouEU

koulutus

Erasmus +: n tulevaisuus: Lisää mahdollisuuksia

Julkaistu

on

Löydä uusi Erasmus + -ohjelma suuremmasta budjetista suurempiin mahdollisuuksiin heikommassa asemassa oleville ihmisille.

Parlamentti hyväksyi Erasmus + -ohjelma 2021-2027ille 18. toukokuuta. Erasmus + on EU: n lippulaivaohjelma, jonka luominen on osoittautunut onnistuneeksi mahdollisuuksia nuorille ja heidän mahdollisuuksiensa löytää työpaikka.

Parlamentin jäsenet neuvottelivat ohjelmaa varten 1.7 miljardia euroa, mikä auttoi lähes kaksinkertaistamaan vuosien 2014--2020 talousarvion. Tämän pitäisi antaa noin 10 miljoonalle ihmiselle mahdollisuus osallistua toimintaan ulkomailla seuraavan seitsemän vuoden aikana, mukaan lukien opiskelijat, professorit, opettajat ja kouluttajat kaikilla sektoreilla.

Mainos

- ammatillisen huippuosaamisen keskukset, joita parlamentin jäsenet ehdottivat, ovat nyt osa uutta Erasmus + -ohjelmaa. Nämä kansainväliset keskukset tarjoavat laadukasta ammatillista koulutusta, jotta ihmiset voivat kehittää hyödyllisiä taitoja avainaloilla.

Parlamentin ensisijainen tavoite, ohjelma on nyt helpommin saatavilla ja osallistavampi. Tämä tarkoittaa sitä, että useampi epäedullisessa asemassa oleva voi osallistua kielikoulutukseen, hallinnolliseen tukeen, liikkuvuuteen tai verkko-oppimismahdollisuuksiin.

EU: n painopisteiden mukaisesti Erasmus + keskittyy digitaaliseen ja vihreään siirtymään ja edistää terveellistä elämäntapaa sekä elinikäistä oppimista aikuisille.

Mainos

Mikä on Erasmus +?

Erasmus + on EU: n ohjelma, joka tukee koulutuksen, nuorten ja urheilun mahdollisuuksia Euroopassa. Se alkoi opiskelijavaihto-ohjelmana vuonna 1987, mutta vuodesta 2014 se tarjoaa mahdollisuuksia myös kaiken ikäisille opettajille, harjoittelijoille ja vapaaehtoisille.

Yli yhdeksän miljoonaa ihmistä on osallistunut Erasmus + -ohjelmaan viimeisen aikana 30 vuotta että lähes 940,000 ihmistä hyötyivät ohjelmasta pelkästään vuonna 2019. Ohjelma kattaa tällä hetkellä 33 maata (kaikki 27 EU-maata sekä Turkin, Pohjois-Makedonian, Serbian, Norjan, Islannin ja Liechtensteinin) ja on avoin kumppanimaille ympäri maailmaa.

Mukaan Euroopan komissio, kolmannekselle Erasmus + -harjoittelijoista tarjoaa työpaikan yritys, jossa he ovat kouluttaneet. Lisäksi ulkomailla opiskelleiden tai harjoittaneiden nuorten työttömyysaste on 23% matalampi kuin ei-liikkuvien ikäisensä viiden vuoden kuluttua valmistumisesta.

Hakeminen

Erasmus + tarjoaa mahdollisuuksia ihmiset sekä organisaatioiden kaikkialta maailmasta.

Hakumenettely ja valmistelu voivat vaihdella sen mukaan, mihin ohjelman osaan haet. Löydä lisätietoja siitä tätä.

Erasmus + 2021--2027 

Erasmus 

Continue Reading

Brexit

Skotlannin hallitus kommentoi pyrkimyksiä jäädä Erasmusiin

Julkaistu

on

Kaivosmiehet ovat tyytyväisiä noin 150 parlamentin jäsenen tukeen, jotka ovat pyytäneet Euroopan komissiota tutkimaan, kuinka Skotlanti voisi jatkaa osallistumista suosittuun Erasmus-vaihto-ohjelmaan. Muutos tapahtuu viikko sen jälkeen, kun jatko- ja korkeakouluministeri Richard Lochhead kävi tuottavia keskusteluja innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaarin Mariya Gabrielin kanssa idean tutkimiseksi. Viime vuoteen asti järjestelmään osallistui vuosittain yli 2,000 skotlantilaista opiskelijaa, henkilökuntaa ja oppijaa, ja Skotlanti houkutteli suhteellisesti enemmän Erasmus-osallistujia kaikkialta Euroopasta - ja lähetti enemmän toiseen suuntaan - kuin mikään muu Yhdistyneen kuningaskunnan maa.

Lochhead sanoi: "Erasmuksen menettäminen on valtava isku tuhansille skotlantilaisille opiskelijoille, yhteisöryhmille ja aikuisopiskelijoille - kaikilta väestöryhmiltä - jotka eivät voi enää asua, opiskella tai työskennellä Euroopassa." Se sulkee myös oven ihmisille Skotlanti Erasmus-ohjelmassa kokea maamme ja kulttuurimme, ja on rohkaisevaa nähdä, että 145 Euroopan parlamentin jäsenen tunnustama tilaisuuden menetys, joka haluaa Skotlannin paikan jatkamisen Erasmus-ohjelmassa. Olen kiitollinen Terry Reintkelle ja muille parlamentin jäsenille heidän ponnisteluistaan ​​ja kiitän heitä ystävyyden ja solidaarisuuden osoittamisesta Skotlannin nuorille. Toivon vilpittömästi, että voimme onnistua.

"Olen jo käynyt virtuaalikokouksen komissaari Gabrielin kanssa. Olimme yhtä mieltä siitä, että vetäytyminen Erasmus-ohjelmasta on erittäin valitettavaa, ja jatkamme EU: n kanssa selvittämistä, kuinka Skotlannin jatkuva sitoutuminen ohjelmaan voidaan maksimoida. Olen myös puhunut Walesin hallituksen kollegani kanssa ja suostunut pitämään läheistä yhteyttä. "

Klikkaa tästä lisätietoa.

Continue Reading

koulutus

Komissio on tyytyväinen poliittiseen yhteisymmärrykseen Erasmus + -ohjelmasta

Julkaistu

on

Komissio on tyytyväinen Euroopan parlamentin ja EU: n jäsenvaltioiden välillä saavutettuun poliittiseen sopimukseen uudesta Erasmus + Ohjelma (2021--2027). Kolmikantaneuvottelut ovat nyt päättyneet, kunnes Euroopan parlamentti ja neuvosto ovat hyväksyneet säädöstekstit lopullisesti. Eurooppalaisen elämäntavan edistäminen Varapuheenjohtaja Margaritis Schinas sanoi: ”Erasmus on Euroopan tunnetuin ohjelma, helmi kruunuissamme. Erasmus-sukupolvet edustavat eurooppalaisen elämäntapamme ydintä. Yhtenäisyys monimuotoisuudessa, solidaarisuus, liikkuvuus, tuki Euroopalle rauhan, vapauden ja mahdollisuuksien alueena. Tämän päivän sopimuksella olemme valmiita seuraavalle ja suuremmalle Erasmus-sukupolvelle. "

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: "Olen tyytyväinen poliittiseen yhteisymmärrykseen uudesta Erasmus + -ohjelmasta. Erasmus + on yksi lippulaivaohjelmistamme. Viimeisten kolmen vuosikymmenen aikana osallistuminen Erasmus + -ohjelmaan on lisännyt yli 10 miljoonan ihmisen henkilökohtaista, sosiaalista ja ammatillista kehitystä, joista lähes puolet on vuosina 2014--2020. Seuraavan ohjelmakauden budjetti on lähes kaksinkertainen ja pyrimme nyt saavuttamaan 10 miljoonaa lisää seuraavan seitsemän vuoden aikana. "

Erasmus + on yksi EU: n tähän mennessä menestyneimmistä aloitteista. Perustamisestaan ​​lähtien vuonna 1987 ohjelma on laajentunut kattamaan kaikki koulutusalat varhaiskasvatuksesta ja kouluharjoittelusta ammatilliseen koulutukseen, korkea-asteen koulutukseen ja aikuiskoulutukseen. Se on hyödyttänyt yli 10 miljoonaa ihmistä. Uusi ohjelma, jolla on 24.5 miljardin euron oma budjetti käypinä hintoina ja 1.7 miljardin euron lisälisäys vuoden 2018 hintoihin, on paitsi osallistavampi ja innovatiivisempi myös digitaalisempi ja vihreämpi. Löydät lehdistötiedotteen tätä.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa